Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016

Έκκληση πολιτών προς τους θεσμικούς φορείς του νομού Πιερίας


Σήμερα, Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2016, συνέβησαν τα παρακάτω:

Στις 16:30 πληροφορηθήκαμε από δημόσια αρχή πως υπάρχει ανάγκη σίτισης 300 περίπου μεταναστών που βρίσκονται από χθες στο πάρκινγκ του ΣΕΑ Σκοτίνας.
Αμέσως καλέσαμε τα μέλη της ομάδας να βοηθήσουν και, όπως σε όλα τα καλέσματα, η ανταπόκριση του κόσμου υπήρξε συγκινητική. Δεκάδες αυτοκίνητα έφτασαν στον Καπνικό Σταθμό και παρέδωσαν τρόφιμα για την αποστολή βοήθειας.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ: Ψηφιακή Ενιαία Αγορά: Καινοτομία και επιχειρηματικότητα


ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΉ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ: Συνέχιση της πανελλαδικής αποχής έως και την Παρασκευή 4/3/2016 για το ασφαλιστικό

Η Συντονιστική Επιτροπή της Ολομέλειας των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος, συνεδρίασε σήμερα Πέμπτη, 25/2/2016, στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας των Δικηγόρων έξω από το υπουργείο Δικαιοσύνης για το ασφαλιστικό.

«Τεχνολογία και Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου - Εθισμός στο Διαδίκτυο»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το θέμα της επόμενης διάλεξης του  Ινστιτούτου  Δημόσιας  Υγείας του Αμερικανικού  Κολλεγίου  Ελλάδας, καθώς ασχολείται με το σύγχρονο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τα τελευταία δέκα χρόνια οι ανεπτυγμένες κοινωνίες και αφορά τον εθισμό στο διαδίκτυο .
Το θέμα με τίτλο «Τεχνολογία και Συμπεριφορές Υψηλού Κινδύνου -Εθισμός στο Διαδίκτυο» θα αναπτύξει  η Επίκουρη Καθηγήτρια Παιδιατρικής-Εφηβικής Ιατρικής, Επιστημονική Υπεύθυνος Μονάδας Εφηβικής Υγείας, Β’ Παιδιατρική Κλινική Πανεπιστημίου Αθηνών, Νοσοκομείο Παίδων «Π. & Α. Κυριακού» κ Άρτεμις Τσίτσικα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ: ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥ ΣΤΑ ΝΕΑ ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ


Σάββας Χιονίδης: «Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα ενδυνάμωσης του σχολικού αθλητισμού»

Αθλητικό εξοπλισμό στα τρία νέα δημοτικά σχολεία (17ο-18ο-19ο), για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής και πιο συγκεκριμένα μπάλες ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ, αθλητικά στρώματα κ.α. παρέδωσαν σήμερα, ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού & Πρόνοιας.

Ειδικότερα, το αθλητικό υλικό παραδόθηκε στους διευθυντές και στους γυμναστές των σχολείων, από τον Δήμαρχο Κατερίνης Σάββα Χιονίδη και τον Πρόεδρο του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρο Παυλίδη, στην Αστική Σχολή Κατερίνης.


Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας. Γιορτάζουμε την αποκριά


ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ: Μειώσεις και απαλλαγές δημοτικών τελών στις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες

Κατά την προεκλογική περίοδο ένα από τα ζητήματα που έθεσε ο Άλλος Δρόμος ήταν να χορηγηθούν μειώσεις και απαλλαγές σε δημοτικά τέλη και φόρους, σε ειδικές κοινωνικές ομάδες λόγω της οικονομικής κρίσης, όμως η δημοτική αρχή δεν είχε διάθεση για διάλογο και στήριξη αυτών των κοινωνικών ομάδων και ποτέ ως σήμερα δεν ανταποκρίθηκε. Το  ζήτημα θέσαμε και σε συνεδρίαση του ΔΣ, αλλά η δημοτική αρχή το απέφυγε με πρόσχημα τη μη ύπαρξη συγκεκριμένου νομοθετικού πλαισίου.

Την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου η καταβολή των αποζημιώσεων από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες της Πιερίας

165.521,39 ευρώ το ποσό που αντιστοιχεί στους αγρότες της Πιερίας
Αποζημιώσεις Ύψους 18.313.791,22 Ευρώ Καταβάλει Ο ΕΛ.Γ.Α. Στους Δικαιούχους, Για Ζημιές Του 2015, Στη Φυτική Παραγωγή Και Το Ζωικό Κεφάλαιο.

Ολοκληρώθηκαν από τον ΕΛ.Γ.Α, όπως είχε υποσχεθεί η Διοίκηση του Οργανισμού, οι διαδικασίες αποστολής των ηλεκτρονικών αρχείων μιας ακόμα πληρωμής αποζημιώσεων προς την τράπεζα Πειραιώς, προκειμένου να πιστωθούν στους τραπεζικούς λογαριασμούς 11.519 δικαιούχων γεωργών και κτηνοτρόφων, αποζημιώσεις συνολικού ύψους 18.313.791,22 εκατ. ευρώ.

Ο π. Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού Ναυτικού Αντιναύαρχος ε.α. Παν.Λίτσας & ο Καθ. Διεθνούς Δικαίου Άγγελος Συρίγος την Δευτέρα 29-2-2016 στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης

Δύο διακεκριμένους ομιλητές  φιλοξενεί η Σχολή Γονέων - Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 29-2-2016. Συγκεκριμένα:
·        ο π. Αρχηγός Στόλου και Επίτιμος Αρχηγός Στόλου του Πολεμικού μας Ναυτικού Αντιναύαρχος ε.α. Παν.Λίτσας &

·        ο Γενικός Γραμματέας Πληθ. & Κοιν. Συνοχής του Υπουργείου Εξωτερικών, Επίκουρος Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου & Διδάκτωρ Νομικής κ. Άγγελος Συρίγος

Παρέμβαση πριν από λίγο του Π.Α.ΜΕ Πιερίας στην ΔΕΥΑ Κατερίνης για επανασύνδεση νερού σε συμπολίτισσα μας. (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)


Μέλη του ΠΑΜΕ Πιερίας πριν από λίγο μετέβησαν στα γραφεία της ΔΕΥΑΚ και απαίτησαν από τον Πρόεδρο της ΔΕΥΑΚ κ. Φώτη Δρούγκα να επανασυνδέσει το νερό σε συμπολίτισσα μας που της έγινε διακοπή ενώ της αφαιρέθηκε και το υδρόμετρο για οφειλή της, σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Αστέριου Κλιγκόπουλου μέλος του ΠΑΜΕ Πιερίας.

Εκδήλωση τιμής για τους 40 εκτελεσμένους στο Σταθμό


Σύλλογος ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων Παραλίας

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


                   
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών & Επιχειρηματιών Ενοικιαζομένων Δωματίων & Διαμερισμάτων  Παραλίας καλεί τα μέλη του στην Ετήσια Γενική Συνέλευση και διενέργεια εκλογών.

Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΥΝΑΝΤΑ ΣΤΗ ΧΑΛΑΣΤΡΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ


  Στη Δημοτική Ενότητα Χαλάστρας του Δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκης, η χορωδία και ορχήστρα της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης θα παρουσιάσουν την Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016 στις 6:30 μ.μ. τη συναυλία με το πολυσήμαντο έργο του μεγάλου Έλληνα λαϊκού συνθέτη,  Βασίλη Τσιτσάνη.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ "ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ"

20ΩΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ
ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΕΣ
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, θα υλοποιήσει το πρόγραμμα “Πρώτες Βοήθειες για Πολίτες”, διάρκειας 20 ωρών (4 μαθήματα).
Το Τμήμα θα αποτελείται έως 20 άτομα και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Ηλίας Χρυσικός: Δεν αντέχει η χώρα άλλα ψέματα. Η Ελλάδα κινδυνεύει να μετατραπεί σε αποθήκη ψυχών.


Η κυβέρνηση του κ. Τσίπρα εφήρμοσε την πολιτική ανοιχτών συνόρων, χωρίς καμία πρόνοια για τις συνέπειες και τις επιπτώσεις.
Ίσως η κυβέρνηση, να μη διαπραγματεύθηκε σωστά, ούτε να προετοιμάστηκε καταλλήλως, με αποτέλεσμα οι ροές των προσφύγων και μεταναστών να έχουν γίνει ανεξέλεγκτες.
Αυτές τις κρίσιμες ώρες, δεν πρέπει να μετατραπεί η Ελλάδα σε έναν απέραντο καταυλισμό προσφύγων.

Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του την 12 Μαρτίου 2016 και ώρα 09:00 στην Αίθουσα Εκάβη του Δήμου Κατερίνης σε τακτική Γενική Συνέλευση με θέματα
α. Οικονομικός και Διοικητικός Απολογισμός
β. Εκλογές για ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου
Υποψηφιότητες για την συμμετοχή στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο να υποβληθούν στα γραφεία του Συλλόγου μέχρι Τετάρτη 09 Μαρτίου 2016.

Σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί μετά από δύο ώρας στις 11:00

Κλείνει ο ΧΥΤΑ του Δήμου Κατερίνης. Νέα πρόστιμα από την περιφέρεια.


"Κύριε Δήμαρχε θέσατε και θέτετε σε κίνδυνο το περιβάλλον και τη δημόσια υγεία.
Κύριε Δήμαρχε δεν μπορείτε πλέον να κρύβεστε."

Για ακόμα μια φορά ο Δήμος Κατερίνης στάθηκε κατώτερος των περιστάσεων.
Μετά την καμπάνα των 91.000€ το 2011 η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με νέα απόφαση της διέταξε το κλείσιμο του ΧΥΤΑ και επέβαλε νέο πρόστιμο 86.871€ στον Δήμο Κατερίνης για σωρεία περιβαλλοντικών παραβάσεων:

Καλημέρα, Πέμπτη σήμερα 25 Φεβρουαρίου 2016