Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Εξαφάνιση της Γκαμπριέλα Γκ. 14 ετών.


ΤΩΡΑ ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ



ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ:


ΚΛΕΙΣΤΟΣ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙ


Ο Σύλλογος Μικρασιατών Πιερίας θα παραμείνει κλειστός εν όψει καλοκαιριού.
Μαζί με όλους φεύγουμε για διακοπές και εμείς, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.
Η γραμματεία του Συλλόγου θα είναι ανοιχτή κάθε Τρίτη πρωί από τις 9 έως τις 12 για την εξυπηρέτηση κοινού. Για πληροφορίες στο τηλ. 2351028674.
Οι εκδηλώσεις που είναι προγραμματισμένες για το καλοκαίρι θα πραγματοποιηθούν κανονικά.
Καλή συνέχεια σε όλους και με το καλό να ανταμώσουμε ξανά τον Σεπτέμβρη, γεμάτοι ενέργεια και δημιουργική διάθεση.
Σας ευχόμαστε καλό καλοκαίρι, καλές διακοπές και καλή ξεκούραση.
                                                                                                          

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
Γ.Γ. Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα             
                                                                                       

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΑΠΟΚΤΗΣΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ


Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, για την Παγκόσμια Ημέρας Περιβάλλοντος


Με ευαισθησία και υπευθυνότητα οφείλουμε να συνειδητοποιήσουμε τα τραγικά αποτελέσματα της καταστροφικής επέμβασης του ανθρώπου  στο φυσικό περιβάλλον και να αναλάβουμε δράσεις και να εφαρμόσουμε πολιτικές,  που θα προάγουν τη βιώσιμη και αειφόρο ανάπτυξη, τιμώντας με αυτόν τον τρόπο την 5η Ιουνίου, που ορίστηκε από τον ΟΗΕ ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΕΤΟΥΣ 2014-2015. 2ο , 4ο, ΚΑΙ 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. "ΑΠΟ ΞΕΝΟΝ ΤΟΠΟ ΚΙ ΑΠ΄ ΑΛΑΡΓΙΝΟ" ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ΞΕΝΙΤΙΑ.




Μήνυμα του Δημάρχου Κατερίνης Σάββα Χιονίδη για την παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος.


Ο Διοικητής της 3ης Υ.ΠΕ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ) κ. Γιώργος Κίρκος στον Ιατρικό Σύλλογο Πιερίας.



Ο Ζήσης Ζάννας στην επίσημη παρουσίαση του 12ου Olympus Marathon


Στη συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση της 12ης διοργάνωσης του Διεθνούς Μαραθωνίου Olympus Marathon, που έγινε την Τετάρτη, 4 Ιουνίου στην Αθήνα, παραβρέθηκε ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.
Ο κ. Ζάννας συνεχάρη την οργανωτική επιτροπή και όσους στηρίζουν τη διοργάνωση και τόνισε ότι το Olympus Marathon αποτελεί το κορυφαίο αθλητικό γεγονός για τη χώρα μας που έχει αναδείξει συγχρόνως και το παγκόσμιο μνημείο της ιστορίας και της φύσης, τον Όλυμπο.


ΕΡΑ (ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΙ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Π.Ε.) : ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ!!!

Η εμπιστοσύνη  των συναδέλφων  στις  εκλογές για την ανάδειξη των αντιπροσώπων στην 84η ΓΣ της ΔΟΕ είναι  δύναμη και χρέος για όλους εμάς.
Οι αγώνες του ελληνικού λαού και των εργαζόμενων ανέτρεψαν τις μνημονιακές πολιτικές και την κυβέρνηση που τις υπηρετούσε.
Η  συνέχιση των αγώνων θα δώσουν ελπίδα στο μέλλον της χώρας, της Δημόσιας Παιδείας και του εκπαιδευτικού.
Ούτε βήμα πίσω για το σχολείο των αναγκών μας και των δικαιωμάτων μας, για ένα πραγματικά δημόσιο σχολείο για όλους με ευτυχισμένα παιδιά.
Το μέλλον είναι στα χέρια μας για μια κοινωνία με Δημοκρατία, Δικαιοσύνη και Αλληλεγγύη.

Ευχαριστούμε τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες που μας εμπιστεύτηκαν και ανέδειξαν  την ΕΡΑ πρώτη δύναμη και δίνουμε την υπόσχεση πως σε αυτούς τους αγώνες, σε όλους τους αγώνες, για τα μικρά και τα μεγάλα, θα είμαστε πάντα παρόντες. 


Κώστας Κουκοδήμος: ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΒΙΖΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – Νέα Δημοκρατία

Προς τον Υπουργό: 1.  Εξωτερικών  
Αθήνα 5 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ


Κύριε Υπουργέ,
Σας επισυνάπτω επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  όπου εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική της αντίθεση στη σχεδιαζόμενη αλλαγή στον τρόπο χορήγησης βίζας για τους πολίτες της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, οι πολίτες της χώρας αυτής που θα θελήσουν από τις 21 Ιουνίου 2015 να ταξιδέψουν στη χώρα μας θα πρέπει να μεταβαίνουν αυτοπροσώπως στην πρεσβεία μας στο Κίεβο για ταυτοποίηση στοιχείων διανύοντας-πολλοί από αυτούς-απόσταση μέχρι και 300 περίπου χιλιόμετρα. Η αλλαγή αυτή στον τρόπο χορήγησης βίζας στο μέσο σχεδόν της τουριστικής περιόδου είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει καταστροφικά για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη συγκεκριμένη χώρα λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στη χώρα μας προέρχεται από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες

Ο Αναφέρων Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος


  Επισυνάπτεται η Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας

ΔΟΕ: Μεγάλος κίνδυνος να μην ανοίξουν τα σχολεία το Σεπτέμβριο!


Παράσταση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στο Υπουργείο Παιδείας
Το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. σε έκτακτη συνεδρίασή του, σήμερα 4/6/2015, αποφάσισε την πραγματοποίηση παράστασης διαμαρτυρίας του Δ.Σ. και των Αιρετών του κλάδου την Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015 και ώρα 10 π.μ. στο Υπουργείο Παιδείας.
Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του Υ.ΠΟ.ΠΑΙ.Θ. να ορίσει συνάντηση με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. την παραπάνω ημέρα και ώρα ώστε να δώσει υπεύθυνες απαντήσεις και να δεσμευτεί για συγκεκριμένο
χρονοδιάγραμμα πραγματοποίησης όλων των υπηρεσιακών μεταβολών (διορισμοί, μεταθέσεις, αποσπάσεις) και οριστικής λύσης του ζητήματος των μετατάξεων με τη δημιουργία απαραίτητων οργανικών θέσεων για όλους τους εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Βρισκόμαστε, ήδη, πολύ μετά την ημερομηνία που θα έπρεπε να έχουν πραγματοποιηθεί όλα τα παραπάνω και είναι ορατός ο κίνδυνος να μην μπορέσουν να λειτουργήσουν τα σχολεία στην έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: 4 ερωτήσεις προς τον Πολιτιστικό Οργανισμό του Δήμου Κατερίνης ζητούν απάντηση...


Με έγγραφό της, προς την Τοπική Κοινότητα του Δήμου Κατερίνης, τη Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015 η Επιτροπή Δημοτικής Βιβλιοθήκης  του ΟΠΠΑΠ του Δήμου Κατερίνης διαβεβαίωνε ότι  "Σχετικά με την αξιοποίηση προγραμμάτων αλλά και χορηγιών έχουμε κάνει πρόταση στο Ίδρυμα Νιάρχος και φυσικά σκοπός μας είναι να ενταχθούμε στο πρόγραμμα FutureLibrary του ιδρύματος αλλά και σε άλλα προγράμματα."  

Δεδομένου ότι για να ενταχθεί μια δημοτική ή δημόσια βιβλιοθήκη στα προγράμματα του Ιδρύματος Νιάρχος  τα οποία γίνονται με τη συνεργασία της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, δε χρειάζεται παρά μόνο μια απλή αίτηση, ενώ ως γνωστό, το ίδρυμα δεν απορρίπτει καμία αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα, 3 μήνες μετά προκύπτουν τα παρακάτω ερωτήματα:

1ον: Πώς γίνεται να έχει καταθέσει αίτηση/πρόταση η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη ήδη στις 2 Μαρτίου 2015 όταν η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων ξεκίνησε το Μάιο του 2015;

2ον: Πώς γίνεται να έχει καταθέσει αίτηση/πρόταση στις 2 Μαρτίου η Δημοτική μας Βιβλιοθήκη στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος για να ενταχθεί στο πρόγραμμα FutureLibrary όταν ακόμη το ίδιο το Ίδρυμα δε γνώριζε αν θα υλοποιήσει το πρόγραμμα για το έτος 2015; Υπάρχει άραγε η αίτηση αυτή;

3ον: Ποιοι αποτελούν την Επιτροπή Δημοτικής Βιβλιοθήκης και γιατί τα ονόματα τους δεν υπάρχουν στη σελίδα του Δήμου, στην υποενότητα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης;

4ον και σημαντικότερο: Ποιος θα αναλάβει την ευθύνη για το γεγονός ότι για ακόμη μια χρονιά η Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας μένει εκτός προγραμμάτων εκστρατείας προώθησης της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας;

 
Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»: Εικόνες ντροπής στη παιδική χαρά της Καλλιθέας…



Στις παιδικές χαρές - όπου τα μικρά παιδιά επιζητούν το παιχνίδι και τη διασκέδαση με τους φίλους τους και που οι γονείς δε μπορούν να τους το στερήσουν - η σημερινή κατάσταση σε αυτές, δείχνει το λιγότερο εικόνα ντροπής!
Τα σκουπίδια μέσα στη παιδική χαρά,  όσο και  οι πεταμένες σύριγγες ,ένα πράγμα μόνο μπορεί να δηλώνουν… Την εγκατάλειψη κάθε προσπάθειας  της διοίκησης του Δήμου  Κατερίνης απέναντι στην συμμόρφωση του Νόμου , για αυτές ,  αλλά και την υποτυπώδη προστασία και διαφύλαξη της δημόσιας υγείας, κυρίως για τα μικρά παιδιά.

Είναι πέρα ως πέρα αδιανόητο τι θα συμβεί αν κάποιο από αυτά τα παιδιά έρθει σε επαφή με τις σύριγγες που μπορεί να είναι πεταμένες οπουδήποτε. Ποιος Δήμαρχος και ποιοι ιθύνοντες  αντιδήμαρχοι και υπάλληλοι θα απολογηθούν για μια τέτοια στιγμή ;; Θα είναι αρκετό;;
Μήπως ήρθε καιρός να ξηλωθεί  η πινακίδα ‘’αποποίησης κάθε ευθύνης’’ που η  διοίκηση του Δήμου έχει τοποθετήσει σε κάθε παιδική χαρά και να αναλάβει τις ευθύνες της  πριν είναι πολύ αργά, τόσο για την υγεία όσο και την ακεραιότητα των μικρών παιδιών αλλά και για τους μεγαλύτερους που συνοδεύουν τα παιδιά τους;;


Σταματήστε να εθελοτυφλείτε στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών!! Σταματήστε να αδιαφορείτε για την δημόσια υγεία αλλά και την σωματική ακεραιότητα των παιδιών!! Ο δήμος δεν είναι μόνο βιτρίνα και εκδηλώσεις….αλλά ουσιαστική προάσπιση της ποιότητας ζωής των πολιτών!


Αμοιρίδης Περικλής
Δημοτικός Σύμβουλος με το συνδυασμό
«Νέα Εποχή για την Κατερίνη»