Παρασκευή 5 Ιουνίου 2015

Κώστας Κουκοδήμος: ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΒΙΖΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ

ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ
Βουλευτής Ν.Πιερίας – Νέα Δημοκρατία

Προς τον Υπουργό: 1.  Εξωτερικών  
Αθήνα 5 Ιουνίου 2015

ΑΝΑΦΟΡΑ


Κύριε Υπουργέ,
Σας επισυνάπτω επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας  όπου εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική της αντίθεση στη σχεδιαζόμενη αλλαγή στον τρόπο χορήγησης βίζας για τους πολίτες της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει, οι πολίτες της χώρας αυτής που θα θελήσουν από τις 21 Ιουνίου 2015 να ταξιδέψουν στη χώρα μας θα πρέπει να μεταβαίνουν αυτοπροσώπως στην πρεσβεία μας στο Κίεβο για ταυτοποίηση στοιχείων διανύοντας-πολλοί από αυτούς-απόσταση μέχρι και 300 περίπου χιλιόμετρα. Η αλλαγή αυτή στον τρόπο χορήγησης βίζας στο μέσο σχεδόν της τουριστικής περιόδου είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει καταστροφικά για τον εισερχόμενο τουρισμό από τη συγκεκριμένη χώρα λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στη χώρα μας προέρχεται από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
Παρακαλώ για τις δικές σας ενέργειες

Ο Αναφέρων Βουλευτής
Κωνσταντίνος Γ.Κουκοδήμος


  Επισυνάπτεται η Επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας


                                                                                         ΚΑΤΕΡΙΝΗ 04 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015

Επιστολή προς Βουλευτές Ν.Πιερίας. 

ΘΕΜΑ: Χορήγηση βίζας για τους πολίτες της Ουκρανίας.
Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας  εκφράζει την πλήρη και κατηγορηματική της αντίθεση στην σχεδιαζόμενη αλλαγή στον τρόπο χορήγησης βίζας για τους πολίτες της Ουκρανίας. Σύμφωνα με την πληροφόρηση που υπάρχει μέχρι σήμερα, οι πολίτες της χώρας αυτής που θα θελήσουν  από την 21/6/2015 να ταξιδέψουν στην χώρα μας θα πρέπει να μεταβαίνουν αυτοπροσώπως στην  πρεσβεία μας στο Κίεβο για ταυτοποίηση στοιχείων διανύοντας - πολλοί από αυτούς- απόσταση μέχρι και 300 περίπου χιλιόμετρα. Η αλλαγή αυτή στον τρόπο χορήγησης βίζας στο μέσο σχεδόν της τουριστικής περιόδου είναι σίγουρο ότι θα λειτουργήσει καταστροφικά για τον εισερχόμενο τουρισμό από την συγκεκριμένη χώρα λαμβάνοντας υπόψη ότι ο μεγαλύτερος αριθμός τουριστών στην χώρα μας προέρχεται από τις ανατολικές περιοχές της Ουκρανίας.
 Η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας καλεί το Υπουργείο Εξωτερικών καθώς και  οποιαδήποτε άλλη εμπλεκόμενη στο θέμα δημόσια αρχή,  να ακυρώσει  - ή τουλάχιστον να αναβάλλει για τα τέλη Οκτωβρίου 2015 - την  εν λόγω αλλαγή στον τρόπο χορήγησης  βίζας στους πολίτες της Ουκρανίας.


Με εκτίμηση για το Δ.Σ. της ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ


Η πρόεδρος                                                    Ο Γεν. Γραμματέας

Ξυπτερά Λάμπρου Ευαγγελία                         Τσιτλακίδης Ηρακλής