Τρίτη 21 Ιουλίου 2015

Απάντηση της Μπέττυ Σκούφα σε σημερινά δημοσιεύματα.

Απάντηση σε σημερινές ανακοινώσεις:
“Έτσι είναι, αν έτσι νομίζεις”, παραφράζοντας τον Λουίτζι Πιραντέλο.

Μπέττυ Σκούφα

Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Δημοτικό συμβούλιο σήμερα στη Κατερίνη και την παράσταση έκλεψε η επανεμφάνιση του Χρήστου Γιαννούλη!
















Η παρουσία του Χρήστου Γιαννούλη μετά από μεγάλο χρονικό διάστημα, επισκίασε ακόμα και αυτή της Γνωσούλας Χαϊλατζίδου που την είδαμε στην θέση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου!
Αυτό το μεγάλο γεγονός νομίζουμε ότι ήταν αρκετό ώστε οτιδήποτε άλλο συνέβη σήμερα το βράδυ στο Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης να μην έχει ιδιαίτερη σημασία.
Δυστυχώς σήμερα που εμφανίστηκε ο κ. Γιαννούλης, έλλειπε ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιοννίδης, οπότε θα πρέπει να ανατρέξουμε στο μακρινό παρελθόν για να δούμε πότε συνέπεσε να βρίσκονται μαζί στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Δήμαρχος και ο κ. Γιαννούλης.

Ξεκίνησαν οι ενδιάμεσες προπονήσεις για την ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου.

Η ανδρική ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα τις ενδιάμεσες προπονήσεις ώστε οι παίκτες να έλθουν στην επιθυμητή κατάσταση ώστε να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της νέας χρονιάς.
Μαζί με την ομάδα του Πιερικού Αρχέλαου προπονούνται ο διεθνής Κώστας Φακοπουλίδης και ο βετεράνος σέντερ Θανάσης Τοπούζης.Επίσης στις προπονήσεις συμμετέχουν αρκετοί αθλητές των ακαδημιών καθώς νέοι παίκτες οι οποίοι ενδιαφέρονται να δοκιμαστούν στην ομάδα.

Παράλληλα με τις προπονήσεις γίνονται και οι απαραίτητες ζυμώσεις ώστε να συμπληρωθεί το ρόστερ της επόμενης περιόδου.

"Κόντρα στο ρεύμα", Χάρη. Θυμάσαι;

Φίλη Μπέττυ, φίλε Χάρη,
Τον Ζήση δεν τον προσφωνούμε. Αυτός έχει διαχωρίσει την θέση του. Τον Κώστα και το κόμμα του, τους ξέρουμε κι από χθες.
Αύριο έρχονται για ψήφιση στη Βουλή μια σειρά από νέα μέτρα τα οποία θα πλήξουν με βάναυσο τρόπο τα ήδη φτωχοποιημένα τμήματα της κοινωνίας.  Ανάμεσα  σ’ αυτά τα μέτρα είναι και η  επιτάχυνση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας και τα νέα χαράτσια.
Είναι τα χαράτσια για τα οποία εμείς, η πρωτοβουλία πολιτών «Κόντρα στο ρεύμα», έδωσε έναν μεγάλο αγώνα, στον οποίο –προς τιμήν σας– συμμετείχατε κι εσείς.
Αγωνιστήκαμε και παλέψαμε ενάντια στα μνημόνια, ενάντια στην υλοποίηση σχεδίων μαζικής εκποίησης του εθνικού μας πλούτου, ενάντια στην κοινωνική διάλυση εκατοντάδων χιλιάδων υπερχρεωμένων νοικοκυριών, ενάντια στην διάλυση του εθνικού συστήματος υγείας, ενάντια στις πολιτικές επιλογές που γέννησαν κοινωνικά ιατρεία, παντοπωλεία και κοινωνικές κουζίνες αλληλεγγύης.Τον αγώνα αυτό και την συμμετοχή σας στα κινήματα των πολιτών, επικαλεστήκατε και γίνατε βουλευτές.
Για εμάς δεν άλλαξε τίποτα! Συνεχίζουμε τον ίδιο αγώνα. Εσείς, αύριο, θα συμμετέχετε σε μία ψηφοφορία μέτρων, τα οποία κατά κοινή ομολογία,  αν περάσουν, θα βυθίσουν την κοινωνία σε μεγαλύτερη απόγνωση. Θα περισσέψουν τα κοινωνικά ιατρεία και θα μεγαλώσουν οι ουρές στα συσσίτια.
Δεν γνωρίζουμε ποια θα είναι η προσωπική σας στάση στην αυριανή ψηφοφορία. Απλά, σας υπενθυμίζουμε, ποια ήταν η στάση της πρωτοβουλίας «Κόντρα στο ρεύμα», σε αντίστοιχη χρονική στιγμή:  Η βρώμικη, πόρνη πολιτική ψυχή σας να μην ησυχάσει ποτέ!
Δεν θυμάται κανείς από εμάς, τότε, να έχετε διαφωνήσει με το παραπάνω κείμενο.
Καλό ξημέρωμα!
Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πειρίας


Δική σας είναι η επιλογή να γίνετε και εσείς " Βολεύτρια & Βολευτής "

Αγαπητοί μου Μπέτυ και Χάρη εσείς με ζήσατε από πολύ κοντά τότε στις πλατείες και στις παρελάσεις όταν βρίζαμε και καταριόμασταν τους τότε " Βολευτές " για τα μνημόνια και τους εφαρμοστικούς νόμους που ψηφίζανε .

Τότε φυσικά δεν ήσαστε " Βουλεύτρια & Βουλευτής " αλλά αγανακτισμένοι που με όλους εμάς βγάζατε πύρινους λόγους γεμάτους αξιοπρέπεια ήθος και αγωνιστικότητα απέναντι σε όλους αυτούς που κατά κοινοί ομολογία καταστρέφανε την χώρα και οδηγούσαν τους συμπολίτες μας σε οικονομικά αδιέξοδα και αυτοκτονίες ..

Τελικά δεν ξέρω αλλά έχω την εντύπωση πως μετά το δημοψήφισμα μάλλον έχετε αλλάξει απόψεις και διαλέξατε να πάτε με το άλλο στρατόπεδο και να συμπορευτεί τε με όλους αυτούς που τους είχαμε χαρακτηρίσει ως ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ γιατί είχαν ψηφίσει τα προηγούμενα μνημόνια και τα μέτρα που μας έφεραν στην οικονομική εξαθλίωση ..

Οπότε δική σας είναι η επιλογή να γίνετε και εσείς " Βολεύτρια & Βολευτής " και μαζί με τους υπολοίπους ομοϊδεάτες σας ψηφίζοντας ΝΑΙ σε όλα να είστε πλέων και εσείς ΑΝΕΠΙΘΥΜΗΤΟΙ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ..

Και ξέρετε κάτι αγαπητή μου Μπέτυ & Χάρη εγώ μπορεί να μην σας ψήφισα στις βουλευτικές εκλογές αλλά όλα αυτά τα χρόνια κάθε φορά που ανεβαίνατε στο βήμα και παίρνατε τον λόγο εγώ ήμουν από κάτω και σας χειροκροτούσα και επαινούσα τις απόψεις σας γιατί τότε είχαμε έναν κοινό εχθρό είχαμε κοινούς στόχους .αλλά όπως αποδεικνύετε εκ του πρακτέου μάλλον δεν είχαμε ΚΟΙΝΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ .

Ελπίζω και εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή να τα θυμηθείτε όλα αυτά και να πράξετε αυτό που σας υπαγορεύει η συνείδησή σας πάντως εγώ σας λέω πως θα είμαι στην ίδια πλευρά εκεί που με αφήσατε μαζί με τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΥΣ ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΥΣ αλλά " περήφανους και αξιοπρεπείς ' συμπολίτες μας .

Υ.Γ Θα ήθελα μέσα από αυτήν την επιστολή μου να απευθύνω και ένα θερμό χαιρετισμό και σε όλα τα μέλη της <<  Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας >> αλλά κυρίως στους υπευθύνους συντονιστές  και να τους υπενθυμίσω κάποιες από τις παλαιότερες μας δράσεις σχετικά με παρόμοιες ψηφοφορίες του παρελθόντος και περιμένω να δω κάτι ανάλογο από μέρους τις ομάδος  με αυτό που πάει να γίνει την Τετάρτη 22-7-2015 .


Αλχαζίδης Αναστάσιος

EBE ΠΙΕΡΙΑΣ - ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ


Εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στους διοργανωτές του πρωταθλήματος UEFA UNDER 19, μιας σημαντικής αθλητικής διοργάνωσης που στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία στην πόλη της Κατερίνης.
Η διοργάνωση πέτυχε να προβάλει την Πιερία ανά τον κόσμο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο αναδεικνύοντας ταυτόχρονα  τα υψηλά αθλητικά δεδομένα της πόλης μας, το ανθρώπινο δυναμικό μας αλλά και τη φιλοξενία του τόπου μας.
Οφείλουμε να αναγνωρίσουμε τις πρωτοβουλίες, την προσπάθεια και τη δράση που επέδειξαν οι διοργανωτές UEFA, ΕΠΟ, ΕΠΣ Πιερίας, ο Δήμος Κατερίνης, και όλοι όσοι συμμετείχαν στην επιτυχή έκβαση μιας παγκοσμίου φήμης διοργάνωσης. Θερμά Συγχαρητήρια.
Για το Δ. Σ. του Επιμελητηρίου Πιερίας
Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Πρόεδρος

Μέλος της ΔΕ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΕΕΙ Η ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ Α ΔΑΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Κ19 ΓΙΑΝΝΗ ΓΚΟΥΜΑ

Συναντήθηκαν για μια αναμνηστική φωτογραφία ενόψει του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου Κ19 στην Κατερίνη όπου τους συνδέει η αγάπη για το ποδόσφαιρο. Οι γνωστοί Κατερινιώτες μαζί με τον ομοσπονδιακό προπονητή ποδοσφαίρου της εθνικής Ελλάδας Κ19 Γιάννη Γκούμα. Από αριστερά Λευτέρης Βασιλειάδης, Γιάννης Γκούμας, Βασίλης Τσακιρίδης και Βασίλης Δαλακλής.

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ .... Της Φωτεινής Μπόχτη.

Την προηγούμενη φορά που πέρασε κάτω από το σπίτι μου αυτός ο μαυρούλης με το αγροτικό τίγκα στα καρπούζια, μα το Θεό ταξίδεψα ..
Κι εκεί που ήμουν αραχτή στην πολυθρόνα μου στο μπαλκόνι πίνοντας μια Πίνα Κολάντα, κι είχα βάλει -θυμάμαι- και άκουγα τον Μάνο Χατζιδάκη με τον  Κεμάλ του, να ,πως πήγα πίσω στον χρόνο και βρέθηκα πάνω στο χωριό ούτε που το κατάλαβα.....

Και με είδα να τρέχω πάλι με εκείνα τα πλαστικά παπούτσια στις καυτές πέτρες και στα ξερά φύλλα από πουρνάρια . Μύρισα το χώμα που είχε ξεραθεί από την ζέστη και είδα τις ράθυμες χελώνες να τραβούν αργά-αργά για τις φωλιές τους . Τα μεσημέρια στο χωριό ήταν βαριά και κυλούσαν σαν αργή λάβα πάνω στις άσπρες πέτρες . Τα τζιτζίκια κάναν πάρτυ και όσο περισσότερο έκαιγε ο ήλιος, τόσο εκείνα ξελαρυγγιάζονταν ...
Καμιά φορά ακουγόταν από μακριά κανένα ετοιμόροπο αργοτικό να καταφτάνει μέσα στην ζέστη, και το χωριό ξυπνούσε . Τα καρπούζια χτυπούσαν μαλακά πάνω στην καρότσα και το μεγάφωνο ούρλιαζε κανένα λαικό του Αγγελόπουλου και ξαφνικά τόκοβε ο οδηγός και ακούγονταν η φωνή του να προμοτάρει τα γλυκά σαν μέλι καρπούζια του, που έκαναν 5 δραχμές το κιλό...'ελάτε και μην πάρετε'.....

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ

Μια πραγματική αθλητική γιορτή, ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία στην Κατερίνη και οφείλω να εκφράσω τα ολόθερμα συγχαρητήριά μου στους διοργανωτές και σε όσους συνέβαλλαν για την πραγματοποίησή της.
Με αφορμή τη διεξαγωγή του Πανευρωπαϊκού πρωταθλήματος της UEFA (UNDER 19), ο αθλητισμός πρωταγωνίστησε, οι αθλητικοί χώροι γέμισαν νέους και οικογένειες, μικρούς και μεγάλους.
Θερμά συγχαρητήρια στους διοργανωτές UEFA, ΕΠΟ, ΕΠΣ Πιερίας, στο Δήμο Κατερίνης, στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και όσους συνέδραμαν προκειμένου να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία η διοργάνωση.
Κώστας Κουκοδήμος
Βουλευτής Ν.Πιερίας

Τομεάρχης Αθλητισμού Ν.Δ.

Σάββατο 25 Ιουλίου στο Δίον. ΕΓΚΑΙΝΙΑ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΜΕ ΕΚΘΕΜΑΤΑ ΜΑΡΟΚΟΥ ΚΑΙ ΠΙΕΡΙΑΣ



   Οι πολιτικές εξελίξεις οδήγησαν και στην αλλαγή της επίσημης έναρξης του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου. Πλέον η εκδήλωση αυτή θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 25 Ιουλίου 2015 στις οκτώ το βράδυ στο Κέντρο Μεσογειακών Ψηφιδωτών του Δίου.
   Η διαδικασία των εγκαινίων θα υλοποιηθεί με την παρουσίαση τριών εκθέσεων με θεματολόγιο από την τιμώμενη χώρα, το Μαρόκο και με ιστορικές αναφορές από την  Πιερία. 
ΤΟΠΙΑ-ΤΟΠΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ

10 – 26 Ιουνίου 2015: Καμπάνια Ενημέρωσης για την Πρόληψη και Έγκαιρη Διάγνωση του Καρκίνου του Δέρματος και του Μελανώματος.

Υπάρχουν δύο (2) τύποι καρκίνου του δέρματος: το Μελάνωμα και ο Μη Μελανωματικός καρκίνος, ο οποίος περιλαμβάνει:

Α. τις ακτινικές υπερκερατώσεις που εμφανίζονται τοπικά στην επιφάνεια του δέρματος, Β. το Βασικοκυτταρικό καρκίνωμα που προσβάλλει 1 στους 5 ενηλίκους ηλικίας >50 ετών,

Γ. Το ακανθοκυτταρικό καρκίνωμα που εμφανίζεται σαν σκληρές υπερκερατωσικές πλάκες και έχει αυξημένη πιθανότητα μετάστασης. Το μελάνωμα είναι η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος και αποτελεί την κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο του δέρματος διεθνώς.

«Το μελάνωμα αποτελεί την πιο σοβαρή μορφή καρκίνου του δέρματος, ενώ συνδέεται με σημαντική θνησιμότητα στην προχωρημένη του μορφή. Κάθε χρόνο διαγιγνώσκονται περίπου 200.000 περιστατικά μελανώματος παγκοσμίως, ενώ, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας περίπου 55.000 περιστατικά καταλήγουν ετησίως. Υπολογίζεται ότι κάθε ώρα περίπου 6 άνθρωποι πεθαίνουν από μελάνωμα. Το μελάνωμα μπορεί να θεραπευτεί όταν διαγνωστεί έγκαιρα, είναι όμως δύσκολα αντιμετωπίσιμο στην προχωρημένη και επιθετική του μορφή. 

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΟΛΥΜΠΟΣ.

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»
_______________________________________________________
      Η Κοινωνική Σύμπραξη Π.Ε. Πιερίας, με επικεφαλής εταίρο (Δικαιούχο) τον Δήμο Κατερίνης, πρόκειται να υλοποιήσει στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας δράσεις του Επιχειρησιακού Προγράμματος Επισιτιστικής ή/και Βασικής Υλικής Συνδρομής, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ).
Το ΤΕΒΑ υποστηρίζει δράσεις σχετικά με τη συλλογή, μεταφορά, αποθήκευση και διανομή τροφίμων ή/και βασικής υλικής συνδρομής, καθώς επίσης στηρίζει συνοδευτικά μέτρα και δραστηριότητες που συμβάλλουν στην κοινωνική ενσωμάτωση των ωφελουμένων.  
Στο πλαίσιο αυτό,

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΕΣΟΓΕΙΑΚΩΝ ΨΗΦΙΔΩΤΩΝ ΔΙΟΥ

Σήμερα το βράδυ στις 21.30 ραντεβού με τη "Χιονάτη"! Μια ξεχωριστή μεταφορά του ομώνυμου παραμυθιού στη Σεβίλλη του 1920. Φλαμένγκο, ταυρομαχίες, υπέροχη μουσική/φωτογραφία κι εξαίρετες ερμηνείες! Πάρκο Κατερίνης, είσοδος ελεύθερη. Με την υποστήριξη του Ινστιτούτου Θερβάντες & της Ισπανικής Πρεσβείας.


Ερώτηση Κώστα Κουκοδήμου και άλλων βουλευτών της Ν.Δ. προς τον πρωθυπουργό

ΕΡΩΤΗΣΗ
ΠΡΟΣ: Τον Αξιότιμο Κύριο Πρωθυπουργό
ΘΕΜΑ: Σχετικά με δημοσίευμα που παρουσιάζει την Ελληνική Κυβέρνηση να έχει ζητήσει δάνειο ύψους 10 δισ. δολαρίων από την Ρωσική Ομοσπονδία για τη μετάβαση σε εθνικό νόμισμα

Ρεκόρ συμμετοχών στον «5ο Δρόμο των Μουσών» Άνω Μηλιάς Πιερίας

Περισσότεροι από 170 αθλητές και αθλήτριες όλων των ηλικιών, αριθμός που συνιστά ρεκόρ συμμετοχών, έλαβαν μέρος στον 5ο δρόμο Μουσών
στην Άνω Μηλιά Πιερίας, το πρωί της περασμένης Κυριακής. Αθλητές από όλη την Ελλάδα έτρεξαν με αφετηρία και τερματισμό το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, με φόντο  μια πανέμορφη τοποθεσία και απόλαυσαν μία μοναδική διαδρομή στην ανέγγιχτη φύση των Πιερίων. Παράλληλα, διεξήχθη και αγώνας απόστασης 1200 μέτρων, για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Την ευθύνη της διοργάνωσης είχαν ο Εκπολιτιστικός-Εξωραϊστικός Σύλλογος της Άνω Μηλιάς Πιερίας, σε συνεργασία με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Πιερίας-Ημαθίας.

ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΑΗΔΗΜΗΤΡΙΝΩΝ 2015