Παρασκευή 11 Μαΐου 2018

Χάρτινος Κύκνος - Βιβλιοπαρουσίαση στο βιβλιοπωλείο "Νέστωρ". Της Κατερίνας Χλωροκώστα.


Επίσκεψη του τμήματος Κομμωτικής Τέχνης της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης στη Διασωστική Ομάδα Πιερίας

Την Πέμπτη 10 Μαΐου 2018, το τμήμα ''Κομμωτικής Τέχνης'' της ΕΠΑ.Σ Μαθητείας του ΟΑΕΔ Κατερίνης επισκέφτηκε τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο πλαίσιο της εκπαίδευσής τους. Το τμήμα συνόδευε η καθηγήτρια κ. Δημοπούλου Γεωργία.

Μάνα, μητέρα, μαμά. Μια λέξη χίλιες ερμηνείες

Μάνα, μητέρα, μαμά. Μια λέξη χίλιες ερμηνείες. Είναι αυτή που σε γεννάει, που σε μεγαλώνει, που στέκεται δίπλα σου σε κάθε πτυχή της ζωής σου. Διότι μητρότητα σημαίνει αυτοθυσία και αυταπάρνηση.

ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ: «Συμμετοχή στους αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ Γυμνασίων»

Εξαιρετικά καλή εμφάνιση πραγματοποίησαν οι ομάδες μαθητών και μαθητριών του Γυμνασίου Κορινού που συμμετείχαν στους «Αγώνες ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ» για μαθητές & μαθήτριες Γυμνασίων της Δ/νσης Δ.Ε. Πιερίας, σχολικού έτους 2017-2018.

«Έπεσε και το τελευταίο προπύργιο της οικογένειας»

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ-ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ

Η χώρα μας επί αιώνες διατηρούσε τον θεσμό της οικογένειας, μαζί με την γλώσσα και την θρησκεία ,ως ένα από τα ισχυρότερα δομικά στοιχεία της συνοχής του Έθνους, μέσα στην οποία καλλιεργούνταν οι αρετές της αγάπης, αλληλεγγύης, εντιμότητας, χριστιανικής πίστης ,καθώς και οι ακατάλυτες διαχρονικές πνευματικές αξίες του γένους μας.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τη Γιορτή της Μητέρας


Ημέρα τιμής και αναγνώρισης η σημερινή για το σημαντικότερο πρόσωπο της ζωής μας, τη μητέρα μας. Το πρόσωπο που μας δίνει ζωή, μας ανατρέφει με αγάπη, στοργή και θυσίες. Το πρόσωπο που μας φροντίζει, αγωνιά και ανησυχεί για μας, μας συγχωρεί, μας συμπαραστέκεται, μας καθοδηγεί, μας συμβουλεύει, μας εμψυχώνει σε κάθε μας βήμα.

Τροποποίηση του πίνακα μη αναστρέψιμων παθήσεων

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (ΦΕΚ Β, 1560/8-5-2018) η υπουργική απόφαση «Αντικατάσταση του Πίνακα παθήσεων που χαρακτηρίζονται μη αναστρέψιμες και για τις οποίες η διάρκεια αναπηρίας των ασφαλισμένων καθορίζεται επ' αόριστον της Φ.80000/οικ.2/1 (Φ.Ε.Κ.Β' 7/2018, ΑΔΑ: ΩΣΑΦ465Θ1Ω-ΧΟΕ) υπουργικής απόφασης».

Το σουτ και το μπάσκετ είναι μια τέχνη που δεν ξεχνιέται... (Θάνος Γερομιχαλός- Βαφύρας Μπάσκετ)

Αυτά τα ακίνητα ποιος θα τα πάρει;


Παράταση της προθεσμίας για την υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την αξιοποίηση των ακινήτων των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης (ΦΚΑ) και του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (ΟΑΕΔ), που βρίσκονται εντός των ορίων του Δήμου Αθηναίων.

Δήμος Κατερίνης: Ανακοίνωση για καταβολή προνοιακών επιδομάτων Μαρτίου-Απριλίου 2018 στο νομό Πιερίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων του Δήμου Κατερίνης ανακοινώνει ότι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων που αφορά στο δίμηνο Μαρτίου-Απριλίου 2018 θα πραγματοποιηθεί στις 16/05/2018 μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.

Η Αντιδήμαρχος
Μακρίδου Παρθένα

Πρόσκληση σε τακτική συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στον Δήμο Δίου-Ολύμπου

Καλείστε σε τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό κατάστημα που εδρεύει στη Δημοτική Κοινότητα Λιτοχώρου, στις 15.05.2018, ημέρα Τρίτη και ώρα 16.30, βάση των διατάξεων του άρθρου 67 με τίτλο «Σύγκληση του δημοτικού Συμβουλίου» του ν. 3852/2010, για τα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

2o ΓΕΛ Κατερίνης : Οι Ηλεκτρονικές Εγγραφές των μαθητών για το σχολικό έτος 2018-2019 από 14 έως 31 Μαΐου.

Κατόπιν ενημέρωσης από την Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Ανάπτυξης Εφαρμογών του ΥΠ.Π.Ε.Θ., ότι έχουν ήδη υποβληθεί ηλεκτρονικές αιτήσεις εγγραφής-δηλώσεις προτίμησης στην ηλεκτρονική διεύθυνση https: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr, σας επισημαίνουμε ότι οι ηλεκτρονικές αιτήσεις-δηλώσεις εγγραφής υποβάλλονται κατά τα χρονικά διαστήματα που ορίζονται στην υπ’ αριθμ. Φ1α/73611/Δ4/09-05-2018 εγκύκλιό μας. (έναρξη 14/5/2018).

Ευχαριστήρια Επιστολή προς το Ιατρικό, Νοσηλευτικό, Διοικητικό και λοιπό προσωπικό ΑΧΕΠΑ

Νοιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω κάποιους ανθρώπους για την αμέριστη φροντίδα και συμπαράστασή τους, την υψηλή επιστημονική τους επάρκεια και κυρίως το ανθρώπινο ήθος με το οποίο με προσέγγισαν και με αντιμετώπισαν κατά τη διάρκεια της νοσηλείας μου στην Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Θεσ/νίκης ΑΧΕΠΑ.

Περί της ΑΓΡΟΓΗΣ και των αμαρτωλών γονέων και κηδεμόνων της

Του Στέργιου Καστόρη
Βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ

Περίσσεψαν οι «προσπάθειες» και οι «ενέργειες της δημοτικής αρχής» και οι «πρωτοβουλίες του δημάρχου» στην ανακοίνωση του δήμου Δίου Ολύμπου που είδε χθες το φως της δημοσιότητας και αφορά τη σωτηρία ενός παραλιακού φιλέτου δημόσιας γης, που κόντεψε να φαγωθεί κοψοχρονιά από ιδιώτη για χρέη της «αμαρτωλής» (όπως σωστά χαρακτηρίζεται) εταιρείας ΑΓΡΟΓΗ ΑΕ.

Δεν Διεξάξονται Αγώνες στα Τμήματα Υποδομής της ΕΠΣ Πιερίας το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαίου.

Η ΕΠΣ Πιερίας, συμμετέχοντας στο 10ο Τουρνουά Υποδομών “ΛΑΖΑΡΟΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ” του Γ.Α.Σ. ΣΒΟΡΩΝΟΣ -τιμώντας με τον τρόπο αυτό τη μνήμη του αείμνηστου παράγοντα του Σβορώνου- δεν διεξάγει αγώνες υποδομών το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαΐου.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΕΦΚΑ ΜΗ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (πρώην ΟΑΕΕ)

Αναρτήθηκε η εισφορά για τον 3Ο /2018 ο οποίος μπορεί να πληρωθεί εμπρόθεσμα έως 18-5-2018. Επίσης ολοκληρώθηκε ο συμψηφισμός των ασφαλιστικών εισφορών για το έτος 2017.

Ο ΣΕΠΕ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΑΓΩΓΗ

Διοργάνωση συνεδρίου με θέμα: «Δίχρονο δημόσιο, υποχρεωτικό νηπιαγωγείο, στο δρόμο των κοινωνικών αναγκών και των οραμάτων μας». Θεσσαλονίκη 22 και 23 Μαΐου 2018

Συγκρότηση νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ο.Σ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι στις 09 Μαΐου 2018, η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών του Ε.Ο.Σ. Κατερίνης εξέλεξε νέο Διοικητικό Συμβούλιο το οποίο μετά την συγκρότησή του σε σώμα στις 10 Μαι 2018 και μετά από καταμερισμό αρμοδιοτήτων έλαβε την παρακάτω μορφή:

Κατηγορηματικά αντίθετη η Εκκλησία της Ελλάδος για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια.


Την αντίθεση της για ακόμη μια φορά στο νόμο της κυβέρνησης για την αναδοχή παιδιών από ομόφυλα ζευγάρια εξέφρασε η Εκκλησία της Ελλάδος μέσω ανακοίνωσης της Ιεράς Συνόδου.


4η Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας Κατερίνη, 12-18 Μαίου 2018

Διαλέξεις, παρουσιάσεις πειραμάτων και τεχνολογικών εφαρμογών.
Δημιουργικά εργαστήρια, παρατηρήσεις.
Συνδιοργάνωση : Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπ/σης Πιερίας
Ένωση Ελλήνων Χημικών Παρ.Κ.Δ. Μακεδονίας.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

72η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Απολογισμός της δράσης «Χελιδονίσματα 2018» στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων (ΕΣΠΑ 2007-2013)

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας και ο Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού Ολύμπου, σε συνεργασία με την Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, πραγματοποίησαν από κοινού τη δράση «Χελιδονίσματα 2018» στο Βιωματικό Πάρκο Λειβήθρων, την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.

Δήμος Κατερίνης - "Εαρινές Ημέρες Μουσών" Εστίας Πιερίδων Μουσών - Ταξίδι για την Κατερίνη: Έκθεση ζωγραφικής του Αθανάσιου Σταθακόπουλου στην Αστική Σχολή

«ΕΑΡΙΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΜΟΥΣΩΝ 2018» - ΕΣΤΙΑΣ ΠΙΕΡΙΔΩΝ ΜΟΥΣΩΝ
Με την υποστήριξη του Δήμου Κατερίνης, σε συνδιοργάνωση με τον Οργανισμό Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ) και υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος.

Παρουσίαση του βιβλίου της Αλεξάνδρας Κολοντάι «Το γυναικείο ζήτημα από την πρωτόγονη κοινωνία στη σύγχρονη εποχή»

Η έκδοση αυτή περιλαμβάνει 12 διαλέξεις για το γυναικείο ζήτημα, που πραγματοποιήθηκαν από την Κολοντάι στο Πανεπιστήμιο Σβερντλόβ του Λένινγκραντ σε φοιτήτριες που προορίζονταν να δουλέψουν στους γυναικείους τομείς.

12η Μαΐου - Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών

Η 12η Μαΐου εορτάζεται από το 1965 σε όλο τον κόσμο, ως Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτών, με αφορμή την επέτειο της γέννησης της Florence Nightingale, η οποία επηρέασε και σημάδεψε το σύγχρονο υγειονομικό σύστημα, αφού το έργο της θεωρείται η αρχή μιας νέας εποχής στην ιστορία της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

330 - Ο Κωνσταντίνος Α΄ εγκαινιάζει τη νέα πόλη που έχτισε πάνω στο Βυζάντιο και την ονομάζει Νέα Ρώμη. Η πόλη, όμως, θα μείνει στην ιστορία με το όνομα Κωνσταντινούπολη.

Γιορτάζουν σήμερα:

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Παρασκευή σήμερα 11 Μαΐου 2018