Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Χαιρετισμός Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πιερίας για τη νέα σχολική χρονιά 2016-17


Αγαπητοί συνάδελφοι, μαθητές και γονείς με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-17, οι εργαζόμενοι και τα στελέχη της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Πιερίας σας ευχόμαστε καλή και δημιουργική σχολική χρονιά.
Οι εκπαιδευτικοί, παρά τις αντιξοότητες, καλούνται να κάνουν την υπέρβαση και οφείλουν να επιτελούν το λειτούργημά τους σύμφωνα με τη συνείδησή τους, με σκοπό να σμιλέψουν ολοκληρωμένους πολίτες και ανθρώπους.

ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ ΣΤΟ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΟΙ ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΥΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 10-11 Σεπτεμβρίου στη Καστοριά, το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Κωπηλασίας για τις κατηγορίες παίδων-κορασίδων και εφήβων-νεανίδων, με τη συμμετοχή 196 αθλητών-τριών από 6 χώρες.
Το πέρας της πολύ επιτυχημένης διοργάνωσης βρήκε την Ελλάδα στη δεύτερη θέση της συνολικής βαθμολογίας με 84 βαθμούς, πίσω από την ομάδα της Ρουμανίας (92 βαθμοί) ενώ στην 3η θέση βρέθηκε η ομάδα της Τουρκίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ. Το ΕΠΑΜ για την τραμπούκικη επίθεση στα μέλη του στη Θεσσαλονίκη


Για άλλη μια φορά, συγκεκριμένα άτομα του αντι-εξουσιαστικού χώρου έδειξαν το πραγματικό, τραμπούκικο πρόσωπό τους, με μια απρόκλητη επίθεση στα μέλη του ΕΠΑΜ Θεσσαλονίκης.
Το περιστατικό συνέβη στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τα εγκαίνια της ΔΕΘ, στην Καμάρα και ενώ μόλις είχε ξεκινήσει η προσέλευση των μελών και φίλων του ΕΠΑΜ Θεσ/νίκης και στο χώρο δεν βρίσκονταν ακόμα παρά ελάχιστα μόνο μέλη. Μόλις αντιλήφθηκαν οι «νταήδες» της πόλης μας την παρουσία του ΕΠΑΜ, πλησίασαν και με «προειδοποιήσεις» και απειλές, προσπάθησαν να μας διώξουν από τη συγκέντρωση, ενώ ένας από αυτούς άρπαξε από δύο ΕΠΑΜίτισσες τα σημαιάκια που κρατούσαν.

ΤΕΛΕΤΗ ΑΓΙΑΣΜΟΥ ΣΤΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ ΚΟΡΙΝΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Με τον καθιερωμένο αγιασμό ξεκίνησε η νέα σχολική χρονιά στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου και του ΓΕΛ Κορινού. Εκπαιδευτικοί και μαθητές μετά την αναγκαία ανάπαυλα των καλοκαιρινών διακοπών τους ξαναβρέθηκαν στους γνώριμους χώρους του σχολείου, πανέτοιμοι για την έναρξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος την παράσταση «έκλεψαν» οι μαθητές της Α’ τάξης του Γυμνασίου, οι οποίοι προσπαθούσαν να προσαρμοστούν στα δεδομένα που δημιουργεί η εισαγωγή τους σ’ ένα νέο σχολικό περιβάλλον.

Ρεμπέτικη βραδιά - 90η Εμποροπανήγυρη Αιγινίου


Το Δημοτικό Σχολείο Κορινού στην Μάλτα και στο Σαουθάμπτον.


Αξιοποιώντας τις δυνατότητες των Ευρωπαϊκών προγραμμάτων κατάρτισης προσωπικού Erasmus plus (ΚΑ1), το 12/θέσιο Δημοτικό Σχολείο Κορινού υλοποίησε φέτος ένα ενδιαφέρον σχέδιο επιμόρφωσης εκπαιδευτικών στη Μάλτα από 8/8/2016 έως 19/8/2016. Το πρόγραμμα είχε τίτλο «Technology - Enhanced Learning» και αποτελεί το δεύτερο επιμορφωτικό σεμινάριο του προγράμματος «Αξιοποιώντας την Θεατρική Αγωγή και τις Νέες Τεχνολογίες στην διδασκαλία της Αγγλικής γλώσσας στις πρώτες τάξεις του Δημοτικού» του σχολείου στο τρέχον έτος και στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρώτο υλοποιήθηκε στο Southampton της Αγγλίας κατά το μήνα Ιούλιο.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης
Μετά   το  μικρό διάλλειμα του Αυγούστου,  η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης συνεχίζει τις δωρεάν προβολές ταινιών για τους φίλους του καλού σινεμά, στο χώρο του πρώην κυλικείου Παλαιού Νοσοκομείου. Την Τετάρτη 14-9-2016, ώρα 20.30΄θα προβληθεί η ταινία:

Αγιασμός στο Γυμνάσιο Περίστασης Πιερίας.


Σήμερα Δευτέρα 12 Σεπ και ώρα 09:30 π.μ. τελέσθηκε ο Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς 2016-17 χοροστατούντων των ιερέων της ενορίας της Περιστάσεως. Μηνύματα απηύθυναν , Ο Διευθυντής του σχολείου κ. Φλουρής Ευάγγελος, η εκπρόσωπος του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων κα Φωτιάδου...

«ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΘΕΜΙΤΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ». ΣΥΜΒΟΛΙΚΟΣ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ 81Η ΔΕΘ


Συμβολικό αποκλεισμό τραπεζικού υποκαταστήματος, εντός της 81ης ΔΕΘ έκαναν, στο πλαίσιο της εκστρατείας τους "Όχι στις αθέμιτες πρακτικές των Τραπεζών στην Ασφαλιστική Αγορά", οι Ασφαλιστικοί Διαμεσολαβητές- μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, χθες Κυριακή.

Οι αρχές της πόλης μας στους σημερινούς αγιασμούς σχολείων. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



4ο Φεστιβάλ Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει


Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου (ΚΠΕ) συμμετέχει με μεγάλη τιμή και χαρά ως συνδιοργανωτής στις εργασίες του 4ου Πανελλήνιου Φεστιβάλ " Κωφοί και Ακούοντες εν δράσει", που περιλαμβάνει ένα μεγάλο σύνολο δραστηριοτήτων, μέρος των οποίων θα λάβει χώρα στην Πιερία από τις 14 έως τις 18 Σεπτεμβρίου 2016.

Ενημερωτικά φυλλάδια διένειμαν τροχονόμοι σε γονείς και μαθητές δημοτικών σχολείων σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας


Ενημερωτικά φυλλάδια κυκλοφοριακής αγωγής και οδικής ασφάλειας μοίρασαν σήμερα (12-09-2016) το πρωί, αστυνομικοί σε μικρούς μαθητές και γονείς κατά την προσέλευση τους στα σχολικά συγκροτήματα της Ημαθίας, του Κιλκίς, της Πέλλας, της Πιερίας, των Σερρών και της Χαλκιδικής, για την καθιερωμένη τελετή αγιασμού.

TourNatur 2016 | Οι στεριές και οι θάλασσες του Ολύμπου στο επίκεντρο, με την συμμετοχή της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας


Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας εκπροσωπήθηκε από την πρόεδρο Ευαγγελία Ξυπτερά στην Έκθεση περιπατητικού και εναλλακτικού τουρισμού TourNatur 2016, που πραγματοποιήθηκε στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας από τις 2 έως τις 4 Σεπτεμβρίου 2016.

Μουσική βραδιά με βιολί και πιάνο


Την ερχόμενη Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου και ώρα 8.30 μ.μ. στο Συνεδριακό Κέντρο θα δοθεί συναυλία με τους μουσικούς Γιώργο Ζαχαρούδη (βιολί) και Κατερίνα Πολυζωίδου (πιάνο) με έργα Χέντελ. Μότσαρτ, Μπρουχ, Μασνέ κ.α.
Τη συναυλία διοργανώνει το Δημοτικό Ωδείο και η Μικτή Χορωδία Κατερίνης.
ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Ανελκυστήρας στο 4ο Γυμνάσιο-Λύκειο.


Σε εξέλιξη στο 4ο Γυμνάσιο – Λύκειο εργασίες, για την τοποθέτηση ανελκυστήρα, που θα διευκολύνει την πρόσβαση μαθητών-ατόμων με μειωμένη κινητικότητα, παρέμβαση, για την οποία οι διευθυντές του σχολικού συγκροτήματος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον Δήμαρχο Κατερίνης.
Ένα αίτημα που βρίσκει ανταπόκριση και περιμένουμε να δούμε να πραγματοποιηθεί και σε άλλες σχολικές μονάδες όπου υπάρχει ανάγκη.

Πρόεδρος ΕΛΜΕ Πιερίας: Με προβλήματα η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Πιερία.


Σε συνέντευξη του στην ραδιοφωνική εκπομπή "Η Ώρα της Αλήθειας" στον ΣΚΑΪ 92,6 με τον Μιχάλη Κανταρτζή, ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕ Πιερίας ανέφερε ότι πολλά σχολικά κτήρια έχουν κτιριακά προβλήματα και χρειάζονται επισκευές, ενώ τόνισε ότι υπάρχει η ανάγκη για δημιουργία νέων σχολικών μονάδων στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας: Ευχαριστήριο στον Κήπου Ευάγγελο.

Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας: Ευχαριστήριο στον Κήπου Ευάγγελο.

Με την ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς θέλουμε να ευχαριστήσουμε ιδιαίτερα έναν άνθρωπο που όλα αυτά τα χρόνια βρίσκεται δίπλα μας και στηρίζει το Δημοτικό Σχολείο της Καλλιθέας.

Ενημέρωση προς ασφαλισμένους ΕΛ.Γ.Α. που επλήγησαν από τα πρόσφατα καιρικά φαινόμενα


Τις τελευταίες ημέρες έντονα και ακραία καιρικά φαινόμενα έπληξαν πολλές περιοχές της χώρας. Συγκεκριμένα, έντονες βροχοπτώσεις, πλημμυρικά φαινόμενα, χαλαζοπτώσεις  και ανεμοστρόβιλοι έπληξαν καλλιέργειες, ζωικό κεφάλαιο και αγροτικές εγκαταστάσεις κυρίως στις περιοχές της Θεσσαλίας, Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου. Επίσης, εκτεταμένη πυρκαγιά εξακολουθεί να καίει δασικές και καλλιεργούμενες εκτάσεις στη Θάσο.

Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης στην τελετή έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς στο 11ο Δημοτικό σχολείο Κατερίνης:


Η γνώση είναι δημιουργία και χαρά

Στο 11ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης (όπου φοίτησε ο ίδιος και τα παιδιά του και όπου είχε διατελέσει και πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων) βρέθηκε σήμερα ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιος Καστόρης, προκειμένου, με την ευκαιρία της τελετής έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, να ευχηθεί καλή δύναμη στους μαθητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς.

«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ »


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ
«ΗΜΕΡΑ ΕΘΝΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ 
ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΜΙΚΡΑΣ ΑΣΙΑΣ »

Τμήμα Παιδείας ΣΥΡΙΖΑ: Κερδήθηκε στοίχημα τριαντακονταετίας


«Κερδήθηκε το στοίχημα τριακονταετίας! Τα σχολεία ανοίγουν σήμερα χωρίς ελλείψεις. Με τα βιβλία στην ώρα τους και τους δασκάλους στις τάξεις. Το αυτονόητο βεβαίως, που όμως το είχαμε λησμονήσει τα τελευταία χρόνια» αναφέρει το Τμήμα Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ για τη νέα σχολική χρονιά.

ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΔΡΟΜΟΥ 2016: ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ


Δείτε τα αποτελέσματα του Υψηλάντειου αγώνα δρόμου 2016:


Πανηγυρίζει ο Ι.Ν. Τίμιου Σταυρού Κατερίνης


Για 2η χρονιά, δωρεάν σχολικά είδη για 300 παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης

Για 2η χρονιά, δωρεάν σχολικά είδη για 300 παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης

Στόχος της κοινής αυτής προσπάθειας, η οποία θα συνεχιστεί με ποικίλες δράσεις εντός των επόμενων εβδομάδων, είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί στον τόπο μας την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας.
Την προηγούμενη εβδομάδα, πολύ πριν σημάνει το πρώτο κουδούνι της νέας σχολικής χρονιάς 2016-2017 και μετά από συνεννόηση με διευθυντές Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης, παραδόθηκαν από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) συνολικά 300 αριθμημένες επιστολές σε 19 σχολικά συγκροτήματα της πόλης.

Μπέτυ Σκούφα. Ευχές για τη νέα σχολική χρονιά 2016-2017


Μια νέα σχολική χρονιά αρχίζει, καινούργιοι μαθητές εντάσσονται στην εκπαίδευση, οι μαθητές της Α΄ Δημοτικού, άλλα παιδιά ανεβαίνουν ένα ακόμη σκαλί και μεταπηδούν στο Γυμνάσιο, ενώ οι μαθητές της Γ’ Λυκείου ξεκινούν την τελευταία τάξη που θα τους οδηγήσει σε νέους, διευρυμένους ορίζοντες εκπαίδευσης ή επαγγελμάτων.

Δήμος Κατερίνης: Ανακοίνωση για καταβολή προνοιακών επιδομάτων Ιουλίου-Αυγούστου 2016 στο Νομό Πιερίας

Το Αυτοτελές Τμήμα Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Ισότητας των Φύλων ανακοινώνει ότι η πληρωμή των προνοιακών επιδομάτων που αφορά στο δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου 2016, θα πραγματοποιηθεί στις 14/09/2016 μέσω του διατραπεζικού συστήματος ΔΙΑΣ.

Ο Εντεταλμένος Σύμβουλος
Ίτσιος Γεώργιος

Ο Αγιασμός στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Ο Αγιασμός στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.

Γέμισε παιδικά χαμόγελα η αυλή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης!

Με λαμπρότητα έγινε και φέτος ο Αγιασμός για την νέα σχολική χρονιά στο 15ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης.
Από νωρίς το πρωί, γονείς και μαθητές γέμισαν την αυλή του σχολείου και από όλους ακουγόταν η ευχή... ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!!!

Χαιρετισμός του Διευθυντή Β`θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας με την έναρξη του νέου σχολικού έτους


Αγαπητοί συνάδελφοι εκπαιδευτικοί, μαθητές και γονείς,

με την έναρξη του νέου σχολικού έτους 2016-17, θα ήθελα να εκφράσω τις θερμότερες ευχές μου για μια δημιουργική σχολική χρονιά.

Μανιταρομέρες στο Ελατοχώρι Πιερίας


Χάρτης πρόβλεψης κινδύνου πυρκαγιάς για σήμερα Δευτέρα 12/09/16


Βαρδακώστας Γιώργος - Μήνυμα για τη νέα σχολική χρονιά


Σταυρώνω τα δάκτυλά μου και εύχομαι

Ψάχνω να βρω τις περσινές ευχές, για να τις αντιγράψω, αλλά δεν βρίσκω τίποτα. Θ’ αναγκαστώ να γράψω καινούργιες. Είναι όμως στ’ αλήθεια διαφορετικές από τις ευχές, που θα έκανα πέρυσι; Για να δούμε.
Κλείνω τα μάτια, σταυρώνω τα δάχτυλά μου και ξεκινώ.

Πιερικός-ΑΕ Ιστιαίας 3-0 (ΒΙΝΤΕΟ)


Δείτε το βίντεο με τα γκολ και τις καλύτερες στιγμές του αγώνα:

Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας-Κείμενο για τη νέα σχολική χρονιά 2016-17


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους καλή, παραγωγική και αγωνιστική χρονιά.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι και αυτή η σχολική χρονιά έχει κληρονομήσει τα προβλήματα των παρελθόντων ετών, που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και η τωρινή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού

Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ». ΕΥΧΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ


Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Νέου Κεραμιδίου «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ», με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, στέλνει τις ευχές του για καλή πρόοδο σε όλους τους μαθητές και μαθήτριες.
Τους εύχεται μία ουσιαστική και γόνιμη διαδρομή στον χώρο της Γνώσης.
Παράλληλα εύχεται στους γονείς και εκπαιδευτικούς καλή δύναμη, υπομονή και αντοχή για να αντεπεξέλθουν με επάρκεια στο έργο και στην αποστολή τους.
Υπεύθυνη Δημ. Σχέσεων και Διαφήμισης
Χατζηκωνσταντίνου Βαλεντίνα