Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας-Κείμενο για τη νέα σχολική χρονιά 2016-17


Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε Πιερίας εύχεται σε όλους τους συναδέλφους καλή, παραγωγική και αγωνιστική χρονιά.
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι και αυτή η σχολική χρονιά έχει κληρονομήσει τα προβλήματα των παρελθόντων ετών, που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μαζί και η τωρινή.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων, αφού

• κατάργησε τη μείωση του ωραρίου των υπευθύνων εργαστηρίων Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής,

• άλλαξε το ωράριο διδασκαλίας μαθημάτων των Γυμνασίων πετσοκόβοντας ώρες από τα διδακτικά αντικείμενα,

• συνέχισε το στοίβαγμα μαθητών ακόμη και σε τμήματα με 30 μαθητές,

τώρα προχωρά με το ΦΕΚ 2182/14-7-2016 σε «αυτόματο κόφτη» τμημάτων κατευθύνσεων και επιλογής και προσπαθεί να πείσει ότι τα σχολεία όχι μόνο καλύπτονται πλήρως, αλλά ενδεχομένως υπάρχουν και μόνιμοι εκπαιδευτικοί που δεν συμπληρώνουν το ωράριό τους!

Η κυβερνητική προπαγάνδα φτάνει στο απόγειο προσπαθώντας να ανακαλύψει πλεονάζοντες εκπαιδευτικούς! Η στόχευση είναι προφανής: να ελαχιστοποιηθούν οι προσλήψεις συμβασιούχων, να κερδηθεί με επικοινωνιακούς όρους η μάχη για τα κενά στα σχολεία και να προχωρήσει η πολυπόθητη κινητικότητα, άλλο ένα δηλαδή χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα. Επιπλέον είναι ξεκάθαρο ότι η κυβέρνηση επιδιώκει γενικευμένο κλείσιμο τμημάτων και στις δύο βαθμίδες της εκπαίδευσης, με τα νέα αυξημένα όρια μαθητών για την ίδρυση τμημάτων και προσανατολισμών.

Μαζί με αυτά έχουμε να αντιμετωπίσουμε, όπως όλοι οι εργαζόμενοι, πλάι στα ήδη ψηφισμένα μέτρα για το ασφαλιστικό, τη φοροληστεία, το μισθολόγιο- φτωχολόγιο το νόμο για την αξιολόγηση κ.α., τις νέες ανατροπές στα εργασιακά, τις αλλαγές στον συνδικαλιστικό νόμο, πιθανές νέες απολύσεις στο δημόσιο μέσω της αξιολόγησης κ.λ.π.

Μπροστά στην επίθεση που δεχόμαστε, ένα δρόμο έχουμε. Τον δρόμο του αγώνα ενάντια στη πολιτική που καταστρέφει την ζωή τη δική μας και το μέλλον των παιδιών μας.

Για το ΔΣ της ΕΛΜΕ Πιερίας

Ο Πρόεδρος
Βαρδακώστας Γεώργιος
Ο Γενικός Γραμματέας
Αντωνίου Χρήστος