Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

103η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Ο ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)



103η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΣΥΛΛΟΓΩΝ)




103η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (Η ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ)



103η ΕΠΕΤΕΙΟΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ (ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ ΚΑΙ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΣΤΕΦΑΝΩΝ) (ΒΙΝΤΕΟ)



Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014 ζητάει η ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ)

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι Βουλευτές,

Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014, η οποία αφορούσε την ένταξη και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από φέτος, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, αιτείται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ.

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.
Την  ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση των πρώτων μέτρων των προαπαιτουμένων του τρίτου «μνημονίου», οι ναζιστές της «χρυσής αυγής» επιδόθηκαν σε αυτό που ξέρουν πολλή καλά να κάνουν. Σε ένα ρεσιτάλ προβοκάτσιας, συκοφαντίας και ψέματος,  ενάντια στο ΚΚΕ.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η ώρα και τον χρόνο που διάλεξαν, τα "μαντρόσκυλα" του συστήματος, με ψέματα και λάσπη να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Αφού σε όλη την χώρα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, πρωταγωνιστούν και μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, ενάντια στην νέα αντασφαλιστική επίθεση που καταργεί ουσιαστικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.

Συγχαρητήριο του Αν. Διευθυντή Π.Ε. Πιερίας

Ο Αν. Διευθυντής Π.Ε. Πιερίας

Συγχαίρει θερμά τους διοργανωτές της μαθητικής παρέλασης 16ης Οκτωβρίου 2015, τους Διευθυντές των Δημοτικών σχολείων της Κατερίνης, τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς Φυσικής Αγωγής των σχολείων, καθώς και τους μαθητές και μαθήτριες της πόλης μας για την άψογη παρουσία τους στην παρέλαση για τον εορτασμό της επετείου της Απελευθέρωσης της πόλης της Κατερίνης καθώς και όσους συνέβαλαν τα μέγιστα για την επιτυχή διεκπεραίωσή της.

Ξεκινάνε σήμερα τα ΚΗ ΠΑΤΡΙΑ με την προβολή της κινηματογραφικής ταινίας "Παραμύθι χωρίς όνομα" (παραγωγής του Πνευματικού Κέντρου "ΑΓΙΟΣ ΦΩΤΙΟΣ") στις 19:00

Ανακοίνωση Τύπου της ΕΚΧΑ Α.Ε. "Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη, Φλώρινα σε καθεστώς λειτουργίας Κτηματολογίου"


Τέσσερις πρωτεύουσες νομών εντάχθηκαν από την 14η Οκτωβρίου 2015, σε λειτουργία Κτηματολογίου. Πρόκειται για τις πόλεις Έδεσσα, Κατερίνη, Κοζάνη και Φλώρινα (προ Καποδιστριακοί ΟΤΑ) στις οποίες έχουν καταγραφεί  σχεδόν 284.000 δικαιώματα, που αντιστοιχούν σε περίπου 142.000 δικαιούχους.
Με απόφαση που υπέγραψαν ο Υπουργός και ο Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Πάνος Σκουρλέτης και Γιάννης Τσιρώνης αντίστοιχα,  διαπιστώθηκε  η ολοκλήρωση της κτηματογράφησης στις παραπάνω πόλεις και ορίστηκε η έναρξη ισχύος του Κτηματολογίου. Κατόπιν τούτου το αρχείο κτηματογράφησης παραδίδεται στα κατά τόπους αρμόδια λειτουργούντα Κτηματολογικά Γραφεία.  

ΕΝΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ

 Με τους τρεις βαθμούς επέστρεψε ο ΠΙΕΡΙΚΟΣ από το Καναλάκι Πρεβέζης στην Κατερίνη. Αυτή είναι η πρώτη νίκη εκτός έδρας για τον μαχητικό ΠΙΕΡΙΚΟ, ο οποίος μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να προηγηθεί  γρήγορα στο σκορ με 0-1 στο 7’ με τον Καράμπελα. Η καλή κυκλοφορία της μπάλας σ’ όλο το γήπεδο απέφερε  το δεύτερο τέρμα 0-2 στο 13’ με τον Τσεβά. Η ομάδα απέδειξε πως μπορεί να παίξει αξιόλογο ποδόσφαιρο παρουσιάζοντας καλές στιγμές.

Γιορτάστηκε σήμερα η απελευθέρωση της Κατερίνης, με την μαθητική παρέλαση. (Πλήρες φωτορεπορτάζ και βίντεο το απόγευμα εδώ στην "ΑΛΗΘΕΙΑ")




Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Α’)- Δυσορθογραφία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


       Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Μήνυμα Νίκου Μακρίδη για 16η Οκτωβρίου - ημέρα απελευθέρωσης της πόλης μας


Η 16η Οκτωβρίου είναι η ημερομηνία όπου η πόλη μας, η Κατερίνη μας, έγραψε  τη δική της ιστορία.
Είναι η μέρα που ο Ελληνικός Στρατός μπήκε στην πόλη μας, αποτίναξε τον τουρκικό ζυγό και παρέδωσε μια ελεύθερη Κατερίνη, μια ελεύθερη Πιερία. Είναι χρέος μας και ιστορική ευθύνη, να διατηρούμε ζωντανή την ιστορία του τόπου μας, ως ελάχιστη απόδοση τιμής σε όσους αγωνίστηκαν, σε όσους έδωσαν την ζωή τους στον βωμό της ελευθερίας και του κοινού καλού.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΩΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Νέες ασφαλτοστρώσεις οδών ξεκίνησε η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης.
Πιο συγκεκριμένα, θα ασφαλτοστρωθούν σύμφωνα με το πρόγραμμα της Τεχνικής Υπηρεσίας οι παρακάτω οδοί:

''ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ''


Η Ενορία Αγίας Άννης Κατερίνης και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Σας προσκαλούν σε φιλανθρωπική συνεστίαση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ. στο κέντρο ΑΡΙΑ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ημερήσιο πρωινό γεύμα που χορηγεί η ενορία μας σε παιδιά άπορων οικογενειών και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις για τα παιδιά.

Ο ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΠΡΩΤΟΠΟΡΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ ΤΩΝ ΟΡΓΑΝΙΚΩΝ ΥΛΙΚΩΝ


Ο Δήμος Κατερίνης αξιοποιεί τα υπολείμματα των κλαδεύσεων
Με τη χρήση του μηχανήματος θρυμματιστή προχωρά ο Δήμος Κατερίνης στην ανακύκλωση των κλαδεύσεων που πραγματοποιούνται στο Δήμο επαναχρησιμοποιώντάς τα ως βελτιωτικό του εδάφους στους κοινόχρηστους χώρους , όπως πάρκα, πλατείες και δεντροστοιχίες.

Συνταξιοδοτικό - Όριο Ηλικίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ


Π.Ο.Π. ΕΚΑΒ 15/10/2015
Προς: 1) Γραφεία Κοινοβουλευτικών Ομάδων της Βουλής των Ελλήνων
2) Γραμματεία Προέδρου Βουλής
3) Μ.Μ.Ε
Θέμα: Συνταξιοδοτικό - Όριο Ηλικίας Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ
Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ 62-67 ΕΤΩΝ