Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Η ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΩΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΤΟΥ «ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ ΤΗΣ «ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

Γράφει ο Σουκατζίδης Απόστολος.
Την  ώρα που εξελισσόταν η συζήτηση των πρώτων μέτρων των προαπαιτουμένων του τρίτου «μνημονίου», οι ναζιστές της «χρυσής αυγής» επιδόθηκαν σε αυτό που ξέρουν πολλή καλά να κάνουν. Σε ένα ρεσιτάλ προβοκάτσιας, συκοφαντίας και ψέματος,  ενάντια στο ΚΚΕ.
Μόνο τυχαία δεν ήταν η ώρα και τον χρόνο που διάλεξαν, τα "μαντρόσκυλα" του συστήματος, με ψέματα και λάσπη να επιτεθούν στο ΚΚΕ. Αφού σε όλη την χώρα τα μέλη και τα στελέχη του ΚΚΕ, πρωταγωνιστούν και μπαίνουν μπροστά στην οργάνωση της εργατικής – λαϊκής πάλης, ενάντια στα νέα βάρβαρα μέτρα, ενάντια στην νέα αντασφαλιστική επίθεση που καταργεί ουσιαστικά τον κοινωνικό χαρακτήρα της ασφάλισης.


Την ίδια ώρα οι βουλευτές του ΚΚΕ, αποκάλυπταν με επιχειρήματα, τον αντιλαϊκό, ταξικό χαρακτήρα των νέων μέτρων, την στρατηγική σύμπλευση όλων των κομμάτων του ευρωμονόδρομου και από το βήμα της βουλής απευθυνόμενοι στον λαό, τον κάλεσαν σε αγωνιστική συστράτευση και  ξεσηκωμό, για να βάλουν εμπόδια στην εφαρμογή των νέων μέτρων , να τα ακυρώσουν στην πράξη με τους αγώνες τους.
Τι είναι αυτό που ενόχλησε τους ΝΑΖΙ της <<χρυσής αυγής>> και βγήκαν να <<καθαρίσουν>> ?  Στην λογική της <<τεχνητής>> έντασης, οι χρυσαυγήτες ήθελαν να προβοκάρουν την συζήτηση που γινόταν στο κοινοβούλιο για τα νέα αντιλαϊκά  μέτρα του τρίτου <<μνημονίου>> , να αποπροσανατολίσουν την όλη συζήτηση και με την γκαιμπελίστικη προπαγάνδα που θαυμάζουν, <<πες, πες, στο τέλος κάτι θα μείνει>>. Επιτέθηκαν με ψεύδη και συκοφαντίες στο ΚΚΕ, τσουβαλιάζοντας το, με εκείνα τα κόμματα αστικού χαρακτήρα, που έχουν αποκαλυφθεί, ότι στελέχη τους, είχαν σχέση με την διαπλοκή, την διαφθορά, την χρηματοδότηση - εξαγορά τους.
Αυτό το έκαναν γιατί το ΚΚΕ έθιξε τα αφεντικά τους. Τους εφοπλιστές, βιομήχανους, γενικότερα το μεγάλο κεφάλαιο, που είναι οι μόνοι ωφελημένοι από τα μέτρα των <<μνημονίων>>. Είναι αυτοί που χαιρέτησαν τα μέτρα των <<μνημονίων>>, που μάλιστα πιέζουν την γρήγορη εφαρμογή τους, γιατί έτσι θα συνεχιστεί απρόσκοπτα,  η διευρυμένη κεφαλαιοκρατική αναπαραγωγή, θα ανακάμψουν τα κέρδη τους. Γιατί αυτά τα ταξικά, οικονομικά συμφέροντα υπηρετεί η <<χρυσή αυγή>> και ας κρύβεται πίσω από της ψεύτικες, πατριδοκάπηλες  κορώνες, για να ρίχνει στάχτη στα μάτια του λαού.
Και μάλιστα επιτέθηκαν στο ΚΚΕ, την ώρα που το ΚΚΕ αποκάλυπτε, ότι η Γερμανική <<Siemens>>  από το 1920 βρίσκεται στην Ελλάδα και κάνει <<δουλειές>> με το Ελληνικό δημόσιο και ότι ήταν χρηματοδότης του ναζιστικού κράτους και του Χίτλερ. Κάτι που εξόργισε περισσότερο  τους χρυσαυγήτες. Θιασώτες  και υποστηρικτές του ναζισμού, του εθνικοσοσιαλισμού, του Χίτλερ.
Αυτή είναι η <<χρυσή αυγή>>. Ναζιστική οργάνωση, για αυτό είναι εγκληματική. Που στελέχη της διώκονται  και  είναι υπόδικα για την δολοφονία του αντιφασίστα μουσικού Παύλου φύσσα. Είναι τσιράκια του συστήματος και είναι για της βρώμικες δουλειές. Για αυτό επιτίθονταν στο οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, όπως κάνανε με τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. Είναι απροκάλυπτοι, αντικομουνιστική ,ναζιστική, οργάνωση. Για αυτό επιτίθεται με ψέματα και λάσπη στην πολιτική πρωτοπορία της εργατικής τάξης, στο ΚΚΕ. Και μάλιστα αυτή η επίθεση οξύνεται, όταν είναι να αναπτυχθούν μεγάλοι εργατικοί – λαϊκοί αγώνες που οι κομμουνιστές πρωτοστατούν στην οργάνωση τους.
 Νομίζουν έτσι ότι θα ανακόψουν την επαφή του ΚΚΕ, με τον λαό, νομίζουν ότι  θα αποσύρουν  την εμπιστοσύνη που το δείχνουν στο κίνημα και στους αγώνες, ένα τμήμα του λαού και ας μην ψηφίζουν ΚΚΕ. Έχουν βαθιά μεσάνυχτα αν νομίζουν ότι με τέτοιες μεθόδους θα παρεμποδίσουν την επαφή του ΚΚΕ με τον λαό. Ίσα – ίσα το ΚΚΕ, με περισσότερο δυναμισμό και μαχητικότητα θα απευθυνθεί πλατιά στον λαό, για να μην φοβηθεί και να οργανώσει την πάλη και τον αγώνα του, ενάντια στα μέτρα φτωχοποίησης και εξαθλίωσης του. Θα αποκαλύψει τον χαρακτήρα αυτών των μέτρων, όπως θα αποκαλύψει και τον χαρακτήρα της εγκληματικής οργάνωσης, της ναζιστικής <<χρυσής αυγής>> που δρα σαν το μακρύ χέρι της μεγαλοεργοδοσίας, των καπιταλιστών.
Αυτή είναι η <<χρυσή αυγή>> και είναι ώρα να το καταλάβουν αυτοί που την ψηφίζουν σαν κόμμα <<αντισυστημικό>> , <<φιλολαϊκό>>. Καμιά σχέση. Η <<χρυσή αυγή>> αποτελεί την πιο μάχιμη εφεδρεία του συστήματος , δρα ως ανάχωμα, σε κάθε τάση ριζοσπαστικοποίησης του λαού. Για να ενσωματώνει την λαϊκή δυσαρέσκεια, τον λαϊκό  θυμό και οργή, από της εφαρμοζόμενες, αντιλαϊκές,  πολιτικές, σε ανώδυνα κανάλια για το σύστημα και το κεφάλαιο.
Αυτούς υπηρετεί η <<χρυσή αυγή>>. Δικό τους τέκνο είναι.

Σουκατζίδης Απόστολος