Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΟΡ.ΦΕ.Ο. ΜΕ TURKISH AIRLINES..(Η Ελλάδα είναι η χώρα της καρδιάς μας..)


  Η εκδήλωση ενδιαφέροντος των Τουρκικών Αερογραμμών TURKISH AIRLINES για γνωριμία με την πολιτιστική και τουριστική ταυτότητα της Πιερίας και την προοπτική συνεργασίας με τον ΟΡΓΑΝΙΣΜΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ, αποτέλεσε την αφορμή της  συνάντησης στα γραφεία του οργανισμού, του Διευθυντή των Τουρκικών Αερογραμμών στο Αεροδρόμιο «Μακεδονία» της Θεσσαλονίκης Utku Yazan με τη διοίκηση του ΟΡ.ΦΕ.Ο.
  Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης 3 Ιουνίου 2015.
  Υποδεχόμενος και καλωσορίζοντας τον κ. Yazan, ο υπεύθυνος δημοσίων σχέσεων του οργανισμού Νίκος Πασχαλούδης αναφέρθηκε στην ιστορία του Φεστιβάλ Ολύμπου , στη  διαχρονική καλλιτεχνική του αξία , στην πανελλήνια και διεθνή ακτινοβολία  του, τις προσπάθειες που καταβάλλονται για την σύνδεση του πολιτισμού με τον τουρισμό της Πιερίας , καθώς για τη διαφημιστική δυναμική του φεστιβάλ και το πρόγραμμα των χορηγιών . Δεν παρέλειψε να αναφερθεί για τα αισθήματα φιλίας που τρέφουν οι πολίτες της Πιερίας για τον τουρκικό  λαό και την εξαιρετική επιτυχία που σημείωσε η αδελφοποίηση του Δήμου Δίου με τον Δήμο Σελτζούκ ( Αρχαίας Εφέσου).
   Από την πλευρά του ο κ. Yazan, τόνισε: «Από το 2011 που διοργανώνουμε ταξίδια από τη Θεσσαλονίκη, στοχεύουμε στην ανάδειξη του βορειοελλαδικού τόπου με τις τόσες ομορφιές που ζει όμως στη σκιά των Αθηνών και των νησιών. Προσπαθούμε να γίνει η Θεσσαλονίκη γνωστή σε κάθε γωνιά της γης. Πετάμε σε 105 χώρες και τρεις χιλιάδες πόλεις, στις οποίες μπορούμε να συστήσουμε και να γνωστοποιήσουμε τις ομορφιές της περιοχής και ασφαλώς το ρόλο και τη συμβολή του Φεστιβάλ Ολύμπου στον πολιτισμό και όχι μόνο. Είμαστε γείτονες και πρέπει να γνωρίσουμε αυτά τα χώματα, γιατί η Ελλάδα είναι η χώρα της καρδιάς μας. Ο Όλυμπος είναι το σημαντικότερο σημείο αναφοράς που όμως πρέπει να αναδείξουμε σωστά. Από την πλευρά μας είμαστε ανοικτοί για συνεργασία.»
   Το μέλος της διοίκησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Χάιδω Παπαχατζή σκιαγράφησε την ευρύτερη προοπτική συνεργασίας στην οποία μπορούν να εμπλακούν και άλλοι φορείς, όπως το Επιμελητήριο Πιερίας, ενώ το επίσης διοικητικό μέλος Ζαφείρω Κουσιοπούλου ανέπτυξε τη δυναμική των χορηγιών με τα ανταποδοτικά για όλους οφέλη.
   Από το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡ.ΦΕ.Ο., ήταν παρόντες οι Νίκος Πασχαλούδης, Ζαφείρω Κουσιοπούλου, Χάιδω Παπαχατζή και Περικλής Χατζηγιάννης. Επίσης τα μέλη της καλλιτεχνικής επιτροπής Μελίνα Παπαδοπούλου και του τομέα εθελοντών και εκτελούσα χρέη διερμηνέα Έλλη Πασχαλίδη.
   Τον κ. Yazan συνόδευε η γραμματέας του και διερμηνέας Μαίρη Δροσοπούλου, οι Πιεριείς  που συνεργάζονται με τις Τουρκικές Αερογραμμές Δημήτριος Πάτσιος και Γεώργιος Γουλάρας, εκπρόσωποι της εταιρείας WERT και ο δημοσιογράφος Παντελής Τζερτζεβέλης.


3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης



Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση σχετικά με την κατανομή της 'α δόσης για το 2015 των κρατικής χρηματοδότησης στα δικαιούχα πολιτικά κόμματα με το συνολικό ποσό να ανέρχεται στα 6,33 εκατομμύρια ευρώ.


Σύμφωνα με την απόφαση αυτή η Νέα Δημοκρατία λαμβάνει συνολικά 1.766.935,07 ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 1.617.766,76 ευρώ, το ΠΑΣΟΚ 746.339,66 ευρώ, οι ΑΝ.ΕΛ 489.399,91 ευρώ, η Χρυσή Αυγή 542.340,43 ευρώ (ισχύει το πάγωμα της κρατικής χρηματοδότησης), η ΔΗΜ.ΑΡ 421.124,44 ευρώ, το ΚΚΕ 412.124,44 ευρώ, το Ποτάμι 84.776,78 ευρώ, η Δημιουργία Ξανά 39.562,5 ευρώ, η Ελιά 84.776,78 ευρώ, ο συνασπισμός των ΑΝ.ΕΛ Ευρωπαϊκού Αντιμνημονιακού Μετώπου, Πανελληνίου Άρματος Πολιτών, Πυρικαύστου Ελλάδος, Ελληνικού Κινήματος Άμεσης Δημοκρατίας και ΑΝ.ΕΛ-ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ 39.562 ευρώ.



SUPER CUP 2015


SUPER CUP Ερασιτεχνών 2015


            Το Σάββατο 6 Ιουνίου 2015, ώρα 6:00 μ.μ. στο γήπεδο Αιγινίου «Ι. ΠΑΡΑΛΥΚΙΔΗΣ» θα διεξαχθεί ο αγώνας για το Super Cup ερασιτεχνικών ομάδων 2015.
            Καλούμε τον φίλαθλο κόσμο της Πιερίας να παρακολουθήσει τον αγώνα και να δώσει παλμό στην εκδήλωση.



Για την Επιτροπή πρωταθλήματος & Κυπέλλου
Ο Πρόεδρος

Ηρακλής Δασιόπουλος

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΞΕΝΟΔΟΧΩΝ ΠΑΡΑΛΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Τους εκπροσώπους του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, το πρωί της Τετάρτης 3 Ιουνίου.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου συνεχάρη για την εκλογή τους το νέο Πρόεδρο της Ένωσης κ. Γιώργο Ζωγράφο και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Γκατζή και ευχήθηκε επιτυχία και δύναμη στη νέα θητεία που ξεκινά η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε άριστο κλίμα και οι δύο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις για τα θέματα του τουρισμού της Πιερίας ενώ εξέφρασαν την πρόθεσή τους για συνεργασία. Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι αναπτυξιακές πρωτοβουλίες για την προώθηση του τουρισμού της Πιερίας. Ο κ. Χατζηχριστοδούλου αναφέρθηκε στα συμπεράσματα για τον τουρισμό της αναπτυξιακής μελέτης που εκπόνησε το Επιμελητήριο και παρέδωσε στους φορείς του τουρισμού ένα αντίγραφο.

«Ο τουρισμός είναι πλέον ο κυρίαρχος κλάδος της οικονομίας μας. Η Πιερία είναι ένας προνομιακός τόπος και πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης του τουρισμού. Σ’ αυτή την κατεύθυνση οφείλουμε όλοι μαζί οι φορείς να συνεργαστούμε διεκδικώντας την ανάδειξη του τόπου μας μέσα από συντονισμένες κινήσεις. Είμαστε δίπλα σας σε ότι χρειαστείτε. Εύχομαι κάθε επιτυχία στο νέο συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας και να έχετε μια πολύ καλή τουριστική σεζόν», ανέφερε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου.

Δίπλα στον μικρό Παναγιώτη από την Κατερίνη ο Παναθηναϊκός και ο Μπεργκ


Ο Παναθηναϊκός σαν σύλλογος και «οργανισμός» δείχνει πάντοτε με περίσσιο ζήλο το ανθρώπινο πρόσωπό του προς τις ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες, φροντίζοντας να προσφέρει χαμόγελα σε συνανθρώπους μας που το έχουν ανάγκη.

Μια τέτοια πολύ έντονη συγκινησιακά στιγμή διαδραματίστηκε και στο παιχνίδι της περασμένης Κυριακής με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Λεωφόρου, όπου ένας μικρός φίλος του Παναθηναϊκού από την Κατερίνη κατάφερε να κάνει πραγματικότητα το όνειρό του! Συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης -που αντιμετωπίζει ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα υγείας- βρέθηκε στο «Απόστολος Νικολαΐδης» και παρακολούθησε από κοντά την αγαπημένη του ομάδα, αλλά και τον Μάρκους Μπεργκ τον οποίον και λατρεύει.

Ο δε Σουηδός επιθετικός είχε ενημερωθεί για το γεγονός και μετά το τέλος του αγώνα αντί να φύγει προς την κερκίδα για να πανηγυρίσει με τους συμπαίκτες του, έφυγε σφαίρα προς το μέρος του Παναγιώτη, του έδωσε τη φανέλα του και έβγαλαν φωτογραφίες μαζί! Το χαμόγελο του μικρού τα λέει όλα!


Μπράβο και πάλι μπράβο στον Σουηδό και στους «πράσινους».

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ σήμερα.( Μα καλά ποιοι τα σκέφτονται αυτά..)

"Πάρτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και γίνετε πιο υγιείς και χαρούμενοι" είναι το σύνθημα που θα διαδοθεί την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Ασανσέρ.

Οι ανελκυστήρες θα κλείσουν σε περισσότερα από 200 κτίρια σε πάνω από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες συμμετέχουν στην εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) "NowWeMove".

Στη Θεσσαλονίκη ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Τροχαία της πόλης, όπου οι ανελκυστήρες θα τεθούν εκτός λειτουργίας, ενώ το κοινό θα ενημερώνεται για τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα θα συμμετέχουν στη δράση η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, καθώς και οι Δήμοι Φιλοθέης - Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων.

Την ίδια μέρα καλούνται οργανισμοί και ιδιώτες να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία κλείνοντας τα ασανσέρ στις εγκαταστάσεις τους. Όλες οι δράσεις είναι εθελοντικές και θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας.

"Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια πληθώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας γλυτώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, έχουν οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα στην ακινησία με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται και να μην λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο" δήλωσε ο συντονιστής της εκστρατείας "NowWeMove" στην Ελλάδα Γιώργος Φαρφαράς.


Η Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ έχει στόχο να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή τους ζωή.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς:  Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη
  
Θέμα: Ενδεχόμενο φορολόγησης με συντελεστές 26% και 33% των αμοιβών που λαμβάνει παραγωγός πτηνοτροφικών προϊόντων για παροχή υπηρεσιών σύμφωνα με το σύστημα της κάθετης οργάνωσης.


Παρέμβαση του Δήμου Κατερίνης στην κοινότητα Βατάν που σε συνδυασμό με την κατασκευή του νέου Δημοτικού Σχολείου αναβαθμίζει και βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων της περιοχής.



Η ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΥΓΧΑΙΡΕΙ ΤΗΝ ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ



            Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Π.Σ. Πιερίας συγχαίρει ολόθερμα
την «ΠΥΔΝΑ» Κίτρους, για την πανάξια άνοδο στη Γ΄ Εθνική Κατηγορία, που αποτελεί δικαίωση για τις προσπάθειες που κατέβαλαν από την αρχή έως το τέλος της χρονιάς και εύχεται κάθε επιτυχία στην νέα ποδοσφαιρική χρονιά.
           

                                                           Για  το  Δ.Σ.
                               Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                      Δημήτριος Ελευθεριάδης                 Κωνσταντίνος Ορφανίδης

ΣΑΒΒΑΤΟ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015. Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 16ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ 25ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ


Σχόλιο Βουλεύτριας Μπέττυς Σκούφα για την κατάθεση ερώτησης της αντιπολίτευσης για το Λιμενικό


"Με μεγάλη έκπληξη κι επιδοκιμασία πληροφορηθήκαμε ότι βουλευτές της ΝΔ κατέθεσαν Ερώτηση στη Βουλή με θέμα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Λιμενικές Αρχές στην Κεντρική Μακεδονία. Φαίνεται ότι από τη θέση της αντιπολίτευσης μπορούν κι έρχονται καλύτερα αντιμέτωποι κι αντιμέτωπες με τα τεράστια προβλήματα που άφησαν πίσω τους τα 5 χρόνια εθνοκτόνων μνημονίων, τα οποία εφάρμοσε ανελλιπώς η συγκυβέρνησή του κόμματός τους με το ΠΑΣΟΚ. Μνημόνια που λεηλάτησαν, κατακρεούργησαν, έσπρωξαν στη διαθεσιμότητα και την ανεργία, κατέστρεψαν κάθε δομή κοινωνικού κράτους και κρατικής διοίκησης.

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, που λέει κι ο λαός."

Το Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας Θεσσαλονίκης στον Καπνικό Σταθμό


Την πόλη μας και τη φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού, επέλεξε να επισκεφτεί το Δημοτικό Σχολείο Γέφυρας Θεσσαλονίκης, στα πλαίσια εκπαιδευτικής του εκδρομής. Τα τμήματα της πέμπτης και της έκτης τάξης του σχολείου, φιλοξενήθηκαν νωρίς το πρωί της Τρίτης 2 Ιουνίου 2015, στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης και ενημερώθηκαν σχετικά με τη λειτουργία του Κοινωνικού Παντοπωλείου, τη λειτουργία του Κοινωνικού Φαρμακείου καθώς και το ιστορικό του Καπνικού Σταθμού.


Για την διαδικασία ανάδειξης των κτιριακών χώρων του τόπου μας, για το πώς σε ένα χώρο ο οποίος ήταν μέχρι πριν μερικά χρόνια εγκαταλειμμένος, γεμάτος χόρτα και φίδια, δημιουργήθηκε Κοινωνικό παντοπωλείο και Κοινωνικό φαρμακείο από τους Γιατρούς του Κόσμου και την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και στη συνέχεια δημιουργήθηκε και φιλοξενήθηκε το ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του κόσμου.
Οι μικροί μαθητές και μαθήτριες ενημερώθηκαν επίσης για τη λειτουργία της ανταλλακτικής βιβλιοθήκης, και για το Θερινό 12λογο 2015 ο οποίος λαμβάνει χώρα αυτές τις μέρες και για όλο το καλοκαίρι στον Καπνικό Σταθμό.



Πιερικός 2015, Εκάβη Νο 3: Ιστορία επαναλαμβανόμενη, είναι φάρσα!

Κύριοι,
ο υποβιβασμός της ομάδας σημαίνει πως η ΠΑΕ βάσει νόμου οδεύει προς εκκαθάριση και το ποδοσφαιρικό τμήμα γίνεται ερασιτεχνικό, διοικούμενο πλέον από τον Ερασιτέχνη. Ο υποβιβασμός αυτός σημαίνει ακόμα πως όλοι όσοι βοήθησαν στο να διατηρείται μια άκρως αρρωστημένη κατάσταση την τελευταία τριετία έχουν μερίδιο ευθύνης, δεν είναι όμως της ώρας η απόδοση τέτοιων ευθυνών, χωρίς αυτό να σημαίνει πως δεν θα πρέπει να γίνει κι αυτό μέσα στο επόμενο δίμηνο. 
Αυτό που πρέπει να γίνει όμως άμεσα, είναι να αποδοθούν ευθύνες στον Ερασιτέχνη. Ο θεσμικός του ρόλος είναι να βαδίζει με πράξεις σύμφωνες του Καταστατικού του, να αναδεικνύει τις Αρχές, τα Ιδεώδη και τα Ιδανικά του, απαιτώντας μάλιστα από τους συνεργαζόμενους φορείς να επιδεικνύουν τον ανάλογο σεβασμό. 
Η δική μας εκτίμηση είναι πως ο Ερασιτέχνης δεν έκανε τίποτα από αυτά που του υπαγορεύει ο θεσμικός του ρόλος. Δεν τον απασχόλησαν καθόλου η καταβαράθρωση του Ονόματος του Πιερικού, τα αρνητικά ρεκόρ σε εβδομαδιαία βάση, οι ξεγυρισμένες σφαλιάρες από χωριά, οι αναφορές για συμμετοχή σε χειραγωγηθέντες αγώνες. 
Η αξία του Ονόματος υποδεκαπλασιάστηκε την τελευταία τριετία και καταντήσαμε να ντρεπόμαστε να αναφέρουμε την οπαδική μας προτίμηση. Ανέκδοτο γίναμε, την ίδια ώρα που οι φταίχτες αναρωτιώνταν που είναι ο κόσμος!

''ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ ΤΗΣ 84ης ΓΣ ΤΗΣ ΔΟΕ''

Συναδέλφισσα/συνάδελφε,
Πάει καιρός από τότε που το κοινωνικό αγαθό που ονομάζεται Εθνική, Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία έχει περιπέσει στη δίνη μεγαλόστομων εξαγγελιών και μεταρρυθμίσεων δίχως όραμα και διάλογο, καταστροφικών σχεδιασμών, άστοχων πειραματισμών, πρόχειρων αλλαγών και ανούσιων εκπαιδευτικών πολιτικών.
Τα μόνα που παραμένουν ακέραια, αναλλοίωτα και σταθερές αξίες στην Εκπαίδευση είναι η ψυχή, το φιλότιμο, η προσφορά και η εργατικότητα των εκπαιδευτικών.
Οι άδικες και αντιεκπαιδευτικές μνημονιακές πολιτικές που επιβλήθηκαν τα τελευταία χρόνια και στην εκπαίδευση, υποβάθμισαν τη ζωή και το έργο μας, έπληξαν την αξιοπρέπειά μας και ακύρωσαν τα όνειρά μας.
Δυστυχώς, τα πρώτα βήματα της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας ακολουθούν αυτά των προηγούμενων. Ο αιφνιδιασμός, η αποσπασματικότητα και η έλλειψη διαλόγου έχουν υιοθετηθεί ως τακτική.

Σήμερα "Το ολοκαύτωμα της μνήμης" στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης

Η αυλή του Καπνικού Σταθμού μετατρέπεται σε έναν υπέροχο Θερινό Κινηματογράφο
Έναρξη προβολών του Θερινού Κινηματογράφου 2015, σήμερα Τετάρτη 3 Ιουνίου, ώρα 21:00, κάτω από τον έναστρο ουρανό του Καπνικού Σταθμού. Θα προβληθεί η ταινία "Το ολοκαύτωμα της μνήμης" του Στέλιου Κούλογλου.
Αντί εισόδου, τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας


Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 3 Ιουνίου 2015