Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Παγκόσμια Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ σήμερα.( Μα καλά ποιοι τα σκέφτονται αυτά..)

"Πάρτε τις σκάλες αντί το ασανσέρ και γίνετε πιο υγιείς και χαρούμενοι" είναι το σύνθημα που θα διαδοθεί την Πέμπτη, 5 Ιουνίου, στο πλαίσιο της πρώτης Ευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Ασανσέρ.

Οι ανελκυστήρες θα κλείσουν σε περισσότερα από 200 κτίρια σε πάνω από 50 ευρωπαϊκές πόλεις, οι οποίες συμμετέχουν στην εκστρατεία του Διεθνούς Οργανισμού για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό (ISCA) "NowWeMove".

Στη Θεσσαλονίκη ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή οι Δήμοι Θεσσαλονίκης και Παύλου Μελά, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και η Τροχαία της πόλης, όπου οι ανελκυστήρες θα τεθούν εκτός λειτουργίας, ενώ το κοινό θα ενημερώνεται για τη σημασία της σωματικής δραστηριότητας.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα θα συμμετέχουν στη δράση η Περιφερειακή Ενότητα Βορείου Τομέα Αθηνών, καθώς και οι Δήμοι Φιλοθέης - Ψυχικού, Κοζάνης, Σκύδρας, Δράμας, Φαρσάλων.

Την ίδια μέρα καλούνται οργανισμοί και ιδιώτες να πάρουν μέρος στην πρωτοβουλία κλείνοντας τα ασανσέρ στις εγκαταστάσεις τους. Όλες οι δράσεις είναι εθελοντικές και θα ληφθούν υπόψη οι ανάγκες προσβασιμότητας για άτομα με αναπηρία και προβλήματα υγείας.

"Σήμερα έχουμε την δυνατότητα να απολαύσουμε μια πληθώρα τεχνολογικών επιτευγμάτων που μας γλυτώνουν πολύ χρόνο και προσπάθεια. Ωστόσο, έχουν οδηγήσει το ανθρώπινο σώμα στην ακινησία με αποτέλεσμα να μην αναπτύσσεται και να μην λειτουργεί με τον καλύτερο τρόπο" δήλωσε ο συντονιστής της εκστρατείας "NowWeMove" στην Ελλάδα Γιώργος Φαρφαράς.


Η Ημέρα Χωρίς Ασανσέρ έχει στόχο να αποδείξει πόσο εύκολο είναι για τους ανθρώπους να είναι σωματικά δραστήριοι παρά την πολυάσχολη καθημερινή τους ζωή.