Τρίτη 18 Αυγούστου 2015

80 χρόνια ΔΕΘ. Μαζί δημιουργούμε θεσμούς και δεσμούς εμπιστοσύνης!


Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015
η διοργάνωση της 80ης ΔΕΘ αποκτά επετειακό χαρακτήρα,
τιμώντας τον μεγαλύτερο και παλαιότερο εκθεσιακό θεσμό  όχι μόνο στην πόλη
αλλά σε όλη τη χώρα.

Σας προσκαλούμε σε μία διοργάνωση - γιορτή, με μοναδικές εκπλήξεις στους πολλούς εκατοντάδες εκθέτες μας και τους εκατοντάδες χιλιάδες επισκέπτες μας, εκπλήξεις που θα ανακοινώνονται σταδιακά κρατώντας το ενδιαφέρον όλων μας αμείωτο και αυτή την σχέση 80 χρόνων πάντα γοητευτική.

Μαζί θα ξεφυλλίσουμε 80 χρόνια ΔΕΘ, χρόνια καινοτομίας, ανάπτυξης, εξωστρέφειας.
Μαζί θα υπογραμμίσουμε την αδιάκοπη προσπάθεια ενίσχυσης της ελληνικής οικονομίας και των επιχειρήσεων σε περιόδους που αποτελούν πρόκληση για τους ανθρώπους της ΔΕΘ.
Μαζί θα αποτυπώσουμε την ανοδική πορεία των τελευταίων χρόνων, γιατί μαζί την επιτύχαμε!
Μαζί θα επιλέξουμε την παρακαταθήκη της 79ης ΔΕΘ ως την ιδανική βάση εκκίνησης για την φετινή επετειακή παρουσία μας, καθώς πέρσι οι  επισκέπτες έφτασαν τους 255.536, αριθμός αυξημένος κατά 38,1%, σε σχέση με το 2013 (185.000) και 132,3%, σε σύγκριση με τους 110.000 επισκέπτες του 2012. Μάλιστα, το 70% των επισκεπτών ήταν μεταξύ 15 και 38 ετών, ενώ μετά από πολλά χρόνια, η έκθεση ξαναέγινε πραγματικά διεθνής με 19 επίσημες διεθνείς συμμετοχές!

80 χρόνια ΔΕΘ
Από τις 5 έως τις 13 Σεπτεμβρίου 2015

γιορτάζουμε τους δεσμούς που μας κρατάνε μαζί 80 ολόκληρα χρόνια!

ΤΟΠΟΣ: ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΕΝΑΡΞΗ: 5/9/2015
ΛΗΞΗ: 13/9/2015

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ 5/9: 10:00-22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ 6/9: 10:00-22:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΕΣ: 16:00-22:00
ΣΑΒΒΑΤΟ 12/9 & ΚΥΡΙΑΚΗ 13/9: 10:00-22:00

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ

Αύριο Τετάρτη 19/8 και ώρα 18:30 θα διεξαχθεί φιλικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΣΦΚ ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΣΕΒΑΣΤΗΣ στο Α΄ ΔΑΚ Κατερίνης.

17ο ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΒΛΑΧΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις που διοργανώνει ο Σύλλογος Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ" για 17η χρονιά με τίτλο : "Πολιτιστικό Διήμερο - Παραδοσιακό Βλάχικο Γλέντι".
Τα δρώμενα θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 28 και το Σάββατο 29 Αυγούστου 2015 στο Κτήμα "ΖΟΡΜΠΑΣ" στον Κάτω Άγιο Ιωάννη (πριν τη γαλακτοβιομηχανία "ΚΟΡΦΗ" - ο χώρος στεγάζεται).

Στις εκδηλώσεις της Παρασκευής, έντονο πολιτιστικό χρώμα θα μας χαρίσουν με την ζωηρή παρουσία τους τα Χορευτικά Τμήματα του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου "Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ" και του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πιερίας "Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ", ενώ στο μουσικό παραδοσιακό πρόγραμμα θα μας συντροφεύσουν οι πατριώτες μουσικοί ΠΑΠΑΖΗΣΗΣ ΖΗΣΗΣ στο ΚΛΑΡΙΝΟ και ΚΑΣΤΑΝΑΡΑΣ ΝΙΚΟΣ στο ΤΡΑΓΟΥΔΙ με την ορχήστρα τους.
Στις εκδηλώσεις του Σαββάτου συμμετέχουν τα Χορευτικά Τμήματα του Αθλητικού & Μορφωτικού Συλλόγου "ΒΙΓΛΑ ΠΙΣΟΔΕΡΙΟΥ" Φλώρινας και του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Κρητών Πιερίας "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ" ενώ το παραδοσιακό βλάχικο γλέντι θα κορυφωθεί με τη συμμετοχή του δεξιοτέχνη στο ΚΛΑΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙΝΗ ΓΙΩΡΓΟΥ, του ΠΑΠΑΚΩΣΤΑ ΓΙΑΝΝΗ στο ΤΡΑΓΟΥΔΙ και του εκλεκτού τους επιτελείου.

Ώρα έναρξης: 08.00 μ.μ.

Με εκτίμηση,
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου

Τα σχολικά βιβλία 2015-16, Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου.




Λίστες με τους τίτλους όλων των σχολικών βιβλίων  του νέου σχολικού έτους έχει δημοσιεύσει η Διεύθυνση Εκδόσεων του Ινστιτούτου Τεχνολογίας Υπολογιστών και Εκδόσεων (ΙΤΥΕ) Διόφαντος με βάση Υπουργικές Αποφάσεις.

Δημοτικό

Στον παρακάτω πίνακα εμφανίζεται ο κατάλογος των διδακτικών βιβλίων προς διανομή για την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2015-2016 σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση με Αριθμ. Πρωτ. 211862/Δ1 - 29-12-2014 του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Αξιέπαινη πρωτοβουλία από την Τροχαία Κατερίνης.

Την συνεργασία των οδηγών της πόλης μας ζητάει η Τροχαία Κατερίνης για να είναι ελεύθερες και προσβάσιμες οι θέσεις φορτοεκφόρτωσης των ΔΧ και ΙΧ φορτηγών οχημάτων που προμηθεύουν με εμπορεύματα τα καταστήματα του πεζόδρομου.
Ιδίως τους καλοκαιρινούς μήνες που η κίνηση στον πεζόδρομο είναι ιδιαίτερα αυξημένη, η παρουσία φορτηγών με εμπορεύματα δημιουργεί πολλά προβλήματα και κινδύνους για τους πεζούς.
Ο Δήμος Κατερίνης όρισε ορισμένα σημεία που μπορούν τα φορτηγά να σταθμεύουν και να διανέμουν τα εμπορεύματα, αλλά δυστυχώς αυτά είναι σχεδόν μόνιμα κατειλημμένα από παράνομα σταθμευμένα επιβατικά αυτοκίνητα.
Έτσι η Τροχαία Κατερίνης προχώρησε σε ένα σχεδιασμό για την εξασφάλιση της διαθεσιμότητας των εν λόγω θέσεων στάθμευσης, κυρίως κατά τις πρωινές ώρες που πραγματοποιείται το σύνολο των φορτοεκφορτώσεων.
Εκτύπωσε ενημερωτικά έντυπα που τα τοποθετεί στα παρμπρίζ των οχημάτων που σταθμεύουν παράνομα στις θέσεις φορτοεκφόρτωσης προτού προβεί σε αναγκαστική επιβολή κυρώσεων.

ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ. ΤΗΣ ΦΑΝΗΣ ΤΣΕΝΤΙΚΙΔΟΥ-ΖΕΤΤΑ



Από σήμερα η «ΑΛΗΘΕΙΑ» θα σας παρουσιάζει καθημερινά το νέο «ανθο-ημερο-λόγιο» της σχολικής χρονιάς 2015-2016, της κ. Φανής Τσεντικίδου-Ζέττα.
Πρόκειται για ένα εκπληκτικό ημερολόγιο που απευθύνεται σε παιδιά και όχι μόνο.
Και όπως γράφει στην εισαγωγή της η κ. Τσεντικίδου,
«είναι για μικρά και μεγάλα παιδιά,

για εκπαιδευτικούς, γονείς,

για βιβλιο…ευαίσθητους και φιλομαθείς!»


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Εργαζόμενοι-ες ,άνεργοι, αυτοαπασχολούμενοι, συνταξιούχοι, αγρότες, νέοι και νέες,
Η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με χαρά σας κάνει  γνωστό, ότι έχει τη δική της στέγη,   στο κυλικείο του παλαιού νοσοκομείου της Κατερίνης. Αυτός ο χώρος θέλουμε να γίνει το κύτταρο της αλληλεγγύης και της δράσης, στηρίζοντας όλους όσους  χτυπιούνται από τις βάρβαρες πολιτικές των μνημονίων που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. 

Θερινός Κινηματογράφος στον Καπνικό Σταθμό: «Γκάντι»



Ο Θερινός Δωδεκάλογος στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης
συνεχίζεται με το πρόγραμμα του Aυγούστου και με μία ακόμη βραδιά Θερινού Κινηματογράφου.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους φίλους και τις φίλες της στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, στην προβολή της ταινίας, «Γκάντι». Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας με μια σειρά ταινιών οι οποίες μας κράτησαν και θα μας κρατήσουν παρέα όλο το καλοκαίρι, προσπαθεί να αναβιώσει τον παλιό καλό και κλασικό Θερινό Κινηματογράφο. Την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015, λοιπόν, εκεί γύρω στις 21:00, μόλις το φως της ημέρας πέσει για τα καλά, ο Μαχάτμα Γκάντι σας καλεί να γνωρίσετε τη ζωή του και το έργο του.

Γνώση, δημιουργικότητα και φαντασία στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης





Τον πολυδιάστατο ρόλο που μπορεί να επιτελέσει μια βιβλιοθήκη ανακαλύπτουν καθημερινά στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κατερίνης μέσα από εργαστήρια, εκδηλώσεις και βιωματικές δραστηριότητες παιδιά ηλικίας 4-12 ετών, τα οποία συμμετέχουν μαζικά, με πολύ κέφι και φαντασία στο πρόγραμμα εκπαιδευτικών δράσεων με τίτλο «Εδώ δεν είναι βιβλιοθήκη».

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΘΕΜΑ: «Σύσκεψη Παρατηρητών Αγώνων »


            Καλούνται όλοι οι Παρατηρητές Αγώνων Ποδοσφαίρου σε ενημερωτική συνάντηση την Παρασκευή 21-08-2015 και ώρα 7:30 μ.μ. στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας στη Νέα Έφεσο.


Για την Επιτροπή Παρατηρητών
Ο Πρόεδρος
Κωνσταντίνος Καρέκλας

Το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης στο Αρχαίο Θέατρο Δίου

Μία παράσταση που δεν πρέπει κανείς να χάσει. Μύθου λόγια που δεν περιγράφονται με λόγια... Μυθολογία και ιστορία δεμένα με την παράδοση: μουσική, χορός, κοσογονία, 12θεο, Μέγας Αλέξανδρος, Πιερίδες Μόύσες, έθιμα, νεκρανάσταση και άλλα πολλά θα παρουσιαστούν μπροστά στους θεατές το Σάββατο, 22/8/15, στις 9 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.
Γενική είσοδος 5 ευρώ.
Παιδιά ως 12 ετών δεν πληρώνουν είσοδο.

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κώστας Κουκοδήμος προς τους υπουργούς Οικονομικών κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Παναγιώτη Σκουρλέτη





 ΘΕΜΑ: Κίνδυνος να μην συγκομιστούν τα καπνά λόγω της έλλειψης ρευστότητας

Κύριοι Υπουργοί,
Έντονος προβληματισμός και μεγάλη αγωνία διακατέχει τους καπνοπαραγωγούς της χώρας, οι οποίοι λόγω του περιορισμού στην κίνηση των κεφαλαίων (Capital Controls) και της συνεπαγόμενης έλλειψης ρευστότητας, αδυνατούν να πληρώσουν τους εργάτες για τη συγκομιδή της παραγωγής τους με αποτέλεσμα να εγκαταλείπονται οι καπνοφυτείες και να κινδυνεύει να μείνει ασυγκόμιστο το 60% τουλάχιστον της φετινής τους σοδειάς των ποικιλιών Μπασμά, Κατερίνης και Βιρτζίνια.  

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε.



Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζεται το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
Η παράσταση θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο Δίου την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ.
Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα. Δεν περιέχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Είναι γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό. Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.