Τρίτη 2 Ιουνίου 2015

WHAT DO YOU WISH FOR AT NIGHT?


Προτάσεις των τοπικών συμβούλων Δήμου Κατερίνης, του "Άλλου Δρόμου" για το ποδήλατο.


Μία σύγχρονη και επίπεδη πόλη, όπως είναι η Κατερίνη, δεν είναι δυνατό να μην έχει ποδηλατοδρόμους, με δεδομένη μάλιστα και την ανάγκη αυτών λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο σεβασμός στα ανθρώπινα δικαιώματα, ο σεβασμός στα δικαιώματα των παιδιών, ο σεβασμός στο περιβάλλον, η ανάγκη για υγεία ψυχική και σωματική, η ανάγκη για ευεξία, ευφορία και χαρά, πρέπει επιτέλους να τεθούν σε προτεραιότητα από τη δημοτική αρχή, που στόχος της είναι (ή μάλλον θα έπρεπε να είναι) να υπηρετεί τους πολίτες και τις ανάγκες τους.


Παρόλο που υπάρχει ειδική μελέτη για τους ποδηλατοδρόμους (που έχει πληρωθεί κιόλας από τον Δήμο μας;!), ωστόσο δεν βλέπουμε να γίνεται κάτι προς αυτή την κατεύθυνση. Όμως, εμείς, οι τοπικοί σύμβουλοι της δημοτικής κοινότητας Κατερίνης από τον συνδυασμό “Άλλος Δρόμος” προτείνουμε “άλλους δρόμους”- ποδηλατοδρόμους για την περιοχή όπου ζούμε εμείς και τα παιδιά μας, γιατί θέλουμε ποιότητα και καλύτερη ζωή με προδιαγραφές ευρωπαϊκές και ανθρώπινες!
Οι παρεμβάσεις που προτείνουμε είναι οι εξής:

Επιμορφωτικό Σεμινάριο: "Παίζω – Φιλοτεχνώ – Μαθαίνω" Η ανάπτυξη της μητρικής & δεύτερης/ξένης γλώσσας μέσα από παιγνιώδεις δραστηριότητες



Τα τελευταία χρόνια δίνεται ιδιαίτερη έμφαση σε ευρωπαϊκό επίπεδο στη γλωσσική ανάπτυξη των μαθητών μέσα από το παιχνίδι. Το παιχνίδι, κινητικό, επιτραπέζιο και ψηφιακό μπορεί να αποτελέσει ένα καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της μητρικής και της ξένης γλώσσας των μαθητών κάθε ηλικιακής ομάδας. 

Το παιχνίδι έχει αναγνωριστεί ως ένα αποτελεσματικό μέσο γλωσσικής εκμάθησης, καθώς μέσα σε ένα παιγνιώδες, αλληλοδραστικό και ευχάριστο περιβάλλον, ο εκπαιδευτικός μπορεί να προσελκύσει την προσοχή των μαθητών, να ενεργοποιήσει το ενδιαφέρον τους και να εξασφαλίσει την αυθόρμητη συμμετοχή τους στη διαδικασία μάθησης. 

Στόχος του συγκεκριμένου σεμιναρίου είναι να καταρτίσει τους εκπαιδευτικούς σε αποτελεσματικούς τρόπους εφαρμογής προγραμμάτων βασισμένα στο παιχνίδι με σκοπό να αναπτύξει τον προφορικό και γραπτό λόγο των μαθητών μέσα σε ένα ευχάριστο, δημιουργικό και παιγνιώδες περιβάλλον μάθησης. Απευθύνεται σε  Βρεφονηπιοκόμους,  Νηπιαγωγούς,  Δασκάλους,  Φιλολόγους, Ειδικότητες Ξένης γλώσσας, κάθε ενδιαφερόμενο 

Εισηγητές: 
Ισαάκ Μ. Παπαδόπουλος, Υπ. Διδάκτορας Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας, ΑΠΘ
Ευφροσύνη Πασαλίδου Χατζοπούλου, Επιμορφώτρια Εκπαιδευτικών 
Το κόστος του σεμιναρίου, διαρκείας 5 ωρών, είναι  20ευρώ και θα διεξαχθεί στα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ  το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015 και ώρα 10 π.μ.  
Για κράτηση θέσεων τηλ. 6981839135 (θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας) 




ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΔΑΠ – ΜΕΑ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΕ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΟΚΟΜΩΝ ΤΟΥ ΙΕΚ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Επίσκεψη στους μαθητές του ΚΔΑΠ – ΜΕΑ Κατερίνης πραγματοποίησε το  Τμήμα «Βοηθός Βρεφονηπιοκόμων» του ΙΕΚ Κατερίνης ευαισθητοποιώντας τους μαθητές υπέρ της προστασίας του περιβάλλοντος. Στην επίσκεψη παρόντες ήταν η Διευθύντρια του ΙΕΚ Κατερίνης κ. Μαρία Κορύτσα και ο Διευθυντής του ΚΔΑΠ-ΜΕΑ κ. Πέτρος Διαμαντής. 
Ειδικότερα, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης οι σπουδάστριες μαζί με την Εκπαιδεύτριά τους Άννα Γκιμπή έπαιξαν κουκλοθέατρο με οικολογικό θέμα, χρησιμοποιώντας χειροποίητες κούκλες που κατασκεύασαν οι ίδιες. Τα παιδιά - θεατές είχαν την ευκαιρία εκτός από το να παρακολουθήσουν την παράσταση, να συμμετάσχουν και τα ίδια, βιώνοντας έτσι όμορφα συναισθήματα έκπληξης και χαράς.

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΦΙΛΟΤΕΛΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



Ενημέρωση των εκπαιδευτικών από την "Κίνηση Ελεύθερων Εκπαιδευτικών" Πιερίας.( Μια καλή ενημερωτική πρωτοβουλία από την συγκεκριμένη παράταξη της ΕΛΜΕ Πιερίας, κάτι που δεν συναντάμε συχνά..)

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ
ΜΠΟΥΛΟΥΜΗ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ
και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ
της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Θέμα: Σχετικά με τις πρόσφατες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ
                                                  στις 27-05-2015 και 29-05-2015
Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
τα θέματα, που εξετάστηκαν στις τελευταίες συνεδριάσεις του ΠΥΣΔΕ, είναι τα εξής:
1.  Μία ένσταση για μη αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακού.          
Αναγνωρίστηκε η συνάφεια.                        
2.     Επικαιροποίηση οργανικών κενών μουσικού σχολείου Κατερίνης
ΠΕ 03
2
ΠΕ 04.02
1
ΠΕ 04.04
1
ΠΕ 08
1
Μουσικής Παιδείας
Κλάδος ΠΕ16 – ΤΕ16 – ΕΜ16
Πιάνο
5
Βιολοντσέλο
1
Ταμπουράς
4
Ακορντεόν
1
Κλασικό  Βιολί
2
Ούτι
1
Ευρωπαϊκά Κρουστά
2
Λαούτο
1
Κλασική κιθάρα
2
Μπουζούκι
1
Ηλεκτρική κιθάρα
1
Ποντιακή Λύρα
1
Επίσης, έγιναν  αιτήσεις ανάκλησης συνταξιοδότησης στις εξής ειδικότητες:
ΠΕ01
1
ΠΕ04.01
1
ΠΕ13
1
ΠΕ02
3
ΠΕ05
1
ΤΕ01.04
1
ΠΕ03
1
ΠΕ111                                           
1



ΜΠΟΥΛΟΥΜΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ
ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
αιρετό τακτικό μέλος
αιρετό αναπληρ. μέλος
του ΠΥΣΔΕ
του ΠΥΣΔΕ
τηλ. 6940044993
τηλ. 6930478469

Τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Πιερίας.


Την Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015 θα διεξαχθούν οι εκλογές των δασκάλων (για αντιπρόσωπους..), τα δημοτικά σχολεία θα κλείσουν, και το γνωστό για μια ακόμη φορά ερώτημα είναι γιατί να κλείνουν τα σχολεία όποτε οι δάσκαλοι ή οι καθηγητές έχουν εκλογές;

Απορία πολλών γονιών μόλις πληροφορούνται ότι την Πέμπτη τα δημοτικά σχολεία θα είναι κλειστά είναι γιατί;

Γιατί για ένα καθαρά συνδικαλιστικό θέμα των εκπαιδευτικών να κλείνουν τα σχολεία;
Και μάλιστα όταν στην Γεν.Συνέλευση που προηγείται των εκλογών η συμμετοχή είναι μηδαμινή..

Γιατί οι εκλογές δεν γίνονται απόγευμα, ή Σ/Κύριακο;
Γιατί η Γεν.Συνέλευση δεν γίνεται απόγευμα ή Σ/Κύριακο;
Γιατί η εκλογική διαδικασία δεν γίνεται ηλεκτρονικά;

Αυτά και πολλά άλλα ρωτούν οι γονείς..(και κάποιοι από αυτούς βγάζουν αφρούς γιατί το… πάρκινγκ παιδιών θα είναι κλειστό εκείνη την ημέρα!)

Από την άλλη οι εκπαιδευτικοί απαντούν ότι δεν αποφασίζουν αυτοί για την ημερομηνία των εκλογών τους αλλά το Υπουργείο Παιδείας και οι συνδικαλιστές..(εκπαιδευτικοί όλοι τους..)

Το θέμα πάντως δεν είναι αν τα σχολεία κλείσουν μια μέρα για τις εκλογές των εκπαιδευτικών (έτσι και αλλιώς κλείνουν για τόσους λόγους..) αλλά αυτές οι εκλογές να έχουν ένα νόημα.

Να είναι παρών όλοι οι εκπαιδευτικοί στην Γεν.Συνέλευση και να παρεμβαίνουν με προτάσεις και κριτική και να μην αφήνουν λίγους «εργατοπατέρες» να κάνουν παιχνίδι και να σκοτώνονται για να εξυπηρετήσουν τα προσωπικά τους συμφέροντα!

Να μην απαξιώνουν το δικαίωμα ψήφου και λόγου που έχουν κάτι που έχει απαξιωθεί στα χρόνια μας σε όλους τους επαγγελματικούς κλάδους..

Να μην βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί στις καφετέριες την ώρα της Γεν.Συνέλευσης αλλά να είναι εκεί και να παλεύουν για τα δικαιώματα τους αλλά και των μαθητών και των γονιών τους.

Να παλέψουν ενωμένοι και μαζικά για μια καλύτερη Παιδεία.

Μπορεί να γίνει αυτό;



Συνεδρίαση Γενικής Συνέλευσης της ΑΝΕΜ στα Γρεβενά




Η πορεία εξέλιξης των προγραμμάτων του ΕΣΠΑ 2007-2013, που διαχειρίζεται η Αναπτυξιακή Ένωση Μακεδονίας (ΑΝΕΜ) μέσω του ΚΕΠΑ – ΑΝΕΜ, αλλά και τα ιδιαίτερα θέματα του νέου ΕΣΠΑ 2014-2020 συζητήθηκαν στην Τακτική Γενική Συνέλευση της ΑΝΕΜ, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Γρεβενών, στις 25 Μαΐου. Στη συνεδρίαση συμμετείχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου. Επίσης, συμμετείχαν οι: Θωμάς - Φωκίων Αλγιανάκογλου, Πρόεδρος ΚΕΠΑ και ΑΝΕΜ, Νικόλαος Ουσουτζόγλου, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Ημαθίας, Νικόλαος Ράμμος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Γρεβενών, Χαράλαμπος Καταταγλίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Καστοριάς,  Δημοσθένης Κιουπτσίδης, Εκπρόσωπος της ΑΝΚΟ, Σαββας Σαπαλίδης, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φλώρινας, Ιορδάνης Τσώτσος, Πρόεδρος Επιμελητηρίου Πέλλας και Σπύρος Σκοτίδας, Γενικός Διευθυντής ΑΝΕΜ.

Σταθμός-Περίσταση με ποδήλατο ή με τα πόδια, ξανασκεφτείτε το…


Αφορμή για το σημερινό ρεπορτάζ ήταν η προσπάθεια μας να φτάσουμε στην Περίσταση με ποδήλατο.

Έτσι φτάσαμε στην υπογειοποίηση του σιδηροδρομικού σταθμού όπου το να την διασχίσεις με ποδήλατο είναι καθαρή αυτοκτονία.
Ο δρόμος είναι ιδιαίτερα στενός, ενώ τα αυτοκίνητα (κάτι που μας έκανε εντύπωση) αναπτύσσουν μεγάλες ταχύτητες σε ένα σημείο που λογικά θα έπρεπε να κόβουν..


Το Σάββατο 6 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι ο Τζερόνιμο Στίλτον, ο αγαπημένος ήρωας των παιδιών φέτος, θα σας περιμένει στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ για μια απίστευτη παρουσίαση!!


Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας επισκέφθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας στο πλαίσιο των επαφών που πραγματοποιεί με τους φορείς του νομού.



Το νέο  Δ.Σ. της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας επισκέφτηκε την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κ.Σοφια Μαυρίδου.
Η συζήτηση πραγματοποιήθηκε σε πνεύμα συνεργασίας, κοινών στόχων και ταύτισης απόψεων στα περισσότερα θέματα.
Η εποικοδομητική συζήτηση που έγινε, αποτελεί τη βάση και την αρχή μιας προοπτικής συνεργασίας με όλους τους φορείς του νομού, με στόχο η Πιερία να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει στον τουριστικό χάρτη της χώρας.
Τέλος έγινε αναφορά στο ρόλο που καλείται να αναλάβει η Ένωση Ξενοδόχων Παραλίας σε σχέση με την χάραξη της τουριστικής πολιτικής του Νομού.
Από πλευράς της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας παρέστησαν : Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Γιώργος Ζωγράφος, ο Αντιπρόεδρος κ. Γιάννης Γκατζής και η Ταμίας κα Ευρώπη Σαραντίδου.

                              Με εκτίμηση,
             Για το Δ.Σ
       Ο Πρόεδρος                                             Ο Γραμματέας
  Ζωγράφος Γεώργιος                                 Πασχαλίδης Αντώνιος





Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Ενημερωτική εσπερίδα με θέμα “ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ” στο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Μηλιάς


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ”

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Δήμο Κατερίνης και τους καστανοπαραγωγούς της περιοχής σας προσκαλούν την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015 στις 8.30μμ, στην ενημερωτική εσπερίδα με θέμα “ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ” στο Δημοτικό Σχολείο της Κάτω Μηλιάς. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης.

Δημήτρης Καζάκης: Μην ακούτε τους επαγγελματίες ψεύτες.



Αν δεν πληρώσουμε το ΔΝΤ δεν θα γίνει τίποτε. Το ίδιο το Ταμείο δίνει έως και 24 μήνες δυνατότητα διαπραγμάτευσης.
Ούτε καν οι οίκοι αξιολόγησης θα κατατάξουν τη χώρα σε default αν δεν πληρωθεί το ΔΝΤ και η ΕΚΤ.


Και παρά τα ψέματα του Βαρουφάκη, πάνω από 20 χώρες δεν έχουν πληρώσει το ΔΝΤ από τη δεκαετία του 1960 έως σήμερα. Στις περισσότερες περιπτώσεις το ίδιο το ΔΝΤ συγκατέθεσε να διαγραφούν οι υποχρεώσεις τους.

H κλήρωση του EURO U19 2015 στην ΕΚΑΒΗ Κατερίνης



Την Τρίτη 9 Ιουνίου και ώρα 17:00 θα διενεργηθεί η κλήρωση της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων. Η εκδήλωση θα φιλοξενηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Κατερίνης, όπου θα παραστούν αντιπροσωπείες από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες στο EURO U19, όπως θα προκύψουν μετά την τέλεση των αγώνων της elite round, οι οποίοι ολοκληρώνονται στις αρχές Ιουνίου.




Στη διαδικασία της κλήρωση, για τον καθορισμό των δύο ομίλων του τουρνουά και την τελική μορφή του αγωνιστικού προγράμματος, θα συμμετάσχει και ο πρεσβευτής της διοργάνωσης Γιώργος Καραγκούνης, μαζί με τον πρόεδρο της επιτροπής της UEFA Youth and Amateur Football και αντιπρόεδρο της FIFA, Jim Boyce.

Ημερίδα για το facebook και την επιχειρηματικότητα στο Επιμελητήριο Πιερίας.


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Το Επιμελητήριο Πιερίας
σας προσκαλεί
σε ημερίδα – σεμινάριο με θέμα:
«FACEBOOK & ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
Δυναμική προβολή των επιχειρήσεων στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media
Την Τετάρτη 03 Ιουνίου, στις 7 μ.μ.,
στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).

Εισηγητής:  
Νικόλαος Μυστακίδης, Πληροφορικός – Οικονομολόγος, Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής  ΕΟΠΠΕΠ

·        Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας
        κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.
Η είσοδος είναι Ελεύθερη

ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΓΓΥΗΜΕΝΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς:

1. Τον Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Πάνο Σκουρλέτη
2.   Τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γιάνη Βαρουφάκη

Θέμα: Καθυστερήσεις στην καταβολή των δόσεων Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.


Επίσκεψη του βουλευτή Πιερίας Ζήση Ζάννα στη ΖΕΥΣ Ακτινίδια




Την ανάγκη στήριξης της αγροτικής παραγωγής αλλά και της μεταποίησης των αγροτικών μας προϊόντων με στόχο την αύξηση των εξαγωγών επισήμανε ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ζήσης Ζάννας κατά την επίσκεψή τους στις εγκαταστάσεις της ΖΕΥΣ Ακτινίδια Α.Ε. – Ο.Π. στην Καρίτσα Πιερίας.
Ο κ. Ζάννας, που συνοδευόταν από τον υπεύθυνο του Αγροτικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Κρίτωνα Τσικλιά, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις της εταιρείας και ενημερώθηκε από τον Πρόεδρο του Δ.Σ.  κ. Μανώση και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας κ. Παπακώστα για τις δράσεις και την πορεία της εταιρείας και την οργάνωση παραγωγών ΖΕΥΣ.
Ο βουλευτής τόνισε μεταξύ άλλων ότι η νέα κυβέρνηση και ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει έμφαση στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, με στόχο την στροφή στην πρωτογενή παραγωγή και με προτεραιότητα τους αγροτικούς συνεταιρισμούς και τα αγροτοδιατροφικά συμπλέγματα. Συγχρόνως, δίνεται έμφαση στην έρευνα και την τυποποίηση και μεταποίηση των αγροτικών προϊόντων με εξαγωγικό προσανατολισμό.
 Ο κ. Ζάννας εξήρε το σπουδαίο έργο της εταιρίας που στην πολύχρονη πορεία της έχει καταφέρει να αναδείξει και να προωθήσει στη διεθνή αγορά τα προϊόντα της πιερικής γης, και συγχρόνως να προσφέρει ένα διασφαλισμένο εισόδημα για τους παραγωγούς της περιοχής μας.


3ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης


Σχολή Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου Στα Μετέωρα συνεχίζονται τα μαθήματα της σχολής Αναρρίχησης Μέσου Επιπέδου του Ε.Ο.Σ Κατερίνης υπό την καθοδήγηση του έμπειρου εκπαιδευτή Ακη Παρούση.



Εκδρομή του Ε.Ο.Σ Κατερίνης στο προϊστορικό σπήλαιο της Θεόπετρας


Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης  την 01 Ιουνίου 2015   Επισκέφτηκε τo  προϊστορικό σπήλαιο  της Θεόπετρας  έναν από τους αρχαιότερους χώρους στον οποίο κατοίκησαν άνθρωποι για πρώτη φορά πριν από σχεδόν 130.000 χρόνια. Εδώ έχουν βρεθεί αποτυπώματα ανθρώπινων πελμάτων ηλικίας 110.000-135.000 ετών, εργαλεία Παλαιολιθικής, Μεσολιθικής και Νεολιθικής Εποχής, κεραμικά, αγγεία, ειδώλια, τράπεζες προσφορών, χρυσό δακτυλιόσχημο περίαπτον, οστέινα κοσμήματα κ.ά.

Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών ο Ε.Ο.Σ. Κατερίνης


Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης  την 30 Μαΐου 2015  Περιηγήθηκε  στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων & Μουσείο Μανιταριών . Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια.

Ο Ε.Ο.Σ. Κατερίνης στα Μετέωρα

Ο Ε.Ο.Σ Κατερίνης  την 30 Μαΐου 2015 πραγματοποίησε    διάσχιση  σε αρχέγονα μονοπάτια , μέσα στην καρδιά του εκπληκτικού  «λίθινου δάσους» των Μετεώρων, στο δεύτερο πιο σημαντικό μοναστικό συγκρότημα, μετά το Άγιο Όρος που συμπεριλαμβάνεται  στον κατάλογο μνημείων παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.(Δειγματοληπτικές φωτογραφίες που δεν μπορούν να αποτυπώσουν το μεγαλείο των Μετεώρων)

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 2 Ιουνίου 2015.