Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ



Αναστάτωση επικρατεί στους γονείς και κηδεμόνες των δημοτικών σχολείων της πόλης μας μετά την αποστολή υπεύθυνων δηλώσεων από τους διευθυντές των δημοτικών σχολείων που τους ζητούν την επικαιροποίηση της διεύθυνσης κατοικίας των παιδιών τους.
Ο σκοπός που γίνεται αυτό είναι γιατί με την λειτουργία των τριών νέων δημοτικών σχολείων θα επέλθουν ριζικές αλλαγές στα όρια φοίτησης των δημοτικών σχολείων με αποτέλεσμα την μετακίνηση εκατοντάδων μικρών μαθητών από σχολείο σε σχολείο.
Παράλληλα θα γίνουν και κάποιες αλλαγές όσον αφορά την οργανικότητα κάποιων άλλων σχολικών μονάδων.
Η ανησυχία των γονιών έγκειται στο τι κριτήρια θα εφαρμοστούν, ενώ υπάρχουν πολλές περιπτώσεις γονέων που είτε είναι πολύτεκνοι, είτε με ειδικές ανάγκες ή μονογονεϊκές οικογένειες  και ζητούν να αντιμετωπιστούν με ιδιαίτερη ευαισθησία.
Είναι μια δύσκολη κατάσταση γιατί θα δημιουργηθούν πολλά προβλήματα στις οικογένειες και τα παιδιά που ξαφνικά θα αναγκαστούν να αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, φίλους, δασκάλους και πάντα θα υπάρχει και το θέμα μετακίνησης τους.
Οι περισσότεροι σύλλογοι γονέων είναι ανημέρωτοι σχετικά με τις εξελίξεις και σίγουρα είναι ένα θέμα που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα αυτήν την χρονιά.