Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018

Ίδρυση του Ινστιτούτου Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών»

Με τη διάταξη 116/2018 του Ειρηνοδικείου Κατερίνης, αναγνωρίσθηκε το νεοσύστατο σωματείο Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας – Ολύμπου το «Λίκνο των Μουσών»...

Διασχίζοντας τον χιονισμένο Όλυμπο. (Κοκκινοπηλός - Πέτρα) ΒΙΝΤΕΟ.

Δείτε ένα υπέροχο βίντεο από την χιονισμένη δασική διαδρομή Κοκκινοπηλού - Πέτρας. Την διαδρομή έκανε και βιντεοσκόπησε ο Νικόλαος Αθανάσιος Στίκος και την δημοσίευσε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook.

Προβολή της Δευτέρας από την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης και το ΤΕΙ Κατερίνης συνεχίζουν τις προβολές στα πλαίσια του θεματικού αφιερώματος ‘Κινηματογράφος και Δικαιοσύνη’.

ΕΠΣ Πιερίας Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων της ΕΠΟ

Αγωνιστικές υποχρεώσεις για τις Μικτές Ομάδες μας Νέων και Παίδων στην Πέλλα στην πόλη της Έδεσσας. Πλούσιο αγωνιστικά ήταν το ξεκίνημα της 1ης αγωνιστικής για τις ομάδες Νέων και Παίδων της Ένωσής μας.

Επιστολή-καταγγελία πολίτη.

ΜΕΤΑ ΑΠΟ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΥΠΟΣΧΕΣΕΩΝ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΗ. ΧΩΡΙΣ ΑΣΦΑΛΤΟΣΤΡΟΜΕΝΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΔΡΟΜΟ ΠΕΡΙΣΤΑΣΗ - ΠΑΡΑΛΙΑΣ.

«Παράβαση της εβδομάδας»

Συνεχίζεται το στοχευμένο πρόγραμμα της Ελληνικής Αστυνομίας για την αντιμετώπιση των «επικίνδυνων» τροχονομικών παραβάσεων.

Εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ την Τετάρτη 21/11 στην Κατερίνη.

Συλλήψεις για καταδικαστικές αποφάσεις στην Κατερίνη

Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2018) το πρωί στην Κατερίνη από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, 40χρονος ημεδαπός...

Με κορυφαίους επιστήμονες και ομιλητές η Επιστημονική Ημερίδα για τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.

Επιστημονική Ημερίδα, στο πλαίσιο των ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ 2018, διοργανώνουν η Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και ο Καθεδρικός Ιερός Ναός Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, με αφορμή τη συμπλήρωση 160 ετών από την ίδρυση της Ενορίας και 40 ετών από τη θεμελίωση του νέου Ναού.

ΝΕΟΙ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

*Του Νεκτάριου Παπαϊωάννου

Ο άνθρωπος δραστηριοποιείται και δημιουργεί μέσα σε μικρότερα η μεγαλύτερα κοινωνικά σύνολα.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Συνελήφθη 20χρονος στην Κατερίνη που διέπραττε κλοπές δικύκλων - Το τελευταίο διάστημα αφαίρεσε συνολικά 11 δίκυκλα οχήματα.


Συνελήφθη χθες (19 Νοεμβρίου 2018) το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Πιερίας, 20χρονος ημεδαπός για κλοπές δικύκλων.

5ο ΓΕΛ Κατερίνης - «Από τη Γη στο Διάστημα μέσω … Ανταρκτικής!»

Σας προσκαλούμε στη διάλεξη με θέμα: «Έλληνες Αστροναύτες και Διαστημικά Ανάλογα σε Ακραία Περιβάλλοντα. Από τη Γη στο Διάστημα μέσω … Ανταρκτικής!» που θα πραγματοποιηθεί στα πλαίσια των γιορτών της πόλης «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΑ 2018», με την υποστήριξη της ΔΙΔΕ Πιερίας- μέσω του Γραφείου Καινοτόμων Δράσεών της.

Προετοιμάζονται για τα «Παραμυθένια Χριστούγεννα» στον Koλινδρό.

Η διοργάνωση των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων στο Κολινδρό και η προετοιμασία της «Παραμυθένια Χριστούγεννα» ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας 19 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων στο Δημοτικό Κατάστημα Κολινδρού.

ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ ΜΑΣ ΦΙΛΟΙ - ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ. (ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ)

- Στην πόλη μου όταν έρχομαι, να βρω τον εαυτό μου,
Παλιούς μου φίλους συναντώ, να ζήσω το όνειρό μου.
Να φύγω από τις έννοιες μου, να θυμηθώ, να κλάψω,
Για τους παλιούς τους φίλους μου, λόγια καρδιάς, να γράψω.


Ο "ΓΑΣ ΑΡΧΕΛΑΟΣ" ΣΤΗΝ "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ"

Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2018 στις 6:00 το απόγευμα ακούστε την ραδιοφωνική εκπομπή η "ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ", στο Ράδιο Ενημέρωση 92.2 FM με τον Μιχάλη Κανταρτζή.

Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης: Τα Άτομα με Αναπηρία έχουν επιλογές!

Σε πρόσφατη ανάρτηση στο προσωπικό λογαριασμό της στο facebook, η οποία αναδημοσιεύτηκε σε τοπικά ιστολόγια η βουλευτής κα Σκούφα ανέφερε εσφαλμένα ότι «Τα άτομα με βαριά αναπηρία μπορούν να φοιτούν σε δημόσιες Δομές Εκπαίδευσης μέχρι τα … 24 τους χρόνια…, όμως μετά τα 24 τους χρόνια …επιστρέφουν στο σπίτι.

Σήμερα ο αγώνας ρεβάνς για την Εθνική Ελπίδων στο ποδόσφαιρο

➤ 20:00 ΕΡΤ3 Αυστρία – Ελλάδα Μπαράζ Ελπίδων
Πρώτος αγώνας: Ελλάδα - Αυστρία 0-1

Πρωτάθλημα ΕΠΣ Πιερίας - Το πρόγραμμα της Τετάρτης 21/11 και οι διαιτητές

Στην Κατερίνη και στα γραφεία της Ε.Π.Σ. Πιερίας σήμερα 19-11-2018 ημέρα Πέμπτη και ώρα 15:00 συνήλθε σε συνεδρίαση η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας...

Η διεκδίκηση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα. Εκδήλωση στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

Παραδίδεται ο φάκελος εργασίας στην αντιπροσωπεία του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα και ταυτόχρονα ανακοινώνονται οι ημερομηνίες παρουσίασης του βιβλίου στην Ελλάδα (Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Αθήνα, Ρέθυμνο) και στο εξωτερικό (Γερμανία, Λουξεμβούργο, Βρυξέλλες).

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

284 – Ο Διοκλητιανός ανακηρύσσεται Ρωμαίος αυτοκράτορας.

Γιορτάζουν σήμερα:

➤ ΠΡΟΚΛΟΣ
➤ ΔΑΣΙΟΣ
➤ ΙΣΑΚΙΟΣ
➤ ΔΕΝΑΧΙΣ

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 20 Νοεμβρίου 2018