Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

Η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων





Μετά την απόφαση του ΚΥΣΕΑ για την τοποθέτηση των Αντιστράτηγων, Αντιναυάρχων, Αντιπτεράρχων, και Υποπτεράρχων, η ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων διαμορφώνεται ως εξής:

Και το όνομα αυτού ΣΥΠΦΑ.



Από το facebook του φίλου Δημήτρη Κυραϊλίδη.

Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» εύχεται στον Συλλόγο Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Πιερίας, (ΣΥ.Π.Φ.Α. Πιερίας) καλή δύναμη!


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ ΠΙΕΡΙΚΟΣ.

  • Η Π.Α.Ε. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει την από κοινού λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Σαμολαδά. Ο Νίκος Σαμολαδάς προσέφερε σημαντικά στην συγκρότηση της φετινής ομάδας και γι αυτό τον ευχαριστούμε για την προσφορά και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στις επόμενες επιλογές του.
  • Η Π.Α.Ε. ΠΙΕΡΙΚΟΣ ανακοινώνει ότι τα καθήκοντα του νέου Τεχνικού Διευθυντή της ομάδας θα ασκεί από σήμερα και πέρα ο Ηλίας Μανίκας.
    Ο Ηλίας Μανίκας που είναι γέννημα θρέμμα του Πιερικού τίμησε στους αγωνιστικούς χώρους την φανέλα της ομάδας, έχει ολοκληρωμένες απόψεις για το σύγχρονο ποδόσφαιρο και απολαμβάνει της πλήρους εμπιστοσύνης της ποδοσφαιρικής κοινωνίας του ΠΙΕΡΙΚΟΥ μας.
    Του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στα νέα του καθήκοντα.

ΤΟ ΚΤΗΜΑ ΗΡΑΚΛΗ ΔΙΩΡΓΑΝΩΝΕΙ ΔΙΗΜΕΡΟ ΣΤΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ 14-15 ΜΑΡΤΙΟΥ. ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΣΤΟ ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ ΜΟΡΦΕΑΣ .


ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΚΑΙ ΕΝΘΡΟΝΙΣΗ ΗΓΟΥΜΕΝΗΣ ΣΤΗΝ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΜΑΚΡΥΡΑΧΗΣ




Την Τετάρτη 4 Μαρτίου εορτάστηκε στην Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυράχης η μνήμη του Οσίου και Θεοφόρου Πατρός ημών Γερασίμου του Ιορδανίτου, η οποία συνδυάστηκε με την ενθρόνιση της νέας Ηγουμένης, Γερόντισσας Ιωάννας.

Νωρίς το απόγευμα τελέστηκε η Προηγιασμένη Θ. Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Το νέο Δημοτικό Σχολείο στην περιοχή του Βατάν-Μυλαυλάκου.



Ρεπορτάζ: Κανταρτζής Μιχάλης

Ίσως από τα τρία νέα σχολεία αυτό έχει τις ποιο πολλές ατέλειες σε σχέση με τα άλλα δυο.
Δύσκολη η πρόσβαση προς το σχολείο. Ακόμα και εμείς δυσκολευτήκαμε να το προσεγγίσουμε.
Στενοί απότομοι χωματόδρομοι που οδηγούν σε αδιέξοδα, με την γύρω περιοχή να είναι γεμάτη από έλη και κουνούπια.
Το σχολείο είναι σαν να βρίσκεται μέσα σε μια..γούρνα, και πολύ απομακρυσμένο από την γύρω περιοχή.
Εντύπωση μας έκανε ένα σπίτι που βρίσκεται «μέσα» στην αυλή!
Στην αρχή νομίσαμε ότι είναι μέρος του σχολείου (αποθήκη, γυμναστήριο..) αλλά βλέποντας τα κάγκελα καταλάβαμε ότι πρόκειται για ξεχωριστό κτήριο!
Δεν μπορούμε να καταλάβουμε πως θα επιτευχθεί αυτή η συμβίωση ανάμεσα στα εκατοντάδες παιδιά που θα παίζουν στην αυλή του σχολείου και τους ιδιοκτήτες του σπιτιού..
Ελπίζουμε μέχρι την νέα σχολική χρονιά όλα αυτά να διορθωθούν.

" Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν " ΤΟΥ ΑΛΧΑΖΙΔΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΥ!



Αλχαζίδης Αναστάσιος
Εγώ θα συμφωνήσω απόλυτα με τον κύριο Δημήτρη Σιανίδη και θα πω επιπροσθέτως πως ποτέ η Περιφέρεια και γενικότερα το ανώτερο κυβερνητικό όργανο που είναι το υπουργείο "Μακεδονίας Θράκης" δεν ήταν δίπλα στους πολίτες της Πιερίας και στις διεκδικήσεις μας , λέγοντας πάντα τα γνωστά σε όλους μας περί "Συμβατικών υποχρεώσεων " και τα υπόλοιπα τετριμμένα παχιά λόγια όπως " Αναθεώρηση  της σύμβασης παραχώρησης " η το ότι η εταιρία έχει στα χέρια της μία " Λεόντειο σύμβαση " λες και δεν ήταν αυτοί οι τα κόμματα στα οποία ανήκουν που τα είχαν ψηφίσει .

Για να μην μιλήσω για τους αιρετούς Τέως και Νυν που έκαναν και κάνουν σαν να γεννήθηκαν από παρθενογένεση και δεν έχουν καμία ευθύνη για όλα αυτά που έζησε και ζει η Πιερία μας εξαιτίας των αποφάσεων  δικών τους ανθρώπων η φίλα προσκείμενων σε αυτούς κομμάτων και κυβερνήσεων .

Και θα γίνω όσο ποιώ σαφής μπορώ λέγοντας προς τους 3 νέους βουλευτές του Σύριζα  κυρία & κύριοι : " Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα " ήρθε η ώρα να αποδείξετε σε όλους μας ότι εσείς δεν είστε σαν τους άλλους και ότι  μένετε πιστοί σε ότι λέγατε στις πλατείες και στους δρόμους όπου διαδηλώναμε ο ένας δίπλα στον άλλον " Ιδού πεδίον δόξης λαμπρόν " μέσα από τις δικές σας ενέργειες να λάβουν σάρκα και οστά αυτά που όλοι μαζί ονειρευτήκαμε για τον " ΤΟΠΟ ΜΑΣ " ..  

Αλχαζίδης Αναστάσιος
Πρώην Πρόεδρος Σωματείου Διεθνών Μεταφορών Ν.Πιερίας

Ο τελικός κυπέλλου της Ε.Π.Σ. Πιερίας Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΣΤΟ ΑΙΓΙΝΙΟ Διαγόρας Σεβαστής-Πύδνα Κίτρους




Ο τελικός του κυπέλλου της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Πιερίας αποτελεί τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Όπως και πέρσι έτσι και φέτος η διοίκηση της Ε.Π.Σ. Πιερίας προσδίδει στον θεσμό του κυπέλλου, του δημοφιλέστερου στο κόσμο αθλήματος, χαρακτήρα γιορτής, υλοποιώντας παράλληλα στην πράξη τη φιλοσοφία της αποκέντρωσης μιας και ο τελικός διεξάγεται για δεύτερη χρονιά σε γήπεδο εκτός της Κατερίνης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΑΝΑΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΒΑΓΓΕΛΗ




Η αλλαγή που αποφάσισε η κυβέρνηση δεν έχει και δεν θα έχει καμία αρνητική συνέπεια στη διαδικασία και στους χρόνους πληρωμής των κάθε είδους ενισχύσεων στους Έλληνες αγρότες. Αντίθετα, μόνον οφέλη μπορεί να δημιουργήσει, καθώς τα ταμειακά διαθέσιμα θα αξιοποιηθούν κατά τρόπο αποδοτικότερο, με μεγαλύτερα δηλαδή επιτόκια, σε σχέση με σήμερα.
Όπως είχα την ευκαιρία να δηλώσω και χθες

Σήμερα το δεύτερο μέρος για τα "βιοκλιματικά" σχολεία της πόλης μας.




Σήμερα το απόγευμα παρουσιάζουμε το δεύτερο μέρος για τα τρία νέα «βιοκλιματικά» Σχολεία της πόλης μας.
Μην το χάσετε!

Εκδήλωση για το διαδίκτυο και τα παιδιά στο Δημοτικό Σχολείου Σβορώνου.




Την ερχόμενη Τετάρτη 11/3 στις 6 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί στο Δημοτικό σχολείο Σβορώνου ενημερωτική εκδήλωση για τους γονείς με θέμα: "Ασφαλής πλοήγηση στο διαδίκτυο και δυνατότητες γονικού ελέγχου των υπολογιστών". Η εκδήλωση θα είναι ανοικτή και για μαθητές/μαθήτριες του Γυμνασίου που ενδιαφέρονται για την ασφάλεια στο διαδίκτυο.