Σάββατο 6 Ιουνίου 2015

Εκλογές για νέο Δ.Σ. στην Ένωση Ποντίων Πιερίας



Η Ένωση Ποντίων Πιερίας προσκαλεί τα μέλη του συλλόγου στην τακτική γενική συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 7 Ιουνίου 2015 και ώρα 11:30 π.μ. στο Πνευματικό-Πολιτιστικό Κέντρο του Συλλόγου, (Μητρ. Τραπεζούντος Χρύσανθου 13) με θέματα:
1. Διοικητικός και οικονομικός απολογισμός - έγκριση πράξεων Δ.Σ.
2. Εκλογή Διοικητικού συμβουλίου και ελεγκτικής επιτροπής.

Δικαίωμα Ψήφου έχουν τα Μέλη του Συλλόγου που έχουν καταβάλλει, ή θα καταβάλλουν την ημέρα της ψηφοφορίας, τις συνδρομές των ετών 2014 και 2015 (20 Ευρώ).

Η μαζική συμμετοχή όλων των μελών και φίλων μας είναι επιβεβλημένη γιατί, αφενός, θα ενισχύσει οικονομικά τον Σύλλογο, ώστε να αντιμετωπίσει τις πολύπλευρες ανάγκες του και, αφετέρου, θα του δώσει τη δυναμική που χρειάζεται για να συνεχίσει την ιστορική του πορεία συνεισφέροντας ουσιαστικά στη διάσωση και διάδοση του πολιτισμού του Πόντου.

Πληροφορίες - κατάθεση υποψηφιοτήτων, στο τηλέφωνο της Γ. Γραμματέως Καλλιόπης Καμπερίδου: 6942296810


Ένωση Ποντίων Πιερίας
Μητροπολίτη Τραπεζούντος Χρύσανθου 13
Κατερίνη
Τ.Κ 60100

Τηλ. 2351023941

ΓΙΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ 2ο, 4ο και 12ο ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ




Το 2o , το 4o και το 12ο Δημοτικά Σχολεία Κατερίνης
αποχαιρετούν τη σχολική χρονιά 2014-2015 με μια κοινή γιορτή λήξης
στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου Κατερίνης την Τρίτη 9 Ιουνίου 2015 και ώρα 20.30 μ.μ. αφιέρωμα στην ξενιτιά!

"Από ξένον τόπο κι απ' αλαργινό..."
αφιέρωμα στην ξενιτιά
Το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ περιλαμβάνει:
• Τραγούδια της ξενιτιάς
• Παραδοσιακούς χορούς ξενιτιάς
• Λογοτεχνικά κείμενα
Επιμέλεια χορών: Αντώνης Βλάγκας
Κώστας Φακαλής
Μουσική επιμέλεια: Νάντια Μιχαλούλη
Δημήτρης Καραμούζας
Επιμέλεια κειμένων: Νίκος Ναχόπουλος
Επιμέλεια προγράμματος: Γιώργος Φελεκίδης

Παρουσίαση Προγράμματος: Ζωή Κουτσουρά

Έχει βρεθεί και έχει επιστρέψει στην οικία του ,ο εξαφανισθείς κος ΤΖΗΤΗΡΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ είναι καλά στην υγειά του.


Όπως μας πληροφόρησαν τέλος καλό, όλα καλά για τον αγνοούμενο κύριο.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΖΑΚΗΣ: Στις παραμονές μιας ακόμη αποικιοκρατικής συμφωνίας με τους δανειστές.


Η κυβέρνηση Τσίπρα επέτρεψε στους δανειστές να οδηγήσουν τη χώρα σε ολοκληρωτικό δημοσιονομικό στραγγαλισμό. Επέτρεψε να φτάσουν στο σημείο π.χ. τα νοσοκομεία της χώρας να μην διαθέτουν ούτε καν αναλώσιμα. Με αποτέλεσμα οι θάνατοι λόγω ελλείψεων να έχουν εκτοξευθεί. Το νοσηλευτικό προσωπικό αγωνίζεται κυριολεκτικά με νύχια και με δόντια να κρατήσει τα νοσοκομεία ανοιχτά παρά τις ελλείψεις.

Επέτρεψε να αυξηθούν οι αυτοκτονίες λογω απελπισίας. Τα στοιχεία αναφέρουν ότι τώρα πια οι αυτοκτονίες αφορούν κυρίως νέους που συνειδητοποιούν ότι δεν έχουν ούτε παρών, ούτε μέλλον. Θεωρούν τον εαυτό τους βάρος για την οικογένειά τους. Δολοφονείται μια ολόκληρη γενιά με την κυβέρνηση περί άλλων να τυρβάζει.


Επέτρεψε να φορτωθεί εμμέσως ο 'Ελληνας φορολογούμενος ένα επιπλέον τρομακτικό τραπεζικό χρέος που πλέον ξεπερνά τα 160 δις ευρώ το πρώτο τετράμηνο του 2015. Λίγο λιγότερο από το ΑΕΠ της χώρας. Την ίδια ώρα που δεν τόλμησε ούτε καν να επεκτείνει την προστασία της πρώτης κατοικίας από τις τράπεζες.

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ 44ΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ 2015



   Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου Κατερίνης παρουσιάστηκε το μεσημέρι του Σαββάτου 6 Ιουνίου 2015, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Οι παραστάσεις θα φιλοξενηθούν σε αρχαιολογικούς και ιστορικούς τόπους της Πιερίας, το διάστημα από 4 Ιουλίου έως 30 Αυγούστου 2015.

Ευχαριστήριο της κοινωνικής κουζίνας αλληλεγγύης Κατερίνης




Η κοινωνική κουζίνα αλληλεγγύης Κατερίνης ευχαριστεί θερμά τον κ. Βροντινό Χρήστο ιδιοκτήτη της εταιρείας Βροντινός Α.Ε για την αξιέπαινη πρωτοβουλία του να προσφέρει στην κουζίνα μας  σημαντική ποσότητα τροφίμων για τις ανάγκες σίτισης απόρων οικογενειών.

LIVE ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ


ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΖΩΝΤΑΝΑ ΤΟ 10ο ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ:

Ο Τζερόνιμο Στίλτον στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ!




Η Εκπαιδευτική εκδρομή της ΣΤ΄ Τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας Πιερίας στην Αθήνα.

Στα πλαίσια της εκπαιδευτικής εκδρομής της ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου Καλλιθέας στην Αθήνα, οι μαθητές μαζί με τους δασκάλους τους επισκέφτηκαν την Βουλή των Ελλήνων όπου τους συνάντησε ο βουλευτής Πιερίας κ. Χαρίλαος Τζαμακλής.
Ο κ. Τζαμακλής συνομίλησε με τα παιδιά και βγήκανε αναμνηστικές φωτογραφίες.
Στην συνέχεια οι μαθητές ξεναγήθηκαν στο χώρο της βουλής, από όπου έμειναν εντυπωσιασμένοι από την ομορφιά και την ιστορία του κτηρίου.

Παρουσιάστηκε σήμερα στο Δημαρχείο Κατερίνης το πρόγραμμα του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου


Εξαφάνιση ηλικιωμένου στην Κατερίνη


Ο Βουλευτής Πιερίας Χαρίλαος Τζαμακλής στην Κάνδανο στα Χανιά

Στην Κάνδανο του Νομού Χανίων παραβρέθηκα ως εκπρόσωπος της Διακομματικής Επιτροπής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών προς την Ελλάδα. Παρόντες ήταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος, ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ κ. Πολάκης, ο βουλευτής Ηρακλείου του Κ.Κ.Ε. κ. Συντυχάκης και ο βουλευτής Ηρακλείου των ΑΝΕ.ΕΛΛ. κ. Δαμαβολίτσης. Στην Κάνδανο και στα γύρω χωριά του Νομού Χανίων οι ναζί, αμέσως μετά τη λήξη της Μάχης της Κρήτης, την 1, 2 και 3 Ιουνίου 1941 εκτέλεσαν εκατοντάδες πατριώτες και έκαψαν τα σπίτια και τα δάση, σκότωσαν τα ζώα και δεν άφησαν τίποτα όρθιο. Για τις θηριωδίες τους άφησαν και επιγραφές - ότι η Κάνδανος δεν θα επανοικοδομηθεί ποτέ, επειδή αντιστάθηκε στη βαρβαρότητα του Γ΄ Ράϊχ. Οι επιγραφές αυτές καταδεικνύουν το μέγεθος της ανόητης έπαρσης των ναζί. Η Κάνδανος και τα γύρω χωριά εξακολουθούν να υπάρχουν, θα εξακολουθήσουν να υπάρχουν και θα συνεχίσουν να παίζουν «τα πολλά τραγούδια τους για τη Λευτεριά»!

ΣΦΙΠ: 1000 αγώνες στην Β' Εθνική (Οι πρόεδροι του Πιερικού)

Του Στέλιου Καραγεώργη


Ούτως ή άλλως θα την έκανα την παρούσα εργασία όταν θα συμπληρώναμε χίλιους αγώνες στην Β' Εθνική. Μας λείπουν άλλα δύο ματς για να τα κάνουμε χίλια, αλλά αφού δηλώσαμε παραίτηση έχουν ήδη γραφτεί στην ιστορία ως ήττες με 3-0. Την εργασία την αφιερώνω σ' αυτόν τον απίθανο τύπο που ρώτησε προχθές τον Λιόντα, αν ως καταγραφείς της ιστορίας έχουμε το θάρρος να γράψουμε τα επιτεύγματα του απερχόμενου προέδρου της ΠΑΕ! 'Οπως βλέπεις το έχουμε, σου προτείνω λοιπόν να πάρεις τους εφτά πίνακες που θα ακολουθήσουν, να τους κορνιζάρεις, κι αν νομίζεις πως έχεις παραπάνω θάρρος από εμάς, να τους βλέπεις κιόλας...

·Την επομένη Κυριακή λοιπόν συμπληρώνονται χίλια παιγνίδια όπως προείπα. Υπήρξαν είκοσι πέντε διαφορετικοί πρόεδροι σε αυτά.
·Μαζεύτηκαν όλοι οι αγώνες της Β' Εθνικής με τα αποτελέσματά τους και ταξινομήθηκαν ανά πρόεδρο.
·Την χρονιά 1961/1962 αν και δεν υπήρχε μόνιμη Β' Εθνική τότε, την λαμβάνω και αυτήν υπόψη ως τέτοια, αφού το τέλος αυτής της χρονιάς μας βρήκε προβιβασμένους στην Α' Εθνική.
·Μερικοί από τους 25 θήτευσαν ως πρόεδροι και σε ανώτερη ή κατώτερη κατηγορία, δεν λαμβάνω όμως υπόψη αγώνες σε άλλες κατηγορίες, ούτε και αγώνες κυπέλλου. Εξετάζω αποκλειστικά μόνο την Β' Εθνική, μόνο και μόνο για να υπάρχει κάποια δικαιοσύνη στις συγκρίσεις, αφού θα ήταν άδικο να συγκριθεί κάποιος όντας πρόεδρος στο Ερασιτεχνικό όπου τα πράγματα είναι ευκολότερα.

Εθελοντική αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίας Άννης


Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης βραβεύει του μαθητές του...


 Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης πραγματοποίησε την Κυριακή 31 Μαΐου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου τις τελικές συναυλίες των μαθητών του. Πιο συγκεκριμένα το πρόγραμμα περιλάμβανε τη μαθητική ορχήστρα ¨Μουσικό Εργαστήρι¨ , τη χορωδία του Δ.Ω.Κ. και το τρίο κιθάρας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η πρόεδρος του Δ.Ω.Κ. κυρία Πιπίτσα Μακρίδου - Παρτσαλίδου, έκανε την απονομή των πτυχίων του 2014 στους μαθητές του Ωδείου και παράλληλα βράβευσε τους μαθητές Παπαφωτίου Θεόδωρο και Κοκολάκη Νικόλαο, οι οποίοι κατέκτησαν το Α΄ βραβείο σε πανελλήνιο διαγωνισμό πιάνου στην κατηγορία τέσσερα χέρια.



Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, μια αξέχαστη βραδιά έζησαν στην Αστική Σχολή όσοι παραβρέθηκαν στην παρουσίαση του έργου ¨Ελληνικές Ραψωδίες¨, του συνθέτη Χ. Ναβροζίδη. Ο συνθέτης με Το Δημοτικό Ωδείο Κατερίνης βραβεύει του μαθητές του...τους μουσικούς Κατερίνα Ελενίδου στο πιάνο, Διονύσιο Κουτουζίδη στο βιολί, Ιβάν Ναβροζίδη στο κλαρινέτο και Βίκη Τζημαπίτη – Ευθυμιάδου στα κρουστά, μάγεψαν το κοινό ερμηνεύοντας τα δημοτικά μας τραγούδια σε κλασική εκτέλεση.

Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται ο 1ος ταμαιευτήρας νερού στην θέση Αϊδημητρινά


Ο Δήμος Κατερίνης συνεχίζοντας να επενδύει στην ανάπτυξη της αγροτικής παραγωγής , ολοκληρώνει την κατασκευή του 1ου από τους δύο ταμιευτήρες άρδευσης και αγωγών μεταφοράς νερού στην περιοχή Αηδημητρινά της Δημοτικής Ενότητας Πέτρας.

Ο ταμιευτήρας έχει τραπεζοειδή κάτοψη με διαστάσεις 143m x 85m και καταλήγει στη μικρή βάση 110m x 53,5 m, ενώ η ωφέλιμη χωρητικότητα του είναι 68.118 κυβ. μέτρα νερού.


Με την τοποθέτηση στρώσης μεμβράνης εσωτερικά της δεξαμενής, ο ταμιευτήρας που βρίσκεται στο τελικό στάδιο της αποπεράτωσής του, θα είναι έτοιμος για τη συλλογή νερού και τη μεταφορά του στη συνέχεια, μέσω κλειστού αγωγού μήκους 1 χλμ., στις εκτάσεις της παραπάνω περιοχής, στην οποία δεν υπήρχαν ως τώρα αξιόλογες αρδευτικές υποδομές.




Στο τελικό στάδιο κατασκευής βρίσκεται ο 1ος ταμαιευτήρας νερού στην θέση ΑϊδημητρινάΌπως τόνισε ο υπεύθυνος Αντιδήμαρχος κος Δημήτριος Βαϊνάς,¨το έργο προϋπολογισμού 615.000,00 ευρώ, εντάσσεται στη γενικότερη προσπάθεια του Δήμου Κατερίνης να τονώσει την αγροτική οικονομία, να συμβάλλει στην αποτελεσματικότερη αναδιάρθρωση των καλλιεργειών και να λύσει με την κατασκευή των δύο ταμιευτήρων το πρόβλημα της άρδευσης σε σύνολο 3.360 στρεμμάτων περίπου, στα οποία μέχρι σήμερα καλλιεργούνται ξηρικές κυρίως καλλιέργειες.¨

Η agenda Σαββάτου-Κυριακής στην Κατερίνη.



Σάββατο 6 Ιουνίου

12:00 Παρουσίαση βιβλίου στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ.(Ο Τζερόνιμο Στίλτον στο Νέστωρ!)

12:00 Παρουσίαση στο Δημαρχείο Κατερίνης του προγράμματος του Φεστιβάλ Ολύμπου 2015.

18:00 Τελικός Σούπερ Καπ Ερασιτεχνών Ελλάδας στο γήπεδο Αιγινίου.

19:30-21:00 Η ΓΙΟΡΤΗ ΤΟΥ 16ΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ 25ΟΥ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟΥ (Στην αυλή του Σχολείου)

21:30 Προβολή ταινίας "Σινεμά ο Παράδεισος" (Θερινός Κινηματογράφος στις όχθες του ποταμού Πέλεκα στα πλαίσια της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος.)



Κυριακή 7 Ιουνίου

08:00 Ορεινή πεζοπορία στον Καταρράκτη "Καλυψώ" από τον Ε.Ο.Σ Κατερίνης (Αναχώρηση: Ωρα:08:00 από ΚΤΕΛ-ΘΕΙΑ ΑΝΑΛΗΨΗ- ΕΚΑΒΗ)

10:00-13:00 Εθελοντική Αιμοδοσία στον Ι.Ν. Αγίας Άννης.

11:00 Τα γενέθλια της Ποδηλατικής Από-δρασης. (Πλατεία Ελευθερίας-Πλατανόδασος)

11:00-13:00 Επιστημονικό Συνέδριο στην ΕΚΑΒΗ για τον Σακχαρώδη Διαβήτη.