Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Φακές, Ρεβίθια και Μήλα "Χωρίς Μεσάζοντες" στην Κατερίνη

Το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015, στον χώρο της Εμποροπανήγυρης Κατερίνης, πραγματοποιείται η 58η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας.

Θα διατίθενται τα παρακάτω αγροτικά προϊόντα:

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την επίσημη έναρξη της νέας Πολιτιστικής περιόδου 2015-2016 για το Σύλλογό μας σηματοδότησε η καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της Εκκλησίας το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2015 στην Πολιτιστική μας Στέγη. Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, μέλη, φίλοι του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι χορευτές αλλά και επίσημοι προσκεκλημμένοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας αγκάλιασαν για μια ακόμη φορά τις δράσεις μας και εξέφρασαν δια της παρουσίας τους την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πολυποίκιλο δημιουργικό έργο του Συλλόγου μας.

 

Δράσεις αλληλεγγύης του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.


Σχολικά είδη και ρουχισμό προσέφερε ο Σύλλογος Γονέων του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Ελληνικής Ευαγγελικής Εκκλησίας Κατερίνης. 
Σε μια εποχή που δυστυχώς πολλοί συνάνθρωποι μας οδηγούνται στην φτώχεια, την εξαθλίωση και τη δυστυχία το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» προσπαθεί να καλύψει τις βασικές ανάγκες επιβίωσης όλων αυτών των ατόμων και οικογενειών.

Γενική Συνέλευση σήμερα το βράδυ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης των εργαζόμενων στα 5μηνα του Δήμου Κατερίνης. (Συζητήθηκε η δημιουργία επιτροπής για την διεκδίκηση δικαιωμάτων στον χώρο εργασίας τους)



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΧΙΑΙΡΕΣΙΩΝ Ε.Ε.Σ.



Σύμφωνα με τα άρθρ. 8&11 του Καταστατικού του Ε.Ε.Σ. και σύμφωνα με απόφαση του Κεντρικού Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Σ., ληφθείσα κατά τη συνεδρίαση της 28-09-15, ανακοινώνουμε ότι την Κυριακή 25 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 11.00π.μ., στο κτήριο του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ε.Ε.Σ., οδός Αγ. Παρασκευής 33, θα πραγματοποιηθεί Γενική Συνέλευση των Μελών του Τμήματος, με σκοπό την ανάδειξη:

Η «Αναγέννηση Κολινδρού» τίμησε τους χορηγούς της φετινής περιόδου

 Εκδήλωση έκφρασης τιμής και ευχαριστιών προς τους  χορηγούς, οι οποίοι με τη συμβολή τους στηρίζουν την προσπάθεια της «Αναγέννησης Κολινδρού», τη φετινή αγωνιστική περίοδο, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στην ταβέρνα «Σταβάρας» στον Κολινδρό. Η ειδική αυτή εκδήλωση ήταν αφιερωμένη   στους «αιμοδότες» της  ομάδας, σ’ όλους εκείνους που στηρίζουν οικονομικά το ιστορικό αθλητικό σωματείο της Πιερίας, που δόξασε και συνεχίζει να δοξάζει τον Κολινδρό.  Το πλήθος των επιχειρηματιών αποδέχτηκε την πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου και τίμησε την ομάδα με την παρουσία του.

Δελτίο Τύπου της Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.


Πραγματοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 20/10,συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα και ΝΔ Ιωάννη Κεφαλογιάννη ως εκπροσώπων της Ελληνικής Βουλής με 28 πολίτες, μέλη του γερμανικού πολιτειακού ινστιτούτου Αγωγής του Πολίτη, στην αίθουσα Εκδηλώσεων της Βουλής (Αμαλίας 22-24). Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα όπως οι αιτίες και οι δυνατότητες εξόδου της Ελλάδας από την κρίση, οι ελληνογερμανικές σχέσεις, το ευρωπαϊκό μέλλον της χώρας  και το προσφυγικό πρόβλημα. Η συζήτηση έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα.

Συνέντευξη τύπου του Δημάρχου Κατερίνης κ. Σάββα Χιονίδη σήμερα το πρωί στο Δημαρχείο. «Αν δεν μπορούμε να φυτέψουμε ένα δέντρο, τουλάχιστον ας μην το καταστρέψουμε.»

Την ευαισθησία του Δήμου Κατερίνης αλλά και την ικανοποίηση για το θέμα του πρασίνου στο αστικό περιβάλλον της Κατερίνης, αλλά ταυτόχρονα και τον προβληματισμό του για κάποιες μεμονωμένες καταστροφές δέντρων από δημότες εξέφρασε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Σάββας Χιονίδης σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στους δημοσιογράφους της πόλης μας.

Ο κ. Χιονίδης τόνισε ιδιαίτερα ότι το πράσινο είναι προτεραιότητα για τον ίδιο αλλά και για τους συνεργάτες του στον Δήμο Κατερίνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΙΜΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΤΗΣ ΥΠΕΡΑΓΙΑΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου
5.30΄μ.μ. Υποδοχή Τιμίας Ζώνης (συμβολή 25ης Μαρτίου-Φαιάκων).
Λιτανευτική πομπή προς τον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού Κατερίνης .
6.00΄μ.μ. Δοξολογία για την έλευση της Τιμίας Ζώνης. Πανηγυρικός Εσπερινός.
9.30΄μ.μ.  Αγρυπνία (Όρθρος – Θ. Λειτουργία).


Έκθεση "Ελλάδος Γεύση" 27-30 Νοεμβρίου // Αθήνα


Η  Έκθεση που προβάλλει τα προϊόντα ελληνικής παραγωγής, η Έκθεση που αυξάνει το εισόδημά σας και σας δίνει την προοπτική να εισέλθετε σε νέες αγορές, η Έκθεση που διαφημίζει τον τόπο σας περισσότερο από κάθε άλλη, τιτλοφορείται «Ελλάδος Γεύση» και πραγματοποιείται από τις 27 έως τις 30 Νοεμβρίου 2015 στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας, στην Αθήνα. 
Με τα τρία βασικά μας συστατικά τη γαστρονομία, τον τουρισμό και τον πολιτισμό, θα ετοιμάσουμε για τους επισκέπτες το πιο ξεχωριστό πιάτο που δοκίμασαν τον τελευταίο καιρό!  
Για 4 μέρες, όλη η Ελλάδα θα βρίσκεται στο πιάτο των Αθηναίων, αυτό που σας προτείνουμε είναι μόνο να συμμετέχετε για να είστε και εσείς μέρος της επιτυχίας.

Δήμος Κατερίνης: Δράση για τον «Οκτώβριο, μήνα πρόληψης κατά του καρκίνου του μαστού»

«Νικάμε τον Καρκίνο, Γιορτάζουμε τη Ζωή» είναι το κεντρικό μήνυμα της Εκστρατείας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης του κοινού, για την ανάδειξη της σημασίας της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο του μαστού, που διοργανώνει ο Δήμος Κατερίνης, με την αρωγή της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης & Πλαταμώνος, του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και του Συλλόγου Καρκινοπαθών Κατερίνης-Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη», από αύριο Τετάρτη 21 έως και την Κυριακή 25 Οκτωβρίου.

Διανομή έντυπου ενημερωτικού υλικού για την πρόληψη στην πλατεία Ελευθερίας (σε ειδικό διαμορφωμένο κιόσκι που θα τοποθετηθεί στο χώρο), από εθελοντές του Συλλόγου Καρκινοπαθών «Η Αγία Αικατερίνη», στην λαϊκή αγορά, σε υπηρεσίες, καταστήματα, από μαθητές – εθελοντές του 2ου ΕΠΑΛ Κατερίνης θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια των δράσεων.

Επιπλέον, πρωτοβουλία φωτισμού του αγάλματος της Ελευθερίας, των συντριβανιών στην πλατεία δημαρχείου και στην πλατεία Κουλουμβάκη, αντίστοιχα, σε ροζ χρώμα (το χρώμα της συγκεκριμένης καμπάνιας έχει επικρατήσει τα τελευταία χρόνια διεθνώς ως χρώμα κατά του καρκίνο του μαστού), είναι ορισμένες μόνο από τις δράσεις που έχουν προγραμματιστεί, καθώς, όπως είναι γνωστό ο μήνας Οκτώβριος είναι διεθνώς καθιερωμένος ως ο μήνας για την πρόληψη ενάντια στον καρκίνο του μαστού.

Αναλυτικά το πρόγραμμα διαμορφώνεται ως εξής:

ΕΚΔΡΟΜΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Τα μέλη των ΚΑΠΗ του Δήμου Κατερίνης οργανώνουν 2ήμερη εκδρομή στην Χαλκίδα, Άγιο Ιωάννη Ρώσο, Όσιο Δαυίδ στις 29 - 30 Οκτωβρίου 2015.
Η εκδρομή περιλαμβάνει τη μεταφορά και το ξενοδοχείο με τη διανυκτέρευση και πρωινό. 
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα: Ά ΚΑΠΗ 23510 25563 &  

 ΄Β ΚΑΠΗ  23510 79159.

Προπαιδικό τμήμα ΣΦΚ Πιερικός. Ξεκίνημα στο πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας με το δεξί….

Μεγάλη νίκη εναντίον του Θερμαϊκού Κορινού πέτυχε η προπαιδική ομάδα του Πιερικού στο πρώτο της παιχνίδι  για το πρωτάθλημα υποδομών της ΕΠΣ Πιερίας με ένα ευρύ σκόρ κάτι που αντικατοπτρίζει βέβαια και τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων  . Οι νεαροί ποδοσφαιριστές του Αντώνη Βλάγκα έπαιξαν πολύ ωραίο ποδόσφαιρο  και πέτυχαν πολλά και όμορφα γκολ προϊόν ομαδικής συνεργασίας αλλά  και ατομικής  ικανότητας .
Η προπαιδική ομάδα του Πιερικού δείχνει πάντως να πατάει γερά ενώ η βελτίωση της από παιχνίδι σε παιχνίδι   είναι θεαματική και σίγουρα  δημιουργεί πολλές προσδοκίες για το μέλλον .

Δραστηριότητες Χάρη Τζαμακλή


Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χάρης Τζαμακλής:

Α) Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015 παρέστη ως εκπρόσωπος της Βουλής στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας του Μακεδονικού Αγώνα και κατέθεσε στεφάνι.

Δεύτερη δράση συγκέντρωσης φαρμάκων το Σάββατο 24/10 για το Κοινωνικό Φαρμακείο Δήμου Δέλτα

Νέο κάλεσμα κοινωνικής προσφοράς προς όλους τους δημότες, για την ενίσχυση του νεοσύστατου Κοινωνικού Φαρμακείου, απευθύνει ο Δήμος Δέλτα. Η 2η δράση συγκέντρωσης φαρμάκων και υγειονομικού υλικού θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου, από τις 11:00 π.μ. μέχρι τις 13:00 μ.μ., στο Ιατροκοινωνικό Κέντρο Σίνδου (Ξύλινο).

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ


Μετά τη συνάντηση που είχε η Λαϊκή Επιτροπή Κατερίνης με τον πρόεδρο  του Ιατρικού Συλλόγου Κατερίνης και αφού συζήτησε μαζί του τα προβλήματα της υγείας, συνεχίζει τις αγωνιστικές της πρωτοβουλίες με τη μαζική  παράσταση διαμαρτυρίας  στην  αντιπεριφερειάρχη Πιερίας κυρία Μαυρίδου, προκειμένου  να  της επιδοθεί το  ψήφισμα  διαμαρτυρίας  για την απαράδεκτη κατάσταση που επικρατεί στο χώρο της  υγείας.  Ενώ παράλληλα το ασφαλιστικό σύστημα θα οδηγήσει τους συνταξιούχους στη βιολογική τους εξόντωση.

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας ανακοινώνεται ότι
η ώρα έναρξης των αγώνων πρωταθλήματος είναι:
 το  Σαββάτο 24-10-2015 ώρα 4:00 μ.μ.
και
την Κυριακή 25-10-2015 ώρα 3:00 μ.μ. 
Από την Επιτροπή Πρωταθλήματος και Κυπέλλου

Πανελλήνιο πρωτάθλημα προεπιλογής Εθνικών ομάδων


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΛΑΙΚΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)
ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΙΣ 7 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 22 ΟΚΤΩΜΒΡΙΟΥ
Όλοι  οι εργαζόμενοι στις κατασκευές, οι άνεργοι του κλάδου στο πόδι. Καμιά ανοχή στα νέα βάρβαρα, αντεργατικά μέτρα, που στοχεύουν στην πλήρη εξαθλίωσης μας.

ΚΑΣΤΑΝΟΓΙΟΡΤΗ 2015

   
 Την Κυριακή 18/10/2015 πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η 6η Καστανογιορτή στην πλατεία του Παλαιού Παντελεήμονα Πιερίας. Η εκδήλωση συνδιοργανώθηκε από το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Ανατολικού Ολύμπου(Κ.Π.Ε), τους Συλλόγους, τους κατοίκους και τους επαγγελματίες Παλαιού και Νέου Παντελεήμονα.

Μπορείτε να βρείτε ποιος είναι ο αθλητής της φωτογραφίας;

 Πρόκειται για γνωστό συμπολίτη μας, πρωταθλητή Ελλάδος, που διαπρέπει τώρα σε άλλον επαγγελματικό τομέα.
Ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία της Κατερίνης και όχι μόνο…

Η απάντηση αύριο…

ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΘΕΣΗ!

Την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 στις 18:00 στο 2ο ΓΕ.Λ. θα πραγματοποιηθεί έκτακτη Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, ύστερα και από σχετική εισήγηση της Ο.Λ.Μ.Ε.
Όπως γνωρίζεις με το νέο μνημόνιο και τα προς ψήφιση μέτρα αναμένονται ακόμα μεγαλύτερες βίαιες ανατροπές στις ζωές μας. Αλλαγές στα μισθολογικά μας, στο φορολογικό, στο ασφαλιστικό. Η αξιολόγηση επανέρχεται δριμύτερη και παράλληλα τα προβλήματα στα σχολεία μας αυξάνονται.

Μια ξεχωριστή μικρή εκδήλωση έλαβε χώρα το Σάββατο το βράδυ στο στέκι της Λαϊκής Επιτροπής Κατερίνης.


Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι, γενικά άνθρωποι  του μόχθου,  πολλοί  από τους οποίους συνέβαλαν με την εθελοντική  τους δουλειά για τη διαμόρφωση του χώρου της Λαϊκής Επιτροπής, συναντήθηκαν και πέρασαν  λίγες ζεστές ανθρώπινες   στιγμές ξεγνοιασιάς.

ΚΩΣΤΑΣ ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ: ΕΡΩΤΗΣΗ ΓΙΑ ΕΝΦΙΑ ΣΕ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΑ ΔΩΜΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΑ

Ερώτηση του βουλευτή Πιερίας Κώστα Κουκοδήμου προς τους Υπουργούς:

1.Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού
2.Οικονομικών

ΘΕΜΑ: Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014 ζητάει η ΣΕΤΚΕ (πρώην ΣΕΕΔΔΕ) και οι Ομοσπονδίες - μέλη της
Την επαναφορά της προβλεπόμενης ευεργετικής ρύθμισης του ν. 4316/2014, η οποία αφορούσε την ένταξη και των ατομικών ξενοδοχειακών επιχειρήσεων από φέτος, στα ειδικά κτήρια και στον μειωμένο συντελεστή φορολόγησης 0,5 τοις χιλίοις για την καταβολή του ΕΝΦΙΑ, όπως ισχύει στα ξενοδοχεία, αιτείται η Συνομοσπονδία Επιχειρηματιών Τουριστικών Καταλυμάτων Ελλάδος – ΣΕΤΚΕ.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ΣΕ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΟΙΝΟΦΕΛΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ



Εργαζόμενες, εργαζόμενοι με 5άμηνη σύμβαση  εργασίας στους δήμους και στην  περιφέρεια, 
Ήρθε η ώρα  να  συγκρουστούμε  με το άθλιο καθεστώς της 5άμηνης σύμβασης  εργασίας χωρίς δικαιώματα, με το μισθό λίγων ευρώ, με  την παραβίαση  των στοιχειωδών δικαιωμάτων που μας μετατρέπουν σε εργαζόμενους μιας χρήσης. Δεν πρέπει  να το ανεχτούμε άλλο αυτό.

Εκδήλωση αφιερωμένη στην Τρίτη Ηλικία από τον Δήμο Κατερίνης


Την Παγκόσμια Ημέρα Τρίτης Ηλικίας γιόρτασαν τα μέλη των ΚΑΠΗ Κατερίνης συμμετέχοντας με κέφι και ενθουσιασμό, στην συνεστίαση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της περασμένης Κυριακής σε γνωστό χώρο εκδηλώσεων της πόλης.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 22/10

Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι,
Το Π.Α.ΜΕ. συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στη ζωή κόλαση που οικοδομούν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΣΕΒ. Δουλειά μέχρι τον τάφο, συνταξιούχους ζητιάνους, κοινωνικά αποκλεισμένους να πεινούν και να πεθαίνουν στην ψάθα.  Εργαζόμενους   να  δουλεύουν  με μερική απασχόληση  για  λίγα ευρώ, χωρίς δικαιώματα. Μια   κοινωνία για τους λίγους, αυτό αποφάσισαν και διαμορφώνουν βήμα το βήμα  η κυβερνήσεις,  η  Ε.Ε., η αστική τάξη με τους πολιτικούς της εκπροσώπους.

Κατάμεστος ο Κεραμεικός (μέσα και έξω) στην ανοικτή εκδήλωση της Λαϊκής Ενότητας! (ΦΩΤΟ) Αντίσταση μέχρι τέλους για την πραγματική Αριστερά ανήγγειλε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης!