Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015-2016 ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ

Την επίσημη έναρξη της νέας Πολιτιστικής περιόδου 2015-2016 για το Σύλλογό μας σηματοδότησε η καθιερωμένη Τελετή Αγιασμού που πραγματοποιήθηκε με τις ευλογίες της Εκκλησίας το βράδυ της Κυριακής 11 Οκτωβρίου 2015 στην Πολιτιστική μας Στέγη. Σε μια ιδιαιτέρως ζεστή ατμόσφαιρα, μέλη, φίλοι του Συλλόγου, μικροί και μεγάλοι χορευτές αλλά και επίσημοι προσκεκλημμένοι ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμά μας αγκάλιασαν για μια ακόμη φορά τις δράσεις μας και εξέφρασαν δια της παρουσίας τους την έμπρακτη υποστήριξή τους στο πολυποίκιλο δημιουργικό έργο του Συλλόγου μας.

 
Ο πρόεδρος του Συλλόγου κ. Σιαμάτρας Δημήτριος καλωσορίζοντας τους παρευρισκόμενους, εξέφρασε εκ μέρους του ΔΣ τις θερμές ευχές όλων για εποικοδομητική νέα πολιτιστική χρονιά ενώ παράλληλα τόνισε πως θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε ο Σύλλογος να συνεχίσει να ανταποκρίνεται στον πρώτιστο ρόλο του, αυτόν της προαγωγής της Κοκκινοπλίτικης παράδοσης στα δρώμενα της Πιερίας. Επίσης, ο Πρόεδρος αναφέρθηκε στην λειτουργία των χορευτικών τμημάτων απευθύνοντας κάλεσμα για εγγραφές νέων μελών, ενώ δεν θα μπορούσε να μην γίνει αναφορά στην απόφαση της δωρεάν παραχώρησης στο Σύλλογό μας ενός δημοτικού οικοπέδου εμβαδού 500 τ.μ., μιας απόφασης ιστορικής για την μέχρι τώρα πολιτιστική διαδρομή του Συλλόγου καθώς και στις ενέργειες που έχουν προγραμματιστεί για το σκοπό αυτό.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους εκ μέρους των τοπικών αρχών εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας κ. Κουκοδήμου Κων/νου, εκπρόσωπος της Βουλευτή Πιερίας κ. Σκούφα Ελισάβετ, ο Εκπρόσωπος του Δήμου Κατερίνης κ.Παπαζήσης Αναστάσιος, η Σύμβουλος του Δήμου Κατερίνης κ. Μακρίδου Πιπίτσα, ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Τσιουκάνης Κων/νος και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Κυριακίδης Γιώργος. Επίσης, βρέθηκαν κοντά μας ο Πρόεδρος του Αδελφοποιημένου Συλλόγου Κρητών Πιερίας "ΤΟ ΞΑΘΕΡΙ" κ. Θεοδωρογιαννάκης Ιωάννης με μέλη του ΔΣ, ο Πρόεδρος του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Σβορώνου "Ο ΣΒΟΡΩΝΟΣ" κ. Χρηστακίδης Γιάννης με μέλη του ΔΣ καθώς και διατελέσαντες Πρόεδροι του Συλλόγου μας.

Εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες προς όλους όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους στην εναρκτήρια εκδήλωσή μας για την νέα πολιτιστική χρονιά που μόλις ξεκίνησε. Ευχαριστούμε ιδιαίτερα τον πατέρα Ευάγγελο καθώς και τον πατέρα Κωνσταντίνο, Ιερέα του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Καλυβίων Κοκκινοπηλού οι οποίοι με τις ευλογίες τους ενδυνάμωσαν τη θέλησή μας για ενεργή παρουσία του Συλλόγου στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου μας. Τέλος, ευχαριστούμε από καρδιάς τους συμπατριώτες επαγγελματίες και τις κυρίες του Συλλόγου που μερίμνησαν ιδιαίτερα για την ευγενική προσφορά των εδεσμάτων που όλοι γευτήκαμε με το πέρας της τελετής αγιασμού.
Ευχές για εποικοδομητική νέα πολιτιστική χρονιά!

Εκ του ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"