Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κτήμα Ηρακλή. Ο παράδεισος των "προσφύγων" στην Κατερίνη! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρέθηκε στο Κτήμα Ηρακλή όπου και διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκονται οι "πρόσφυγεςστο συγκεκριμένο χώρο.

Καταρχήν και όπως είναι γνωστό δεν είναι κέντρο κράτησης άρα μπορούν και βγαίνουν και πηγαίνουν όπου θέλουν.
Από ότι μας είπε ο επικεφαλής αξιωματικός της αεροπορίας απαγορεύεται για κάποιον να πάει πλέον στο συγκεκριμένο χώρο, εκεί δηλαδή που πηγαίνανε εκδρομή τα Δημοτικά Σχολεία της Κατερίνης, αλλά μπορεί να πάει μόνο στο πάνω μέρος του καταστήματος που βλέπει στον δρόμο.

Χαρούμενες πινελιές την Κυριακή 17 Απριλίου στο 5Χ5 Playzone στον Εγγλέζικο!

Χαρούμενες πινελιές την Κυριακή 17 Απριλίου στο 5Χ5 Playzone στον Εγγλέζικο!

Νέο κολυμβητήριο στην Κατερίνη, σε λίγες ημέρες ξεκινάει την λειτουργία του. Ενημέρωση στον κόσμο από τον Αθλητικό Σύλλογο Αστερία.

Νέο κολυμβητήριο στην Κατερίνη, σε λίγες ημέρες ξεκινάει την λειτουργία του. Ενημέρωση στον κόσμο από τον Αθλητικό Σύλλογο Αστερία.


Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην Θεία Ανάληψη Κατερίνης για την προσκύνηση της Ι. Εικόνος Παναγίας Ολυμπιωτίσσης (ΦΩΤΟ)

Πλήθος κόσμου αυτή την ώρα στην Θεία Ανάληψη Κατερίνης για την προσκύνηση της Ι. Εικόνος Παναγίας Ολυμπιωτίσσης (ΦΩΤΟ)

Το αδιαχώρητο από νωρίς το απόγευμα από τους πιστούς της Κατερίνης για την προσκύνηση της Ι. . Εικόνος Παναγίας Ολυμπιωτίσσης, εφέστιας εικόνας της Ιεράς Μονής Πέτρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης.


Νίκος Σαλπιστής: Στις 14-4-1941 κατέλαβαν την Κατερίνη τα ναζιστικά γερμανικά στρατεύματα.


Ακολούθησαν τέσσερα χρόνια ναζιστικής κατοχής. Η περιοχή λεηλατήθηκε, χωριά κάηκαν, κάτοικοι της Πιερίας εκτελέστηκαν. Με πρωτοβουλία του ΚΚΕ ιδρύθηκε το ΕΑΜ και ο Λαϊκός Απελευθερωτικος Στρατός (ΕΛΑΣ) που   δεν κάθησαν με σταυρωμένα χέρια.

ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ ΑΛΧΑΖΙΔΗΣ: Η αξιοπρέπεια είναι δύσκολη έννοια για κάποιους που την έχουν ξεχάσει.


Η αξιοπρέπεια κύριοι της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν αγοράζετε με αυτά τα οποία προσπαθείτε να μας ξεγελάσετε .

Αυτά είναι τα τρόφιμα που πείρα για την πενταμελή οικογένεια μου στην 3 κατά σειρά διανομή που έγινε από τον Δήμο Κατερίνης .

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 10 ΧΛΜ. & ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 1 ΧΛΜ. ΣΤΟ ΜΟΣΧΟΧΩΡΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗ 22 ΜΑΙΟΥ 2016

O Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και η Τοπική Κοινότητα Μοσχοχωρίου του Δήμου Κατερίνης διοργανώνουν και προκηρύσσουν αγώνα δρόμου 10 χλμ.,  με την επωνυμία «ΤΕΝ-ΤΕΝ RUN 2016» (Δέκα στο Δέκα) και παιδικό αγώνα δρόμου 1χλμ., στο Μοσχοχώρι του Δ. Κατερίνης, Ν. Πιερίας, με την υποστήριξη του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ‘’ΖΕΥΣ’’.

Ως ημερομηνία διεξαγωγής ορίζεται η Κυριακή 22 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 π.μ.

Το Μοσχοχώρι του Δήμου Κατερίνης βρίσκεται στο 10ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Κατερίνης - Ελασσόνας. Μέχρι το 1962 ονομαζόταν και  «Δέκατο Χιλιόμετρο», επειδή βρίσκεται στο 10ο χλμ της Κατερίνης.

2η εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας.Κατερίνη 16-22 Απριλίου 2016


ΕΝΑΡΚΤΗΡΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ Αφιερωμένη στη Γεωλογική Ιστορία του Ολύμπου και της Πιερίας
Σάββατο 16 Απριλίου 2016,  ώρα 18.00
Αμφιθέατρο και Βιβλιοθήκη ΤΕΙ
(είσοδος απέναντι από το ΙΚΑ)

Η ΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΤΗΝ ΣΤ΄ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΝ ΝΗΣΤΕΙΩΝ

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος :

•        Το Σάββατο 16 Απριλίου, 5.00 το απόγευμα, θα ηγηθεί προσκυνηματικής και εκπαιδευτικής εκδρομής στα Άγια Μετέωρα, στα πλαίσια λήξης των Κατηχητικών Συναντήσεων 200 παιδιών λυκείου.

•        Την ίδια ημέρα, 6.00 το απόγευμα, θα τελέσει το Μυστήριο του Ευχελαίου, στον Ιερό Ναό Αγίου Ανδρέα Αιγινίου.

•        Την Ε΄ Κυριακή Νηστειών 17 Απριλίου, το πρωί, θα ιερουργήσει στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Κορινού, όπου θα τελέσει Κτητορικό Μνημόσυνο με την ευκαιρία της επετείου Εγκαινίων του Ιερού Ναού.

Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης, για το θάνατο του πρώην δημοτικού συμβούλου και προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Κατερίνης (κατά την περίοδο 1991 – 1994), Ιωάννη Παπακούζα

 Σήμερα στις 15 Απριλίου 2016, ημέρα Παρασκευή και ώρα 8.30 συνήλθε σε κατεπείγουσα συνεδρίαση το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης, στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, ύστερα από την έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου.

ΚΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: «ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ» ΣΤΗΝ ΤΡΟΧΙΑ ΠΟΥ ΟΡΙΖΕΙ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ


Με φιέστες, εκδηλώσεις και διαφήμιση των προγραμμάτων κατάρτισης και κινητικότητας, επιχειρούν ΕΕ και κυβέρνηση να διαχειριστούν τα πρωτοφανή ποσοστά της ανεργίας στη νεολαία . Ετσι, οι νέοι και οι νέες στην Κατερίνη θα έχουν τη «μοναδική ευκαιρία» να πληροφορηθούν για τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας «Νεολαία σε Κίνηση » που  βρίσκεται στην πόλη.

Ο πρόσφυγας βασιλιάς Αμμωνίτης

Ο πρόσφυγας βασιλιάς Αμμωνίτης

Της Δομνίκης Καράντζιου

"Αφιερωμένο στους γονείς μου, Μαρία Καλού και Χρήστο Καράντζιο,
Φυσιογνώστες, συνταξιούχους καθηγητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης,
για τη μεγάλη αγάπη τους για τα ορυκτά, τα απολιθώματα και τους αμμωνίτες!"


Η Μαρία, ένα κοριτσάκι δέκα χρόνων, είχε μαγευτεί από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας, στο οποίο εργαζόταν η μητέρα της, η Νίκα. Όποτε δεν είχε σχολείο, επισκεπτόταν το μουσείο και σεργιάνιζε στους διαδρόμους των αιθουσών. Ήταν το αγαπημένο παιδί του μουσείου. Οι εργαζόμενοι την γνώριζαν και υποκλίνονταν στο πέρασμα της λέγοντας «Καλώς την εκλεκτή του Μουσείου».

ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ Η «ΠΑΝΝΥΧΙΣ» ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Την Πέμπτη 14 Απριλίου, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Κατερίνης, τελέστηκε η αρχαία Ακολουθία «Παννυχίς», που ανήκει στις ασματικές ακολουθίες του Κοσμικού (Ενοριακού) Βυζαντινού Τυπικού.

Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ενώ έψαλε κλιμάκιο της φοιτητικής χορωδίας της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης, υπό τη διεύθυνση του καθηγητή μουσικολογίας και βυζαντινής μουσικής Δημητρίου Μανούση, διδάσκοντος της Ακαδημίας.

Σύλλογος Πολυτέκνων Πιερίας-Ανακοίνωση


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Ο Σύλλογος Πολυτέκνων Ν Πιερίας με την ευκαιρία των εορτών του Πάσχα απευθύνει κάλεσμα αγάπης σε όλους τους συμπολίτες μας και μπορούν να προσφέρουν την οικονομική τους βοήθεια για τις άπορες πολύτεκνες οικογένειες.
Τηλ επικοινωνίας 2351033290
Για το Δ.Σ.

Καλημέρα, Παρασκευή σήμερα 15 Απριλίου 2016