Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Κτήμα Ηρακλή. Ο παράδεισος των "προσφύγων" στην Κατερίνη! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)



Η «ΑΛΗΘΕΙΑ» βρέθηκε στο Κτήμα Ηρακλή όπου και διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι τις συνθήκες κάτω από τις οποίες βρίσκονται οι "πρόσφυγεςστο συγκεκριμένο χώρο.

Καταρχήν και όπως είναι γνωστό δεν είναι κέντρο κράτησης άρα μπορούν και βγαίνουν και πηγαίνουν όπου θέλουν.
Από ότι μας είπε ο επικεφαλής αξιωματικός της αεροπορίας απαγορεύεται για κάποιον να πάει πλέον στο συγκεκριμένο χώρο, εκεί δηλαδή που πηγαίνανε εκδρομή τα Δημοτικά Σχολεία της Κατερίνης, αλλά μπορεί να πάει μόνο στο πάνω μέρος του καταστήματος που βλέπει στον δρόμο.



Άρα για όποιον πήγαινε καμία Κυριακή βόλτα με τα παιδιά του στο Κτήμα Ηρακλή και καθότανε κάτω στον κήπο αυτό πλέον απαγορεύεται…

Είδαμε αρκετούς από αυτούς να κάνουν βόλτες πάνω στο δρόμο, ενώ αρκετοί από αυτούς με το λεωφορείο της γραμμής κατέβηκαν στην Κατερίνη και από ότι μάθαμε ο λόγος ήταν για να κάνουν ψώνια, να βγάλουν χρήματα ή να… στείλουν στους δικούς τους.




Οι υπόλοιποι λοιπόν που είχαν μείνει μέσα στο Κτήμα, "λιάζονταν" κάτω από τον υπέροχο καλοκαιρινό καιρό στα κιόσκια πίνοντας το καφεδάκι τους και αυτό που μας έκανε εντύπωση ήταν ότι σχεδόν όλοι τους είχαν από ένα κινητό σύγχρονης τεχνολογίας ή ταμπλετ στα χέρια τους.




Έχουν στην διάθεση τους το μπαρ στο μεγάλο κιόσκι και κάνουν μόνοι τους καφέδες και ροφήματα!



Τα παιδιά τους, ήταν άλλα μέσα στον παιδότοπο και άλλα στον πίσω χώρο όπου βρίσκονται τα ζώα (κότες, πάπιες κ.α.).


Άλλοι έπαιζαν ποδόσφαιρο και άλλοι έκαναν βόλτες γύρω από το Κτήμα ή και πιο μακριά.

Αν εξαιρέσεις τις σκηνές ήταν σαν να βρίσκονται διακοπές σε κάποιο τουριστικό θέρετρο!


"Την ίδια στιγμή βέβαια στην πατρίδα τους την Συρία (αν είναι από εκεί οι συγκεκριμένοι...) κάποιοι άλλοι επέλεξαν να μείνουν να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και να πολεμήσουν τους ισλαμοφασίστες και τους τζιχαδιστές... και τι σύμπτωση αυτοί που επέλεξαν να μείνουν να πολεμήσουν για την πατρίδα τους ή τουλάχιστον αρκετοί από αυτούς είναι Χριστιανοί... Πόσοι Χριστιανοί "πρόσφυγες" ήρθαν στην Ελλάδα;"


















ΚΑΝΤΑΡΤΖΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ