Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015

Τελετή λήξης 2ου-4ου-12ου Δημοτικών σχολείων



Η τελευταίες πληροφορίες μας προς ενημέρωση γονέων και μαθητών που αγωνιούν και ρωτούν  για την ημερομηνία επανάληψης  της εκδήλωσης αναφέρουν ότι την Πέμπτη το πρωί θα αποφασίσουν τελικά οι Δ/ντες για το μέλλον της , δεδομένου ότι το υποσχέθηκαν σε γονείς και μαθητές  . Ευχόμαστε οι πληροφορίες που αναφέρουν ότι ένα εκ των σχολείων αδυνατεί για δικούς του λόγους να συμμετάσχει να είναι αναληθής ώστε να μην χαλάσει η μαγιά της παράστασης και το εξαιρετικό πρόγραμμα όπως μας έχει παρουσιαστεί .

Αποχαιρετιστήριο γλέντι <Νοσταλγών της Παράδοσης>

  Φωτογραφικά στιγμιότυπα από την εκδήλωση του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου ''΄Νοσταλγοί της Παράδοσης'' που πραγματοποιήθηκε για τα χορευτικά τμήματα και τα μέλη του Συλλόγου με αφορμή το κλείσιμο της περιόδου 2015. Αφού προσφέρθηκαν δωρεάν εδέσματα και ποτά, ακολούθησε γλέντι μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.  



Η ΔΑΚΕ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ!

Δ.Α.Κ.Ε. ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ
Κατερίνη  11/6/2015

To Δ.Σ της ΔΑΚΕ ΠΕ Ν.Πιερίας είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει την κατασκευή της ιστοσελίδας της ''Δημοκρατικής Ανεξάρτητης Κίνησης Εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν.Πιερίας''
Η κατασκευή της ιστοσελίδας έγινε με τις πιο σύγχρονες μεθόδους δημιουργίας και δυναμικής ανανέωσης διαδικτυακού περιεχομένου και φιλοξενείται σε νέους τεχνολογικά προηγμένους servers φιλοξενίας ιστοσελίδων που λειτουργούν στο Κέντρο Διαχείρισης Δικτύων.                                                                                                                                                         Η ιστοσελίδα μέσα από ένα ελκυστικό, λειτουργικό και σύγχρονο περιβάλλον περιήγησης του χρήστη,παρουσιάζει τους στόχους,  τις δραστηριότητες, και τις ανακοινώσεις όλων των φορέων και των συλλογικών οργάνων που εμπλέκονται με την ανάπτυξη της Παιδείας, ώστε να ενημερώνονται έγκυρα και έγκαιρα όλοι οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του νομού μας .
Σας ευχαριστούμε πολύ!
Η διεύθυνση της ιστοσελίδας είναι: www.dakepepierias.gr

Για τη Δ.Α.Κ.Ε Π.Ε. Πιερίας

    Ο Πρόεδρος                                                                               Ο Γραμματέας


Λάμπρου Βασίλειος                                                                     Χάιδας Χρήστος

Εκλογές Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων: Το πρώτο αποτέλεσμα!


Πάλι εκτός η Κατερίνη....

Η αφίσα για το πρόγραμμα εκστρατείας προώθησης της ανάγνωσης και της δημιουργικότητας το οποίο θα λάβει χώρα από τις 15 Ιουνίου έως και τις 15 Σεπτεμβρίου 2015 σε περισσότερες από 100 βιβλιοθήκες της χώρας. Όχι όμως στη Δημοτική Βιβλιοθήκη της πόλης μας. Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης, ουδέποτε κατέθεσαν αίτηση, σε αντίθεση με όσα εγγράφως ισχυρίστηκαν. Ικανότατοι λοιπόν ακόμη μια φορά στα παραμύθια με τον ψευταράκο Πινόκιο να παραμένει το αγαπημένο τους.




Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης

Σήμερα το απόγευμα στις 7:30 η μεγάλη γιορτή του 15ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στο θεατράκι στο πάρκο Κατερίνης.


Εκδήλωση Πολιτιστικού Συλλόγου Καλλιθέας την Κυριακή 14 Ιουνίου.


Συγκέντρωση σήμερα το πρωί στην Εφορία Κατερίνης της ΠΑΣΕΒΕ.



Συγκέντρωση διαμαρτυρίας σήμερα το πρωί των μελών της ΠΑΣΕΒΕ Πιερίας στην Εφορία Κατερίνης.
Τα μέλη της ΠΑΣΕΒΕ ανήρτησαν πανό και μοίρασαν στους πολίτες ενημερωτικά φυλλάδια για τις διεκδικήσεις τους.
Στην συνέχεια αντιπροσωπεία τους πήγε στο γραφείο του Διευθυντή της ΔΟΥ Κατερίνης όπου και του επέδωσαν υπόμνημα με τις θέσεις τους, καθώς και στα γραφεία των υπαλλήλων της Εφορίας.
Ο Διευθυντής της ΔΟΥ Κατερίνης τους δέχτηκε και συνομίλησε για αρκετή ώρα μαζί τους και άκουσε τα αιτήματα τους. 

ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ





Αγωνιστικό Πρόγραμμα 4ης και 5ης Φάσης ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ


5η Φάση Κυπέλλου – Τελικός Αγώνας
Κυριακή 14-06-2015
Γήπεδο
Ώρα
Διαγωνιζόμενες Ομάδες
Ε.Π.Σ. Πιερίας
(Νέα Έφεσος)
20:00
Νικητής Αγώνα Νο 1
Νικητής Αγώνα Νο 2
4η Φάση Κυπέλλου – Ημιτελικοί Αγώνες
Παρασκευή 12-06-2015
α/α
Γήπεδο
Ώρα
Διαγωνιζόμενες Ομάδες
1
Ε.Π.Σ. Πιερίας
(Νέα Έφεσος)
16:30
Π.Α.Ο.Κ. Θεσσαλονίκης
Ατρόμητος Αθηνών
2
Ε.Π.Σ. Πιερίας
(Νέα Έφεσος)
19:00
Αμαζόνες Δράμας Α.Σ.
Γλυφάδα Α.Ε.

Καταστατική Γενική Συνέλευση της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας την Τετάρτη 17/6

Προς τα μέλη της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας
Σας καλούμε σε Καταστατική Γενική Συνέλευση την Δευτέρα 15 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00 στο μικρό αμφιθέατρο του 2ου ΓΕ.Λ. Κατερίνης (πρώην Πολυκλαδικό). Σε περίπτωση που δεν θα υπάρξει απαρτία η Γενική Συνέλευση θα επαναληφθεί στον ίδιο χώρο την 
Τετάρτη 17 Ιουνίου 2015 και ώρα 18:00
Θέμα: Αλλαγή του άρθρου 11 ή του άρθρου 24 του καταστατικού της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, που αφορούν τη διάρκεια της θητείας του Δ.Σ. και του εποπτικού Συμβουλίου αντίστοιχα.
Θα συζητηθεί επίσης η πρόταση της Ε.Λ.Μ.Ε. προς το Π.Υ.Σ.Δ.Ε. για τις ομάδες των σχολείων.
Η πραγματοποίηση καταστατικής Γ.Σ. αποφασίστηκε στη Γ.Σ. της 14ης Μαΐου παρουσία 40-50 μελών της Ε.Λ.Μ.Ε. Ωστόσο για την αλλαγή του καταστατικού απαιτείται η παρουσία των μισών οικονομικά τακτοποιημένων μελών (δηλαδή 351) και αυξημένη πλειοψηφία 75% των παρόντων υπέρ της αλλαγής.
Το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε.  Ν. Πιερίας


Τελετή λήξης σχολικού έτους 2014-2015 για τα δημοτικά σχολεία 2ο -4ο και 12ο . Με ανυπομονησία αναμένεται η ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας




Η αναβολή τελικά της γιορτής  λήξης των τριών σχολείων από ότι φαίνεται τους πείσμωσε όλους αφού γονείς , εκπαιδευτικοί ,  μαθητές, συγγενείς αλλά και  φίλοι αναμένουν με αγωνία  την ανακοίνωση της νέας ημερομηνίας τέλεσης της γιορτής που αναβλήθηκε λόγω βροχόπτωσης , ενώ σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε το πρόγραμμα της εκδήλωσης αναμένεται να είναι εξαιρετικό .

Πολλοί γονείς επικοινώνησαν με την "ΑΛΗΘΕΙΑ" και μας ρωτούν πότε θα γίνει η γιορτή λήξης!

Πιστεύουμε ότι οι Διευθυντές των τριών Δημοτικών Σχολείων προσπαθούν να βρουν την ποιο κατάλληλη ημερομηνία και χώρο, ώστε τελικά να πραγματοποιηθεί η γιορτή λήξης κάτι που όλοι οι γονείς και τα παιδιά το επιθυμούν.

Ο ETΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12/6/15 ΣΤΟ ''ΝΝΟΤΟ ΒΑΙΝS''ΣΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΩΡΑ 9ΜΜ!


Ορεινή πεζοπορία στον Όλυμπο από τον Ε.Ο.Σ Κατερίνης

Την Κυριακή 14-6-2015 Ο ΕΟΣ Κατερίνης σας ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ,για ορεινή πεζοπορία στον ΌΛΥΜΠΟ με στόχο το «Καταφύγιο Α΄ Σπήλιος Αγαπητός υψ 2100μ»
Η ανάβαση ξεκινάει από Θέση Πριόνια (υψ1100μ)
Υ.Δ: 1000μ.
Μήκος διαδρομής: 8,00χλμ περίπου
Μέγιστο Υψόμετρο: 2100μ
Διάρκεια πορείας : 05:00ω σνλ
Βλάστηση: Δάσος από Έλατα – Ρόμπολα
Βαθμός Δυσκολίας : Α΄
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ:

Εκλογές σήμερα στα Δημοτικά Σχολεία της πόλης μας για τους νέους Διευθυντές.


Στις κάλπεις σήμερα οι Δάσκαλοι της Κατερίνης για να ψηφίσουν τον Διευθυντή της… αρεσκείας τους!

Σημασία δεν έχει τόσο το αποτέλεσμα, αλλά η επόμενη ημέρα των εκλογών.

Οι Διευθυντές, αυτοί που θα βγουν πρώτοι ή και όχι θα αναρωτιούνται, ποιος με ψήφισε και ποιος όχι..

Ποιος έριξε λευκό…

Άραγε τι θα γίνει σε σχολική μονάδα που ο υποψήφιος Διευθυντής θα είναι ένας και δεν λάβει όλους τους ψήφους των Δασκάλων..

Θα είναι η «ατμόσφαιρα» την επόμενη ημέρα ίδια ή διαφορετική;

Αν θα υπάρξει ισοβαθμία τι γίνεται;

Θα υπάρξουν σχολεία που θα χωριστούν στα δυο;

Αν, θα, και πολλά άλλα αναμένεται να απασχολήσουν τους εκπαιδευτικούς την επόμενη ημέρα των εκλογών.

Τους εκπαιδευτικούς που τόσα χρόνια ήταν κατά τις αξιολόγησης και τώρα καλούνται να αξιολογήσουν τον Διευθυντή τους…



Στου Καπνικού Σταθμού, τις γειτονιές....


Σε μια παλιά, χαρούμενη και γεμάτη χαμόγελα γειτονιά μεταμορφώθηκε την Τρίτη 9 Ιουνίου ο Καπνικός Σταθμός Κατερίνης με την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας οικοδέσποινα, να φιλοξενεί μικρούς και μεγάλους φίλους της, οι οποίοι γέμισαν με φωνές και ζεστά χαμόγελα την φιλόξενη και καταπράσινη αυλή.
Θυμηθήκαμε ξανά όλοι εμείς οι μεγαλύτεροι έναν άλλο κόσμο, τον κόσμο των παιδικών μας χρόνων, των πατεράδων μας, των παππούδων μας, των πιο όμορφων κι αθώων αναμνήσεών μας. Γνώρισαν οι μικρότεροι ότι υπάρχουν κι άλλα παιχνίδια, πολύ περισσότερο δημιουργικά, παιχνίδια που μεγάλωσαν γενιές και γενιές. Η διασκέδαση μας είναι ο πολιτισμός μας. Ο τρόπος μέσα από τον οποίο διαμορφώνουμε συνειδήσεις και έννοιες όπως ομαδικότητα κι αλληλεγγύη. Έτσι λοιπόν αποδείχτηκε για ακόμη μια φορά, περίτρανα, πως ο πολιτισμός μας και η διασκέδασή μας, δεν παύουν να υπάρχουν με μια διακοπή ρεύματος.

Πανελλαδική στάση εργασίας από την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Πανελλαδική στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως το τέλος του ωραρίου της πρωινής βάρδιας, την ΤΡΙΤΗ 16 ΙΟΥΝΙΟΥ 2015 και Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας των εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής, στις 12.30 το μεσημέρι έξω από το Υπουργείο Εσωτερικών (Σταδίου 27-Αθήνα), αποφάσισε η εκτελεστική επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ .

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. συνεδρίασε την Δευτέρα 25 Μαΐου 2015, για πρώτη φορά μετά την συγκρότησή της σε σώμα.

Καλημέρα, Τετάρτη σήμερα 10 Ιουνίου.