Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Λαϊκή Ενότητα - Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη είναι η ημέρα σύμβολο του εργατικού κινήματος και του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση. Το Μάη του 1886, στο Σικάγο η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στο Γυμνάσιο του Αιγινίου

Την Παρασκευή 27 Απριλίου η Διασωστική Ομάδα Πιερίας, στο πλαίσιο της «Θεματικής Εβδομάδας» και μετά από πρόσκλησή του διευθυντή κ. Χατζή Διονυσίου βρέθηκε στο Γυμνάσιο του Αιγινίου. Βασικός σκοπός της επίσκεψης ήταν η παρουσίαση Α΄ Βοηθειών στους μαθητές και στις μαθήτριες του Γυμνασίου.

Ανακοίνωση του Συνδικαλιστικού Τομέα του ΕΠΑΜ για την Εργατική Πρωτομαγιά

Χωρίς εθνική ανεξαρτησία, χωρίς δημοκρατία, χωρίς την άσκηση της λαϊκής κυριαρχίας, κάθε αναφορά σε ανθρώπινα, εργασιακά, κοινωνικά ή πολιτικά δικαιώματα καθίσταται κενή περιεχομένου. Αυτό μας δείχνουν καθημερινά τα πέτρινα χρόνια των μνημονίων και των «θεσμών».

ΒΙΝΤΕΟ - Το "Cine Aριστούργημα της χρονιάς" ONLINE (Eνιαίο Ειδικό Επαγγελματικό Γυμνάσιο & Λύκειο Κατερίνης)

Για πρώτη (και τελευταία;) φορά στα σχολικά χρονικά, σε Ελλάδα και εξωτερικό, οι καθηγητές ενός σχολείου (του πιο cinefil σχολείου πανελλαδικά, του Ενιαίου Ειδικού Επαγγελματικού Γυμνασίου & Λυκείου Κατερίνης), πρωταγωνιστούν στην "ταινία της ζωής τους", χωρίς μαθητές, υποδυόμενοι...

Εκπαιδευτική-Ενημερωτική επίσκεψη της Δ/νσης Δασών Πιερίας στο Γυμνάσιο Κορινού, για το ΔΑΣΟΣ

Κλιμάκιο της Δ/νσης Δασών Πιερίας, αποτελούμενο από την την κ. Άννα Μπατσαρά-Δασοπόνο και Παιδαγωγό και τον κ. Ιωάννη Γραμματικόπουλο-Δασοφύλακα, πραγματοποίησαν στις 30-04-2018 εκπαιδευτική - επιμορφωτική επίσκεψη στο Γυμνάσιο Κορινού ενημερώνοντας τους μαθητές όλων των βαθμίδων για το ΔΑΣΟΣ...

Aναγέννηση Σβορώνου-Πίνδος Άνω Αγιάννη 1-1 29η B' Πιερίας (Του Νίκου Κολίτση - Metrosport.gr)

Απαγόρευση της κυκλοφορίας φορτηγών αυτοκινήτων, ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου, κατά τη διάρκεια εορτασμού της Πρωτομαγιάς

Για την ασφαλέστερη κίνηση των οχημάτων και τη βελτίωση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς 2018, εκτός των μέτρων διευκόλυνσης της κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο, με στόχο τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας...

Αυξημένα μέτρα Τροχαίας σε όλη την επικράτεια κατά τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς

Η Ελληνική Αστυνομία, ενόψει της εορταστικής περιόδου της Πρωτομαγιάς, λαμβάνει αυξημένα μέτρα τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των πολιτών και την πρόληψη ατυχημάτων, στο οδικό δίκτυο της χώρας.

61η ημέρα αιχμαλωσίας Ελλήνων στρατιωτικών στις τουρκικές φυλακές. Πότε επιτέλους θα αντιδράσει η ελληνική κυβέρνηση;

Τι αλλάζει στις εξετάσεις για τα διπλώματα οδήγησης...


Το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών δίνει σήμερα στη δημοσιότητα για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, το Σχέδιο Νόμου για το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού.

Καταρρίψτε το ΤΩΡΑ!


Άρθρο Γνώμης του Ευάγ. Αθανασιάδη (*)

Η Τουρκία ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο μιας πρωτοείσακτης απειλής.Τα μη επανδρωμένα τηλεκατευθυνόμενα αεροσκάφη, γνωστά σαν droneς.

Κατανομή ποσού ύψους 28 εκατ. ευρώ στους Δήμους για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών των σχολείων

Με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Πάνου Σκουρλέτη, εγκρίθηκε η κατανομή ποσού ύψους 28.050.000 ευρώ σε όλους τους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για...

Δήλωση υποψηφιότητας Γιάννη Κουρινιώτη για την Προεδρεία ΝΟ.Δ.Ε. Πιερίας της Νέας Δημοκρατίας

Πριν από δύο χρόνια, είχα τη τιμή να αναλάβω την προεδρεία της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής (ΝΟ.Δ.Ε) της Νέας Δημοκρατίας στην Πιερία, μιας ιστορικής και λαμπρής οργάνωσης, την οποία έχουν υπηρετήσει άξιοι Πρόεδροι και Μέλη.

Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για την Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η του Μάη αποτελεί ημέρα απόδοσης τιμής στους διαχρονικούς αγώνες και τις θυσίες των εργαζομένων αλλά και μνήμης για τους καθοριστικούς εργατικούς αγώνες ενάντια στην εργασιακή εκμετάλλευση, υπενθυμίζοντάς μας...

Θόδωρος Πυρόβολος | Δήλωση υποψηφιότητας για τη θέση του Προέδρου στη ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Δίου – Ολύμπου

Νεοδημοκράτισσα και Νεοδημοκράτη, Οι προτροπές σας με οδήγησαν στην απόφαση να διεκδικήσω εν νέου τη θέση του Προέδρου της ΔΗΜ.Τ.Ο. Ν.Δ. Δίου – Ολύμπου, στην προσεχή εσωκομματική διαδικασία.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΚΑΥΣΗΣ 2018 Π.Υ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Σας γνωρίζουμε ότι η αντιπυρική περίοδος θα ξεκινήσει από την 1/05/2018 και θα διαρκέσει έως την 31/10/2018. Σύμφωνα με την υπ’ αρίθμ. 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη απαγορεύεται:

Εκδρομή στα Μετέωρα Περτούλι – Νεραϊδοχώρι – Ελάτη - Τρίκαλα

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Συνταξιούχων Εμπόρων ΟΑΕΕ Πιερίας, διοργανώνει ημερήσια εκδρομή για τα μέλη και τους φίλους της Ένωσης που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 13 Μαΐου 2018 στα Μετέωρα, Περτούλι, Νεραϊδοχώρι, Ελάτη και Τρίκαλα.

Ενημέρωση για την εξαπόλυση του παρασιτοειδούς εντόμου Torymus sinensis σε καστανεώνες του Νομού Πιερίας.

Σας ενημερώνουμε ότι στα πλαίσια του προγράμματος «Βιολογικής καταπολέμησης της σφήκας της καστανιάς Dryocosmus kuriphilus (Υasumatsu)», που υλοποιείται από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ)

Ανακοίνωση του Γραφείου Πολιτικής Προστασίας για τις υποχρεώσεις οικοπεδούχων για την αποφυγή εκδηλώσεων πυρκαγιάς ενόψει της αντιπυρικής περιόδου

ΔΗΜΟΣ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ Υποχρεώσεις οικοπεδούχων για την αποφυγή εκδήλωσης πυρκαγιάς - Από το Γραφείο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Πύδνας Κολινδρού, διευκρινίζεται ότι ενόψει της φετινής αντιπυρικής περιόδου, που ξεκινάει από της 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Οκτωβρίου κάθε έτους...

2ος Διαγωνισμός Αρχαιογλωσσίας και Αρχαιογνωσίας

Το 2ο ΓΕΛ Κατερίνης σε συνεργασία με το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων Πιερίας, και πιο συγκεκριμένα με τον Σχολικό Σύμβουλο Φιλολόγων κ. Νικολαΐδη Αλέξανδρο, τη ΔΙΔΕ Πιερίας και τον Σύνδεσμο Φιλολόγων Πιερίας διοργανώνει την Πέμπτη 3 Μαΐου 2018 τον 2ο Διαγωνισμό Αρχαιογλωσσίας και Αρχαιογνωσίας για μαθητές της Β΄ και Γ΄ τάξης των Γενικών Λυκείων Πιερίας.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΟΛΟΙ –ΟΛΕΣ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης που, με τη διαχρονική της πάλη, προσπαθεί να σπάσει τα δεσμά της εκμετάλλευσης, να αμβλύνει τις κοινωνικές ανισότητες, να διατηρήσει και να διευρύνει κατακτήσεις και δικαιώματα.

ΠΕΡΙ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Του Σίμου Διονυσίδη

«Ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα ποτέ στο παρελθόν όταν εφαρμόστηκε η απλή αναλογική δεν λειτούργησε, καθώς είναι ένα πολύ καλό σύστημα για σωστά οργανωμένα και δομημένα κράτη, όπου υπάρχει αυτή η κουλτούρα.»

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ , ώρα 10:30 π.μ.

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ - ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ , ώρα 10:30 π.μ.
Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα
ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

"Φωνάζω ελληνικά κι ούτε που μ’ αποκρίνεται κανείς"


Του Δημήτρη Νατσιού

«Τ΄αγγειά γινήκαν θυμιατά
και τα σκατά λιβάνι
οι γύφτοι γίναν δήμαρχοι

κι οι κλέφτες καπετάνιοι»
Γ. Σουρής


Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

311 - Τερματίζονται οι διώξεις των χριστιανών στη Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία.

Γιορτάζουν σήμερα:

ΑΡΓΥΡΗ (ΑΡΓΥΡΩ)
ΙΑΚΩΒΟΣ
ΔΟΝΑΤΟΣ (ΔΟΝΑΤΑ-ΝΤΟΝΑΤΕΛΑ)

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Δευτέρα σήμερα 30 Απριλίου 2018