Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

Λαϊκή Ενότητα - Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά

Η 1η Μάη είναι η ημέρα σύμβολο του εργατικού κινήματος και του αγώνα για κοινωνική απελευθέρωση. Το Μάη του 1886, στο Σικάγο η εργατική τάξη έχυσε το αίμα της διεκδικώντας το 8ωρο και καλύτερες συνθήκες εργασίας.


Στις σημερινές συνθήκες μνημονίων που τα εργατικά δικαιώματα συρρικνώθηκαν και συρρικνώνονται συνεχώς, το μήνυμα της πρωτομαγιάς γίνεται ακόμη πιο επιτακτικό. Είναι απαραίτητο και κοινωνικά αναγκαίο η εργατική τάξη να αντιταχθεί στην ισοπέδωση που ήδη ήρθε και στην λεηλασία της εργασίας και του εισοδήματός της.

Η Ελληνική κοινωνία, βαριά τραυματισμένη από τα σκληρά μνημόνια και την πολυετή οικονομική ύφεση, προσπαθεί να ορθοποδήσει από την καταστροφική λαίλαπα που την αφαίμαξε και που την απέκλεισε από κάθε ελπιδοφόρα προοπτική. Άνθρωποι άνεργοι, στο περιθώριο, εξαθλιωμένοι, ικέτες της αξιοπρέπειας, είναι οι καινούργιες εικόνες που βλέπουμε στην νέα τάξη πραγμάτων και στις οδυνηρές οικονομικές συνθήκες ενός βάρβαρου νεοφιλελευθερισμού.

Τα δικαιώματα και οι κοινωνικές ελευθερίες κατακτούνται με αδιάκοπους αγώνες. Χρέος μας είναι να τιμήσουμε, όπως κάθε χρόνο, το ιστορικό μήνυμα της Εργατικής Πρωτομαγιάς. Ένα μήνυμα που δεν είναι άλλο από την συνεχή πάλη για εργασιακή ασφάλεια, αξιοπρέπεια, ισότητα και κοινωνική απελευθέρωση που δεν δωρίζονται αλλά κατακτώνται με αγώνες και κοινωνική επαγρύπνηση.

Είναι το χρέος όλων μας. Απέναντι στην Ιστορία. Απέναντι στο μέλλον μας.