Δευτέρα 30 Απριλίου 2018

ΠΕΡΙ ΑΠΛΗΣ ΑΝΑΛΟΓΙΚΗΣ

Του Σίμου Διονυσίδη

«Ας θυμηθούμε ότι στην Ελλάδα ποτέ στο παρελθόν όταν εφαρμόστηκε η απλή αναλογική δεν λειτούργησε, καθώς είναι ένα πολύ καλό σύστημα για σωστά οργανωμένα και δομημένα κράτη, όπου υπάρχει αυτή η κουλτούρα.»


Κύριε Δήμαρχε, ειλικρινά σας καταλαβαίνω. Είναι δύσκολο να βρεθεί επιχείρημα ενάντια στην άδολη, απλή αναλογική γιατί απλά το δίκαιο είναι δίκαιο.

Τι κάνουμε όμως όταν δεν συμφέρει τους εκλογικούς μας σχεδιασμούς;

Πώς ξεμπερδεύουμε με την απλή αναλογική, που δεν γνωρίζει από εκλογομαγειρέματα;

Τότε λέμε: «Όταν το κράτος οργανωθεί και δομηθεί σωστά, όταν αποκτήσουμε κουλτούρα» και διάφορα τέτοια ηθικοπλαστικά. Εν ολίγοις όταν πάψετε να είστε ένας λαός ανώριμος τότε θα εφαρμοστεί η απλή αναλογική.

«… στην Ελλάδα ποτέ στο παρελθόν όταν εφαρμόστηκε η απλή αναλογική δεν λειτούργησε»

Με συγχωρείτε κύριε Δήμαρχε, όμως νομίζω ότι αυτή σας η αναφορά είναι αναληθής. Ποτέ στην Ελλάδα δεν εφαρμόστηκε απλή ανόθευτη αναλογική.

«… το νομοσχέδιο συνιστά μια στοχευμένη κίνηση προκειμένου να διαλυθεί – μπαχαλοποιηθεί η Τ. Α. …»

Με όλο το σεβασμό κύριε Δήμαρχε, η Τ. Α. δεν κινδυνεύει να «διαλυθεί-μπαχαλοποιηθεί» από την απλή αναλογική. Το αντίθετο θα σας έλεγα. Με την απλή αναλογική εξασφαλίζεται η αναλογικότητα που φέρνει εκ των πραγμάτων συγκλίσεις, συνεργασίες, ισορροπίες, αποφυγή αλαζονείας, αποφυγή της αμετροέπειας, αποφυγή της «ύβρεως».

Τέλος σας ενημερώνω ότι ο κόσμος της εργασίας λειτουργεί μέσα από τις οργανώσεις του με την απλή αναλογική δεκαετίες ολόκληρες.

Εμείς τα καταφέραμε.

Με μεγάλη χαρά θα σας περιμένουμε.

Διονυσίδης Σίμος
Μέλος του Σωματείου Οικοδόμων Κατερίνης