Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Χαιρετισμός Περιφερειακού Διευθυντή Π/θμιας& Δ/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ανανιάδη προς στελέχη και εκπαιδευτικούς για την έναρξη της σχολικής χρονιάς


Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς νιώθω ιδιαίτερη χαρά που μου δίνεται η ευκαιρία να επικοινωνήσω μαζί σας και να μοιραστώ μαζί σας την ελπίδα, την αισιοδοξία και τη δημιουργική διάθεση για πρόοδο στην Παιδεία. Μια Παιδεία στην υπηρεσία του ανθρώπινου προσώπου και όχι του απρόσωπου συστήματος.

Συγχαρητήριο μήνυμα στους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2016 του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


Συγχαίρουμε τους επιτυχόντες του Εσπερινού ΕΠΑΛ Κατερίνης που στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 κατάφεραν να πραγματοποιήσουν έναν σημαντικό τους στόχο, να εξασφαλίσουν την εισαγωγή στις σχολές της επιλογής τους σε ΑΕΙ και ΤΕΙ, δικαιώνοντας τους κόπους και τις προσπάθειές τους.
Συγχαίρουμε και τις οικογένειες τους που στάθηκαν στο πλευρό τους και μοιράστηκαν τις αγωνίες και τις ελπίδες τους και τους συμπαραστάθηκαν με διαρκή ηθική και οικονομική στήριξη. 

Το ανακαινισμένο συντριβάνι του Λιτοχώρου.


Αυτή άραγε θα είναι η τελική του μορφή;
Αν ναι, να περιμένουμε εγκαίνια;
Υπάρχουν απόψεις για άλλη κατασκευή;
Τι λέτε σας αρέσει;

Δ.Ο.Ε. (Διδασκαλική Ομοσπονδία Ελλάδος) : Το Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και ζητά το ίδιο να πράξουν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι Σύλλογοι Διδασκόντων.



Το Υπουργείο Παιδείας παρανομεί και ζητά το ίδιο να πράξουν τα Π.Υ.Σ.Π.Ε. και οι Σύλλογοι Διδασκόντων. Οι Σύλλογοι Διδασκόντων δε συναινούν στις διαδικασίες που υπηρετούν τις πολιτικές του Υπουργείου Παιδείας που διαλύουν το δημόσιο σχολείο. 

4 ΚΩΠΗΛΑΤΕΣ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΜΕ ΤΗ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥΣ


Αστείρευτη πηγή νέων ταλέντων αποδεικνύεται ο Ναυτικός Όμιλος Κατερίνης αφού 4 ακόμη αθλητές του καλούνται να στελεχώσουν την Εθνική Ομάδα κωπηλασίας που θα μας εκπροσωπήσει στους Βαλκανικούς Αγώνες. 

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Ενημερωτικό δελτίο τελευταίου 24ωρου



Ενημέρωση από την  Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνσης Κεντρικής Μακεδονίας-Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας για συλλήψεις σε Κατερίνη, Σέρρες, Πέλλα και Χαλκιδική:

Προκήρυξη μέτρων προϋπολογισμού 1,5 δισ. Ευρώ από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης


Μέχρι τέλους του χρόνου θα πραγματοποιηθούν προκηρύξεις σε σημαντικής χρηματοδοτικής βαρύτητας μέτρα του νέου Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014 – 2020 κινητοποιώντας πόρους της τάξης των 1,5 δις € που μπορούν να αποτελέσουν την ατμομηχανή για μια νέα αναπτυξιακή ώθηση στην ελληνική ύπαιθρο και ειδικά στον αγροτικό τομέα, ανέφεραν σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησαν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου και ο Γενικός Γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων, Χαράλαμπος Κασίμης.

Ο 3ος Δρόμος Αλληλεγγύης έκοψε το νήμα του τερματισμού με απόλυτη επιτυχία.


Mε μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 3ος Δρόμος Αλληλεγγύης της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και της Ενορίας Αγίου Χαραλάμπους Κατερίνης σε συνδιοργάνωση με την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης, το Σάββατο 27 Αυγούστου 2016.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Αποκατάσταση φθορών στο οδόστρωμα στην είσοδο και εντός του Μοσχοποτάμου και για πρώτη φορά εκπόνηση μελέτης για τα κατολισθητικά φαινόμενα στο Μοσχοπόταμο


Συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες του έργου “άμεση αποκατάσταση βλαβών μικρής κλίμακας οδοστρωμάτων στοιχείων σήμανσης και ασφάλειας οδών αρμοδιότητας της Π. Ε. Πιερίας” που υλοποιεί η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας. 

Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ. Εντοπίστηκε φυτεία κάνναβης στη Χαλκιδική.


Γ.Π.Α.Δ. ΚΕΝΤΡ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Για την υπόθεση συνελήφθη μία 41χρονη και σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του 44χρονου συζύγου της .
Στις έρευνες συνέδραμε ελικόπτερο της Ελληνικής Αστυνομίας.

ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ Α.Τ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΥΔΝΑΣ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ

Αναφορά για την κατάργηση του Αστυνομικού τμήματος Κολινδρού , δήμου Πύδνας Κολινδρού, κατέθεσε την  Τετάρτη 31 Αυγούστου ο βουλευτής Ν.Πιερίας Κ.Κουκοδήμος, προς τον αρμόδιο υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Ν.Τόσκα.
Ο κ. Κουκοδήμος στην αναφορά του, όπου επισυνάπτεται η γραπτή διαμαρτυρία του δημάρχου Πύδνας Κολινδρού Βαγγέλη Λαγδάρη και του Δημοτικού Συμβουλίου Πύδνας Κολινδρού επισημαίνει την αντίδραση της τοπικής κοινωνίας με δεδομένο ότι το κτίριο όπου στεγάζει τις υπηρεσίες του το Α.Τ. είναι δημοτικό και το κόστος λειτουργίας του καλύπτεται από το δήμο.

Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες επισκευής και συντήρησης στα σχολικά συγκροτήματα ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΩΝΑ


Με γνώμονα τη διασφάλιση άρτιων συνθηκών λειτουργίας στα σχολεία, συστηματικές εργασίες επισκευής και συντήρησης είναι σε εξέλιξη στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης.

Κελίδης Χαράλαμπος: ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗ ΥΠΟΥΡΓΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ Κ.ΤΡΥΦΩΝΑ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Σχετικά με τα τεκμήρια της πρώτης κατοικίας , επιμένετε να μην το καταργείτε  διατηρείτε ένα νόμο έγκλημα ο Ελληνικός λαός γνωρίζει πολύ καλά ότι ο νόμος αυτός , το έγκλημα αυτό, δεν ενεργοποιήθηκε επί των ημερών της σημερινής κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ το ότι συνεχίζετε και επιμένετε να τον διατηρείτε σε βάρος των αδύναμων κανονικών ομάδων, δεν σας απαλλάσσει από την ευθύνη.


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Ενώ περιμέναμε την 13η σύνταξη που μας είχαν υποσχεθεί έχουμε δραστικές μειώσεις στις νέες καταβαλλόμενες συντάξεις στις Επικουρικές, το ΕΚΑΣ και τώρα τον ΚΟΦΤΗ.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΒΗΤΙΚΩΝ Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ ΜΕ ΔΩΡΕΑΝ ΜΕΤΡΗΣΕΙΣ ΣΑΚΧΑΡΟΥ ΚΑΙ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΑΚΙ ΤΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΙΤΟΧΩΡΟΥ ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΔΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ ΟΛΥΜΠΟΥ


Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες συντήρησης και επισκευής πεζόδρομων και πεζοδρομίων

Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες συντήρησης και επισκευής πεζόδρομων και πεζοδρομίων  Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες συντήρησης και επισκευής πεζόδρομων και πεζοδρομίων

Στις εκτεταμένες και συστηματικές εργασίες, για την συντήρηση και επισκευή των πεζοδρομίων, των πεζοδρόμων και λοιπών κοινόχρηστων χώρων, στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης εντάσσονται οι παρεμβάσεις της τεχνικής υπηρεσίας, που είναι σε εξέλιξη, στον πεζόδρομο της οδού Αγίας Λαύρας.
Όπως επισημαίνει ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Χρυσόστομος Κυραϊλίδης:

ΑΡΧΙΣΑΝ ΟΙ ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ.

ΚΚΕ ΠΙΕΡΙΑΣ: Τους ταΐζουν στο στόμα...


Τα προγράμματα που εξαγγέλλει η κυβέρνηση για τη μετατροπή του επιδόματος ανεργίας σε «επίδομα απασχόλησης» συνιστούν κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος εργαζομένων και ανέργων, ενώ ταυτόχρονα σηματοδοτούν την έφοδο του κεφαλαίου για την πλήρη κατάργηση των επιδομάτων ανεργίας.

ΠΙΕΡΙΚΟΣ-ΑΡΧΕΛΑΟΣ: 7 παίκτες από τα τμήματα υποδομής προωθήθηκαν φέτος στην ανδρική ομάδα!!


Στους έφηβους αθλητές που συμμετείχαν στην ανδρική ομάδα τα προηγούμενα χρόνια προστέθηκαν ακόμη οι εξής 7:

Εναρκτήρια δήλωση νέας συλλογικότητας ΣΤΗΝ ΑΔΕΔΥ

Εναρκτήρια δήλωση νέας συλλογικότητας. Α.Ρ.ΚΙ (Αυτόνομη Ριζοσπαστική Κίνηση)

Δήλωση μελών ΓΣ ΑΔΕΔΥ:

Η επιλογή των μελών του ΓΣ της ΑΔΕΔΥ, που αυτοπροσδιορίζονται ως «πρωτοβουλία για την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ», να διασπάσουν την κοινή μας παράταξη, αποτελεί αναμφίβολα αρνητική εξέλιξη.

Καλημέρα Κατερίνη, Τετάρτη σήμερα 31 Αυγούστου 2016