Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΙΚΑ Ν ΠΙΕΡΙΑΣ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Ενώ περιμέναμε την 13η σύνταξη που μας είχαν υποσχεθεί έχουμε δραστικές μειώσεις στις νέες καταβαλλόμενες συντάξεις στις Επικουρικές, το ΕΚΑΣ και τώρα τον ΚΟΦΤΗ.

Μας λένε πως πρέπει να ξεχάσουμε τα όσα είχαμε κατακτήσει, τα όσα δικαιούμαστε και τα όσα διεκδικούμε και να αρκεστούμε σε όσα το σύστημα μπορεί να μας προσφέρει σήμερα, σε αυτές τις δύσκολες εποχές για τον τόπο.

Ε, ναι λοιπόν, όχι μόνο δεν θα παύσουμε να ελπίζουμε, αλλά δεν θα ξεχάσουμε και το κουράγιο και την πίστη προς το δίκιο μας. Δεν θα ξεχάσουμε τους αγώνες και τις κατακτήσεις μας. δεν θα λησμονήσουμε την απαίτηση μας για μια ακόμα καλύτερη ζωή, που δικαιούμαστε άλλωστε.

Και σήμερα δεν θα ρίξουμε στην λήθη και θα σταματήσουμε να απαιτούμε για την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας, την άμεση επιστροφή των κλεμμένων δικαιωμάτων και κατακτήσεων μας.




Ζητάμε και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για:

Την κατάργηση των Μνημονίων,

Την επαναφορά των συντάξεων στα επίπεδα του 2009,

Την επιστροφή της 13ης και 14ης σύνταξης,

Την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ,

Την επανακεφαλοποίηση των αποθεματικών των Ταμείων




Τέλος, από εδώ και πέρα θα υπάρχει και η απειλή του αυτόματου «κόφτη» που μετά από ένα μεταβατικό στάδιο θα περιλαμβάνει και τις κρατικές δαπάνες για την υγεία.




Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι Συνταξιούχοι,

Δεν μπορούμε και δεν πρέπει να ανεχτούμε αυτή την κατάσταση.

Όλοι μαζί στον αγώνα, για εμάς, τα παιδιά μας, για τα εγγόνια μας, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας, την υγεία μας, την ίδια μας την ΥΠΑΡΞΗ.




ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΙΣ 10/9 ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ




ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΜΑΣ




Για τη ΔΙΟΙΚΗΣΗ