Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016

Δήμος Κατερίνης: Συστηματικές εργασίες επισκευής και συντήρησης στα σχολικά συγκροτήματα ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΡΩΝΑ


Με γνώμονα τη διασφάλιση άρτιων συνθηκών λειτουργίας στα σχολεία, συστηματικές εργασίες επισκευής και συντήρησης είναι σε εξέλιξη στο σύνολο των σχολικών συγκροτημάτων του Δήμου Κατερίνης.

Στη διάρκεια της εβδομάδας, οι εργασίες επικεντρώθηκαν σε χρωματισμούς και επιχρίσματα εσωτερικών και εξωτερικών χώρων στο Δημοτικό Σχολείο Αρωνά. Επίσης, εγκαταστάθηκε περιμετρικός φωτισμός στον αύλειο χώρο και έγιναν κλαδέματα στους χώρους πρασίνου του σχολείου.


Όπως τονίζει ο εντεταλμένος σύμβουλος της Τεχνικής Υπηρεσίας, Κώστας Τσιουκάνης, ο οποίος συντόνισε τις εργασίες: «Είναι μια προσπάθεια συνεχής και σταθερή, καθώς  όπως επισημαίνει ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης,  η Παιδεία αποτελεί για τον Δήμο μας πρώτη προτεραιότητα. Οι εργασίες υλοποιούνται προκειμένου να  εξασφαλιστεί η  υγιεινή, η ασφάλεια, αλλά και η λειτουργικότητα των σχολικών κτιρίων».

Γενικότερα, μετά από καταγραφή των αναγκών και σε συνεργασία με την Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, τα κατά τόπους συμβούλια, τους τοπικούς συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων, τους Διευθυντές των σχολείων, ο Δήμος Κατερίνης υλοποίησε και συνεχίζει εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής περιόδου, ένα νέο κύκλο εργασιών στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Κατερίνης, με σκοπό την στήριξη της εκπαιδευτικής διαδικασίας.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, παρεμβάσεις συντήρησης και επισκευής σχολικών κτιρίων και αύλειων χώρων γίνονται στο σύνολο του Δήμου Κατερίνης και στη διάρκεια της σχολικής χρονιάς, όπου κρίνονται απαραίτητες.