Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ ΠΙΕΡΙΑΣ




Ο πολιτιστικός σύλλογος Αγίου Σπυρίδωνα Πιερίας
σας προσκαλεί στο 10ο αντάμωμα απανταχού
Αγιοσπυριδιωτών που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο
22 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00 μ.μ στην πλατεία
 του Αγίου Σπυρίδωνα.
Κλαρίνο παίζει ο Βαγγέλης Πέγιος,τραγούδι η Ράνια
Χελιδώνη και ο Λευτέρης Μαρογιάννης.

Συνάντηση πριν από λίγο στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης ανάμεσα στα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και πολιτών και φορέων της πόλης μας για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση του φετινού Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου.



 
Συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν σήμερα το βράδυ στον Καπνικό Σταθμό, όλα αυτά που για μια ακόμη χρονιά θα αναδείξουν το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου ως την κορυφαία Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση της πόλης μας.

Αρκετός κόσμος, νέα πρόσωπα παραβρέθηκαν και πρότειναν, συζήτησαν τρόπους και ιδέες ώστε και φέτος το Χριστουγεννιάτικο Χωριό να αποτελέσει μια εκδήλωση πετυχημένη και οι επισκέπτες του να αποκομίσουν τις καλύτερες εντυπώσεις, και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά.

Δεν μπορούμε να σας πούμε ακόμα τι αποφασίστηκε, το σίγουρο είναι ότι θα υπάρχουν εκπλήξεις και αρκετά νέα πράγματα που θα μπορέσουν οι επισκέπτες του Χριστουγεννιάτικου Χωριού να απολαύσουν κατά την επίσκεψη τους εκεί.

Αυτό που δίνει μια αίσθηση επιτυχίας και της φετινής εκδήλωσης είναι ότι το Χριστουγεννιάτικο χωριό θα λειτουργήσει μέσα στον Δεκέμβριο, αλλά η οργάνωση του ξεκίνησε από σήμερα το βράδι 17 Αυγούστου!

Αυτό νομίζουμε λέει πολλά…

Ποντιακός Σύλλογος Κατερίνης "ΠΑΝΑΓΙΑ ΣΟΥΜΕΛΑ". 23o Ποντιακό Παραδοσιακό Πανηγύρι

ΧΩΡΙΣ ΜΕΣΑΖΟΝΤΕΣ: Πατάτες και κρεμμύδια προς 0,29€ το κιλό (!!!) στην Κατερίνη

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας συνεχίζει να αναδεικνύει το πρόβλημα της αισχροκέρδειας στη χώρα μας και με την οργάνωση των αγορών «Χωρίς μεσάζοντες» ενισχύει την τοπική οικονομία και την λαϊκή οικογένεια.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015 οργανώνει την 56η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες» διαθέτοντας ελληνικά αγροτικά προϊόντα σε ιδιαίτερα χαμηλές τιμές για τους καταναλωτές: Πατάτες και κρεμμύδια Σερρών, φετινής σοδειάς, προς 0,29€ το κιλό, απευθείας από τον παραγωγό. Οι τιμές στα Σούπερ Μάρκετ σήμερα κυμαίνονται από 0,50 έως 0,90€.
Το Σάββατο 22 Αυγούστου 2015, από τις 08:00 το πρωί, στο χώρο της εμποροπανήγυρης Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί από την Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας η 56η διανομή «Χωρίς Μεσάζοντες». Θα διατεθούν πατάτες ποικιλίας Spunta & Everest και κόκκινα κρεμμύδια νέας σοδειάς από το Βαλτοτόπι Σερρών προς 0,29€ το κιλό, σε συσκευασίες των 17,24 κιλών (5€ το τσουβάλι).
Οι παραγωγοί των παραπάνω προϊόντων κατέθεσαν πιστοποιητικά βιοχημικών εξετάσεων, σύμφωνα με τα οποία, στα συγκεκριμένα προϊόντα τους δεν εντοπίζονται κατάλοιπα φυτοφαρμάκων.
Κατά τα διάρκεια της διανομής οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να παραδώσουν μεταχειρισμένα μαγειρικά έλαια (τηγανέλαιο).

Οι Κοκκινοπλίτες της Πιερίας στο 29ο Αντάμωμα των Απανταχού Κοκκινοπλιτών

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε και φέτος το 29ο Αντάμωμα των Απανταχού Κοκκινοπλιτών στη γενέθλια γη τους κατά το τριήμερο 24-26 Ιουλίου 2015. Παρά τις νέες δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας, Κοκκινοπλίτες και μη από την Ελλάδα και το Εξωτερικό έδωσαν το παρόν, αποδεικνύοντας έμπρακτα τη στήριξή τους σε αυτή την πολιτιστική πρωτοβουλία που πλέον έχει γίνει θεσμός. Η φετινή διοργάνωση, ύστερα από απόφαση της συντονιστικής επιτροπής των Κοκκινοπλίτικων Συλλόγων, ήταν αφιερωμένη στην προστάτιδα των Απανταχού Βλάχων "Αγία Παρασκευή" και ιδιαίτερα στην ομώνυμη Εκκλησία του χωριού που χρόνια τώρα αποτελεί συνδετικό κρίκο όλων των πιστών που την επισκέπτονται για να προσκυνήσουν και να επικαλεστούν τη Θεία Χάρη της.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Σε μια χώρα που χιλιάδες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και άλλοι τόσοι να κατασπαταλούν τους δημόσιους πόρους, η κυβέρνηση επιλέγει ως λύση να πάει την κατώτατη σύνταξη από τα 486 στα 392 ευρώ!
Σε μια χώρα που κυριαρχεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία, η κυβέρνηση καταργεί την παράταση ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με άμεσες τις συνέπειες στους εργαζόμενους!
Καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας και να επαναφέρει τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία καταργήθηκαν μονομερώς και δημιούργησαν τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα.  Η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν κρύβεται στην κατάργηση των ελάχιστα εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων

Παραμονή Παναγίας στον Αιμιλιανό Γρεβενών.


ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΕΤ




Ο ΕΦΕΤ και συγκεκριμένα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας και σε συνεργασία με τη Χημική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης
(Υποδιεύθυνση Θεσσαλονίκης – Τμήμα Α'), διαπίστωσε ότι το προϊόν το οποίο πωλείται ως «Έχτρα Παρθένο Ελαιόλαδο», με την εμπορική ονομασία «Παραγωγικό», σε πλαστική συσκευασία των 5 λίτρων και ημερομηνία λήξης 31-5-2017, το οποίο διακινείται
από την εταιρία – κρεοπωλείο με την επωνυμία «ΡΩΣΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ», με έδρα την Κρύα Βρύση Πέλλας, βρέθηκε να περιέχει σπορέλαια, τεχνητά κεχρωσμένα με τη χρωστική αννάτο.
Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση / απόσυρση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ – ΜΗ ΑΣΦΑΛΕΣ προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. «ΙΦΙΓΕΝΕΙΑ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΤΑΥΡΩΝ» ΑΠΟ ΤΟ Κ.Θ.Β.Ε.



   Με την τραγωδία του Ευριπίδη «Ιφιγένεια στη χώρα των Ταύρων» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος συνεχίζεται το πρόγραμμα των θεατρικών παραστάσεων του 44ου Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Η παράσταση θα δοθεί στο αρχαίο θέατρο Δίου την Τετάρτη 19 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ.
   Η «Ιφιγένεια εν Ταύροις» θεωρείται ένα από τα δημοφιλέστερα κατά την αρχαιότητα έργα. Δεν περιέχει τα χαρακτηριστικά εκείνα που θα την κατέτασσαν με ευκολία στις τραγωδίες. Είναι γραμμένη σε μια εποχή ιδιαίτερα δύσκολη για την Αθηναϊκή Δημοκρατία  και θα μπορούσε να χαρακτηριστεί μια πρόταση ελπίδας και τρυφερής παρηγοριάς από μεριάς του Ευριπίδη. Πρόκειται για ένα έργο αριστοτεχνικής δόμησης γεμάτο λυρισμό το οποίο στάθηκε σημείο αναφοράς στην μετέπειτα Ευρωπαϊκή ανθρωπιστική παράδοση και τον Διαφωτισμό. Στην δική μας εποχή, που βαρβαρότητες ανάλογες εκείνων της «χώρας των Ταύρων» αρχίζουν να φαίνονται δυστυχώς όλο και λιγότερο μυθικές, η επιστράτευση της ευφυΐας και του ήθους καθώς και η άρνηση της άλογης βίας που οδηγεί τους κεντρικούς ήρωες στο αίσιο τέλος του έργου, μοιάζουν κάτι παραπάνω από ευπρόσδεκτες.

Παιχνίδια που ενισχύουν τη γλωσσική ανάπτυξη. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.


       Συχνά οι γονείς των παιδιών προσχολικής ηλικίας ρωτούν ποια παιχνίδια του εμπορίου να προτιμούν για τη γλωσσική ανάπτυξη των παιδιών. Αυτό που έχω να πω είναι πως κανένα παιχνίδι από μόνο του δεν είναι αρκετό για να αναπτύξει το παιδί τον προφορικό λόγο. Αν δώσετε σ’ ένα νήπιο ένα παζλ με ζώα, το πιθανότερο είναι να φτιάξει το παζλ αλλά τα ζώα δε θα τα μάθει ως δια μαγείας! Ο ρόλος των γονιών/ μεγαλυτέρων στο παιχνίδι είναι σημαντικός, καθώς είναι εκείνοι που θα καθίσουν με το παιδί και θα του μεταδώσουν όλα εκείνα τα γλωσσικά στοιχεία που θέλουν να μάθει.
       Είναι γνωστό πως για να μιλήσει ένα παιδί πρέπει πρώτα να αναπτυχθεί η κατανόηση και η αντίληψη. Για να επιτευχθεί αυτό πρέπει πρώτα να αναπτυχθούν οι προγλωσσικές δεξιότητες της βλεμματικής επαφής, της συγκέντρωσης-προσοχής, της μίμησης και της εναλλαγής της σειράς.
       Παρακάτω θα βρείτε μια προσωπική επιλογή παιχνιδιών με βάση την ηλικία και των τομέων που ενισχύουν.

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ., μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κύριο Αριστείδη Μπαλτά Θέμα: Χιλιάδες ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία



Αθήνα, 12 Αυγούστου 2015
 Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη του νέου σχολικού έτους, η πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση στη Χώρα μας αντιμετωπίζουν ένα οξύτατο πρόβλημα άνευ προηγουμένου. Πρόκειται για τις ελλείψεις των εκπαιδευτικών στα σχολεία μας, τόσο στα δημοτικά όσο στα γυμνάσια και στα λύκεια, που υπολογίζονται περίπου στις 25.000. Η προβληματική αυτή κατάσταση χρήζει άμεσης και αποτελεσματικής αντιμετώπισης. Διαφορετικά, το Σεπτέμβριο ορισμένα σχολεία σε διάφορες περιοχές της επικράτειας ενδέχεται να μη λειτουργήσουν καθόλου, ενώ πολλά άλλα θα υπολειτουργήσουν.

Πρωινή καλημέρα από τον Αιμιλιανό Γρεβενών. Ο πρωινός καφές συνοδεύται πάντα με τραγούδια!


16ο ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΚΑΤΩ ΑΓΙΑΝΝΙΩΤΩΝ (ΣΤΟ ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ ΚΑΤΩ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΗ)