Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ



Σε μια χώρα που χιλιάδες εξακολουθούν να φοροδιαφεύγουν και άλλοι τόσοι να κατασπαταλούν τους δημόσιους πόρους, η κυβέρνηση επιλέγει ως λύση να πάει την κατώτατη σύνταξη από τα 486 στα 392 ευρώ!
Σε μια χώρα που κυριαρχεί η εισφοροδιαφυγή και η ανασφάλιστη εργασία, η κυβέρνηση καταργεί την παράταση ισχύος της μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων εργασίας με άμεσες τις συνέπειες στους εργαζόμενους!
Καλούμε την κυβέρνηση να λειτουργήσει προς το συμφέρον του κόσμου της εργασίας και να επαναφέρει τα στοιχειώδη δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία καταργήθηκαν μονομερώς και δημιούργησαν τη σημερινή εργασιακή ζούγκλα.  Η λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης δεν κρύβεται στην κατάργηση των ελάχιστα εναπομεινάντων δικαιωμάτων των εργαζομένων

Οι χιλιάδες εργαζόμενοι στον σκληρό πυρήνα του ιδιωτικού τομέα που υπέφεραν και υποφέρουν από τα μνημόνια της σκληρής λιτότητας, της καταστροφής των εργασιακών σχέσεων και της κοινωνικής εξαθλίωσης δεν αντέχουν άλλο.
Καλούμε την κυβέρνηση να δείξει λίγο ντροπή, να σταματήσει τις μνημονιακές πολιτικές και να υλοποιήσει ό,τι έχει δεσμευτεί προεκλογικά και μετεκλογικά στους εργαζόμενους.
Εμείς, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας.


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ



ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ
ΜΕΛΟΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ
Αγίας Λαύρας 24, 601 32 Κατερίνη – Τηλ.: 23510 23888, Fax : 23510 75497
Email: ergkat@otenet.gr