Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2016

Δι ενεργειών Του

Άρχισαν τα όργανα. Ξεκίνησαν το "δι ενεργειών του" και τα σχετικά ευχαριστήρια. Το μπαλόνι φουσκώνει με αέρα, το μηδενικό μεγαλώνει, αλλά τελικά σκάει στα μούτρα αυτών που το φουσκώνουν αλλά λερώνει με σάλια και όλους γύρω του.

Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 40 ΕΚΤΕΛΕΣΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟ ΣΤΑΘΜΟ


Το Δ.Σ. της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΈΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ και Δ.Σ.Ε.(παράρτημα Κατερίνης) θα διοργανώσει εκδήλωση τιμής στην μνήμη των 40 εκτελεσμένων συμπατριωτών μας, το Φλεβάρη του 1943, από τους ναζιστές γερμανούς κατακτητές στο Σταθμό Κατερίνης.
Η εκδήλωση θα γίνει την Κυριακή 28-2-2016, στις 11.30 το πρωί  στο χώρο του μνημείου.
Το ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ καλεί κάθε δημοκράτη- αγωνιστή και κάθε μαζικό φορέα να πάρει μέρος στην εκδήλωση .

                                            Το  ΔΣ της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ(παράρτημα Κατερίνης)

Πεζοπορία με την Olympus Mountain Activities. Η ΦΥΣΗ !!! Σταθερή αξία κάθε Κυριακή γιορτή !! Εξορμήσεις για όλους εσάς που αγαπάτε την φύση!


Σήμερα 28 Φεβ 2016 επιλέξαμε να επισκεφτούμε  τον Κάτω  Όλυμπο, με στόχο την ΛΙΜΝΗ ΚΑΤΗ ,μια σχετικά εύκολη πορεία αλλά πολύωρη. Ο Όλυμπος, με τη φυσική ομορφιά του, τη μυθολογική και ιστορική του φήμη, τις προκλητικές διαδρομές, παραμένει  φιλόδοξο τέρμα όλων των ορειβατών του κόσμου. Σταθερή αξία που ωστόσο η κάθε στιγμή μας δίνεται απλόχερα και  διαφορετική!
Ελάτε  μαζί μας αυτή την Κυριακή να  περπατήσουμε  στην καρδία της φύσης!!

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΟ

Να υπογραφεί άμεσα το Προεδρικό Διάταγμα για την Προστασία του Ολύμπου.
Με αφορμή την αναθέρμανση των συζητήσεων για την «ανάπτυξη» του Ολύμπου θα πρέπει να παρατηρήσουμε τα εξής:
Οι όποιες προτάσεις  για  τον Όλυμπο οφείλουν τον αντιμετωπίζουν ως ενιαίο,  να λαμβάνουν υπόψη τους τον χαρακτήρα του Ολύμπου ως παγκόσμιο μνημείο της φύσης αλλά και ως παγκόσμιο μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Από την άλλη θα πρέπει να υπακούν στην αειφόρο  βιώσιμη ανάπτυξη που σημαίνει απλά  ότι το αναπτυξιακό απόθεμα του Ολύμπου αφορά όλες τις μελλοντικές γενεές και δεν μπορεί να εξαντληθεί από την τωρινή ή την επόμενη γενιά.

Ε.Ο.Σ Πέτρας - Ανάβαση Βουλγάρα 21/02/2016 (ΒΙΝΤΕΟ)

Την Κυριακή 21/02/2016 πραγματοποιήθηκε ανάβαση στη Βουλγάρα Ολύμπου (1687μ.) που βρίσκεται στην Β.Α. άκρη μιας σχετικά χαμηλής κορυφογραμμής που ονομάζεται Τρόχαλος και έχει 4-5 κορυφές πάνω από 1500 μέτρα, Ιδιαίτερο προνόμιο της είναι το ότι προσφέρει εκπληκτική θέα της Β.Δ. πλευράς του Ολύμπου.
Οι καιρικές συνθήκες ήταν ιδανικές και πρόσφεραν μοναδική θέα καθ' όλη την διάρκεια της πορείας.
Δείτε το βίντεο:

Ομιλία Σ. Καστόρη για το Παράλληλο Πρόγραμμα

Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Σ. Καστόρης μίλησε στην Ολομέλεια της Βουλής την Παρασκευή 19/2/2016, κατά τη διάρκεια της συζήτησης και ψήφισης του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Μέτρα για την επιτάχυνση του κυβερνητικού έργου και άλλες διατάξεις», το οποίο περιλαμβάνει διατάξεις από το Παράλληλο Πρόγραμμα της κυβέρνησης.
Δείτε το βίντεο με την ομιλία του κ. Καστόρη:

Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Κατερίνης: ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΕΥΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΑΡΑΛΙΑΣ: Οι μαθητές ενημερώνονται για τον κύκλο του νερού και τη χρησιμότητά του

Χρήσιμες πληροφορίες «Για τον κύκλο του νερού και τη χρησιμότητά του ως αγαθού» άντλησαν οι μαθητές του δημοτικού σχολείου Παραλίας, από την παρουσίαση σχετικού οπτικοακουστικού υλικού, το οποίο προβλήθηκε το πρωί της περασμένης Δευτέρας, στη διάρκεια επίσκεψης στο σχολείο, που πραγματοποίησε, ο Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Κατερίνης Φώτης Δρούγκας.
Τον πρόεδρο συνόδευε ο υπεύθυνος βιολογικού σταθμού επεξεργασίας λυμάτων Θωμάς Σεϊταρίδης, ο οποίος συντόνισε την προβολή του ψηφιακού υλικού.

Δήμος Κατερίνης: Εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους:ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΑΠΛΑ ΟΠΩΣ Η ΦΥΣΗ


Τις προγραμματισμένες εργασίες κλάδευσης των δέντρων, θρυμματισμού των οργανικών υπολειμμάτων κλάδευσης και εναπόθεσής τους σε κοινόχρηστους χώρους συνεχίζει και φέτος, στο πλαίσιο των ετήσιων εργασιών συντήρησης, η Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Πρασίνου του Δήμου Κατερίνης.

Ο Τσίπρας νομίζει ότι οι αγρότες βόσκουν κουτόχορτο.


Του Δημήτρη Καζάκη
Η χθεσινή συνάντηση του Τσίπρα, του φερόμενου ως πρωθυπουργού, με εκπροσώπους των αγροτών ήταν μια ωραία φιέστα πολιτικού διαλόγου χωρίς αντικείμενο. Η ουσία; Καμιά δέσμευση. Μόνο γενικές θεωρίες και υποσχέσεις. Όχι για τους αγρότες, αλλά για όσους ημέτερους θέλουν να υπηρετήσουν το ξεπούλημα των αγροτών.
Ο στόχος των λεγόμενων προτάσεων της κυβέρνησης είναι βασικά πολιτικός. Να αναγκάσει τους αγρότες να γυρίσουν στα σπίτια τους με άδεια χέρια. Ή μάλλον με υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα. Κι αφού οι αγρότες γυρίσουν στα χωράφια, τα ζώα και τις δουλειές τους, η κυβέρνηση θα συνεχίσει με τα μνημόνια.

Άνθρακες το αποτέλεσμα της συνάντησης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των 39 μπλόκων


Άνθρακες το αποτέλεσμα της πολυδιαφημισμένης και πολύωρης συνάντησης της κυβέρνησης με τους εκπροσώπους των 39 μπλόκων, οι οποίοι προσέτρεξαν σήμερα στο Μαξίμου. Ο κ. Αλ. Τσίπρας αφού συνέστησε στους αγρότες ότι «δεν μπορούν να μην λαμβάνουν υπόψη τους τη συνολική κατάσταση της χώρας» δηλαδή το 3ο καταστροφικό μνημόνιο, το μόνο συγκεκριμένο, πέρα από τις κούφιες γενικολογίες, που τους είπε, είναι το τρικ με τη ψευδεπίγραφη μείωση της εισφοράς στο 16% και η επιμήκυνση για τον τριπλασιασμό των εισφορών σε 5 αντί για 3 χρόνια. Ταυτόχρονα η αυστηροποίηση της έννοιας του κατά κύριο επάγγελμα αγρότη θα έχει ως συνέπεια τον «εξοστρακισμό» όλων των μικρών αγροτών από την αγροτική δραστηριότητα.

Άρθρο Χάρη Τζαμακλή για το νομοσχέδιο της Δημόσιας Διοίκησης

ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙΝ
     
      Είτε στα προηγούμενα χρόνια της ανάπτυξης, είτε στα τωρινά χρόνια της μη ανάπτυξης το μέγα πρόβλημα των υποψηφίων επενδυτών (Ελλήνων και ξένων) ήταν και εξακολουθεί να είναι η μη εύρυθμη και αναποτελεσματική λειτουργία της δημόσιας διοίκησης. Η πολυνομία, η άγνοια του νομικού πλαισίου, ο συγκεντρωτισμός και ο υδροκεφαλισμός των δημοσίων υπηρεσιών, η γραφειοκρατία, οι πελατειακές σχέσεις, τα φαινόμενα διαφθοράς, η κομματικοποίηση ως προς τις επιλογές διοίκησης του ανθρώπινου δυναμικού, η έλλειψη ειδικευμένων στελεχών κ.ά. αποτελούν τις βασικές αιτίες για τις καθυστερήσεις των επενδύσεων ή και για την εγκατάλειψη επενδυτικών σχεδίων. 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΙΕΡΙΑΣ


Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 21/02/2016 πιστοποιημένο σεμινάριο της Βασικής Υποστήριξης της Ζωής με χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή (BLS/AED provider του ERC) από Διασώστες του ΕΚΑΒ Πιερίας στους:
1) Εκπαιδευτικούς του 2ου ΕΠΑΛ Κατείνης

2)Πολίτες του ν. Πιερίας

Πιερικός Αρχέλαος - Γ.Σ. Λάρισας 69-71


ΑΝΟΙΑ.(2) Του Ιατρού Νευρολόγου Κωνσταντινίδη Ηλία.


ΑΝΟΙΑ-Ν.ALZHEIMER (AD)  (ΑΛΤΖΧΑΪΜΕΡ)
Είναι η πιο γνωστή και συνήθης μορφή άνοιας.
Έναρξη συνήθως στην 6η δεκαετία. Με την πρόοδο της ηλικίας αυξάνει εντυπωσιακά και η συχνότητά της.
Επιπολασμός
300/100.000 σε 60-69 ετών
3200/100.000 σε 70-79 ετών
10.800/100.000 σε > 80 ετών
Κατά καιρούς έχει γίνει προσπάθεια για την εύρεση παραγόντων που θα μπορούσαν ίσως να προφυλάξουν ή να επιβραδύνουν την εμφάνιση της νόσου. Όπως:

Ηλίας Χρυσικός: Η κρίση δίνει την ευκαιρία... να συνεργασθούμε.




Με αφορμή τις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής των θυμάτων κατοχής που διοργάνωσε ο Δήμος Κατερίνης και η προσέγγιση στο ιστορικό της ημέρας με άριστο τρόπο από τον Δ/ντή του 2ου Δημ.Σχολείου και Δρ. τοπικής ιστορίας κ. Ναχόπουλο Νίκο, στέλνει πολλά μηνύματα.
Η Θυσία των εκτελεσθέντων τον Φεβρουάριο του 1943, αποτελεί προσταγή πάνω απ΄όλα για ενότητα των Ελλήνων , φιλοπατρία και συναδέλφωση για την ειρηνική συνύπαρξη , την πρόοδο και την προκοπή της ανθρωπότητας.

Ερώτηση του βουλευτή Α’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης Σταύρου Καλαφάτη προς τους Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού που συνυπογράφουν 32 βουλευτές της Ν.Δ. μεταξύ των οποίων ο βουλευτής Πιερίας Κ.Κουκοδήμος


ΘΕΜΑ: ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΝΑΣΤΟΛΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΩΝ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ

Τα Κέντρα Διά Βίου Μάθησης (Κ.Δ.Β.Μ) αποτελούν τη βασική δομή εκπαίδευσης ενηλίκων και λειτουργούν σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης βάσει του ν.3879/2010 «Ανάπτυξη της Διά Βίου Μάθησης και λοιπές διατάξεις».

ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΜΠΛΟΚΩΝ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Γιατί κατεβήκαμε στα μπλόκα
Κλείνουμε, πια, πάνω από ένα μήνα στα μπλόκα. Στο δρόμο του αγώνα μας έβγαλαν τα μέτρα που πάρθηκαν το καλοκαίρι, ως προαπαιτούμενα του τρίτου μνημονίου, με την ψήφο των 222 βουλευτών στη βουλή και που προστέθηκαν στα προηγούμενα μνημονιακά μέτρα, καθώς και τα σχέδια για το Ασφαλιστικό και το Φορολογικό που παρέδωσε η κυβέρνηση για έγκριση στους εταίρους της ΕΕ και του ΔΝΤ.
Με τα μέτρα που ψηφίστηκαν το καλοκαίρι και εφαρμόζονται από τότε, ο ΦΠΑ στα αγροτικά μέσα και εφόδια ανέβηκε από το 13% στο 23%, καταργείται σταδιακά η επιστροφή φόρου πετρελαίου και μπήκε φόρος 23 λεπτών το κιλό στο κρασί. Έτσι αυξάνεται και όλο το κόστος παραγωγής, που, ήδη, είναι πολύ υψηλό, λόγω της μεγάλης ακρίβειας στα αγροτικά μέσα και εφόδια που έχουν επιβάλλει οι εμποροβιομήχανοι, αλλά και το κράτος σε ότι αφορά στο αγροτικό πετρέλαιο, το αγροτικό ρεύμα, το αρδευτικό νερό.

Επόμενη προβολή της Κινηματογραφικής Λέσχης Κατερίνης

H Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης προβάλλει την Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου την ταινία "45 Χρόνια". Οι προβολές γίνονται στις 19.30 και 22.00, στην αίθουσα 2 του κινηματογράφου Ευκαρπίδη.
Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ
Παίζουν: Τομ Κόρτνεϊ, Σαρλότ Ράμπλινγκ, Τζέραλντιν Τζέιμς

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης: Προεκλογικές δεσμεύσεις...

"Ο Θερινός Κινηματογράφος θα είναι πάλι κοντά σας το καλοκαίρι του 2010."

Αν παρόλα αυτά δεν μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ούτε αυτή την προεκλογική μας δέσμευση, η σχετική ανακοίνωση από τη σελίδα του Δήμου θα αποσυρθεί.

Παναγιώτης Τριανταφυλλίδης.

Καλημέρα, Τρίτη σήμερα 23 Φεβρουαρίου 2016