Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016

Επίσκεψη Ρωσικής Εκκλησιαστικής Αντιπροσωπείας στην Πιερία


Αντιπροσωπεία Κληρικών, Καθηγητών και φοιτητών από την Θεολογική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης πραγματοποιεί αυτές της ημέρες επίσκεψη στην Πιερία, προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Της Ρωσικής Αντιπροσωπείας ηγείται ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Αγίας Πετρούπολης, Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Πέτεργκοφ κ. Αμβροσίος.

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΕΠΕ Πιερίας. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ του ΣΕΠΕ Πιερίας. ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ Π.Ε. Ν.ΠΙΕΡΙΑΣ

Εαρινές Ημέρες Μουσών 2016. ΑΦΗΓΗΣΕΙΣ, ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΚΑΙ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗ ΦΙΛΙΑ



Η φιλία επικεντρώνεται στο διήμερο των εκδηλώσεων με τους μαθητές του 3ου δημοτικού σχολείου Κατερίνης να αφηγούνται, να τραγουδούν και να ζωγραφίζουν με αναφορά ένα από τα ωραιότερα ανθρώπινα συναισθήματα.

Δήμος Κατερίνης: Η Δημοτική βιβλιοθήκη Κορινού στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας 2016


H ανακαινισμένη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κορινού, ένας σύγχρονος εκπαιδευτικός χώρος ανοικτής πρόσβασης, πολλαπλών δυνατοτήτων, ο οποίος άνοιξε τις πύλες του στο κοινό τον περασμένο Μάρτιο συμμετέχει στην Καλοκαιρινή Εκστρατεία (15 Ιουνίου έως 15 Σεπτεμβρίου), για την προώθηση της Ανάγνωσης και της Δημιουργικότητας 2016, της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος (ΕΒΕ).

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 45 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ 45 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

«Από τα Καρπάθια στον Όλυμπο…»
Παρουσιάσθηκε επίσημα από τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) τη Δευτέρα 6 Ιουνίου 2016 στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, παρουσία εκπροσώπων της πολιτείας και των μέσων ενημέρωσης, φορέων, χορηγών και πολιτών.

Πρόσκληση


ΣΕ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΛΕΙ ΤΟ Σ.Ι.Υ.Ν.Π. ''Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ''


Το Σ.Ι.Υ.Ν.Π. καλεί τα μέλη του και όσους εργαζόμενους στο εμπόριο, στις υπηρεσίες, στην παραγωγή, θέλουν να γίνουν μέλη, να πάρουν μέρος στη Γενική Συνέλευση την Κυριακή 12/6/2016 στις 11πμ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης.
Θέμα της συζήτησης 
 

4ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης. Τρίτη 14 Ιουνίου 2016.

4ο Τουρνουά Σκάκι Δημοτικών Σχολείων Κατερίνης. Τρίτη 14 Ιουνίου 2016.

Για 4η συνεχόμενη χρονιά τα Δ.Σ. των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης διοργανώνουν Τουρνουά Σκάκι για τους μαθητές και της μαθήτριες που στην διάρκεια της σχολικής χρονιάς παρακολούθησαν μαθήματα εκμάθησης σκάκι.
Φέτος το 4ο Τουρνουά Σκάκι θα φιλοξενηθεί στον αύλειο χώρο του 9ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.

Διεξαγωγή Εξετάσεων για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας περιόδου Ιουνίου 2016


Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις για το Κρατικό Πιστοποιητικό Γλωσσομάθειας περιόδου Ιουνίου 2016 θα διεξαχθούν το Σάββατο 11 και την Κυριακή 12 Ιουνίου 2016.
Ως Εξεταστικό Κέντρο για την Πιερία ορίστηκε το 4ο ΓΕ.Λ. Κατερίνης, (Διεύθυνση: Μητροπόλεως 2, Τ.Κ.: 60131 Κατερίνη,

Χαρίλαος Τζαμακλής-Η Κάντανος υπάρχει και θα υπάρχει


Ο βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρίλαος Τζαμακλής υπό την ιδιότητα του μέλους της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής για τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών παρευρέθη την Παρασκευή 3-6-2016 στο μαρτυρικό χωριό της Καντάνου του Νομού Χανίων στις εκδηλώσεις για τα 75 χρόνια από το Ολοκαύτωμα, που υπέστη το χωριό από τους ναζί κατακτητές.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΚΑΙ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΕΠΙΣΤΟΛΗ

Ευχαριστούμε όλους τους ανθρώπους των Δημοσίων Υπηρεσιών, της Αντιπεριφέρειας, της Αστυνομίας, του ΟΤΑ, του Γενικού Νοσοκομείου, της ΔΕΗ, του ΟΤΕ, των Δήμων της Πιερίας, οι οποίοι με τoν απαιτούμενο υπηρεσιακό επαγγελματισμό τους συνέβαλαν για άλλη μια σχολική χρονιά στην ομαλή και αψεγάδιαστη διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων της Πιερίας.
Ο Διευθυντής της Διεύθυνσης Δ/θμιας Εκπαίδευσης Πιερίας
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΑΖΤΑΡΙΔΗΣ


Αυτόν το μήνα η καρδιά της Ευρώπης χτυπάει στην Γαλλία και οι Αθλητικές Ματιές και το Δημοτικό Ραδιόφωνο πάνε Euro.


Από τις 6 Ιουνίου έως και τις 8 Ιουλίου η μεγάλη ευρωπαϊκή ποδοσφαιρική γιορτή παίρνει τη μερίδα του λέοντος και οι εκπομπές μας είναι αφιερωμένες εκεί.
Καθημερινά ένας καλεσμένος θα είναι μαζί μας και θα αναλύουμε τα τεκταινόμενα στη διογάνωση.
Αντώνης Καρπετόπουλος, Μιχάλης Τσώχος, Γιώργος Μαζιάς, Δημήτρης Τσακίρης, Τόλης Χριστοφοράκης, Νίκος Μποζιονέλος, οι «δικοί» μας Μπάμπης Πεΐδης, Δημήτρης Παππάς, Σταύρος Διαμαντόπουλος και άλλοι πολλοί θα είναι στην παρέα μας με αφορμή αυτό το μεγάλο ποδοσφαιρικό γεγονός.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ των Σωματείων Συνταξιούχων Ι.Κ.Α Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ και Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. ΠΙΕΡΙΑΣ

Τα Σωματεία Συνταξιούχων Ι.Κ.Α. & Ο.Α.Ε.Ε. Νομού Πιερίας, συμπαραστέκονται και στηρίζουν τον Αγώνα του Νοσηλευτικού και Ιατρικού προσωπικού στην ( Παν υγειονομική ) Απεργία τους στις 8/6/2016.
Για...

Σε κατάσταση οικονομικής ασφυξίας οι Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Ερώτηση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στον Υπουργό Περιβάλλοντος


Τη λήψη μέτρων ώστε να λυθεί επιτέλους το εργασιακό πρόβλημα των εργαζομένων στους Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών με τη μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου αλλά και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών από τον κρατικό προϋπολογισμό, ζητούν μεταξύ άλλων με ερώτηση τους στον υπουργό Περιβάλλοντος βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μεταξύ των οποίων και η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα. 

Τώρα η παρουσίαση του Φεστιβάλ Ολύμπου 2016


Από 23 Ιουνίου-16 Ιουλίου 2016 Το 34ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας οργανώνεται από το 1983, υπό την αιγίδα των Υπουργείων Πολιτισμού και Παιδείας, με τη συμβολή της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, της Νομαρχίας Καρδίτσας, του Δήμου Καρδίτσας, του Δήμου Μουζακίου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδίας και αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και Διεθνώς.

Olympus Mountain Activities Σχόλια δραστηριότητας της 5 Ιουν 2016

Ο Ε.Ο.Σ Βρόντους σήμερα ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΣΕ προετοίμασε ένα μεγάλο αγώνα με μεγάλη επιτυχία με πολύ θερμή φιλοξενία. Οργάνωσε και ολοκλήρωσε γιορτάζοντας την 1η του μεγάλη εκδήλωση « North Olympus Trail Vrontou.» εντυπωσιάζοντας με την άψογη οργάνωση όλους τους επισκέπτες.


ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΝΤΑΣ ΑΓΝΩΣΤΕΣ ΓΩΝΙΕΣ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΜΑΣ

 Η γνωριμία με τις άγνωστες ή με τις όχι τόσο γνωστές περιοχές της Πιερίας σε συνδυασμό με πεζοπορία στο μοναδικής ομορφιάς φυσικό περιβάλλον της γης του Ολύμπου και των Πιερίων, αποτέλεσε μια ακόμα πρωτοβουλία της εφορείας αιμοδοσίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, δραστηριότητα που εντάσσεται στο πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων «Εαρινές Ημέρες Μουσών 2016».

Χαρά Νικοπούλου: «Η Θράκη είναι ένα βήμα πριν από την εξολόθρευση. Ο Θεός να βάλει το χέρι του!»


«Στη Θράκη συντελούνται και τα οκτώ στάδια γενοκτονίας. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο έκτο στάδιο». Στη δραματική αυτή επισήμανση-προειδοποίηση προβαίνει η κυρία Χαρά Νικοπούλου, η ηρωική δασκάλα που από το 2002 έχει αφιερώσει τη ζωή της διδάσκοντας στους Πομάκους μαθητές την ελληνική γλώσσα και τον ελληνικό πολιτισμό. Τους Πομάκους που «καταδιώκει» το τουρκικό κράτος και η Ελλάδα τους έχει γυρίσει την πλάτη επιδεικτικά.

Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 6 Ιουνίου 2016