Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Νέα τμήματα στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης




Ξεκίνησαν ακόμα δύο νέα τμήματα του Κέντρου Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Κατερίνης το οποίο γίνεται σε συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ιδρύματος Νεολαίας και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. Τα νέα τμήματα πραγματοποιούνται στην Τοπική Κοινότητα Ελατοχωρίου με θέμα: «Αρωματικά Φαρμακευτικά Φυτά» καθώς και στην Τοπική Κοινότητα Νέας Τραπεζούντας: με θέμα «Οικολογικές Λύσεις για το Σπίτι»

Σάββας Χιονίδης: Η τοπική αυτοδιοίκηση δίνει βαρύτητα στα ζητήματα του περιβάλλοντος της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών



Στο Λουτράκι πραγματοποιήθηκε η τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση της ΚΕΔΕ, ενόψει του τακτικού συνεδρίου στις 7-9 Μαΐου στη Χαλκιδική

Χωροταξία, υποδομές, περιβάλλον και ζητήματα πολιτικής προστασίας στην ατζέντα της συζήτησης

Σάββας Χιονίδης: Η τοπική αυτοδιοίκηση δίνει βαρύτητα στα ζητήματα του περιβάλλοντος της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών

Τις βασικές προτεραιότητες της Αυτοδιοίκησης στα ζητήματα του περιβάλλοντος, της βιώσιμης ανάπτυξης και των αειφόρων υποδομών, παρουσίασε κατά την ομιλία του στην τελευταία προσυνεδριακή εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στο Λουτράκι, ενόψει του τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Χωροταξίας Υποδομών και Περιβάλλοντος και Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.

HMEΡΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ ΑΕ



Το Επιμελητήριο Πιερίας και η Τειρεσίας Α.Ε.
σας προσκαλούν
σε μια επίκαιρη ημερίδα με θέμα:

«ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ: Διαγραφή δεδομένων ΣΑΥ και Υπηρεσίες προς τις Επιχειρήσεις»,

Την Τετάρτη 06 Μαΐου, στις 7 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).
Εισηγητές στην ημερίδα θα είναι τα στελέχη της Τειρεσίας:
           Δρ. Καπασούρης Πέτρος, (Διευθυντής Ανάπτυξης)
           Παλόγλου Ιωάννης, (Διευθυντής Οργάνωσης & Υποστήριξης Πελατών)
           Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας
        κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου.

Ειδικότερα, τα κύρια θέματα που θα αναπτυχθούν είναι:
1. Συμβολή της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ και ιδιαίτερα του Αρχείου των Αρνητικών στοιχείων (ΣΑΥ) στην αξιολόγηση της φερεγγυότητας και πιστοληπτικής ικανότητας – κατηγορίες πληροφοριών
2. Χρόνοι τήρησης και διαδικασίες διαγραφής των στοιχείων ΣΑΥ από το αρχείο της ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ
3.Ευρωπαϊκή Εμπειρία
4. Υπηρεσίες ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ προς επιχειρήσεις (Τ.Σ.Ε.Κ.)
Η είσοδος είναι Ελεύθερη

ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ


Το Παράρτημα Ε.Μ.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει το Σάββατο 2 Μαΐου 2015 και ώρα 7 μ.μ. στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης (ΕΚΑΒΗ) Εσπερίδα που απευθύνεται σε υποψήφιους μαθητές των πανελληνίων εξετάσεων με ΘΕΜΑ:
ΤΑ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ ΣΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ:
Διαχείριση χρόνου & άγχους, συχνά λάθη


Στην εσπερίδα ομιλητές θα είναι οι
Θεόδωρος Κουφός, τέως Σύμβουλος Μαθηματικών και
Βασίλειος Αποστόλου, Εργασιακός ψυχολόγος, Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού.

Βίντεο από την συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου, χθες στο 2ο/5ο ΓΕΛ Κατερίνης




Ημερίδα για «Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση»

Ημερίδα για «Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση»
ΕΚΑΒΗ - Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, ώρα 17:00
Το Εργαστήριο Λόγου και Πολιτισμού: Κατεύθυνση Λογοτεχνίας και Παιδικού Βιβλίου, του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, τα Εκπαιδευτήρια ΠΛΑΤΩΝ και η Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Νομού Πιερίας, οργανώνουν την επιμορφωτική Ημερίδα με θέμα:
«Παιδική Λογοτεχνία, δημιουργική έκφραση και ενσυναίσθηση: Ένα project για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της δημιουργικής γραφής για παιδιά Προσχολικής και Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης».
Η Ημερίδα θα γίνει στην Εκάβη την Τετάρτη 29 Απριλίου 2015, κατά τις ώρες 17:00 -19:30. Το πρόγραμμα της ημερίδας έχει ως εξής:

Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού - Logistics, Κατερίνη

Ξεκίνησε από σήμερα Δευτέρα 27 και θα συνεχιστεί έως 30 Απριλίου 2015 η « Εβδομάδα Επιστήμης και Τεχνολογίας» που διοργανώνεται από το Τμήμα ΤΕΙ Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού της Κατερίνης, με σκοπό την εξοικείωση και ενδυνάμωση του ενδιαφέροντος των μαθητών και μαθητριών για την Επιστήμη και την Τεχνολογία.

Ετοιμάζονται για τις εκδηλώσεις της 1ης Μαΐου, το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης και το ΠΑΜΕ. Φυσικά θα είναι.. ξεχωριστά, το ένα μακριά από το άλλο!!!



Διακοπή νερού στην Κατερίνη την Τετάρτη 29 Απριλίου από τις 8.00πμ έως 11.00μ.μ.


Αρκετός κόσμος στο Επιμελητήριο Πιερίας σήμερα το βράδυ για την ημερίδα με θέμα: «Η ρύθμιση των 100 δόσεων σύμφωνα με το Ν4321/2015, καθώς και τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών»,(Φωτογραφίες)






Εκδήλωση του Συνδέσμου Θρακών Κατερίνης & Ν.Πιερίας για την ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ. (Φωτογραφίες)




  Την Κυριακή 26/04 ο Σύνδεσμος Θρακών Κατερίνης & Ν.Πιερίας τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό Χριστοφόρου & Ευθυμίου εις μνήμη όλων των Θρακών που βίωσε τη Γενοκτονία από τους Νεότουρκους.
  Εν συνεχεία στην αίθουσα του Συνδέσμου ακολούθησε εκδήλωση με τη παρουσία πλήθους κόσμου κατά την οποία ο νέος Πρόεδρος του Δ.Σ κ.ος Βελισσάριος Καραφώτης  απηύθυνε χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους ,ενώ σύστησε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο.Ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή και μέλος του Δ.Σ. του συνδέσμου κ.ο Ζήση Λαζόπουλο ,κατά τη διάρκεια της οποίας προβλήθηκε φωτογραφικό υλικό.Την εκδήλωση πλαισίωσε η χορωδία του Συνδέσμου, με εκτέλεση θρακιώτικων τραγουδιών.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης ακολούθησε μπουφές και κέρασμα για όλο τον κόσμο.

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ-Την Κυριακή των Μυροφόρων 25 Απριλίου στον Ιερό Ναό Παντανάσσης Κατερίνης



Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Νικηφόρος, συλλειτουργούντος του οικείου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.
Την ημέρα αυτή ο Ιερός Ναός πανηγύρισε δύο ιστορικές επετείους: τα 60 χρόνια από τη θεμελίωση και τα 50 χρόνια από τα εγκαίνιά του.
Να σημειωθεί ότι η Ενορία Παντάνασσας βρίσκεται στον συνοικισμό «Καταφιώτικα» μέσα στην πόλη της Κατερίνης. Ο συνοικισμός δημιουργήθηκε από κατοίκους του χωριού Καταφύγιο Κοζάνης.
Κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι κάτοικοι εγκατέλειψαν το χωριό, μετά την πυρπόλησή του από τους Γερμανούς. Τότε ομαδικά μετοίκησαν στην Κατερίνη, όπου δημιουργήθηκε ο συνοικισμός «Καταφιώτικα».

Τεστ διάγνωσης του ιού του AIDS κυκλοφορούν από σήμερα στην αγορά. (Αναμένεται να βοηθήσει στον έλεγχο εξάπλωσης του ιού)




Χωρίς να χρειάζεται κάποιος να μεταβεί σε νοσοκομείο και να βιώσει την εμπειρία του προσωπικού εξευτελισμού από σήμερα και προς το παρόν από το διαδίκτυο και προσωρινά στην Αγγλία και μετά και σε άλλες χώρες μπορεί να παραγγείλει το τεστ και με μια σταγόνα αίμα από το δάκτυλο του μπορεί μέσα σε 15 λεπτά να γνωρίζει αν έχει ή όχι AIDS.



ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Σας προσκαλούμε στην συνέντευξη  τύπου του τμήματος υγείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ ΠΙΕΡΙΑΣ με θέμα
"Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΚΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ
την Τετάρτη 29.04,2015 ώρα 1μμ στα γραφεία του Συριζα Γ Ολυμπίου 2.
Παρακαλούμε θερμά για την κάλυψη της συνένετυξης

γραφείο τύπου
ΝΕ Συριζα Πιεριας

Η ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΗ ΑΠΟ-ΔΡΑΣΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΟ ΠΛΑΤΑΝΟΔΑΣΟΣ ΝΕΟΚΑΙΣΑΡΕΙΑΣ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Για άλλη μια χρονιά, η Ποδηλατική Από-Δραση Πιερίας διοργάνωσε δράση καθαρισμού την Κυριακή 29 Απριλίου. Περισσότεροι από 30 ποδηλάτες, φίλοι και μέλη του συλλόγου έδωσαν ραντεβού στο Πλατανόδασος Νεοκαισάρειας το πρωί της Κυριακής 26 Απριλίου.
Στους εθελοντές διανεμήθηκαν σακούλες απορριμμάτων και γάντια. Μικροί- μεγάλοι ανέλαβαν δράση για να καλύψουν συνολικά μια έκταση ενός χιλιομέτρου απ’ όπου συγκεντρώθηκαν περισσότερες από  40 σακούλες σκουπιδιών.
Τα μέλη του συλλόγου επεσήμαναν την υποχρέωση όλων των επισκεπτών αλλά και των μόνιμων κατοίκων να διατηρούν καθαρή την περιοχή που αποτελεί όαση δροσιάς και καθαρού αέρα λίγα μόλις χιλιόμετρα έξω από την πόλη της Κατερίνης. Παράλληλα δεσμεύθηκαν να στηρίζουν οποιαδήποτε ανάλογη προσπάθεια με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς μας και την προβολή των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι χρήστες του ποδηλάτου.
Ευχόμαστε ο χώρος που καθαρίστηκε να παραμείνει καθαρός και μετά τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς όπου, δυστυχώς, συνηθίζεται οι επισκέπτες να αφήνουν τα «ίχνη» τους.
Η Ποδηλατική Από-Δραση θα ήθελε να ευχαριστεί την Τοπική Κοινότητα Νεοκαισάρειας, τον Ποντιακό Σύλλογο Νεοκασάρειας “ο Πόντος” και τον Ιστορικό Πολιτιστικό Ποντιακό Σύλλογο Νεοκαισάρειας “ΚΟΤΖΑ-ΑΝΑΣΤΑΣ” για την συμμετοχή τους στη δράση.
Οι δράσεις τους συλλόγου συνεχίζονται με τις καθιερωμένες ποδηλατοβόλτες και την μεγάλη Πανελλήνια Ποδηλατοπορεία της 10ης Μαΐου οπότε όλοι μαζί θα απαιτήσουμε για άλλη μια φορά ασφαλείς μετακινήσεις για τον αυξανόμενο αριθμό ποδηλατών.
Εκ του Δ.Σ.


Εθιμοτυπική συνάντηση του νέου Δ.Σ. της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης με τον Πρόεδρο της Ε.Γ. του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου.




4ο Γυμνάσιο Κατερίνης - Δελτίο τύπου εκδήλωσης για Κύπρο




Το Γενικό Προξενείο της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη και η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας, σε συνεργασία με την Ένωση Κυπρίων Βόρειας Ελλάδας και την Κυπριακή Εστία Βορείου Ελλάδος συνδιοργάνωσαν Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής «1η Απριλίου 1955-Κύπρος …ΜΙΚΡΟΣ ΛΑΟΣ ΜΕΓΑΛΕΣ ΘΥΣΙΕΣ…».

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Απριλίου 2015, ώρα 20:00 στην Αίθουσα Τελετών του Α.Π.Θ., με κεντρικό ομιλητή τον Υπουργό Εσωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Σωκράτη Χάσικο.

 Συμμετείχαν μαθητές σχολείων της Θεσσαλονίκης και από την πόλη μας ομάδα μαθητών του 4ου Γυμνασίου Κατερίνης με πρωτοβουλία της καθηγήτριας  κ. Αιμιλίας Ζαχαριάδου. Την σκηνοθεσία της ομάδας μας είχε ο κύπριος σκηνοθέτης κ. Ανδρέας Μιχαήλ.

Στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος «Τελεία» εξελέγη η Πολιτευτής Ν. Πιερίας κα Μαρία Νικολαΐδου.




Μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας, ανωτάτου καθοδηγητικό και εκτελεστικό οργάνου του κόμματος «Τελεία» εξελέγη η κατερινιώτισα Πολιτευτής της «Τελείας» στην Πιερία κα. Μαρία Νικολαΐδου στο 1ο Συνέδριο που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 25 και 26 Απριλίου στη Στυλίδα παρουσία μελών και φίλων του κόμματος.


Από τον «Γκρεγκ Κάλας» του Σταύρου Λάβδα στο «Ναι ή Όχι» του Γιώργου Λιόντα



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΙΣΤΟΡΙΑΣ ΠΙΕΡΙΚΟΥ (Σ.Φ.Ι.Π.)


Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Νομού Πιερίας πιστή και συνεπής στις δεσμεύσεις και στις πράξεις της διεξήγαγε και φέτος, με μεγάλη συμμετοχή και απόλυτη επιτυχία, τον 2ο Ηλεκτρονικό Διαγωνισμό Διηγήματος.
Πριν από ένα χρόνο το 3ο Βραβείο του διαγωνισμού απονεμήθηκε στον Σταύρο Λάβδα για το διήγημα με τον τίτλο «Γκρεγκ Κάλας». Διαβάζοντας το συγκεκριμένο διήγημα ανακάλυψα ένα σπουδαίο συγγραφέα, ένα φίλο του Πιερικού από το ένδοξο παρελθόν του συλλόγου, που μέσα από ένα κείμενο δόξαζε με την γλυκιά πένα του τους ποδοσφαιρικούς γίγαντες της σπουδαίας ομάδας της δεκαετίας του ’60.



Ο Ετήσιος Χορός του Συλλόγου Κρητών "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ". (Φωτογραφίες)



Άρωμα Κρήτης στο δυναμικό γλέντι των «ΣΤΑΥΡΑΕΤΩΝ»

Ο πλούτος και η εκφραστικότητα της κρητικής μουσικής παράδοσης πρωταγωνίστησαν για άλλη μία φορά στον ετήσιο χορό του συλλόγου Κρητών Ν. Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ", που διοργανώθηκε με μεγάλη επιτυχία το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, στο κέντρο «Θέαμα».
Πλήθος μελών και φίλων του συλλόγου, στο καθιερωμένο πλέον αυθεντικό κρητικό γλέντι με σκοπούς, τραγούδια, χορούς και πλούσια εδέσματα από την μεγαλόνησο διασκέδασαν μέχρι το πρωί με τους κορυφαίους Ανωγειανούς δεξιοτέχνες: Γιώργη Βρέντζο, Μενέλαο και Γιώργη Νταγιαντά.
Τα  τμήματα του συλλόγου παρουσίασαν την πολυμορφία, το ύφος και ήθος των κρητικών χορών, ενώ φιλική συμμετοχή είχαν τα χορευτικά τμήματα του αδελφοποιημένου  Ποντιακού Συλλόγου «Παναγία Σουμελά».
«Ευχαριστούμε τον κόσμο της Κατερίνης και της ευρύτερης περιοχής, ο οποίος στήριξε και στηρίζει τις δραστηριότητες μας, που θα συνεχιστούν όπως πάντα συντονισμένα, αυθεντικά και με επίκεντρο τους νέους ανθρώπους, που είναι το μέλλον μας» σημείωσε σε σύντομο χαιρετισμό του, ο πρόεδρος του συλλόγου Κρητών Ν.Πιερίας «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ» Κων/νος Μανιουδάκης.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ



ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ


            Το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας ευχαριστεί τους Συλλόγους,
            1.- Α.Ε. Περίστασης και τον προπονητή Κωνσταντίνο Κατσαμάγκα
            2.- Γ.Α.Σ. Σβορώνου και τον προπονητή Ιωάννη Βαρβούτη
            3.- Σ.Φ.Κ. Πιερικό και τον προπονητή Ευάγγελο Τσιαμπέρα
για την άμεση ανταπόκρισή τους στην κλήση τους από την Ε.Π.Σ. Πιερίας για να βοηθήσουν τη Σχολή Επανεξέτασης προπονητών UEFA Α΄ & Β΄ σε θέματα πρακτικής εξέτασης.

Για την Τεχνική Επιτροπή της Ε.Π.Σ. Πιερίας
Ο Πρόεδρος
Γεώργιος Γκοτζαμανίδης

Ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων 14ου δημοτικού Σχολείου



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
14ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ
 ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ «ΤΡΩΑΔΕΣ»
Ένα μεγάλο μπράβο για τους γονείς του Συλλόγου Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης που έκαναν χτες βράδυ την υπέρβαση... Ανέβηκαν στη θεατρική σκηνή για πρώτη φόρα στη ζωή τους υπό την καθοδήγηση της Μαριάννας Γιαννακίδου κι έκαναν το όνειρο πραγματικότητα…Ανέβασαν την παράσταση Τρωάδες του Ευριπίδη στη σκηνή του θεάτρου Εκάβη και συγκίνησαν το κοινό που κατέκλυσε την αίθουσα...Κόντρα στην καθημερινότητα και στα προβλήματα που έχουν όλοι οι γονείς με τις πολλές υποχρεώσεις…Βρήκαν το χρόνο να ασχοληθούν με το θέατρο και να τα καταφέρουν...και αυτό ήταν μονό η αρχή...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΙΟΥ-ΟΛΥΜΠΟΥ



Να πέσει στο κενό η απόπειρα ποινικοποίησης της πολιτικής ζωής του τόπου από τη Δημοτική Αρχή του Δήμου Δίου-Ολύμπου


Η Λαϊκή Συσπείρωση Δίου-Ολύμπου καταδικάζει απερίφραστα την προσπάθεια της διοίκησης του Δήμου και του Δημάρχου  Δίου-Ολύμπου  να ποινικοποιήσει την πολιτική ζωή του τόπου. Με πρόσχημα τη «δυσφήμιση που υπέστη ο Δήμος» μετά από τη δημόσια ανακοίνωση-καταγγελία του δημοτικού συμβούλου της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Βροχαρίδη, που αφορούσε το θέμα της απευθείας ανάθεσης της εργασίας-πραγματογνωμοσύνης για την  καθαριότητα-αποκομιδή των απορριμμάτων καθώς και τους όρους της προκήρυξης του διεθνούς ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την παράδοση της υπηρεσίας σε ιδιωτική εταιρεία, τον απειλεί... με αγωγή. 

Ψήφισμα για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών



Ψήφισμα για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει την πρόσφατη κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για 19 μέρες από ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε ως συνέπεια να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θεατές σε αντίστοιχα περιστατικά, όπως η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής σχολής Αθηνών, που συνοδεύτηκε από βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ., όπου προκλήθηκαν καταστροφές στο κτίριο και τραυματισμοί εργαζομένων.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε τέτοια γεγονότα και καλούμε την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν. Τα πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Χώροι στους οποίους προάγεται η γνώση και προστατεύεται η ελευθερία του λόγου και οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Η διαχείριση της ακαδημαϊκής ζωής και η περιφρούρησή της θα πρέπει να γίνονται στη βάση αποφάσεων συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα οποία θα πρέπει να αναδείξουν νέες μορφές διαχείρισης κρίσεων.

Κατερίνη, 21 Απριλίου 2015

Ο Πρόεδρος



Βαρδακώστας Γεώργιος
Η Γενική Γραμματέας



Ζιώγα Όλγα

Ανασύσταση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας



ΘΕΜΑ «Σύσταση του Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας»

 Η νέα σύσταση του νέου Δ.Σ της Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας, όπως προέκυψε από την ανασύσταση, που έγινε στις 21/4/2015 είναι η εξής: