Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ψήφισμα για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών



Ψήφισμα για την κατάληψη της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Η ΕΛΜΕ Πιερίας καταδικάζει την πρόσφατη κατάληψη του κτιρίου της Πρυτανείας του Πανεπιστημίου Αθηνών για 19 μέρες από ομάδα αντιεξουσιαστών, που είχε ως συνέπεια να προκληθούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του Πανεπιστημίου.
Το τελευταίο διάστημα έχουμε γίνει θεατές σε αντίστοιχα περιστατικά, όπως η κατάληψη στο κτίριο της Νομικής σχολής Αθηνών, που συνοδεύτηκε από βανδαλισμούς και καταστροφή δημόσιας περιουσίας, αλλά και τα πρόσφατα επεισόδια στο κτίριο της κεντρικής διοίκησης του Α.Π.Θ., όπου προκλήθηκαν καταστροφές στο κτίριο και τραυματισμοί εργαζομένων.
Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας σε τέτοια γεγονότα και καλούμε την πολιτεία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην επαναληφθούν. Τα πανεπιστήμια είναι και πρέπει να παραμείνουν χώροι ελεύθερης διακίνησης ιδεών. Χώροι στους οποίους προάγεται η γνώση και προστατεύεται η ελευθερία του λόγου και οι δημοκρατικοί θεσμοί.
Η διαχείριση της ακαδημαϊκής ζωής και η περιφρούρησή της θα πρέπει να γίνονται στη βάση αποφάσεων συλλογικών οργάνων της πανεπιστημιακής κοινότητας, τα οποία θα πρέπει να αναδείξουν νέες μορφές διαχείρισης κρίσεων.

Κατερίνη, 21 Απριλίου 2015

Ο Πρόεδρος



Βαρδακώστας Γεώργιος
Η Γενική Γραμματέας



Ζιώγα Όλγα