Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ «ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΑΙΤΙΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΑ ΝΕΑ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΑ - ΑΝΤΙΛΑΪΚΑ ΒΑΡΒΑΡΑ  ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ)
ΟΛΟΙ ΑΥΡΙΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΙΣ 11 ΤΟ ΠΡΩΙ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΣΤΟ ΜΑΧΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ  ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Δελτίο Τύπου Κατατεθείσας Ερώτησης στη Βουλή της Κας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα

Η κ. Μπέττυ Σκούφα, βουλεύτρια Πιερίας, κατέθεσε ερώτηση που συνυπέγραψαν ακόμη 56 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α με θέμα : “Προβλήματα στη διαχείριση του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων”. Η ερώτηση κατατέθηκε στη Βουλή των Ελλήνων τη 19η Οκτωβρίου προς τους κ.κ. Υπουργούς Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων και Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων ύστερα από την διαπίστωση ότι προκύπτουν πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια σε όλη την Ελλάδα μεταξύ των εμπλεκομένων φορέων σχετικά με την διαχείριση της σχολικής περιουσίας συνολικά και ιδιαίτερα του τεχνολογικού εξοπλισμού των σχολικών μονάδων.      
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο με τις υπογραφές των βουλευτών .

Στην Έδεσσα το Σάββατο η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού - Σάρισα

Στην Έδεσσα συνεχίζει τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις η ομάδα μπάσκετ του Βατανιακού – Σάρισα, αντιμετωπίζοντας την τοπική ομάδα του ΑΣ ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΪΚΟΣ.


Ο αγώνας θα διεξαχθεί το Σάββατο, 24 Οκτωβρίου, στις 20:30 το απόγευμα στο γήπεδο της Έδεσσας. Η ομάδα μπάσκετ της πόλης μας, ψάχνει την πρώτη της νίκη για  τη φετινή αγωνιστική περίοδο, σε μια έδρα παραδοσιακά δύσκολη.

Τρίτη 27 Οκτωβρίου, ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, θα βρίσκεται στην Κατερίνη για την κεντρική του ομιλία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στην "Εκάβη" στις 20:30.


'ΦΙΛΑΝΘΡΩΠΙΚΗ ΣΥΝΕΣΤΙΑΣΗ ΕΝΟΡΙΑΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ''


Η Ενορία Αγίας Άννης Κατερίνης και το Ενοριακό Φιλόπτωχο Ταμείο Σας προσκαλούν σε φιλανθρωπική συνεστίαση την Κυριακή 1η Νοεμβρίου 2015 και ώρα 12:30 μ.μ. στο κέντρο ΑΡΙΑ. Τα έσοδα θα διατεθούν στο ημερήσιο πρωινό γεύμα που χορηγεί η ενορία μας σε παιδιά άπορων οικογενειών και σε άλλες φιλανθρωπικές δράσεις για τα παιδιά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΑΜΕ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ
Εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες, άνεργοι, νέοι,
Το Π.Α.ΜΕ. συνεχίζει τον αγώνα ενάντια στη ζωή κόλαση που οικοδομούν κυβέρνηση, Ε.Ε., ΣΕΒ. Δουλειά μέχρι τον τάφο, συνταξιούχους ζητιάνους, κοινωνικά αποκλεισμένους να πεινούν και να πεθαίνουν στην ψάθα.  Εργαζόμενους   να  δουλεύουν  με μερική απασχόληση  για  λίγα ευρώ, χωρίς δικαιώματα. Μια   κοινωνία για τους λίγους, αυτό αποφάσισαν και διαμορφώνουν βήμα το βήμα  η κυβερνήσεις,  η  Ε.Ε., η αστική τάξη με τους πολιτικούς της εκπροσώπους.

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος B’)- Δυσορθογραφία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

ΙΕΡΑΤΙΚΗ ΣΥΝΑΞΗ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου πραγματοποιήθηκε Ιερατική Σύναξη των κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
Η Σύναξη έλαβε χώρα στο Αμφιθέατρο του Τ.Ε.Ι. Κατερίνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Γεώργιος εισηγήθηκε θέματα λειτουργικής τάξεως και ευταξίας, αναφέρθηκε στο Προσκύνημα της Αγίας Ζώνης που θα αφιχθεί στην Κατερίνη στις 28 Οκτωβρίου και θα παραμείνει μέχρι 2 Νοεμβρίου.

Το πρώτο δελτίο τύπου της νέας διοίκησης του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας ΖΕΥΣ.

Τη Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015 συγκροτήθηκαν σε σώμα τα εκλεγμένα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Αθλητικού Πολιτιστικού Συλλόγου Δρομέων Πιερίας «ΖΕΥΣ».
Οι θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου όπως ορίζει το καταστατικό του συλλόγου κατανέμονται ως εξής: