Τρίτη 10 Μαρτίου 2015

Λιμνοθάλασσα Κορινού Πιερίας- Του Αντώνη Μάντζιου.



Αν και ο Οικισμός ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ Κορινού Πιερίας αποτελεί την βασική αναπτυξιακή πρόταση του επιμελητηρίου Πιερίας, επιμένει ο χώρος με τις πρώτες βροχές να γίνεται μια απέραντη λιμνοθάλασσα.

Τον περίπατό σου διακόπτουν τα δεκάδες είδη από πουλιά που πετάγονται ξαφνικά στο πέρασμά σου αλλά δυστυχώς και τα σκουπίδια που άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους.
Κατά τα άλλα ο χώρος αποχαρακτηρίστηκε πρόσφατα από την μνημονιακή συγκυβέρνηση από Καταφύγιο Άγριας Ζωής για να γίνει Οικισμός. Πως λέμε: Δεν βαριέσαι τσιμέντο να γίνει.

Προς το παρόν αντιδρούν 13 Πανελλήνιες Περιβαλλοντικές οργανώσεις, ο Φορέας διαχείρισης και οι Φίλοι Περιβάλλοντος Πιερίας.
Αντώνης Δ. Μάντζιος, οικονομολόγος πρ. δημ. σύμβουλος Κατερίνης
Δείτε μερικές χθεσινές φωτογραφίες:

Kινητή Βιβλιοθήκη. Έχει ενταχθεί στα Προγράμματα ο Δήμος Κατερίνης;

Kινητή Βιβλιοθήκη (παράρτημα φυσικά της Δημοτικής Βιβλιοθήκης) και μάλιστα δωρεάν θα μπορούσε να αποκτήσει ο Δήμος μας. Η κατασκευή της, ο εμπλουτισμός της με βιβλία, περιοδικά και οπτικοακουστικό υλικό καθώς επίσης με ηλεκτρονικούς υπολογιστές και με εκτυπωτή θα μπορούσε να γίνει μέσω προγραμμάτων. Η προηγούμενη διοίκηση του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Κατερίνης δεν έκανε απολύτως τίποτα. Ή μάλλον έκανε. Σπουδαία πελατειακή πολιτική. Η νυν διοίκηση περιμένουμε κάτι να κάνει. Έχει ήδη στα χέρια της και τις προτάσεις και τα προγράμματα. (όπως τα είχαν κι οι προηγούμενοι). Το μόνο που απομένει είναι η πολιτική βούληση.
 

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ : Ποινικό αδίκημα η διαμαρτυρία ενάντια στα διόδια;


Νέες κλήσεις για εξηγήσεις απεστάλησαν σε εκατοντάδες πολίτες, στα πλαίσια προκαταρκτικής εξέτασης για τη μεγάλη συγκέντρωση ενάντια στα διόδια που πραγματοποιήθηκε στις Αφίδνες στις 16-02-2014.
Έμβλημα Δεν Πληρώνω youtube για ποστερΣτη χώρα-καπετανάτο των κρατικοδίαιτων μεγαλοεργολάβων, μία ειρηνική και καθόλα νόμιμη συγκέντρωση διαμαρτυρίας χιλιάδων πολιτών ενάντια στα διόδια, αρκεί για να κινητοποιήσει όλο τον κρατικό κατασταλτικό μηχανισμό (εισαγγελείς, ΜΑΤ, ασφάλεια, τροχαία κλπ), να φακελώσει εκατοντάδες πολίτες που διεκδικούν το δίκιο τους και να τους σύρει στα αστυνομικά τμήματα για καταθέσεις υπό
την απειλή ποινικών διώξεων.
Αναφερόμαστε στην επιχείριση φρονηματισμού των χιλιάδων πολιτών που συμμετείχαν στη μεγαλειώδη και ειρηνικότατη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στις 16-02-2014 στα διόδια Αφιδνών, μετά από κάλεσμα του Δήμου Ωρωπού. Στο αγωνιστικό ραντεβού ανταποκρίθηκε πλήθος κατοίκων, μέλη φορέων και πολιτικών οργανώσεων, άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ μαζική ήταν όπως πάντα και η παρουσία του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο.

Συναυλία-Κυριακή 15 Μαρτίου στις 7:00 μ.μ. στην Ευαγγελική Εκκλησία Κατερίνης.

To Μάρτιο του 2015, υποδεχόμαστε στην Ελλάδα τον Δρ. David Gauger, II και την 45μελή συμφωνική ορχήστρα του πανεπιστημίου Moody
(Chicago Moody Bible Institute).
Η ορχήστρα ξεκίνησε το 1970 και περιοδεύει δυο φορές το χρόνο. Μία εντός των Η.Π.Α. και μια σε κάποιο διεθνή προορισμό. Μεταξύ άλλων σταθμών, έχουν δώσει παραστάσεις στο Χονγκ Κονγκ, τη Κίνα, τη Γερμανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Νορβηγία, τη Σουηδία, τη Δανία και το Ισραήλ.
Η ορχήστρα έχει τη δυνατότητα να προσαρμόζεται ανάλογα με την περίσταση και το ακροατήριο, παρουσιάζοντας από κλασσικά έργα και παραδοσιακή Ευρωπαϊκή εκκλησιαστική μουσική, μέχρι gospel, jazz και άλλα πιο σύγχρονα ακούσματα.

Η περιοδεία της ορχήστρας στην Ελλάδα, έρχεται να ενισχύσει τη καλή συνεργασία του Πανεπιστημίου Moody με Ελληνικούς φορείς (Δήμους, Οργανισμούς, Πανεπιστήμια και Εκκλησίες), καθώς τόσο η μεικτή, όσο και η ανδρική χορωδία του πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν τη χώρα μας στο παρελθόν (2006 και 2011).
Η προγραμματισμένη περιοδεία τους στην Ελλάδα το 2015, περιλαμβάνει συναυλίες σε Αθήνα, Βόλο, Κατερίνη, Κέρκυρα, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Αλεξανδρούπολη και Πάτρα.
 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΡΟΣ ΤΑ ΤΑΚΤΙΚΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΟΡΙΩΝ ΦΟΙΤΗΣΗΣ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


ΚΑΛΕΙΣΘΕ, σε συνέχεια του υπ΄ αριθμ. Α.Π.:Φ.2/356/20-1-2015 εγγράφου της Διεύθυνσης Π.Ε. Πιερίας με θέμα :
« Σύσταση και Συγκρότηση Επιτροπής αναδιάρθρωσης ορίων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης » σε ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ
της επιτροπής αναδιάρθρωσης των ορίων φοίτησης μαθητών των σχολικών μονάδων της Κατερίνης που θα
πραγματοποιηθεί στις 13-3-2015 , ημέρα Παρασκευή και ώρα 1.00 μ.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του ΠΥΣΠΕ
Πιερίας, Π. Τσαλδάρη 8 , 2ος όροφος με θέματα ημερήσιας διάταξης:
1. Παρουσίαση των νέων ορίων των σχολικών μονάδων της Κατερίνης - Απόφαση.
2. Λειτουργία των τριών (3) νέων Δημ. Σχολείων Κατερίνης (17ου, 18ου και 19ου ) και του Ειδικού Δημ. Σχολείου
Κατερίνης.
3. Eξοπλισμός νέων σχολικών μονάδων - Υλικοτεχνική Υποδομή ( ΟΣΚ ).
Σε περίπτωση κατά την οποία τα τακτικά μέλη αδυνατούν να παρευρεθούν, παρακαλούνται να ειδοποιήσουν τα
αναπληρωματικά τους.

Μερική έκλειψη ηλίου στις 20/3/2015.




Στις 20-3-2015 και από ώρα 10:39 π.μ. έως 12:54 μ. θα έχουμε μερική έκλειψη ηλίου. Το μέγιστο της έκλειψης θα είναι στις 11:46 π.μ.
Όσοι παρατηρήσουμε το φαινόμενο θα πρέπει να προσέξουμε τα παρακάτω:

ΔΙΑΙΤΗΤΕΣ ΤΕΛΙΚΟΥ Ε.Π.Σ. ΠΙΕΡΙΑΣ



 ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ:   ΤΕΛΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟΥ                                                                                          ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ:  ΤΕΤΑΡΤΗ  11-03-2015 

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΙΕΡΙΑΣ ΣΤΙΣ 14 ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 10 ΤΟ ΠΡΩΙ




ΘΕΜΑ : ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ
14 ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 / Ώρα 10:00

Επίσκεψη στον ΕΕΣ από τα Λυκόπουλα Κατερίνης



Tο Τοπικό τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στην Κατερίνη, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν τα Λυκόπουλα μας, το πρωί της Κυριακής 08 Μαρτίου.
Εκεί τους υποδέχτηκε η κα. Ράπτη Χρυσή πού τα ενημέρωσε σχετικά με το σύνθετο ανθρωπιστικό έργο του Ερυθρού Σταυρού, που πάντα στόχο έχει την ανακούφιση των ανθρώπων με έργα και δράσεις και πάντα με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο.
Τα Λυκόπουλα μας είχαν την ευκαιρία να μάθουν για την Ιστορία και το έργο του ΕΕΣ , να δουν και να εξερευνήσουν τις εγκαταστάσεις και να μπουν στο κλίμα του Εθελοντισμού και της προσφοράς.
Ο Αρχηγός, οι Βαθμοφόροι και τα Λυκόπουλα των  Προσκόπων Κατερίνης ευχαριστούν θερμά την Διοίκηση και το προσωπικό του παραρτήματος Κατερίνης Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού


Το τζαμί του Οθωμανικού Οικισμού της Κατερίνης στην οδό 7ης Μεραρχίας.



Η ‘ΑΛΗΘΕΙΑ’ επισκέφτηκε το τζαμί του Οθωμανικού Οικισμού της Κατερίνης στην οδό 7ης Μεραρχίας και διαπιστώσαμε με τα μάτια μας την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα.
Παρατημένο στην τύχη του, αποδίδει μια άσχημη και αποκρουστική εικόνα για όσους δημότες της πόλης μας έχουν την «τύχη» να διέρχονται από εκεί, αλλά και για τους επισκέπτες αφού από εκεί διοχετεύεται μεγάλη ροή επισκεπτών προς τα Πιέρια και τα άλλα τουριστικά μέρη του νομού μας.
Το κτήριο είναι ακατάλληλο για να το πλησιάσεις, σοβάδες κρέμονται και πέφτουν συνεχώς στο έδαφος.
Κομμάτια τοίχου λείπουν, καλώδια κρέμονται, σκουπίδια παντού και οι εξωτερικοί τοίχοι βανδαλισμένοι με μπογιές και συνθήματα.
Τα δέντρα πάνω από το τζαμί είναι ακλάδευτα με τον κίνδυνο πάντα κάποιο μεγάλο κλαδί να πέσει πάνω στο κτήριο ή σε κάποιον διερχόμενο πολίτη.
Κάδοι σκουπιδιών στην εξωτερική είσοδο του τζαμιού ξεχειλίζουν και μυρίζουν.
Είναι κρίμα που ένα τέτοιο ιστορικό μνημείο βρίσκεται σε αυτή την άσχημη κατάσταση και στερείται έτσι η δυνατότητα από όποιον ήθελε να το επισκεφτεί και να το θαυμάσει.(λες και έχουμε πολλά στην περιοχή μας..)
Ελπίζουμε μετά το ρεπορτάζ μας οι αρμόδιοι να αντιληφθούν την σπουδαιότητα του μνημείου και να επιληφθούν όλων εκείνων των ενεργειών που χρειάζονται για να αποκατασταθεί και να γίνει πόλος έλξης για όλους.

Αφιέρωμα στην ημέρα της γυναίκας στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης απο την κ. Πιπεροπούλου & κ. Ευαγγελοπούλου

Η κοινωνιολόγος Χαρούλα Πιπεροπούλου και η Ψυχολόγος Ιωάννα Ευαγγελοπούλου στελέχη του κέντρου Κακοποιημένων γυναικών Πιερίας με αφορμή της παγκόσμια ημέρα της γυναίκας την 8η Μαρτίου παρουσίασαν σε συνεργασία με το Λύκειο Ελληνίδων Κατερίνης 
αναλυτικά στατιστικά στοιχεία από την Παγκόσμια βιβλιογραφία αλλά και σέ Εθνικό και τοπικό επίπεδο, με βάση την εμπειρία τους.
8 Μαρτίου Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας
Η 8η Μαρτίου ορίστηκε το 1977 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως Παγκόσμια Ημέρα για τα δικαιώματα της Γυναίκας. Γιορτάζεται κάθε χρόνο σε ανάμνηση μιας μεγάλης εκδήλωσης διαμαρτυρίας που έγινε στις 8 Μαρτίου του 1857 από εργάτριες κλωστοϋφαντουργίας στη Νέα Υόρκη. Ακολούθησαν πληθώρα κινητοποιήσεων μέχρι τις αρχές του 20ου αιώνα, σε όλο τον κόσμο. Διεκδίκησαν την ισότητα, την αναγνώριση της προσφοράς και την καλυτέρευση της θέσης της γυναίκας στην κοινωνία.