Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015

Πιερικός Αρχέλαος-H ΠΡΩΤΗ ΕΚΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΙΚΗ!!


Ο Πιερικός Αρχέλαος επιβλήθηκε της Ευκαρπίας με 79-87 σε παιχνίδι για τη 10η αγωνιστική του πρωταθλήματος της β΄εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης.

Η ομάδα της Κατερίνης πραγματοποίησε πολύ καλή εμφάνιση από την αρχή του παιχνιδιού και προηγήθηκε με 18-23 στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου ενώ το ημίχρονο την βρήκε προηγούμενη με 38-49.Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να διατηρηθούν κοντά στο σκορ χάρη σε κάποια ασύλληπτα σουτ,ορισμένα εξ αυτών εκτός λογικής.Κατόρθωσαν μάλιστα να πλησιάσουν στος 3 πόντους(79-84) δυο λετπά πριν από τη λήξη.Ωστόσο το παλικαρίσιο καλάθι του Παρμακτσίδη που έκανε το σκορ 79-84 καθώς και η ψυχραιμία των παικτών του Πιερικού Αρχέλαου από τη γραμμή των προσωπικών βολών άνοιξαν το δρόμο ώστε το ροζ φύλλο αγώνα να καταλήξει στην Κατερίνη.

Αθανάσιος Δρούγος: ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΕΙΣ ΜΟΥ/ΕΣΩΤΕΡΙΚΕΣ./ΧΑΟΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΑΠΟ ΠΟΥΘΕΝΑ ΦΩΣ...

.
1)ΤΟ ΠΡΟΣΕΧΕΣ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΡΑΜΑΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΚΗΝΙΚΟ.ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΒΙΩΣΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΣΟΒΑΡΟΙ ΞΕΝΟΙ ΑΝΑΛΥΤΕΣ ΚΑΝΟΥΝΕ ΗΔΗ ΛΟΓΟ ΓΙΑ 4-5 ΣΕΝΑΡΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΛΟΙΠΗΣ ΠΑΡΑΛΥΣΗΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ....

2)ΟΙ ΠΙΕΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ-ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΧΟΥΝΕ ΕΝΤΑΘΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ.ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΤΟ ΒΛΕΠΟΥΝΕ ΩΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΣΚΑΛΟΠΑΤΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΠΙΟ ΒΑΘΥ ΓΚΡΕΜΟ. ΣΤΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟ ΠΛΕΟΝ ΟΥΤΕ ΠΟΥ ΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΥΠΟΨΗ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΑΘΗΤΟΥΔΙΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ....

Πρόσκληση σε Έκτακτη Γενική Συνέλευση - Τροποποίηση Καταστατικού στο Σύλλογο Κοκκινοπλιτών Πιερίας "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Απευθύνουμε ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΛΕΣΜΑ προς όλα τα οικονομικά τακτοποιημένα μέλη του Συλλόγου μας να παρευρεθούν στην Έκτακτη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί το ΣΑΒΒΑΤΟ 12 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 και ώρα 5 το απόγευμα στην Πολιτιστική μας Στέγη επί της οδού Νίκης 12 (Κατερίνη) με το ακόλουθο θέμα ημερησίας διατάξεως:
Τροποποίηση Καταστατικού Λειτουργίας του Συλλόγου

Ελάτε να φωταγωγήσουμε τον Καπνικό Σταθμό. Σήμερα στις 19:00



Σήμερα, Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2015, στην αυλή του Καπνικού Σταθμού στήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Χωριού μας. Από το πρωί μια ομάδα 20 ατόμων εργάζεται πυρετωδώς και ετοιμάζει τον αύλειο χώρο του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου το οποίο θα ανοίξει τις πύλες του το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015, στις 17:00.

Σήμερα, μόλις σκοτεινιάσει, γύρω στις 19:00, θα ανάψουμε τα φώτα του δέντρου, θα φωταγωγήσουμε τους ανακαινισμένους φούρνους και θα ρίξουμε τα πρώτα ξύλα στις 4 υπαίθριες εστίες φωτιάς για να ζεσταθούμε. Ελάτε να πιούμε ένα ποτήρι κρασί, να σας ξεναγήσουμε στην νέα μας βιβλιοθήκη, το νέο μας καμάρι με 2.500 βιβλία. Γι’ αυτήν θα τα πούμε σε λίγες μέρες αναλυτικότερα.

Ο Βύρων Πολύδωρας και ο Γιάννης Πανούσης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Ανοικτό Πανεπιστημιο Κατερίνης


Δύο διακεκριμένοι πρώην Υπουργοί Δημόσιας Τάξης ο κ. Βύρων Πολύδωρας και ο κ. Γιάννης Πανούσης είναι οι επίσημοι
ομιλητές και καλεσμένοι της Σχολής Γονέων Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κατερίνης την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο της Κατερίνης.
Το θέμα που θα διαπραγματευτούν με τους φίλους της Σχολής Γονέων είναι η Ελληνική ταυτότητα και το μεταναστευτικό. Συγκεκριμένα
"Η Ελληνική ταυτότητα...Αξίζει τον κόπο?" Συνδιοργανωτές της εκδήλωσης είναι ο Πολιτιστικός Οργανισμός του Δήμου Κατερίνης και η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας.

ΜΥΣΤΑΓΩΓΙΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΗΣ ΛΥΡΑΣ ΜΕ ΤΟ ΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΛΑΡΙΝΟ


 Σάββας Χιονίδης: «Κρατάμε ψηλά τον πολιτισμό, τον ελληνισμό,  τη δύναμη της ίδιας της ψυχής μας»

Τραγούδια - καθρέφτες της ζωής και της ψυχής του λαού μας, ακριβά ακούσματα του τόπου μας, δημιουργίες διαχρονικές που φέρουν τη σφραγίδα κάθε γωνιάς της Ελλάδας, την ιδιομορφία της γλώσσας και των ρυθμών της, παρουσιάστηκαν σε μία ξεχωριστή εκδήλωση με τίτλο: «Η Κρητική και η Ποντιακή Λύρα συναντούν το Ηπειρώτικο Κλαρίνο», στο πλαίσιο των «ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΕΙΩΝ». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν ο Δήμος Κατερίνης και ο Οργανισμός Πολιτισμού (ΟΠΠΑΠ), σε συνεργασία με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ράχης «ΤΑ ΠΑΤΡΙΑ», το βράδυ του περασμένου Σαββάτου στο Συνεδριακό Κέντρο του Δήμου Κατερίνης, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών, φορέων, συλλόγων και πλήθος κόσμου.

21o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΩΝ ΑΙΡΕΤΩΝ ΣΤΟ ΠΥΣΔΕ ΠΙΕΡΙΑΣ και ΒΑΡΔΑΚΩΣΤΑ ΓΙΩΡΓΟΥ



της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι τα θέματα που εξετάστηκαν είναι τα εξής:
Θέμα 1ο: Διερευνητική συζήτηση για τις ομάδες των σχολείων. (Θα επανεξεταστεί το θέμα στο επόμενο συμβούλιο).
Θέμα 2ο: Μια αίτηση για αναγνώριση συνάφειας. Ικανοποιήθηκε.
Θέμα 3ο: Είκοσι δύο (22) αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Ικανοποιήθηκαν όλες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ - Α.Ε. ΠΟΣΕΙΔΩΝ ΝΕΩΝ ΠΟΡΩΝ 1-0 (ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ) PHOTO HASAPETIS



ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ


  Μια νέα αξιόλογη και πανανθρώπινη πρωτοβουλία από την εφορεία αιμοδοσίας του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας και όχι μόνο, της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου.
  Η εφορεία αιμοδοσίας σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων και Φίλων ΑμεΑ Νομού Πιερίας «ΣΤΗΡΙΖΩ», διοργανώνουν την Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2015 τις ώρες 9:00 π.μ. έως 14:00 μ.μ. στην Αστική Σχολή Κατερίνης, εθελοντική αιμοδοσία.

Ισχυρός σεισμός 7.1 ρίχτερ στον νότιο Ινδικό Ωκεανό.



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ


Ανακοίνωση

Σας πληροφορούμε ότι από την προσεχή Δευτέρα 07-12- 2015, θα εφαρμοστεί η απόφαση του Δ.Σ., η οποία αφορά το ωράριο λειτουργίας των πεζοδρόμων.
Η είσοδος των οχημάτων για την τροφοδοσία καταστημάτων, γραφείων, μόνιμων κατοίκων κ.ο.κ. θα γίνεται κατά τις ώρες 07:00 π.μ. έως 10:00 π.μ. και 15:00 έως 17:30.
Παρακαλούμε οι παραπάνω χρήστες να τηρούν το προαναφερθέν ωράριο.

Τηλέφωνα επικοινωνίας:

23510 31000 -  2351 350 549 & 100.

Η φωταγώγηση του δένδρου της Ιεράς Μητροπόλεως Κατερίνης. (Βίντεο-Φώτο)


Με μια όμορφη γιορτή στο προαύλιο χώρο της Μητρόπολης Κατερίνης, φωταγωγήθηκε το δέντρο των Χριστουγέννων, παρουσία αρκετού κόσμου και κυρίως πολλών μικρών παιδιών.

Την γιορτή άνοιξαν οι χορωδίες της Θείας Ανάληψης και του Άγιου Φώτιου καθώς και η ορχήστρα πνευστών και κρουστών του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης, ενώ μαθήτριες απήγγειλαν ποιήματα.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γιώργιος κατέβηκε στον κόσμο και μαζί με τον μαθητή της Ε2 τάξης του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρη Ράλλη, φωταγώγησαν το Χριστουγεννιάτικο δέντρο!

Φωτογραφίσαμε τον διαστημικό σταθμό (ISS)… έτσι πιστεύουμε. Δείτε τις φωτογραφίες από το πέρασμα του διαστημικού σταθμού της NASA πάνω από τον ουρανό της χώρας μας και της Κατερίνης φυσικά!


Η ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΣΑΒΒΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ



Κατά την εκκλησιαστική τάξη και με τη δέουσα λαμπρότητα πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Σάββα Κατερίνης.
Την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου το απόγευμα τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την κυριώνυμη ημέρα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου ο Όρθρος και Αρχιερατική Θ. Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου, ο οποίος κήρυξε και τον θ. λόγο.

ΤΟ ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΚΙΤΡΟΥΣ, ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΛΑΤΑΜΩΝΟΣ
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΘΕΟΠΡΟΜΗΤΟΡΙΚΑ 2015


ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ

Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου
9:00 μ.μ. ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΚΑΙ ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ   ΕΓΚΩΜΙΩΝ ΑΓΙΑΣ ΑΝΝΗΣ.

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
9:00 μ.μ. ΜΙΚΡΟ ΑΠΟΔΕΙΠΝΟ (για μαθητές  Γυμνασίου και Λυκείου). Θα ακολουθήσει κέρασμα στους μαθητές και ελεύθερη συζήτηση.

Ανακοινώθηκε το ημερήσιο πρόγραμμα καλλιτεχνικών εκδηλώσεων του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου στην Κατερίνη

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ στο "Αράνι"

Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

18:00 Μουσικό Σχολείο Κατερίνης: Σύνολο Παραδοσιακής Μουσικής, Λάζαρος Τσορμπατζίδης και Σύνολο Ευρωπαϊκής Μουσικής με φωνές μουσικού γυμνασίου, Φιλιώ Σέρβου
20:00 Nouvelles Routes (retro, swing, jazz, tango και επιρροές από τη ρεμπέτικη μουσική και τα γαλλικά chansons), Αλέξανδρος Καλλιφατίδης: φωνή, κιθάρα, Αλέξης Καραβέργος: φωνή, καχόν, Βαγγέλης Μπουσμαλής: ακκορντεόν, πιάνο, Γιάννης Θεοχάρης: μπάσο
21:00 Café Manouche Gréc (jazz manouche) Αλέξανδρος Καλλιφατίδης: φωνή, κιθάρα, Αλέξης Καραβέργος: φωνή, κρουστά, καχόν, Νίκος Κατσαμάγκας: μπάσο, Νάκης Πετρόπουλος: κιθάρα, Γιάννης Ποιμενίδης: βιολί