Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2015

ΣΧΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ


Θα θέλαμε να ενημερώσουμε, ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2015,  θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών  του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης (http://www.samarites.gr/home ) .

Εμείς φτιάχνουμε μαρμελάδες. Της Μαρίας Κωνσταντινίδου.

Όταν ήμουν μαθήτρια θεωρούσα σημαντική την πνευματική εργασία. Οι λέξεις, ο λόγος, ο θείος λόγος, ήταν για μένα η υπέρτατη ανθρώπινη σύλληψη. Στον αντίποδα η χειρωνακτική εργασία ήταν υποδεέστερη. 

Χρέος του ανθρώπου είναι να «κάνει την ύλη πνεύμα» σύμφωνα με τις παροτρύνσεις του Νίκου Καζαντζάκη.

Ένα... συνηθισμένο απόγευμα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης με την κάμερα της "ΑΛΗΘΕΙΑΣ".



ΔΗΛΩΣΗ Αστέριου Καστόρη

 Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις χθεσινές εκλογές είναι μεγάλη και αναμφισβήτητη. Ο ελληνικός λαός έδωσε την ευκαιρία στην Αριστερά να αποδείξει ότι μπορεί να κυβερνήσει ουσιαστικά, αποτελεσματικά και προς όφελος της μεγάλης πλειοψηφίας της κοινωνίας.
Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τους πολίτες της Πιερίας που στήριξαν το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτήν τη δύσκολη αναμέτρηση. Να ευχαριστήσω τους πολίτες που, παρά τους εκβιασμούς, πήγαν στην κάλπη και στήριξαν την προσπάθεια που ξεκινήσαμε το Γενάρη.
 

Εκστρατεία για μια καθαρή, ζεστή κουβέρτα!

Η κρίση τους δεν μας άφησε πολλά! Κάποιοι συμπολίτες μας στερούνται μάλιστα ακόμη και τα στοιχειώδη. Κι όμως! Ακόμη και σε αυτή την κατάσταση, οι περισσότεροι από εμάς, θα μπορούσαν να προσφέρουν κάτι από αυτό που τους περισσεύει.
 Σταθείτε μπροστά σε μία από τις ντουλάπες του σπιτιού σας και ψάξτε μια καθαρή, ζεστή κουβέρτα. Αν βρείτε μία που σας περισσεύει και πιστεύετε, πως το δράμα των προσφύγων στα σύνορά μας, δεν πρέπει να μας αφήνει αδιάφορους, τότε σας παρακαλούμε να την βάλετε σε μια σακούλα και να την παραδώσετε στον Καπνικό Σταθμό.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΠΙΕΡΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο του Επιμελητηρίου Πιερίας συγχαίρει τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας κα Ελισάβετ (Μπέττυ) Σκούφα, κ. Χαρίλαο Τζαμακλή και κ. Αστέριο Καστόρη καθώς και τον Βουλευτή της ΝΔ Πιερίας Κώστα Κουκοδήμο που εξελέγησαν στις Εθνικές Εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου 2015.
Στην ιδιαίτερα δύσκολη περίοδο που διανύει η χώρα μας, ευχόμαστε κάθε επιτυχία και δύναμη στο έργο της εκπροσώπησης της Πιερίας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο.
Η συνεργασία του Επιμελητηρίου Πιερίας με όλους τους Βουλευτές είναι δεδομένη  προς όφελος της ανάπτυξης του τόπου μας.

Λαϊκή Ενότητα Πιερίας. Συνεχίζουμε με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και τόλμη


Θέλουμε να ευχαριστήσουμε από την καρδιά μας τις χιλιάδες Ελληνίδες και τους χιλιάδες Έλληνες πολίτες που μας στήριξαν με την ψήφο τους. Που τίμησαν με την ψήφο τους τη Λαϊκή Ενότητα.
Να ευχαριστήσουμε επίσης θερμά όλους εκείνους και εκείνες που πλαισίωσαν με ανιδιοτέλεια και μαχητικότητά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Ενότητας και αγωνίστηκαν σε όλη την Ελλάδα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Κατασκευή πεζοδρομίων στην περιμετρική οδό του Βατάν


Ξεκίνησαν και συνεχίζονται από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Κατερίνης οι εργασίες κατασκευής πεζοδρομίων στην περιοχή Βατάν, στο  όριο του σχεδίου πόλεως.
Στρώθηκαν σύμφωνα με τον προγραμματισμό της Τεχν. Υπηρεσίας του Δήμου 600 μέτρα κυβόλιθων εκατέρωθεν της περιμετρικής οδού στον ποταμό Λεύκο, με χρηματοδότηση από ιδίους πόρους του Δήμου Κατερίνης.

Συγχαρητήριο Δημάρχου Κατερίνης


ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ
Εκφράζω τα θερμά μου συγχαρητήρια στην Μπέττυ Σκούφα, το Χάρη Τζαμακλή, τον Κώστα Κουκοδήμο, για την επανεκλογή τους στο βουλευτικό αξίωμα, καθώς και στον Στέργιο Καστόρη, για την εκλογή του στο ελληνικό κοινοβούλιο.
Εύχομαι κάθε επιτυχία στην εκπλήρωση των υψηλών ευθυνών που αναλαμβάνουν και είμαι βέβαιος, μέσα από την εποικοδομητική συνεργασία μας θα διεκδικήσουμε το καλύτερο για τον τόπο μας.
Συγχαίρω επίσης όλους εκείνους τους υποψήφιους, που δεν εξελέγησαν, αλλά έδωσαν έναν έντιμο αγώνα. Ο τόπος μας έχει ανάγκη και τις δικές τους δυνάμεις, ανεξάρτητα από τους κομματικούς σχηματισμούς που εκπροσωπούν.

Σάββας Χιονίδης
Δήμαρχος Κατερίνης

Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας. Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς


Στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τίτλο «Βία και ανεκτικότητα», ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στις 25-27 Σεπτεμβρίου 2015, η Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας διοργανώνει ενημέρωση των κατοίκων των Καρυών και του ευρύτερου κοινού για τα πρόσφατα ευρήματα στην περιοχή, που χρονολογούνται στην 2η χιλιετία π.Χ. (Ύστερη Εποχή Χαλκού και Πρώιμη Εποχή Σιδήρου), χρονική περίοδο που σηματοδοτούνταν από ανακατατάξεις και μεγάλες αλλαγές.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ κατοίκων και επιχειρηματιών Παραλίας

Σας καλούμε να συμμετάσχετε την Τετάρτη 23/9/2015 στην Γενική Συνέλευση του χωριού που θα γίνει στις 6 ώρα το απόγευμα στον Ναυτικό Όμιλο για να συζητήσουμε τα θέματα που απασχολούν την Παραλία μας. Η προσέλευση σας κρίνεται απαραίτητη.
Εκ μέρους της Ένωσης Ξενοδόχων Παραλίας, του Συλλόγου Ενοικιαζόμενων Δωματίων Παραλίας, του Σωματείου Ελεύθερων Επαγγελματιών Παραλίας και του Εξωραϊστικού Συλλόγου Παραλίας.
ΘΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Τέσσερις αίθουσες έτοιμες προς χρήση παρέδωσε στο 10ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης ο Δήμος Κατερίνης


Εργασίες αποκατάστασης των χώρων του ισογείου του 10ου δημ. σχολείου, όπου φιλοξενούνταν το Ειδικό σχολείο, το οποίο πρόσφατα μετακόμισε στο νέο δικό του χώρο στη Γανόχωρα πραγματοποιήθηκαν από συνεργεία της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Κατερίνης.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 23-9-2015



ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ: 2η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ
ΚΥΠΕΛΛΟ
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: ΤΕΤΑΡΤΗ 23-09-2015 

ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΣ
ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΣ
ΓΗΠΕΔΟ
ΩΡΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΚΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
ΟΛΥΜΠΟΣ ΑΓ. ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ
ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ
16:00
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΡΥΑΚΙΩΝ
ΠΙΕΡΙΚΟΣ ΑΣΤΗΡ Κ.ΑΓΙΑΝΝΗ
ΡΥΑΚΙΩΝ
«»
Π.Α.Ο. Κ.ΜΗΛΙΑΣ
ΑΕΤΟΣ ΚΑΤΑΛΩΝΙΩΝ
Κ.ΜΗΛΙΑΣ
«»
ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΙΕΡΙΩΝ
Γ.ΟΛΥΜΠΙΟΣ ΛΟΦΟΥ
ΡΗΤΙΝΗΣ
«»
ΠΙΝΔΟΣ Α. ΑΓΙΑΝΝΗ
Μ.ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΤΡΙΛΟΦΟΥ
Α.ΑΓΙΑΝΝΗ
«»
ΕΡΜΗΣ ΕΞΟΧΗΣ
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΟΛΙΝΔΡΟΥ
ΕΞΟΧΗΣ
«»

Δημήτρης Καζάκης: Το χειρότερο κοινοβούλιο από την εποχή του εμφυλίου...


Τα χθεσινά εκλογικά αποτελέσματα "αναβάθμισαν" το κοινοβούλιο από μνημονιακό σε ολοκληρωτικά κατοχικό. Κι ο λόγος είναι απλός. Δεν υπάρχει πλέον κανένα πολιτικό κόμμα στη σύνθεση της νέας Βουλής, που να θέτει - έστω και για το θεαθήναι - ζήτημα εθνικής κυριαρχίας, πραξικοπηματικής κατάλυσης του Συντάγματος, ή έστω ανθρωπίνων δικαιωμάτων για τον ελληνικό λαό.
Όλα τα κόμματα της νέας Βουλής - μηδενός εξαιρουμένου - αποδέχονται την κατάλυση της κρατικής υπόστασης της Ελλάδας και την άσκηση κατοχής από τους Θεσμούς της ευρωζώνης. Ούτε που νοιάζονται για το αν τηρείται έστω και στο ελάχιστο η συνταγματική τάξη στη χώρα, αν υφίσταται έστω και στοιχειωδώς κράτος δικαίου για τους πολίτες. Το μόνο δίκαιο που αναγνωρίζουν, είναι το δίκαιο του δυνάστη, του ισχυρού, δηλαδή των επιτελείων της ευρωζώνης.

Δημήτρης Μπέης. Η χώρα μας χρειάζεται ενεργούς και όχι αποστασιοποιημένους πολίτες

Η ετυμηγορία των πολιτών είναι σεβαστή. Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και πήρε τη δεύτερη ευκαιρία που ζήτησε για να εφαρμόσει τη συμφωνία με τους δανειστές, μια συμφωνία που φέρει την υπογραφή του.
Η πρωτοφανής αποχή είναι ο μεγάλος μου προβληματισμός . Η χώρα μας χρειάζεται ενεργούς και όχι αποστασιοποιημένους πολίτες
Η Νέα Δημοκρατία αποτελεί υπεύθυνη δύναμη για τη χώρα και τους πολίτες και θα ασκήσει τα καθήκοντα της, στο θεσμικό ρόλο της αξιωματικής αντιπολίτευσης .
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Πιερίας, που στήριξαν τη Νέα Δημοκρατία.
Υπ Βουλευτής Πιερίας
Μπέης Δημήτριος .

Εμμανουήλ Κοσμαδάκης: Συγχαρητήρια στους εκλεγέντες βουλευτές της Πιερίας μας.


Νικόλαος Παντελιάδης. Ευχαριστήριο

Όλους όσους στήριξαν και στηρίζουν την Λαϊκή Ενότητα θέλω να τους ευχαριστήσω και να τους δώσω την υπόσχεση ότι συνεχίζουμε.

"Πρόγραμμα εκδηλώσεων για την Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό κράτος".



Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στην πόλη της Κατερίνης στις 27 Σεπτεμβρίου 2015 και έχουν ως εξής:

ΖΗΣΗΣ ΖΑΝΝΑΣ. Από σήμερα κιόλας ο αγώνας απέναντι στα νέα μνημόνια συνεχίζεται. Καλή δύναμη!

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους 2089 συμπολίτες μας στην Πιερία που παρά τα πλαστά διλήμματα στήριξαν με την ψήφο τους την Λαϊκή Ενότητα. Από σήμερα κιόλας ο αγώνας απέναντι στα νέα μνημόνια συνεχίζεται. Καλή δύναμη!
"Κι ἤθελε ἀκόμη πολὺ φῶς νὰ ξημερώσει. Ὅμως ἐγὼ
Δὲν παραδέχτηκα τὴν ἧττα. Ἔβλεπα τώρα
Πόσα κρυμμένα τιμαλφῆ ἔπρεπε νὰ σώσω
Πόσες φωλιὲς νεροῦ νὰ συντηρήσω μέσα στὶς φλόγες."

ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Επιμορφωτική συνάντηση Διαιτητών
Της Δευτέρας 21-09-2015
          Η Επιτροπή Διαιτησίας της Ε.Π.Σ. Πιερίας ενημερώνει τους Διαιτητές, μέλη της, ότι τη Δευτέρα 21-09-2015 δεν θα πραγματοποιηθεί η επιμορφωτική συνάντηση.

Από την Ε.Δ. / Ε.Π.Σ. Πιερίας

Ανακοίνωση για το εκλογικό αποτέλεσμα της 20ης Σεπτεμβρίου.


Φίλες  και φίλοι της Πιερίας για άλλη μια φορά οι Ανεξάρτητοι Έλληνες έδωσαν έναν έντιμο πολιτικό αγώνα,μέσα στην ανεντιμότητα του πολιτικού στίβου.Για άλλη μια φορά σχεδόν όλες οι δημοσκοπικές μετρήσεις μας άφηναν έξω από το κοινοβούλιο,αλλά δυστυχώς για κάποιους είμαστε πάλι μέσα και είμαστε οι ρυθμιστές των πολιτικών πραγμάτων.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της Συνοδείας αυτού στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.
Επ’ ονόματι του Αγίου τιμάται ο Ενοριακός Ιερός Ναός Μέσης Μηλιάς στα ορεινά Πιέρια, καθώς επίσης και το Παρεκκλήσιο του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Κονταριώτισσας.

Σύλλογος Κρητών Ν.Πιερίας "ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ" (Ανακοίνωση - Πρόσκληση)

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε στην καθιερωμένη τελετή του Αγιασμού, η οποία θα γίνει με αφορμή την έναρξη της πολιτιστικής περιόδου 2015-2016, στα γραφεία του Συλλόγου μας (Οδός Σβορώνου 36), την Κυριακή 27 Σεπτεμβρίου 2015 και ώρα 19:00. Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ
 Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ «ΟΙ ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΙ»

Κων/νος Μανιουδάκης

Η Πιερία είναι ο μοναδικός νομός στην Ελλάδα που η Χρυσή Αυγή έχει μείωση στα ποσοστά της!


ΣΤΗΝ ΠΙΕΡΙΑ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΜΕΙΩΣΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ 

Έλαβε ποσοστό 7.44% και ψήφους 5363, ενώ στις προηγούμενες εκλογές είχε λάβει 7,82% και ψήφους 6425, δηλαδή μείωση 0,38%

Ο νομός Πιερίας είναι 26ος πανελλαδικά, ενώ τον Ιανουάριο ήταν 5ος πανελλαδικά…


Νομίζουμε ότι η «υποχρεωτική» διαγραφή του Γιώργου Παπαδημητρίου και των άλλων μελών της Χρυσής Αυγής στην Πιερία, τελικά έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο μοναδικό μειωμένο ποσοστό της Χρυσής Αυγής στην Πιερία, αλλά και το μήνυμα που έστειλε ο Γιώργος Παπαδημητρίου στους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής στην Πιερία μέσω της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ»

ΣΧΟΛΗ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ-ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε, ότι στα μέσα Οκτωβρίου 2015, θα ξεκινήσουν τα μαθήματα της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών, του Τοπικού Τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.

Το πρόγραμμα εκπαίδευσης της Σχολής Σαμαρειτών-Διασωστών του Σώματος Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ε.Ε.Σ., είναι το πληρέστερο που υπάρχει στην χώρα μας σε επίπεδο εθελοντικών οργανώσεων παρόμοιου αντικειμένου και δράσης http://www.samarites.gr/home .

ΠΟΙΟΙ ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ (ΜΕ ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΗΣΗ ΑΝΑΛΟΓΩΣ ΠΟΙΑ ΕΔΡΑ ΘΑ ΕΠΙΛΕΞΕΙ Ο ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ)


Πάνος Καμμένος
Έλενα Κουντουρά
Θανάσης Παπαχριστόπουλος
Τέρενς Κουίκ
Δημήτρης Καμμένος
Κώστας Κατσίκης
Νίκος Νικολόπουλος
Γρηγόρης Μακαρόνας
Κώστας Ζουράρης
Γιώργος Λαζαρίδης
Μαρία Κόλλια – Τσαρούχα 

ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ ΑΝΕΛ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣΑΝ ΜΑΖΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ


Ο.. ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΛΑΔΑΣ


Ποιοι εκλέγονται στην Πιερία.


ΣΥΡΙΖΑ:

ΣΚΟΥΦΑ ΕΛΙΣΣΑΒΕΤ
ΤΖΑΜΑΚΛΗΣ ΧΑΡΙΛΑΟΣ
ΚΑΣΤΟΡΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ:

ΚΟΥΚΟΔΗΜΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ


Ποιοι εκλέγονται στο Επικρατείας.


ΣΥΡΙΖΑ:

ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ
ΦΩΤΙΟΥ
ΚΟΤΖΙΑΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥΠΟΥΛΟΥ
ΓΑΒΡΟΓΛΟΥ

Το τελικό (99,5%) αποτέλεσμα στην Επικράτεια.


Καλημέρα, Δευτέρα σήμερα 21 Σεπτεμβρίου 2015.


ΤΕΛΙΚΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ