Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

1η Συνεστίαση Φιλανθρωπικού Χαρακτήρα του Εκκλησιαστικού Γηροκομείου της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.


ΕΠΙΣΗΜΗ ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ 2ου ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΑΣΤΡΟΦΥΣΙΚΗΣ “ΟΛΥΜΠΙΟ ΣΥΜΠΟΣΙΟ 2015”



Την Κυριακή 17 Μαΐου και ώρα 20:30 στην αίθουσα Apollo του ξενοδοχείου Mediterranean Village στην Παραλία Κατερίνης, θα πραγματοποιηθεί η επίσημη τελετή έναρξης του 2ου παγκοσμίου συνεδρίου αστροφυσικής “Ολύμπιο Συμπόσιο 2015”.
Ο Ακαδημαϊκός Καθηγητής Δημήτρης Νανόπουλος (Διακεκριμένος Καθηγητής Φυσικής Υψηλών Ενεργειών Πανεπιστημίου Τέξας A&M, Πρόεδρος Ακαδημίας Αθηνών, Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδας στο CERN) θα δώσει ομιλία ανοιχτή στο ευρύ κοινό, τις Αρχές και τους φορείς του τόπου με θέμα “Αναζητώντας την αρχή του Σύμπαντος”.
Το Ολύμπιο Συμπόσιο 2015 θα διεξαχθεί από τη Δευτέρα 18 Μαΐου έως και την Παρασκευή 22 Μαΐου στο ξενοδοχείο Mediterranean Village και αποτελεί το δεύτερο κατά σειρά Ολύμπιο Συμπόσιο. Το πρώτο Συμπόσιο διοργανώθηκε το Μάϊο του 2014 στην Παραλία Κατερίνης ενώ στο φετινό συμμετέχουν 120 διακεκριμένοι αστροφυσικοί, πάνω από 45 κορυφαία ινστιτούτα και πάνω από 25 χώρες όλου του κόσμου. 

Το 1ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης υποδέχθηκε την Παρασκευή στο Καραϊσκάκη ο αριστερός μπακ του Ολυμπιακού, Κώστας Γιαννούλης.





Το απόγευμα της Παρασκευής ο Κώστας Γιαννούλης υποδέχθηκε στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» το 1ο δημοτικό σχολείο Κατερίνης. Οι μαθήτριες και οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μία μοναδική «ερυθρόλευκη» εμπειρία, αφού ξεναγήθηκαν στο μουσείο και στο γήπεδο των πρωταθλητών Ελλάδος, έχοντας ως «παρέα» τον αριστερό οπισθοφύλακα της ομάδας και διδάχθηκαν πολλά για την ιστορία του συλλόγου.


Την πρωτοβουλία πήρε ο διευθυντής του δημοτικού, Βασίλης Τσακιρίδης ο οποίος είναι φίλαθλος του Ολυμπιακού. Οι μαθητές και οι μαθήτριες του 1ου δημοτικού Κατερίνης θα επισκεφτούν, πριν επιστρέψουν στην πόλη τους, και άλλα σημαντικά μνημεία και αξιοθέατα πολιτισμικού και αθλητικού χαρακτήρα του Πειραιά και της Αθήνας. Ο άσος του Ολυμπιακού, Κώστας Γιαννούλης, ο οποίος υποδέχθηκε τους μαθητές και τις μαθήτριες μίλησε για αυτήν την πρωτοβουλία.

Δείτε ζωντανά το 1ο Διεθνές Συνέδριο Ψηφιακών Μέσων και Ορθόδοξης Ποιμαντικής. Συμμετέχει και παρουσιάζει ο συμπολίτης μας και Πρόεδρος της Σχολής Γονέων κ. Κωνσταντίνος Κορομπίλης!

Η 2η ημέρα του Επιστημονικού Συνεδρίου στην "ΕΚΑΒΗ" Κατερίνης.


Τα ΕΟΡΤΙΑ 2015 των Μουσικών Σχολείων σήμερα το πρωί στην Κατερίνη.







Powerbar almira MAN στην Παραλία Κατερίνης!



Με διπλάσιες - συγκριτικά με πέρυσι - συμμετοχές και με επιδόσεις παγκόσμιας κλάσης διεξήχθη το Powerbar almira MAN στην Παραλία Κατερίνης το διήμερο 2-3 Μαΐου, κάτω από τον χιονισμένο Όλυμπο.  Όπως και πέρσι, πολλοί δοκίμασαν για πρώτη φορά τις δυνατότητές τους αλλά και έμπειροι του χώρου πέτυχαν σπουδαίες επιδόσεις!


 
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν το Σάββατο μεσημέρι με το ομαδικό αγώνισμα στην μικρή απόσταση, όπου πολλοί αθλητές «ζέσταναν τις μηχανές» για την επόμενη ημέρα ,ενώ οι οικογενειακές συμμετοχές έδωσαν ιδιαίτερο χρώμα και συναίσθημα. Ακολούθησε το απόγευμα το προπονητικό σεμινάριο στην αίθουσα του Mediterranean VILLAGE, με τους ομιλητές, Βασίλη Κρομμίδα, Χρόνη Δρούγια, Χρήστο Γαρέφη και Πάνο Χοντολίδη, να μοιράζουν γνώση και εμπειρία στους πολυάριθμους ακροατές (αθλητές και μη, 300+). Η ημερίδα ολοκληρώθηκε με το race briefing για την επόμενη ημέρα και το pasta-party επιμελημένο από το Cook Restaurant-café catering, που έκλεισε την βραδιά γεμίζοντας τους αθλητές και εθελοντές ενέργεια για την επόμενη αγωνιστική ημέρα.

Ο Χαρίλαος Τζαμακλής Βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ στην βουλή των Ελλήνων με εκπαιδευτικούς και μαθητές του δημοτικού σχολείου Δίου, όπου παρακολουθήσανε το Εργαστήρι Δημοκρατίας




Ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ζήσης Ζάννας τιμώντας τα 70 χρόνια απο την αντιφασιστική νίκη των λαών στη Ρωσική Πρεσβεία με το Πρέσβη κ. Μασλοφ, την κ Ελένη Παυλίδου απο τον σύλλογο "Τσεχοφ" και το προσωπικό της πρεσβείας.



Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ για τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών



Η συμπλήρωση 70 χρόνων από την λήξη του Β’ Παγκόσμιου Πολέμου μας φέρνει μπροστά στο καθήκον της μνήμης και της απότισης τιμής.
Οφείλουμε να μην ξεχάσουμε ποτέ την φασιστική και τη ναζιστική βία, το Ολοκαύτωμα και την καταστροφή των εβραϊκών κοινοτήτων της Ευρώπης, την μαζική εξόντωση των ρομά, των κομμουνιστών, των ομοφυλόφιλων, των ασθενών, των «αντικοινωνικών στοιχείων». Της ζωής «που δεν άξιζε κανείς να ζει», σύμφωνα με την ανορθολογική ψευτοεπιστήμη του ναζιστικού καθεστώτος.

Η μεγάλη γιορτή (έκθεση ζωγραφικής-ποιήματα) του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στην Αστική Σχολή. (Φωτογραφίες)






Λαϊκή συνέλευση στον Σ. Σταθμό Κατερίνης




Το απόγευμα της Τρίτης, 28 Απριλίου, καθώς πραγματοποιούσαμε την καθιερωμένη έρευνα πεδίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, ενόψει της λαϊκής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Σιδ. Σταθμού, μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε: ´Ολες οι παιδικές χαρές ήταν γεμάτες χόρτα και εγκαταλελειμμένες.
Στην εικόνα της εγκατάλειψης, βέβαια, η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να μας εθίσει, μιας και τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανακαίνιση, συντήρηση και γενικώς καμία προσπάθεια από την πλευρά της, για αξιοπρεπή και ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχουσών παιδικών χαρών. Για δημιουργία νέων, ούτε λόγος, θα ήταν υπερβολική η απαίτησή μας...
Ασφαλώς η δυσάρεστη έκπληξη δεν αφορά την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, αλλά το θράσος της δημοτικής αρχής να μην ακούει και να μην κάνει αυτό που εδώ και μήνες φωνάζουμε και καταγγέλλουμε.
Η λαϊκή συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής είναι η τέταρτη στη σειρά που πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη “Άλλος Δρόμος” και το βασικό θέμα της είναι πάντα η πορεία και εξέλιξη των παιδικών χαρών. Γιατί είναι ένα θέμα, που σε πρώτη ανάγνωση αφορά τα παιδιά μας και την ψυχοκινητική τους υγεία και κατάσταση, αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με τους δημόσιους χώρους συνολικά .
Στους δημόσιους χώρους διευκολύνεται η συνεύρεση, η επικοινωνία και ο διάλογος των πολιτών, που είναι και η βάση της δημοκρατίας. Οι χώροι αυτοί είναι και πρέπει να παραμένουν δημόσιοι και όσοι τους καταστρέφουν, τους κλείνουν και γενικά δεν τους σέβονται θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.


Οι σύμβουλοι του “Άλλου Δρόμου” στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης
Αναστάσιος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου
Κωνσταντίνος Ζάννας
                                                                       dkk.allosdromos@gmail.com       

ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΙΕΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ



ΜΗΝΥΜΑ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ  ΠΙΕΡΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΗ  ΓΙΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΗΤΕΡΑΣ


Χρόνια Πολλά  στις μητέρες με  υγεία  και  δύναμη για το ανεκτίμητο έργο που επιτελούν στη ζωή μας. Η μητέρα είναι το πολυτιμότερο και το πρώτο πρόσωπο που αντικρίζουμε όταν ερχόμαστε στον κόσμο. Μας δημιουργεί, μας ανατρέφει, μας φροντίζει, μας προσφέρει την άδολη αγάπη της και τη στοργή της, μας συμβουλεύει, μας αποτρέπει και μας προστατεύει, μας στηρίζει, αγωνιά για μας, λυπάται αλλά  και χαίρεται αληθινά για τις επιτυχίες μας.  Η μητέρα μας, είναι η ασπίδα μπροστά σε κάθε κίνδυνο, γίνεται θυσία για την ευτυχία μας θέτοντας πάντα  τις δικές της ανάγκες σε δεύτερη μοίρα χωρίς καμία σκέψη.

Η γιορτή της μητέρας εύχομαι να αποτελέσει την  αφορμή προκειμένου να  αποδώσουμε τον πρέποντα θαυμασμό και σεβασμό σε αυτά τα θαυμάσια, γλυκά  και δυνατά  πλάσματα που είναι δίπλα  μας- για μια ζεστή αγκαλιά και ένα τρυφερό χάδι- και πάντα βρίσκουν λύση στα προβλήματά μας.

Οφείλουμε στις μητέρες ένα μεγάλο ευχαριστώ , μια συγνώμη για τις φορές που τις πληγώνουμε, πολύ αγάπη και χαρές για όλα αυτά που ακούραστα  μας προσφέρουν χωρίς ανταλλάγματα. Πρωτίστως, η ίδια της η  οικογένεια και έπειτα η πολιτεία να βοηθήσουν τις μητέρες να βελτιώσουν την καθημερινότητα και γενικότερα την ποιότητα της ζωής τους ,διασφαλίζοντάς τους τη θέση που τους αρμόζει στην κοινωνία για την ανυπολόγιστη και συνεχή προσφορά τους.

Στήριξη, αλληλεγγύη και αναγνώριση της υψηλής και ιερής  αποστολής τους  στην ανθρώπινη κοινωνία, σε μια εποχή που ο ρόλος τους  γίνεται ολοένα και πιο απαιτητικός, υπό εξαιρετικά  δύσκολες συνθήκες, όπως ανεργία, φτώχεια, άγχος, οι μητέρες αγωνίζονται ακούραστα και αθόρυβα  με  πολύ θάρρος να κρατήσουν ενωμένες τις  οικογένειές τους.

Χρόνια Πολλά στις Μητέρες μας!



Η ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ


ΣΟΦΙΑ ΜΑΥΡΙΔΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΙΕΡΙΑΣ:ΤΜΗΜΑ ΠΟΙΟΤΙΚΟΥ & ΦΥΤΟΫΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ:ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:Διαχείριση υπολειμμάτων καλλιεργειών – αποφυγή πυρκαγιών.



Σύμφωνα με τους Κώδικες Ορθής Γεωργικής Πρακτικής, η αυτοφυής βλάστηση, η “καλαμιά” της προηγούμενης καλλιέργειας και η καλλιέργεια χλωρής λίπανσης είναι καλό να καλύπτει το χωράφι τους χειμερινούς μήνες ιδιαίτερα στα επικλινή εδάφη με κλίση μεγαλύτερη του 10%. Η πρακτική αυτή συνιστάται διότι μειώνει την επιφανειακή απορροή και κατά συνέπεια τη διάβρωση του εδάφους και την απώλεια θρεπτικών στοιχείων, συμβάλλοντας έτσι στη διατήρηση της γονιμότητα αυτού.
Ως προς τη διαχείριση των υπολειμμάτων καλλιέργειας, ανάλογα με τις τοπικές συνθήκες, συνιστάται να ακολουθηθούν οι εξής πρακτικές:

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Επιβλαβής οργανισμός καραντίνας – Xylella fastidiosa



      
      ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Επιβλαβής οργανισμός καραντίνας – Xylella fastidiosa

Το Xyllela fastidiosa είναι ένα νέο φυτοπαθογόνο βακτήριο που προσβάλλει πολλά είδη φυτών και είναι οργανισμός καραντίνας για την Ευρώπη και για τη χώρα μας. Το βακτήριο δεν έχει εντοπισθεί στην Ελλάδα, αλλά έχει ταυτοποιηθεί στην περιφέρεια της Απουλίας (Apulia) της Νότιας Ιταλίας σε δένδρα ελιάς. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και υπάρχει προοδευτική εξάπλωση της ασθένειας προς το βορειότερο κομμάτι της Ιταλίας.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ,ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ:Ορθολογική Χρήση Γεωργικών Φαρμάκων


Η Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας  υπενθυμίζει στου παραγωγούς την αναγκαιότητα τήρησης των αρχών της Ολοκληρωμένης Φυτοπροστασίας και των Κωδίκων Ορθής Γεωργικής Πρακτικής σε θέματα χρήσης γεωργικών φαρμάκων.
Παραβάσεις όπως  π.χ. ψεκασμοί εντός οικισμών, ψεκασμοί σε αγροτικούς δρόμους που διέρχονται άνθρωποι και ζώα, ψεκασμοί σε εκτάσεις προς βόσκηση, ανεξέλεγκτη ρίψη και εγκατάλειψη των κενών υλικών συσκευασίας γεωργικών φαρμάκων μετά τη χρήση σε μη ενδεδειγμένους χώρους (αγροί, αρδευτικά κανάλια, στραγγιστικές τάφροι, ρυάκια, ρέματα, κλπ) έχουν ως αποτέλεσμα τη ρύπανση του περιβάλλοντος  και την απειλή της δημόσιας υγείας (δυσμενείς επιδράσεις στον άνθρωπο και τα ζώα).

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ





Σύμφωνα με το άρθρο 4 παρ. 1 του Ν. 2703/1999 (ΦΕΚ 72/α/8-4-1999) καθιερώθηκε η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου, ως ημέρα Πανελλαδικού εορτασμού των εθνικών αγώνων και της εθνικής αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλομένης από το έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941- 44 εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής.
Με το πνεύμα αυτό θα καταβληθεί προσπάθεια για σωστή οργάνωση και συνολική παρουσία στις εκδηλώσεις του εορτασμού, οι οποίες σύμφωνα με τις αποφάσεις αρ. 12045 & 12046/7-04-2015 του Υπουργείου Εσωτερικών & Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ορίζονται ως εξής:

Βολές αρμάτων Πυροβολικού, βαρέων όπλων Πεζικού καθώς Α/Φ και ελικοπτέρων, στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτοχώρου.



Σας  γνωρίζουμε ότι κατά το χρονικό διάστημα από 1 έως 31 Μαΐου 2015 και όλες τις ημέρες της εβδομάδος πλην Σαββάτου-Κυριακής και αργιών και από ώρα 07:00 έως 24:00 θα εκτελούνται βολές αρμάτων Πυροβολικού, βαρέων όπλων Πεζικού καθώς  Α/Φ και ελικοπτέρων,  στο πεδίο βολής αρμάτων Λιτοχώρου.  Συγκεκριμένα,  οι περιοχές  Ι.Μ. ΑΓ. ΔΙΟΝΥΣΙΟΥ- ΓΚΑΛΝΤΡΙΜΟΣ ΡΕΜΑ -ΜΑΝΑ ΡΕΜΑ- ΥΨΩΜΑ ΜΠΑΛΤΑΚΟΥΚΙ-ΥΨΩΜΑ ΑΛΑΤΑΡΙΑ- ΑΡΑΠΗΣ ΡΕΜΑ- ΥΨΩΜΑ ΚΑΝΑΛΙ χαρακτηρίζονται ως επικίνδυνες και οριοθετούνται από τα κατωτέρω στίγματα:
               
1
φ: 40ο  07’  00’’ Β
λ: 22ο  25’  00’’ Α
2
φ: 40ο  15’  00’’ Β
λ: 22ο  25’  00’’ Α
3
φ: 40ο  15’  00’’ Β
λ: 22ο  32’  00’’ Α
4
φ: 40ο  07’  00’’ Β
λ: 22ο  32’  00’’ Α

                Παρακαλούμε όπως άμεσα ενημερώσετε τα  μέλη του Συλλόγου σας   για την αποφυγή του διάπλου της παραπάνω θαλάσσιας περιοχής καθώς θα εκτελούνται πυρά όπλων ευθυτενούς και καμπύλης τροχιάς σε ύψος έως πέντε χιλιάδων (5.000) ποδών άνωθεν της στάθμης της θάλασσας .-                                                       
                                                                                                                                                             Ο Διοικητής

                    
                                                                  
                                                                                                                                 ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΣ Λ.Σ.  ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ Δ.

Ερώτηση κατέθεσε η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ)Σκούφα σχετικά με την επέκταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας και στη Νότια Πιερία. Την Ερώτηση συνυπέγραψαν και άλλοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.



ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας


ΘΕΜΑ: Επέκταση του προγράμματος αντιχαλαζικής προστασίας στην Πιερία     
           
Στους Νομούς Ημαθίας, Πέλλας, Πιερίας, Χαλκιδικής και Κιλκίς είναι σε εφαρμογή πρόγραμμα προληπτικής αντιμετώπισης χαλαζοκαιταιγίδων με εναέριο βομβαρδισμό. Με τη μέθοδο αυτή διαλύονται τα χαλαζοφόρα νέφη όσο το δυνατόν πιο νωρίς με στόχο την αποτροπή της χαλαζόπτωσης και την αποφυγή ζημιών στις σοδειές. Η μέθοδος αυτή είναι η πλέον αποδοτική και μόνη ενδεδειγμένη μεταξύ κάθε εναλλακτικής. Το πρόγραμμα εκτελείται από την εταιρεία “3Δ ΑΕ” υπό την εποπτεία του Υπουργείου σας και του ΕΛΓΑ και τα αεροπλάνα που εκτελούν τις πτήσεις έχουν ως βάση το αεροδρόμιο της Μίκρας στη Θεσσαλονίκη. Στο νομό Πιερίας δεν καλύπτονται όλες οι περιοχές και τα όρια εφαρμογής του προγράμματος περιορίζονται μέχρι την περιοχή του Μακρυγιάλου. Η αναφερόμενη αιτιολογία του περιορισμού αυτού είναι ότι σε περιοχές όπου υπάρχει χωρική στενότητα, όπως το σημείο εκείνο όπου η απόσταση μεταξύ του ορεινού όγκου του Ολύμπου και της θάλασσας είναι μικρή, οι χαλαζοκαταιγίδες αναπτύσσονται πολύ γρήγορα με αποτέλεσμα η προσπάθεια πρόληψης να μην φτάνει έγκαιρα και να μην υπάρχει σκοπιμότητα στην ανάληψη προσπάθειας αντιμετώπισής τους.

Εκδήλωση του Περιφερειακού τμήματος Κατερίνης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στον κεντρικό πεζόδρομο της Κατερίνης σήμερα το πρωί.



Έγγραφη αναφορά (με αριθμό πρωτοκόλλου) προς το Δήμο Κατερίνης, πριν τραυματιστεί κάποιο μωρό, κατέθεσε δημότης.

Προς: Κο Γιώργο Γαβρίδη, εντεταλμένο σύμβουλο υπεύθυνο για την εποπτεία της λειτουργίας και συντήρησης των παιδικών χαρών.
Κοινοποίηση: Κο Σάββα Χιονίδη, Δήμαρχο Κατερίνης


Θέμα : Κίνδυνος για σοβαρούς τραυματισμούς παιδιών, κακοδιαχείριση και σπατάλη δημοσίου χρήματος , άσκοπη απασχόληση δημοτικών υπαλλήλων. Παιδικές χαρές του Δήμου Κατερίνης, κίνδυνοι για σοβαρούς τραυματισμούς παιδιών και κακοδιαχείριση δημοσίου χρήματος.


To Πρόγραμμα των Αγώνων - UEFA U19 - GREECE 2015 που θα γίνει στην Κατερίνη!


Δείτε ζωντανά το συνέδριο της ΚΕΔΕ



Δείτε ζωντανά το συνέδριο της ΚΕΔΕ : http://original.livestream.com/kede

Ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, εδώ και δυο ημέρες συμμετέχει ενεργά στο τακτικό συνέδριο της ΚΕΔΕ στη Χαλκιδική. Το απόγευμα κεντρικός ομιλητής-εισηγητής για θέματα περιβάλλοντος και χωροταξίας.


Έκφραση συγχαρητηρίων



  Ο Διευθυντής και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης εκφράζουμε τα θερμά μας συγχαρητήρια στο μαθητή μας Μπαλαούρα Χρήστο για την κατάκτηση του της 1ης θέσης στους αγώνες Κεντρικής Ελλάδας για το Κύπελλο Εγχρώμων και Μαύρων Ζωνών, που πραγματοποιήθηκαν στη Λάρισα, και απέσπασε το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα Kumite. Τον συγχαίρουμε θερμά, γιατί σύμφωνα με τους διοργανωτές έδειξε άριστη διαγωγή, αθλητικό πνεύμα και ομαδικότητα κατά τη διάρκεια των αγώνων, αποδεικνύοντας με αυτή τη συμπεριφορά ότι εκτιμά και αναγνωρίζει τις προσπάθειες που καταβάλλουμε για τη σωστή διαπαιδαγώγηση των μαθητών μας και το οποίο αποτελεί κορυφαίο καθήκον μας. Του ευχόμεθα ολόψυχα καλή συνέχεια στις επιτυχίες στον αθλητισμό και καλή πρόοδο στις σπουδές του.
 Ο Διευθυντής
Αλεκάκης Παναγιώτης 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΘΡΑΚΗ



Οι μαθητές της Β΄ και της Γ΄ Τάξης του 1ου Γυμνασίου Κατερίνης άλλη μια χρονιά πραγματοποίησαν τριήμερη εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο των Προγραμμάτων Καινοτόμων Δράσεων που εκπονούν οι συνάδελφοι εκπαιδευτικοί του σχολείου μας κατά το τρέχον σχολικό έτος. Για φέτος επιλέξαμε ως προορισμό μας την ακριτική περιοχή του Έβρου και της Θράκης , μιας και γνωρίζουμε καλά ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου μας ότι πρόκειται για μια από τις πιο ευαίσθητες περιοχές της χώρας μας και ως εκ τούτου αποφασίσαμε να εκδράμουμε προς τα εκεί και με τον τρόπο μας να δείξουμε τα αισθήματα συμπαράστασης υλικά και ηθικά προς τους εκεί κατοίκους. Οι μαθητές μας οργανωμένα και με την καθοδήγηση των συνοδών καθηγητών είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν την ευρύτερη περιοχή του Έβρου και της Θράκης, καθώς και να επισκεφθούν πολλά από τα αξιόλογα ιστορικά μνημεία στο Πόρτο Λάγος, στην Κομοτηνή, στην Ξάνθη, στο Διδυμότειχο, στις Φέρρες , στην Καβάλα, στο Σουφλί. Η αμοιβή όλων ήταν ότι οι μαθητές μας επέστρεψαν μετά από τρεις μέρες έχοντας αποκομίσει πλούτο γνώσεων και εμπειριών και, όπως δήλωσαν όλοι τους, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν όλοι μαζί και μαζί με τους καθηγητές τους και να δείξουν υπευθυνότητα σαν ώριμα και μεγάλα παιδιά, μιας και ήταν μακριά από το σπίτι τους και την οικογένειά τους. Ευχή όλων μας είναι να συνεχίσουμε και τις υπόλοιπες σχολικές χρονιές τέτοιου είδους δραστηριότητες.
Για το Σύλλογο Διδασκόντων του 1ου Γυμνασίου
Ο Διευθυντής
Αλεκάκης Παναγιώτης

Το "Πλάτων" στην Ρουμανία. (Φωτογραφίες)



Συνάντηση εργασίας στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ στις παραλίες


Καθορισμό των σημείων ανά δήμο για την εγκατάσταση της ειδικής κατασκευής πρόσβασης των ΑΜΕΑ στη θάλασσα  ζήτησε από τους τρεις δήμους και τους φορείς-συλλόγους ΑΜΕΑ η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου


Πιερικός Αρχέλαος – Αργοναύτης Καλαμαριάς | Β΄εθνική κατηγορία ανδρών




Ο Πιερικός Αρχέλαος θα αντιμετωπίσει την Κυριακή 10 Μαΐου στην Κατερίνη τον Αργοναύτη Καλαμαριάς.Πρόκειται για την τελευταία αγωνιστική μιας πολύ δύσκολης αλλά επιτυχημένης χρονιάς κατά την οποία κατόρθωσε να εξασφαλίσει αρκετά νωρίς την παραμονή στη Β΄εθνική κατηγορία και διεκδίκησε μέχρι τέλους την 3η θέση η οποία οδηγεί στους αγώνες μπαράζ.Την Κυριακή η ομάδα θα αγωνιστεί ώστε να διατηρηθεί στην 5η θέση της τελικής κατάταξης αλλά και για να ευχαριστήσει το φίλαθλο κοινό της ομάδας.

Το Σάββατο 09.Μαίου θα διεξαχθούν οι Διασυλλογικοί Αγώνες της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών Β΄Φάση στο Εθνικό Στάδιο Κατερίνης. Να είστε όλοι εκεί για να ενθαρρύνετε τους αθλητές μας!





Σε οχτώ ομίλους σε όλη την Ελλάδα θα γίνουν οι φετινοί Διασυλλογικοί Αγώνες της κατηγορίας Ανδρών/Γυναικών.
Οι αγώνες θα γίνουν σε δύο ημέρες, με χρονική διαφορά μεταξύ τους και σε διαφορετική πόλη, προκειμένου να εξισορροπούνται και να κατανέμονται όσο είναι δυνατόν ισομερώς τα έξοδα μετακίνησης των σωματείων.
Η αρχή των Διασυλλογικών Αγώνων θα γίνει στις 18 Απριλίου, ενώ η δεύτερη μέρα των αγώνων θα είναι η 9η Μαΐου.
Οι όμιλοι των Διασυλλογικών Αγώνων

Η agenda του τριημέρου στην Κατερίνη (Παρασκευή-Σάββατο-Κυριακή)



Παρασκευή 8 Μαΐου


10:00 Έκθεση ζωγραφικής στην Αστική Σχολή από τον Σύλλογο Γονέων του 14ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης.
11:00 Τα ΕΟΡΤΙΑ Μουσικών Σχολείων Κεντρικής Μακεδονίας στο 2ο/5ο ΓΕΛ Κατερίνης
12:00-14:00 Στην ΕΚΑΒΗ Σεμινάριο Ειδικής Αγωγής

Σάββατο 9 Μαΐου

12:00-16:00 Στην Παραλία Κατερίνης ξεκινάει το Ράλι Ολύμπου
12:30 Στο βιβλιοπωλείο Νέστωρ ο Αύγουστος Κορτώ.
19:00  Μουσικο-αφηγηματική εκδήλωση στην ΕΚΑΒΗ με θέμα : Μακεδονομάχοι - Θρηνητικά και Δοξαστικά Ρωμαίικα Άσματα.
Κυριακή 10 Μαΐου

09:00 Αιμοδοσία στο Σύλλογο Κρητών το ΞΑΘΕΡΙ.
10:30 Στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, η 8η Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία..
11:00 Στον Σταθμό Κατερίνης, λαϊκή Συνέλευση για τις παιδικές χαρές.
11:00 Στην κεντρική Πλατεία Κατερίνης, η γιορτή της Μητέρας.
12:00 Στην ΕΚΑΒΗ απονομή πτυχίων στους Ερυθροσταυρίτες.
19:30 Στην ΕΚΑΒΗ το αφιέρωμα στον Βασίλη Τσιτσάνη.

Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:30 στην ΕΚΑΒΗ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ. Συνδιοργανωτής ο ΟΡ.ΦΕ.Ο.



   Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού της λαϊκής μουσικής και την έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Λιάνη ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός, το κέντρο γραμμάτων και τεχνών Δίου και ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη, διοργανώνουν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις 7:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης, βραδιά λόγου και μουσικής.
   Συνδιοργανωτές της αξιόλογης εκδήλωσης με την οποία η Πιερία τιμά το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο οργανισμός φεστιβάλ Ολύμπου, ο οργανισμός παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Νέστωρ.
    Το Κυριακάτικο απόγευμα συναντώνται και καταθέτουν το σεβασμό και την αναγνώριση των μουσικών ακουσμάτων και της διαδρομής του καλλιτέχνη, ο συγγραφέας του βιβλίου ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός, Γιώργος Λιάνης, καθώς και ερευνητές του έργου του κορυφαίου Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη.
     Σκιαγραφούν και παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη αλλά και τις πολυσήμαντες στιγμές της δημιουργικής πορείας του Βασίλη Τσιτσάνη ο φιλόλογος, ιστορικός και διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κέντρου έρευνας μουσείου Τσιτσάνη Στέλιος Καραγιώργος και ο φιλόλογος, συγγραφέας και επιμελητής στα «Άπαντα Τσιτσάνη» Θεόφιλος Αναστασίου.
   Επίσης ο συγγραφέας και πολιτικός Γιώργος Λιάνης θα αναφερθεί στο βιβλίο του, ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός.
    Η βραδιά διανθίζεται μουσικά από την τριακονταμελή ορχήστρα νέων του Δίου σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή και σε αφηγηματικό λόγο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Χανδόλια που θα διαβάσει κείμενα της αξιόλογης έκδοσης. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Φιλιώ Σέρβου, Αλέξης Ηλιάδης και Νίκος Μπίνος. Από τη «συννεφιασμένη Κυριακή», την «Αρχόντισσα» και τόσα άλλα μοναδικά μουσικά έργα.
   Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.

Η ΣΩΤΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΝΕΣΤΩΡ






ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΥΛΛΑΣ-OI ΠΕΤΡΙΝΕΣ ΘΕΕΣ. ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ ΜΑΤΙ






Ανατολή Κουτσικιανίδου-Προβλήματα Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης


Ως τοπική σύμβουλος της Δημοτικής Κοινότητας Περίστασης με τον συνδυασμό “Άλλος Δρόμος”, έχω καταθέσει τα θέματα-προβλήματα του χωριού μου προς το τοπικό συμβούλιο και τον Πρόεδρο κ. Χελιδονόπουλο Γεώργιο. 

Τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί και απασχολούν σοβαρά τους κατοίκους είναι τα εξής:

1) Υπάρχει έλλειψη φρεατίων σε πολλούς δρόμους. Ακόμη και τα υπάρχοντα φρεάτια όμως χρήζουν καθαριότητας. Επίσης, εντοπίζεται πρόβλημα με τα νερά που λιμνάζουν στο δρόμο μπροστά από την είσοδο του γηπέδου.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε. ΠΙΕΡΙΑΣ-ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΚΑΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΩΝ



Αγαπητοί συνάδελφοι, -ισσες
Σας ενημερώνουμε σχετικά με τα παρακάτω θέματα:
1.    Η  καθιερωμένη αιμοδοσία του συλλόγου θα γίνει στις 14-5-2015 ημέρα  Πέμπτη από τις 9.00   έως  τις 13.00 στο 9ο δημοτικό σχολείο.
Για άλλη μια φορά περιμένουμε να ανταποκριθείτε στο κάλεσμα του ΔΣ μιας και γνωρίζετε όλοι πως πάντα υπάρχουν ανάγκες για αίμα. Παρακαλούμε τους διευθυντές των σχολικών μονάδων να διευκολύνουν τους συναδέλφους αιμοδότες.
2.    Υπενθυμίζουμε πως η συνέλευση και οι εκλογές για τους αντιπροσώπους στην 84η ΓΣ της ΔΟΕ θα γίνουν στις 4-6-2015.
Η κατάθεση ψηφοδελτίων  μπορεί να γίνει μέχρι τις 21-5-2015 ημέρα Πέμπτη από τις 19.00 έως τις 20.00 στα γραφεία του συλλόγου.


                                   ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                      Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Λάμπρου Βασίλης                               Χαϊλατζίδου Γνωσούλα

                    


Καλημέρα, Παρασκευή 8 Μαΐου σήμερα.