Παρασκευή, 8 Μαΐου 2015

Λαϊκή συνέλευση στον Σ. Σταθμό Κατερίνης
Το απόγευμα της Τρίτης, 28 Απριλίου, καθώς πραγματοποιούσαμε την καθιερωμένη έρευνα πεδίου στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Κατερίνης, ενόψει της λαϊκής συνέλευσης, που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Κυριακή, 10 Μαΐου 2015, στις 11 το πρωί, στην αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου του Σιδ. Σταθμού, μια πολύ δυσάρεστη έκπληξη μας περίμενε: ´Ολες οι παιδικές χαρές ήταν γεμάτες χόρτα και εγκαταλελειμμένες.
Στην εικόνα της εγκατάλειψης, βέβαια, η δημοτική αρχή έχει φροντίσει να μας εθίσει, μιας και τα τελευταία 9 χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία ανακαίνιση, συντήρηση και γενικώς καμία προσπάθεια από την πλευρά της, για αξιοπρεπή και ουσιαστική αναβάθμιση των υπαρχουσών παιδικών χαρών. Για δημιουργία νέων, ούτε λόγος, θα ήταν υπερβολική η απαίτησή μας...
Ασφαλώς η δυσάρεστη έκπληξη δεν αφορά την εγκατάλειψη των παιδικών χαρών, αλλά το θράσος της δημοτικής αρχής να μην ακούει και να μην κάνει αυτό που εδώ και μήνες φωνάζουμε και καταγγέλλουμε.
Η λαϊκή συνέλευση της ερχόμενης Κυριακής είναι η τέταρτη στη σειρά που πραγματοποιεί η δημοτική παράταξη “Άλλος Δρόμος” και το βασικό θέμα της είναι πάντα η πορεία και εξέλιξη των παιδικών χαρών. Γιατί είναι ένα θέμα, που σε πρώτη ανάγνωση αφορά τα παιδιά μας και την ψυχοκινητική τους υγεία και κατάσταση, αλλά σε μια δεύτερη ανάγνωση έχει να κάνει με τους δημόσιους χώρους συνολικά .
Στους δημόσιους χώρους διευκολύνεται η συνεύρεση, η επικοινωνία και ο διάλογος των πολιτών, που είναι και η βάση της δημοκρατίας. Οι χώροι αυτοί είναι και πρέπει να παραμένουν δημόσιοι και όσοι τους καταστρέφουν, τους κλείνουν και γενικά δεν τους σέβονται θα μας βρίσκουν πάντα απέναντι.


Οι σύμβουλοι του “Άλλου Δρόμου” στη Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης
Αναστάσιος Γιαμούζης
Σοφία Ελευθεριάδου
Κωνσταντίνος Ζάννας
                                                                       dkk.allosdromos@gmail.com