Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Την Κυριακή 10 Μαΐου στις 7:30 στην ΕΚΑΒΗ ΤΟ ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ. Συνδιοργανωτής ο ΟΡ.ΦΕ.Ο.



   Με αφορμή τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από τη γέννηση του μεγάλου Έλληνα δημιουργού της λαϊκής μουσικής και την έκδοση του βιβλίου του Γιώργου Λιάνη ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός, το κέντρο γραμμάτων και τεχνών Δίου και ο εκδοτικός οργανισμός Λιβάνη, διοργανώνουν την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 στις 7:30 μ.μ. στο πνευματικό κέντρο ΕΚΑΒΗ του Δήμου Κατερίνης, βραδιά λόγου και μουσικής.
   Συνδιοργανωτές της αξιόλογης εκδήλωσης με την οποία η Πιερία τιμά το έργο του Βασίλη Τσιτσάνη, ο οργανισμός φεστιβάλ Ολύμπου, ο οργανισμός παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού, πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης και το βιβλιοπωλείο Νέστωρ.
    Το Κυριακάτικο απόγευμα συναντώνται και καταθέτουν το σεβασμό και την αναγνώριση των μουσικών ακουσμάτων και της διαδρομής του καλλιτέχνη, ο συγγραφέας του βιβλίου ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός, Γιώργος Λιάνης, καθώς και ερευνητές του έργου του κορυφαίου Τρικαλινού μουσικοσυνθέτη.
     Σκιαγραφούν και παρουσιάζουν το βιβλίο του Γιώργου Λιάνη αλλά και τις πολυσήμαντες στιγμές της δημιουργικής πορείας του Βασίλη Τσιτσάνη ο φιλόλογος, ιστορικός και διευθυντής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Πιερίας Γιάννης Καζταρίδης, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του κέντρου έρευνας μουσείου Τσιτσάνη Στέλιος Καραγιώργος και ο φιλόλογος, συγγραφέας και επιμελητής στα «Άπαντα Τσιτσάνη» Θεόφιλος Αναστασίου.
   Επίσης ο συγγραφέας και πολιτικός Γιώργος Λιάνης θα αναφερθεί στο βιβλίο του, ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ-αιώνιος καλπασμός.
    Η βραδιά διανθίζεται μουσικά από την τριακονταμελή ορχήστρα νέων του Δίου σε καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Νίκου Πατρή και σε αφηγηματικό λόγο του ηθοποιού και σκηνοθέτη Γιώργου Χανδόλια που θα διαβάσει κείμενα της αξιόλογης έκδοσης. Τα τραγούδια θα ερμηνεύσουν οι τραγουδιστές Φιλιώ Σέρβου, Αλέξης Ηλιάδης και Νίκος Μπίνος. Από τη «συννεφιασμένη Κυριακή», την «Αρχόντισσα» και τόσα άλλα μοναδικά μουσικά έργα.
   Την εκδήλωση συντονίζει και παρουσιάζει ο Περικλής Χατζηγιάννης.