Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2015

Διανομή βεβαιώσεων πιστοποίησης εκπαιδευτικών στις ΤΠΕ


Το Υπουργείο Παιδείας με ανακοίνωση του ενημερώνει ότι οι Εκπαιδευτικοί που συμμετείχαν επιτυχώς στις διαδικασίες πιστοποίησης Α” και Β” Επιπέδου των παρακάτω περιόδων: 3ης περιόδου πιστοποίησης Α” επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Ιούλιος 2012) 4ης περιόδου πιστοποίησης Α” επιπέδου ΤΠΕ (Ιούνιος – Ιούλιος 2013), 2ης περιόδου πιστοποίησης Β” Επιπέδου ΤΠΕ (Δεκέμβριος 2011 – Φεβρουάριος 2012) και 3ης περιόδου πιστοποίησης Β” Επιπέδου ΤΠΕ (Μάιος – Σεπτέμβριος 2013) στο πλαίσιο της Πράξης «Επιμόρφωση των Εκπαιδευτικών για την Αξιοποίηση και Εφαρμογή των ΤΠΕ στη Διδακτική Πράξη» του Ε.Π. «Εκπαίδευση & Δια Βίου Μάθηση» του ΕΣΠΑ, η οποία υλοποιείται με τη συγχρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Ελληνικού Δημοσίου μπορούν να παραλάβουν τις πρωτότυπες Βεβαιώσεις Πιστοποίησης από τις οικείες Διευθύνσεις Εκπαίδευσης.

 

ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΠΑΜΠΙΕΡΙΚΟΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΘΗΤΕΣ ΓΥΜΝΑΣΙΩΝ-ΛΥΚΕΙΩΝ


Συγκομιδή και εξαγωγή ελαιολάδου υπέρ ενισχύσεως των αναγκών του Φιλόπτωχου Ταμείου της Ενορίας.

Με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεώργιου, για 3η συνεχή χρονιά  πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2015, εθελοντική εξόρμηση των  Μελών του Ενοριακού Φιλοπτώχου Ταμείου και της Μικτής χορωδίας του Ιερού Καθεδρικού Ναού Θείας Αναλήψεως  για τη συλλογή ελαιοκάρπων.

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΄΄ ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ΄΄

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν. Πιερίας ΄΄Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ΄΄ εν όψει της εκδήλωσης παρουσίασης του βιβλίου ΄΄ ΟΙ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΟΙ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΟΥΣ ΕΘΝΟΥΣ΄΄ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων, διοργανώνει εκδρομή για την πόλη της Θεσ/νίκης το Σάββατο 21/11/2015 ημέρα  γιορτής των Ενόπλων Δυνάμεων, στο Πολεμικό Μουσείο Θεσ/νικης, όπου η χορωδία ενηλίκων του συλλόγου, θα τραγουδήσει πολεμικά σαρακατσάνικα τραγούδια, στο πλαίσιο της εκδήλωσης.

 

Πρόγραμμα εορτασμού επετείου Εθνικής Αντίστασης

Η Εθνική Αντίσταση εναντίον των στρατευμάτων κατοχής 1941-1944, προέκταση και ολοκλήρωση του έπους της Αλβανίας, των μακεδονικών οχυρών και της Μάχης της Κρήτης, υπήρξε έργο όλων των Ελλήνων που αντιτάχθηκαν, με τις όποιες δυνάμεις τους, στους κατακτητές και πολέμησαν για το πανάκριβο αγαθό της Ελευθερίας, ενάντια στο ναζισμό και το φασισμό.

Πρόγραμμα εορτασμού της Ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων


          Το Σάββατο, 21η Νοεμβρίου 2015 θα εορτασθεί με λαμπρότητα και επισημότητα σε ολόκληρη τη χώρα η Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.
          Στην Κατερίνη, σύμφωνα με τις υπ’ αριθ. 36994 & 36993/22-10-2015 εγκυκλίους του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης – Τμήμα Οργάνωσης και Απλούστευσης Διαδικασιών & Εθιμοτυπίας θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις:

Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής-Τμήμα Ποιοτικού & Φυτοϋγειονομικού Ελέγχου:Πρόσκληση σε ενημερωτική εκδήλωση για τη φυτοπροστασία της κερασιάς

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Κερασοπαραγωγών «Άγιος Δημήτριος» σας προσκαλούν την Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015 στις 12:00 το μεσημέρι, στην ενημερωτική εκδήλωση με θέμα “ΦΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΣΙΑΣ” στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πολιτιστικού Συλλόγου Αγίου Δημητρίου. Η ενημέρωση θα πραγματοποιηθεί από κλιμάκιο Γεωπόνων της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της ΠΕ Πιερίας και του Περιφερειακού Κέντρου Προστασίας Φυτών και Ποιοτικού Ελέγχου Θεσσαλονίκης και του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης.
Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΥ – ΚΙΤΣΙΟΥ ΕΥΔΟΚΙΑ


Μεγάλη επιτυχία σημείωσε η συναυλία με το Δημήτρη Μπάση και την Ορχήστρα Νέων Δίου που συνδιοργανώθηκε από την Π.Ε.Πιερίας,την Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος και τον Ι.Ν. Τιμίου Σταυρού



ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ 2017


Π.Ε.ΠΙΕΡΙΑΣ:Πρόσκληση σε Σεμινάριο/Ημερίδα Επιμόρφωσης στην Π.Ε.Πιερίας με Θέμα το Τσάι του Βουνού


Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος ΣΤ’)- Δυσλεξία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα


        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.

Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;

       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Απονομή Διπλωμάτων στους εθελοντές, που έλαβαν μέρος στην δράση του Δήμου Κατερίνης: «Οκτώβριος: Μήνας Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού»



Ετήσιος χορός Μ.Π.Σ. Νοσταλγών Της Παράδοσης


Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του οικογενειακού κέντρου <Πιερίδα> πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 14 Νοεμβρίου με μεγάλη επιτυχία ο πρώτος ετήσιος χορός του Μορφωτικού Πολιτιστικού Συλλόγου Νοσταλγοί της Παράδοσης ικανοποιώντας μουσικοχορευτικά τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου.