Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Την Κατερίνη επισκέπτεται αύριο η βουλευτής Σερρών ΝΔ κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Θα μιλήσει στις 7:00 το απόγευμα στα γραφεία της ΝΟΔΕ Πιερίας.

Το νέο Δ.Σ της ΕΛΜΕ Πιερίας.



Βαρδακώστας Γιώργος-Πρόεδρος
Συμεωνίδης Στάθης-Αντιπρόεδρος
Αντωνίου Χρήστος-Γενικός Γραμματέας
Γάτας Δημήτρης-Ταμίας
Κολόμβας Γιάννης-Μέλος
Χαραλάμπους Άννα-Μέλος

Ριαλάς Γιώργος-Μέλος

Οι κακές καιρικές συνθήκες δεν επέτρεψαν μεγάλη συμμετοχή των υποστηρικτών του «ΜΕΝΟΥΜΕ ΕΥΡΩΠΗ» στην προγραμματισμένη εκδήλωση στην πλατεία ελευθερίας στην Κατερίνη. Πληροφορίες της «ΑΛΗΘΕΙΑΣ» αναφέρουν ότι η εκδήλωση θα επαναληφθεί την Πέμπτη την ίδια ώρα στην πλατεία. Σε λίγο φωτορεπορτάζ στην «ΑΛΗΘΕΙΑ» από την σημερινή εκδήλωση.


Η ΠΙΕΡΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΕΝΑ ΗΧΗΡΟ ΟΧΙ


ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΓΥΜΝΑΣΙΟ – ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ Σήμερα Τρίτη 30-6-2015 και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ Το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης παρουσιάζουν τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία»

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», ένα γοητευτικό, λαϊκό παραμύθι, του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσιάζουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).
Την εποχή που γράφτηκε το έργο ο κόσμος έβγαινε από τα ερείπια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί για να χτίσει ξανά τη ζωή του. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1945 και έμελλε να γίνει από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα  έργα του Γερμανού δραματουργού και ποιητή, παγκοσμίως.

Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις



Αποστόλου: Κανένας κίνδυνος για τις αγροτικές επιδοτήσεις

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου έκανε την ακόλουθη δήλωση:
Επειδή η κινδυνολογία όσων θέλουν να συνεχίσει η χώρα να βαδίζει την καταστροφική οδό των μνημονίων έφτασε τώρα να ακουμπάει και τον αγροτικό τομέα και επειδή επιχειρείται η τρομοκράτηση των αγροτών με αναφορές σε δήθεν κινδύνους για τις αγροτικές επιδοτήσεις, οφείλω να ξεκαθαρίσω υπεύθυνα τα εξής:
1) Το χρονοδιάγραμμα πληρωμών στον αγροτικό τομέα, είτε πρόκειται για τις ενισχύσεις της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, είτε για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ, είτε για τις πληρωμές του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τηρείται κανονικά και οι πληρωμές γίνονται και θα γίνονται στο χρόνο τους χωρίς κανένα πρόβλημα.
2) Οι αγροτικές επιδοτήσεις αποτελούν ενισχύσεις που λαμβάνουν οι αγρότες στο πλαίσιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η συμμετοχή της χώρας μας στην Ε.Ε. ούτε συζητείται ούτε διακυβεύεται από τη διεξαγωγή του δημοψηφίσματος της ερχόμενης Κυριακής. Η Ελλάδα είναι μια ευρωπαϊκή χώρα, ισότιμος εταίρος της Ε.Ε. και έτσι θα συνεχίσει να είναι.
3) Οι Έλληνες αγρότες γνωρίζουν ότι το μοναδικό ερώτημα στο δημοψήφισμα της Κυριακής αφορά την αποδοχή ή την απόρριψη της πρότασης των δανειστών που, ειδικά με όσα προβλέπει για τον αγροτικό τομέα, αποτελεί ταφόπλακα για το παρόν και το μέλλον τους. Θα πουν λοιπόν ένα βροντερό και περήφανο όχι, ανοίγοντας το δρόμο για ένα καλύτερο αύριο.

Τα υποκαταστήματα των τραπεζών στην Κατερίνη που θα ανοίξουν από αύριο έως και την Παρασκευή για την καταβολή των συντάξεων από Alpha Bank, Πειραιώς, Εθνική Τράπεζα, Eurobank, και Attica


Eurobank: Εθνικής Αντιστάσεως και ΝΤΤ (πρώην Ταμιευτήριο)
Alpha Bank: Πλατεία Ελευθερίας και 16ης Οκτωβρίου
Πειραιώς:  Ίωνος Δραγούμη 9
Εθνική: Ειρήνης 5

Αττικής: 19ης Μαϊου και Ν. Δίκα.

Δωρεάν θα διατίθενται στους φιλάθλους τα εισιτήρια για το Euro U19 που θα γίνει στα γήπεδα της Κατερίνης, της Βέροιας και της Λάρισας, όπως ανακοίνωσε η ΕΠΟ, λόγω των οικονομικών εξελίξεων στη χώρα.

Αναλυτικά η δήλωση του προέδρου της ΕΠΟ, Γιώργου Γκιρτζίκη:

«Η απόφασή μας να διαθέσουμε, χωρίς οικονομικό αντάλλαγμα, τα εισιτήρια των αγώνων του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων, ήταν αβίαστη εκ μέρους μας. Τη λάβαμε προ ολίγων ημερών και προχωρήσαμε στην υλοποίησή της σήμερα, διότι έπρεπε να διευθετήσουμε ορισμένα τεχνικά ζητήματα.

Το γεγονός ότι, σε δύσκολους καιρούς για όλους μας, αποφασίσαμε να παραιτηθούμε από πιθανά έσοδα, δεν ισοδυναμεί με πράξη γενναιοδωρίας, αλλά στοιχειώδους προσαρμογής στην πραγματικότητα. Άλλωστε, θεωρώ ότι επιβάλλεται να αρθούμε όλοι μας στο ύψος των περιστάσεων, κάνοντας ο καθένας αυτό που του αναλογεί με υπευθυνότητα και ψυχραιμία.

Το ποδόσφαιρο, ως το δημοφιλέστερο άθλημα, δεν παίζεται ερήμην της κοινωνίας. Είναι αναπόσπαστο μέρος της και των προβλημάτων που αντιμετωπίζει. Ταυτόχρονα, το ποδόσφαιρο είναι μια ευκαιρία αναψυχής. Σ’ αυτή δυσχερή συγκυρία, λοιπόν, αν υπάρχει χώρος για διασκέδαση στην καθημερινότητά μας, προσφέρουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους της Πιερίας, της Λάρισας και της Ημαθίας να απολαύσουν “σήμερα” τα αστέρια του “αύριο” χωρίς καμία επιβάρυνση».

Η διάθεση δωρεάν εισιτηρίων πραγματοποιείται από τα εξής σημεία:

Οδός Ακάστου, Κατερίνη. Άμεση ανάγκη ασφαλτόστρωσης!


Αναγκαία θεωρείται η ασφαλτόστρωση στην οδό Ακάστου στο Υδραγωγείο Κατερίνης ενόψει και του καλοκαιριού λόγου ανυπόφορης σκόνης των χαλικιών, αυτό το μικρό ταλαιπωρημένο κομμάτι, δημιουργώντας εδώ και αρκετούς μήνες προβλήματα στην μετακίνηση τόσο των κατοίκων όσο και των διερχομένων οχημάτων, μιας και δεν υπάρχει και φωτισμός στο κομμάτι αυτό κάθετα στην Εθνικής Αντίστασης με Κολινδρού. Ας μην μείνει σε εκκρεμότητα αυτό το μικρό τμήμα του οδοστρώματος, μιας και σε κάθε νεροποντή γίνεται αδύνατη η πρόσβαση των πεζών, κατοίκων της περιοχής. Ας επιμεληθούν οι αρμόδιοι του Δήμου, δείχνοντας κατανόηση μιας και από καιρό ήταν τα συνεργεία στην συγκεκριμένη περιοχή καθώς υπάρχει και στον προγραμματισμό του Δήμου.  

Προς τους συνάδελφους οικοδόμους και τα συναφή επαγγέλματα


Συνάδελφοι οικοδόμοι .

Γνωρίζουμε όλοι, πως κατάφεραν τον πιο δυνατό κλάδο της οικονομίας να τον διαλύσουν.
Πέντε και επιπλέον χρόνια χωρίς ουσιαστικά δουλειά αλλά και όπου γίνεται μεροκάματο είναι μειωμένο . Όσο  για το ένσημο, αστεία πράγματα !!
Ταμείο ανεργίας δεν δικαιούμαστε , ούτε κάποιο βοήθημα. Στην  πραγματικότητα ψευτοεπιβιώνουμε. Εμάς τους οικοδόμους, το πιο περήφανο τμήμα των εργαζομένων, με την μεγαλύτερη αγωνιστική παράδοση στη χώρα, μας έχουν οδηγήσει με τις επιλογές τους στην εξαθλίωση .
Ένας ολόκληρος κλάδος πάνω από 400.000 συνάδελφοι  στην οικοδομή και στα συναφή επαγγέλματα έχουμε γίνει φαντάσματα .
Αυτοί που μας έφεραν σε αυτή την κατάσταση, μας ζητάτε τώρα να υπογράψουμε και προσωπικά ο καθένας μας, την εξαφάνισή μας, ψηφίζοντας ναι στο δημοψήφισμα .
Οι απανταχού χορτασμένοι μας κουνάν  το δάχτυλο, μας φοβερίζουν και μας εκβιάζουν, λες και δεν ξέρουμε ότι ποτέ ο χορτασμένος δεν κατάλαβε τον πεινασμένο.
Συνάδελφοι, εμείς που δεν φοβηθήκαμε την σκληρή δουλειά  της οικοδομής δεν πρέπει να λυγίσουμε .

Την Κυριακή 5 Ιουλίου όλοι να δώσουμε ένα μάθημα αξιοπρέπειας , περηφάνιας αλλά και επιβίωσης ψηφίζοντας:   


                                                         ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ
                                                         ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ




                                                           ΔΙΟΝΥΣΙΔΗΣ ΣΙΜΟΣ

                                      Γραμματέας σωματείων οικοδόμων Κατερίνης  

ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΕΙΤΟΥΡΓΟ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ


Την Τρίτη 30 Ιουνίου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίων Αποστόλων Κορινού Πιερίας τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Βάρνας και Μεγάλης Πρεσλάβας κ. Ιωάννης (Πατριαρχείο Βουλγαρίας), συλλειτουργούντος και του οικείου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου.
Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους κατοίκους του Κορινού είναι απόγονοι προσφύγων που ήλθαν από την κωμόπολη Άσπρος, σημερινή Μπιάλα (Biala), που βρίσκεται κοντά στη Βάρνα της Βουλγαρίας. Το 2006 ίδρυσαν και Σύλλογο Ανατολικορωμυλιωτών.

ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΤΟΝ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΠΕΖΟΔΡΟΜΟ ΣΗΜΕΡΑ-ΕΠΙΤΡΟΠΗ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ

 Περίπτερο για να ενημερώσουν τους πολίτες της Κατερίνης στήσανε σήμερα το πρωί τα μέλη της Επιτροπής Υποστήριξης του Όχι.
Εκεί ήταν ο Αστέριος Καστόρης, Πρόεδρος του Νομαρχιακού Τμήματος της ΑΔΕΔΥ που μας είπε:

ΒΕΤΣΟΣ-ΧΑΪΛΑΤΖΙΔΟΥ-ΚΑΣΤΟΡΗΣ

Το 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης Δήμου Κατερίνης. Το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό & την Ολυμπιακή Ακτή

Mουσικοχορευτικά σχήματα από τις εξής χώρες: Ουγγαρία, Τουρκία, Βουλγαρία, Πολωνία, Ρουμανία, Σλοβακία, Γεωργία και Ελλάδα λαμβάνουν μέρος στο 2ο Διεθνές Φεστιβάλ Παράδοσης, που διοργανώνει ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας, υπό την αιγίδα του Δήμου Κατερίνης.

Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν  το Σάββατο 04 και την Κυριακή 05 Ιουλίου στον Κορινό και την Ολυμπιακή Ακτή αντίστοιχα.

Το αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Νέα Πρωτιά για το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης


 Πρωτιά στη Ρομποτική από το 5ο ΓΕΛ Κατερίνης
Την 1η θέση  κέρδισε η ομάδα του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης, στην κατηγορία  Λυκείου σε διαγωνισμό ρομποτικής που πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 27 Ιουνίου 2015, ενόψει της Ολυμπιάδας Ρομποτικής που θα πραγματοποιηθεί φέτος στο Κατάρ.
Οι μαθητές της Γ’  τάξης Ζώγος Σωτήρης, Παπαδόπουλος Τριαντάφυλλος, Τζώρτζογλου Στέφανος και Φτάρας  Γεώργιος μαζί με τη συντονίστρια καθηγήτρια Πληροφορικής Παπακώστα Κατερίνα  συμμετείχαν στον Περιφερειακό Διαγωνισμό Εκπαιδευτικής Ρομποτικής που ήταν υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας.
Ο Διευθυντής, οι Υποδιευθυντές , ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 5ου ΓΕΛ Κατερίνης συγχαίρουν θερμά τους μαθητές και την υπεύθυνη καθηγήτρια.

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΟΚΚΙΝΟΠΛΙΤΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ "Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"


Η ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ αποτελεί υπέρτατη πράξη αγάπης και αλληλεγγύης προς τους συνανθρώπους μας... Ας το αποδείξουμε έμπρακτα για μία ακόμη φορά, μέλη και φίλοι του Συλλόγου μας, αφιερώνοντας λίγα λεπτά από τον χρόνο μας!
Την ΠΕΜΠΤΗ 2 ΙΟΥΛΙΟΥ 2015, από τις 9 το πρωί έως και τη 1 το μεσημέρι, ειδικό συνεργείο του Τμήματος Αιμοδοσίας του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης θα βρίσκεται στη Στέγη του Συλλόγου (Νίκης 12 - 2351039364), για να συνδράμει προς αυτό το σκοπό!
Δίνουμε αίμα... χαρίζουμε ΖΩΗ!!!

Με εκτίμηση,


το ΔΣ του Συλλόγου Κοκκινοπλιτών Πιερίας " Ο ΟΛΥΜΠΟΣ"

«Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…» Την Πέμπτη 02 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου

Μουσικό αφιέρωμα στην Πανσέληνο, στο ολόγιομο φεγγάρι, σύμβολο της ζωής, της ομορφιάς,  του έρωτα συνδιοργανώνουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, την Πέμπτη 02 Ιουλίου και ώρα 21:00 στο Ανοικτό Θέατρο Πάρκου.
Η συναυλία φέρει τον τίτλο «Έχει πανσέληνο απόψε κι είναι ωραία…» με την Ορχήστρα και τη Χορωδία Ευρωπαϊκής Μουσικής του Σχολείου να παρουσιάζουν αγαπημένα τραγούδια και μελωδίες ξένων και Ελλήνων συνθετών με σημείο αναφοράς την Πανσέληνο, που πλέκει όνειρα, ταξιδεύει και μαγεύει.
Fly me to the moon, Χάρτινο το φεγγαράκι, Φεγγάρι μάγια μου ’κανες, Moon river, Canzone  del  mal di  luna, Το φεγγάρι κάνει βόλτα κ.ο.κ. είναι ορισμένες μόνο από τις συνθέσεις, που θα ρίξουν φως στη νύχτα, ενώ υπόσχονται να διαμορφώσουν μουσική ατμόσφαιρα μοναδική και υποβλητική.

ΟΙ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ

ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Διδασκαλία – Ενορχήστρωση – Διεύθυνση: Δημήτρης Καραπινίδης
Διδασκαλία φωνών: Μιχάλης Καρυοφυλλίδης

ΧΟΡΩΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
Διδασκαλία – προσαρμογή φωνών: Παπαϊωάννου Μαρία – Βασιλειάδης Λουκάς
Διεύθυνση: Παπαϊωάννου Μαρία
Πιάνο: Βασιλειάδης Λουκάς – Παυλίδης Σάββας

Την καλλιτεχνική επιμέλεια της βραδιάς υπογράφει ο Δημήτρης Σιακάρας, σκηνοθέτης – ηθοποιός του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος.
Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΠΑΡΕΚΚΛΗΣΙΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΜΑΞΙΜΟΒΙΤΣ



ΕΠΣ ΠΙΕΡΙΑΣ «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΩΝ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΙΣΤΩΝ ΠΕΡΙΟΔΟΥ 2015 - 2016»



           Από την Ε.Π.Σ. Πιερίας γίνεται γνωστό στα σωματεία ότι οι προθεσμίες των εγγραφών, μετεγγραφών και αποδεσμεύσεων των ποδοσφαιριστών για τη ποδοσφαιρική περίοδο 2015 – 2016 έχουν ως εξής:

Συμβουλές από την Ελληνική Αστυνομία για τους χρήστες Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.)


Συμβουλές για τους χρήστες Αυτόματων Ταμειολογιστικών Μηχανών (Α.Τ.Μ.)  
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για την ασφάλειά σας, όταν χρησιμοποιείτε τις Αυτόματες Τραπεζικές Μηχανές (Α.Τ.Μ.):

Ως προς τον τρόπο χρήσης των Α.Τ.Μ.

Πριν ξεκινήσετε τη συναλλαγή ελέγξτε προσεκτικά το χώρο γύρω σας για τυχόν ύποπτες κινήσεις.
Βεβαιωθείτε ότι στο χώρο που βρίσκεται το Α.Τ.Μ. δεν υπάρχει κάποιο πρόσθετο εξάρτημα, του οποίου η παρουσία δεν δικαιολογείται.
Εάν εντοπίσετε οποιοδήποτε ύποπτο αντικείμενο, αλλοιώσεις ή σημάδια στη σχισμή υποδοχής της κάρτας, όπως στρεβλωμένο πλαίσιο, εκδορές, επιπλέον εξαρτήματα, τρύπες κ.λ.π. αποφύγετε να χρησιμοποιήσετε το συγκεκριμένο Α.Τ.Μ. Ειδοποιήστε αμέσως την Τράπεζα.
Σε περίπτωση που το Α.Τ.Μ. κρατήσει την κάρτα ή αντιμετωπίσετε οποιοδήποτε προβλήματος κατά τη συναλλαγή, επικοινωνήστε μόνο με την Τράπεζα που σας χορήγησε την κάρτα.
Μην εμπιστεύεστε αγνώστους που προθυμοποιούνται να σας βοηθήσουν στο χειρισμό του Α.Τ.Μ. ή ζητούν το ΡΙΝ της κάρτας σας.
Σε περίπτωση που το μηχάνημα παρουσιάσει οποιαδήποτε βλάβη, επικοινωνήσετε μόνο με τα τηλέφωνα της Τράπεζας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ YΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΟΥ ΟΧΙ


Να γιατί, την Κυριακή, ψηφίζουμε ΟΧΙ

Τι σημαίνει (μεταξύ άλλων) ψηφίζουμε ΝΑΙ  (στο τελεσίγραφο των θεσμών)

Για τους μικρομεσαίους-ελεύθερους επαγγελματίες:
- Να επιβληθεί 23% ΦΠΑ στην εστίαση
- Να καταργηθεί η έκπτωση ΦΠΑ στα νησιά
- Να επιβληθεί προκαταβολή φόρου 100% στις εταιρείες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Για τους αγρότες:
-Να καταργηθούν οι εκπτώσεις φόρου για τους αγρότες (πετρέλαιο, φόρος εισοδήματος)

Για τους συνταξιούχους:
- Να παγώσουν οι συντάξεις ως το 2021
- Να αυξηθούν οι κρατήσεις για υγειονομική περίθαλψη στις συντάξεις από το 4% στο 6% τόσο για τις κύριες όσο και για τις επικουρικές συντάξεις

- Να καταργηθεί σταδιακά το ΕΚΑΣ
- Να καταργηθούν όλες οι εισφορές υπέρ τρίτων που χρηματοδοτούν τα ασφαλιστικά ταμεία, που συνεπάγεται μείωση των εσόδων τους κατά πάνω από €700 εκατ.
- Να εφαρμοστεί η ρήτρα μηδενικού ελλείμματος και η χρηματοδότηση των επικουρικών ταμείων να γίνεται μόνο από ίδιους πόρους
- Να περιοριστούν άμεσα οι πρόωρες συντάξεις
- Να εφαρμοστεί πλήρως ο μνημονιακός νόμος 3863/2010 για το ασφαλιστικό

Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικού Συμβουλίου

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 30 Ιουνίου 2015, ημέρα Τρίτη και ώρα 19.30 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στα εξής θέματα:

ΚΥΡΙΤΣΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ, ΖΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΛΑΡΙΝΟ, ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ, ΚΑΤΕΡΙΝΗ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ




Αλλάζουν οι ημερομηνίες Κατάταξης στο Στρατό Ξηράς για την Δ΄ ΕΣΣΟ 2015! Τροποποίηση Διαταγής που αφορά την Κατάταξη στο Στρατό Ξηράς με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ.


1. Λόγω της προκηρύξεως του δημοψηφίσματος την Κυριακή 05 Ιουλίου 2015, και προς διευκόλυνση της ασκήσεως του εκλογικού δικαιώματος των στρατευσίμων που προέρχονται από αναβολές υγείας και υποχρεούνται να καταταγούν με την 2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, εξεδόθη τροποποιητική, όσον αφορά στις ημερομηνίες κατατάξεως, εγκύκλιος διαταγή του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την οποία οι στρατεύσιμοι της 2015 Δ΄ΕΣΣΟ που προέρχονται από αναβολές υγείας προσκαλούνται να καταταγούν στον Στρατό Ξηράς, την Τετάρτη 08 και Πέμπτη 09 Ιουλίου 2015 αντί την Τετάρτη 01 και Πέμπτη 02 Ιουλίου 2015.

     2. Τα Δελτία Κατατάξεως που έχουν ήδη εκδοθεί βάσει της υπ΄αριθμόν 41/2015 ΕΔΥΕΘΑ/ΓΕΣ/ΔΣΛ/2ο, θεωρούνται ισχύοντα και οι επ΄ αυτών αναγραφόμενες ημερομηνίες κατατάξεως αντιστοιχίζονται αυτοδικαίως – χωρίς να απαιτείται η αλλαγή τους από στρατιωτική αρχή – ως ακολούθως:

α. Η 01 Ιουλίου 2015 με την 08 Ιουλίου 2015.
          β. Η 02 Ιουλίου 2015 με την 09 Ιουλίου 2015.


3. Όλες οι στρατιωτικές αρχές, εφόσον παρουσιασθούν ενώπιων τους στρατεύσιμοι υποχρεούμενοι με την   2015 Δ΄ ΕΣΣΟ, είναι εξουσιοδοτημένες να προβαίνουν αυτεπαγγέλτως σε αλλαγή των επί των Δελτίων Κατατάξεως αναγραφομένων ημερομηνιών, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 2 της παρούσας.

Η πρόταση του ΚΚΕ για το δημοψήφισμα: Διαδώστε την, τυπώστε την, ρίξτε την στην κάλπη!

Το ΚΚΕ καλεί το λαό στο δημοψήφισμα της Κυριακής να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη. Να σηκώσει το ανάστημά του και να εκφράσει στο δημοψήφισμα την αντίθεσή του στην ΕΕ και τα μνημόνια διαρκείας της.
Ούτε η πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ, ούτε η κυβερνητική πρόταση των 47 + 8 συμπληρωματικών σελίδων διορθώνονται γιατί είναι γεμάτες βάρβαρα αντιλαϊκά μέτρα. Το κάλπικο «όχι» που προτείνει η κυβέρνηση είναι ένα μεγάλο «ναι» στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ, είναι «ναι» στην κλιμάκωση της επίθεσης σε βάρος του λαού.
Το ΚΚΕ καλεί το λαό να μη διαλέξει νέο μνημόνιο. Να «ακυρώσει» αυτό το δίλημμα, «ρίχνοντας» στην κάλπη την πρόταση του ΚΚΕ:
Όχι στην πρόταση των ΕΕ - ΔΝΤ - ΕΚΤ.
Όχι στην πρόταση της κυβέρνησης.
Αποδέσμευση από την ΕΕ,
με το λαό στην εξουσία.


http://www.902.gr/eidisi/politiki/70561/i-protasi-toy-kke-gia-dimopsifisma-diadoste-tin-typoste-tin-rixte-tin-stin#/0


ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ ΑΝΑΒΑΛΛΕΤΑΙ Η ΠΡΕΜΙΕΡΑ ΤΟΥ 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ


   Λόγω των έκτακτων πολιτικών εξελίξεων, ο ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ μετά από αίτημα και του καλλιτεχνικού σχήματος, αναβάλλει την προγραμματισμένη για το Σάββατο 4 Ιουλίου 2015 πρεμιέρα του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ με τη μουσική παράσταση «πριν το χάραμα».
   Επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ γνωστοποιεί ότι το υπόλοιπο πρόγραμμα του 44ου ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ παραμένει ως έχει..
   Για όλες τις εξελίξεις θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση.
  

                                 Το Δ.Σ. του ΟΡ.ΦΕ.Ο.

1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης Ο πρεσβευτής της εθνικής Ελλάδας ποδοσφαίρου Γιώργος Καραγκούνης στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Κατερίνης

ΠΡΑΞΗ ΑΓΑΠΗΣ του Γιώργου Καραγκούνη μετά από πρόσκληση του διευθυντή του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης Βασίλη Τσακιρίδη

Τη μοναδική ευκαιρία είχαν οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης στις 9/6/15 να γνωρίσουν από κοντά τον πρεσβευτή των Εθνικών Ομάδων Ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη στο σχολείο τους οι μαθητές του 1ου Δημοτικού Σχολείου Κατερίνης, στα πλαίσια το σχολείο ανοίγεται στην κοινωνία και στον αθλητισμό. Η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, ΕΠΟ και η ΕΠΣ Πιερίας ανταποκρίθηκαν στο αίτημα του σχολείου και στην επιθυμία των μαθητών να δουν από κοντά τον πρωταθλητή Ευρώπης του 2004  ποδοσφαιριστή της Εθνικής Ελλάδας Ποδοσφαίρου Γιώργο Καραγκούνη, δίνοντάς τους την ευκαιρία να πιστέψουν ότι η επιθυμία τους μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

Δευτέρα 29 Ιουνίου 2015

Επιστολή συμπολίτη μας στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πριν από λίγο.

Πολίτης της Πιερίας δηλώνει :Να γιατί θα ψηφίσω  ΟΧΙ

Θα ψηφίσω όχι γιατί :
•        Πέντε χρόνια υπό μνημονιακή κατοχή «χορτάσαμε»  σαν λαός νέες θέσεις εργασίας , μεγάλη  άνθιση του κλάδου των επιχειρήσεων με ταυτόχρονη τεράστια μείωση της ανεργίας , πολύ χαμόγελο και καλή διάθεση στην μίζερη και αγχωτική καθημερινότητα μας
•        Γιατί σκέφτομαι ότι τα παιδιά μου δεν θα έχουν να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον τουλάχιστον μέσα στα πλαίσια της Ελληνικής επικράτειας αφού θα συνεχίσουν να πληρώνουν τα λάθη και τις παραλείψεις των προηγούμενων για πολλά , πολλά χρόνια ακόμη
•        Γιατί τα μνημόνια ανέδειξαν ως σύγχρονους «αντιήρωες»  του βουλευτές του νομού μας αλλά  και του υπόλοιπους των μνημονιακών κομμάτων που μας «έσωσαν»  αφού τυφλά και με πλήρη άγνοια , σφυρίζοντας αδιάφορα για τις συνέπειες , ψήφιζαν ατιμώρητοι ναι σε όλα και οδηγούσαν σε πτώχευση  χιλιάδες επιχειρήσεις , σε διάλυση και πείνα χιλιάδες οικογένειες , στην αυτοκτονία χιλιάδες έλληνες .
•        Γιατί σιχαίνομαι για εμένα και τους συμπολίτες μου που για επιβράβευση αμετανόητοι και απαγκιστρωμένοι στις βουλευτικές πελατειακές σχέσεις και τα βολέματα  υπερψήφιζαμε  ΤΟΥΣ ΜΠΛΕ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ ΒΟΛΕΥΤΈΣ ΜΑΣ με ευγνωμοσύνη και ανταπόδοση για όλα αυτά που σήμερα μας έφεραν εδώ
•        Γιατί λυπάμαι και στεναχωριέμαι όταν βλέπω τον πατέρα μου μετά από 78 χρόνια αξιοπρέπειας και ατελείωτης δουλειάς  να σκάει πλέον και  να μετράει και να ξαναμετράει τη σύνταξη του και να λέει δεν μου βγαίνουν τα κουκιά
•        Γιατί σφίγγομαι και θλίβομαι όταν περνάω έξω από τα κοινωνικά παντοπωλεία και βλέπω το συνωστισμό και τις ουρές για λίγα μακαρόνια και λίγο αλεύρι
•        Γιατί διάβασα τα μέτρα των τοκογλύφων και αηδίασα γιατί όχι μόνο δεν είναι μέτρα ανάπτυξης αλλά βυθίζουν την ελληνική κοινωνία πολύ βαθιά στο βούρκο ώστε να μην μπορεί ξανά να σηκώσει κεφάλι
•        Γιατί ξέρω ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να σέβεται και να προστατεύει τα μέλη της ως ισότιμα και όχι να κάνει πειράματα και να βυθίζει στην απόγνωση και το τέλμα τους  λαούς της για απλά χαρτιά που φέρνουν πάνω  αριθμούς .Είναι δηλαδή σαν μέλη ου ΝΑΤΟ να ξεκινούν κρυφό πόλεμο εναντίον άλλου μέλους και τελικά να το διαλύουν
•        Γιατί είμαστε Η ΕΛΛΑΔΑ  ένα κράτος με αρχαίο πολιτισμό με , επιστήμες , με γράμματα , με επιστήμονες , με μεγάλους αθλητές και μεγάλα αθλητικά επιτεύγματα  , με μεγάλους άντρες και με ένδοξη ιστορία αντίστασης και αγώνων από πολύ παλιά , με εθνική επιβίωση μετά από 400 χρόνια οθωμανικής οπισθοδρόμησης , πνευματικής και πολιτιστικής εξαφάνισης και δεν έχουμε καμία μα καμία σχέση με Ζιμπάμπουε , Αφγανιστάν , Ακτή Ελεφαντοστού   κ.α και οφείλουν να  μας σέβονται και να μας αντιμετωπίζουν με αξιοπρέπεια και ως ισότιμο μέλος και όχι να μας στοχοποιούν , να μας χλευάζουν και να μας λοιδωρούν από ζήλια και ανθελληνισμό
•        Γιατί πιστεύω στο θεό και το κήρυγμα του Χριστού για ίσες κοινωνίες  και ομαλή  συμβίωση όλων των κοινωνιών και όλων των ανθρώπων και   δεν γουστάρω να με κυβερνάνε υποχείρια και εντολοδόχοι των μασόνων και των εβραϊκών λόμπυ και να με θεωρούν αναλώσιμο και απλό ορεκτικό στο παχυλό τραπέζι των συμφερόντων τους 
•        Γιατί τελικά δεν φοβάμαι τη δραχμή αφού άλλωστε από εκεί ξεκινήσαμε. Θα παλέψω  και θα στερηθώ αν χρειαστεί για την επιβίωση μου και της οικογένειας μου   αρκεί να νιώθω ελεύθερος και να μην έχω εγώ και τα παιδιά μου νταβαζήδες στο κεφάλι μας ,αρκεί να πάρει την απόφαση ο λαός μας για μια  επανεκκίνηση , για ένα νέο ξεκίνημα όπου θα έχουμε πυξίδα και οδηγό όλα αυτά που έπρεπε από πριν να κάνουμε και δεν τα κάναμε ποτέ

Για αυτά αλλά και άλλα πολλά θα ψηφίσω με πλήρη συνείδηση ΟΧΙ

Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου αγιασμός και βιβλία σε Γυμνάσια και Λύκεια


Την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου θα γίνει ο αγιασμός σε όλα τα σχολεία ενώ μετά τον αγιασμό θα διανεμηθούν τα βιβλία στους μαθητές. Τα παραπάνω αναφέρονται μεταξύ των άλλων σε εγκύκλιο του Υπουργείου Παιδείας με θέμα τον «προγραμματισμό εκπαιδευτικού έργου για τα Γυμνάσια και τα ΓΕ.Λ. για το σχ. έτος 2015-2016».

Η εγκύκλιος δίνει και άλλες πληροφορίες για τον προγραμματισμό του νέου σχολικού έτους. Σύμφωνα με αυτήν Οι εγγραφές των μαθητών στα Γυμνάσια και στα Γενικά Λύκεια θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι την ημερομηνία λήξης του τρέχοντος διδακτικού έτους, την 30η Ιουνίου 2015 και η διαδικασία εγγραφής θα πρέπει να είναι σύμφωνη με τις διατάξεις του Π.Δ. 104/1979 (ΦΕΚ 23 Α΄).

Συγκέντρωση αύριο το βράδυ στην κεντρική πλατεία της Κατερίνης από τους υποστηρικτές του Ναι-Μένουμε στην Ευρώπη.


Κλείνουν τα Δικαστήρια από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου 2015

Σύμφωνα με το έγγραφο 52626/29.6.15, ορίζεται ότι ενόψει του δημοψηφίσματος της 5ης Ιουλίου 2015, σας γνωρίζουμε ότι ...
αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων τέσσερις (4) εργάσιμες ημέρες πριν από τη διενέργειά του και τρεις (3) εργάσιμες ημέρες μετά από αυτό, δηλαδή από 30 Ιουνίου μέχρι και 8 Ιουλίου 2015.

Ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 30η Ιουνίου 2015 και δε θα περατωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 30η Ιουνίου 2015. Κατά τα ανωτέρω χρονικά διαστήματα αναστέλλεται η διενέργεια πλειστηριασμών, αποβολών (εξώσεων) και προσωπικών κρατήσεων.


Σας επισημαίνουμε ότι εξαιρείται της αναστολής η περίπτωση έναρξης των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων και Μεικτών Ορκωτών Εφετείων, εφόσον έχουν προσδιοριστεί δικάσιμοι κατά το παραπάνω χρονικό διάστημα. Επίσης εξαιρείται και η εκδίκαση των κακουργημάτων σε περιπτώσεις που λήγει το ανώτατο όριο προσωρινής κράτησης των κατηγορουμένων.

Ο περίπατος της Εθνικής ομάδας μας στην Κατερίνη!


Ο Τσίπρας σήμερα το βράδυ στην ΕΡΤ.

Συνέντευξη στην ΕΡΤ1 θα παραχωρήσει απόψε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας λόγω των ραγδαίων πολιτικών εξελίξεων που έχουν να κάνουν με το δημοψήφισμα και τις διαπραγματεύσεις.

Η συνέντευξη θα μεταδοθεί στις 22.00 και τα ερωτήματα θα θέσουν οι Πάνος Χαρίτος και Αντώνης Αλαφογιώργος.

Ξενοφών Μπαραλιάκος : κ. ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΡΙΑ ΤΗΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: Κάντε τα μας «λιανά»

Ύστερα από τα τελευταία γεγονότα, στο παρά ένα πριν την λήξη της «διαπραγμάτευσης» και της αιφνιδιαστικής ανακοίνωσης του δημοψηφίσματος (κίνησης απελπισίας) από τον πρωθυπουργό Α. Τσίπρα, οφείλω ως ενεργός και προβληματισμένος πολίτης του τόπου να θέσω ερωτήματα που χρήζουν άμεσης απάντησης, μιας και ο πολιτικός χρόνος είναι ιδιαίτερα πυκνός.
Δυστυχώς ο Έλληνας πρωθυπουργός, εκ του αποτελέσματος πλέον κρινόμενος, παρουσιάστηκε κατώτερος των περιστάσεων και οδηγεί την χώρα στα χειρότερα. Λέγοντάς μας καθημερινά και εδώ και πέντε μήνες ψέματα για την επίτευξη της συμφωνίας με τους θεσμούς, εφαρμόζοντας το δόγμα της «δημιουργικής ασάφειας» του Υπ. Οικονομικών Βαρουφάκη, κατάφερε να απομονώσει τη χώρα και να την οδηγήσει σε αδιέξοδο. Για πρώτη φορά προχθές, πραγματοποιήθηκε Eurogroup με παρόντα τα 18 από τα 19 μέλη της ευρωζώνης λόγω αποχώρησης (ή αποβολής;) του Έλληνα Υπ. Οικονομικών! Πρώτη φορά…
Η σημερινή μέρα θα είναι δύσκολη και ακόμα πιο δύσκολη προδιαγράφεται η εβδομάδα που ξεκίνησε. Η χώρα βαδίζει πλέον σε αχαρτογράφητα ύδατα με απρόβλεπτες εξελίξεις.
Δυστυχώς οι κυβερνώντες δεν το έχουν καταλάβει και με δηλώσεις τους δυσχεραίνουν κι άλλο τη θέση της χώρας.
Θα παρακαλούσα, με όλο τον σεβασμό προς το πρόσωπο τους, τους τρεις τοπικούς κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, σήμερα κιόλας και με δημόσια τοποθέτησή τους στα τοπικά ΜΜΕ, να εξηγήσουν στον Πιερικό λαό με απλά και κατανοητά λόγια, χωρίς όρους «δημιουργικής ασάφειας»:

Ο Δημήτρης Καζάκης στην Κατερίνη. (Φώτο-βίντεο)


  ΣΤΟ 23.40 Η ΕΡΩΤΗΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΖΑΚΗ


Από την συνέντευξη τύπου στην Αστική Σχολή, με θέμα τις προσεχείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης.


«Στον Δήμο Κατερίνης επιμένουμε να επενδύουμε στον Πολιτισμό, τον Αθλητισμό, και την Παιδεία. Μέσα αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, σε αυτό το γκρίζο περιβάλλον απαντούμε με πολιτισμό» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, στη διάρκεια συνέντευξης τύπου, που πραγματοποιήθηκε στην Αστική Σχολή, με θέμα τις προσεχείς προγραμματισμένες εκδηλώσεις του Οργανισμού Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας  του Δήμου Κατερίνης. Παρόντες στην συνέντευξη ήταν επίσης, ο πρόεδρος του Οργανισμού, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Πρόνοιας Θεόδωρος Παυλίδης, ο διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης Δημήτρης Κυριακού και ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Αναστάσιος Πολυχρονίδης.

Τη μουσικοθεατρική παράσταση «Ο κύκλος με την κιμωλία», ένα γοητευτικό, λαϊκό παραμύθι, του Μπέρτολτ Μπρεχτ παρουσιάζουν το Μουσικό Σχολείο Κατερίνης και ο Οργανισμός Παιδείας Πολιτισμού Αθλητισμού και Πρόνοιας του Δήμου Κατερίνης, αύριο Τρίτη 30 Ιουνίου και ώρα 21:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων 2ου - 5ου ΓΕΛ (πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο).


Την εποχή που γράφτηκε το έργο ο κόσμος έβγαινε από τα ερείπια του Β’ παγκοσμίου πολέμου και προσπαθούσε να επαναπροσδιοριστεί για να χτίσει ξανά τη ζωή του. Το έργο ολοκληρώθηκε το 1945 και έμελλε να γίνει από τα διασημότερα και πιο πολυπαιγμένα  έργα του Γερμανού δραματουργού και ποιητή, παγκοσμίως.

Δήλωση του Δημήτρη Μπέη.


Η  κρίσιμη  κατάσταση  που  βρίσκεται η   Πατρίδα  μας , απαιτεί  από  όλους  μας  Ενότητα  και  ψυχραιμία . Ο  διχασμός και  οι εντάσεις είναι σίγουρο πως δεν  μπορεί να συμβάλουν  στην  λύση του προβλήματος  ,το  αντίθετο  θα έλεγα οδηγούν  σε μη  ελεγχόμενες  καταστάσεις .
    
Η  εντολή  του  ελληνικού λαού πριν  πέντε  μήνες  ήταν ξεκάθαρη , μέσα στην Ευρώπη και στο Ευρώ. Η  δυσκολία  επίλυσης  αυτής της  εξίσωσης από την κυβέρνηση  του κ  Τσίπρα  σε  συνάρτηση με τις προεκλογικές υποσχέσεις ( 11 δις) και τις  διαφωνίες στο  εσωτερικό του κόμματος του , τον  εγκλώβισαν . Κάνοντας  την πρόταση των  οκτώ (8) δις με την υπογραφή του και τις αντιδράσεις που δημιουργήθηκαν  αποφάσισε  να γίνει δημοψήφισμα  με ερώτημα ναι ή όχι στη λήψη  δύσκολων μέτρων χωρίς να γνωρίζουμε την επόμενη μέρα . 

Δικαίωμα του λαού είναι να αποφασίζει για το μέλλον του γι αυτό το ερώτημα  είναι ουσιαστικά ,η  παραμονή ή όχι στην  Ευρώπη και το ευρώ 
Αγαπητοί  συμπολίτες  , το  μέλλον της Ελλάδος  , το μέλλον  μας , το μέλλον των παιδιών μας  είναι  η  Ευρώπη  και το Ευρώ.
Γι  αυτό την  Κυριακή  λέμε    ΝΑΙ  στην  Ευρώπη .


Μπέης  Δημήτριος.


Η "ΑΛΗΘΕΙΑ" στο OLYMPUS MARATHON 2015




ΠΑΝΗΓΥΡΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ




Εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος η μνήμη των Αγίων Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με επίκεντρο τη Βόρεια Πιερία, όπου βρίσκονται τα προσκυνήματα της προφορικής παράδοσης και τα αρχαιολογικά τεκμήρια του κηρύγματος και της διελεύσεως του Αποστόλου Παύλου.
Συγκεκριμένα, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου το πρωί, τελέστηκε Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αποστόλου Παύλου Μεθώνης, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Γεωργίου. Στην πανήγυρη έλαβε μέρος πολυμελής αντιπροσωπεία της Ιεράς Μονής Δοχειαρίου Αγίου Όρους, με επικεφαλής τον Καθηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γρηγόριο. Συλλειτούργησε επίσης και ο Αρχιμ. Γερβάσιος Κούτσουρας.

50 ευρώ δίνει η Eurobank στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

50 ευρώ δίνει η Eurobank στην κεντρική πλατεία Κατερίνης, οι άλλες τράπεζες δίνουν 60 ευρώ, ενώ η Εθνική δεν έχει ανοίξει τα ΑΤΜ ακόμα.

Το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας, της Δημοκρατίας, της Ζωής


Σε μια εβδομάδα, την Κυριακή 5 Ιουλίου, ο ελληνικός λαός αποφασισμένα και περήφανα θα δηλώσει το ΟΧΙ της Αξιοπρέπειας. 
Γιατί:
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει λιτότητα και ύφεση, η χώρα και η κοινωνία με τη θηλιά του χρέους στο λαιμό.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει μεγαλύτερη ανεργία, περισσότερη φτώχεια.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει την καταστροφή της μικρομεσαίας επιχείρησης, την εξαφάνιση της αγροτιάς, τη διάλυση του τουρισμού, τον εξευτελισμό των συνταξιούχων.
Ναι στην πρόταση των δανειστών σημαίνει ταπείνωση και υποταγή.
Ήρθε η ώρα λοιπόν να πούμε το μεγάλο ΟΧΙ.

Δήλωση Κώστα Κουκοδήμου


Μια από τις πιο δραματικές περιόδους της σύγχρονης ιστορίας της χώρας εξελίσσεται τα τελευταία εικοσιτετράωρα.
Η ανετοιμότητα και η ανευθυνότητα της κυβέρνησης Τσίπρα έχει καταστεί πια επικίνδυνη για έναν ολόκληρο λαό.
Οι ώρες είναι κρίσιμες, οι πολίτες αναζητούν διέξοδο στα αδιέξοδα που δημιούργησε η δήθεν σκληρή διαπραγμάτευση μιας κυβέρνησης που ενώ έχει τη νωπή εντολή της 25ης Ιανουαρίου, πετάει κυριολεκτικά το μπαλάκι στους πολίτες, αισθανόμενη την αδυναμία της.
Οι πολίτες στις 25 Ιανουαρίου έδωσαν εντολή στον κ. Τσίπρα και τις συνιστώσες του να διαπραγματευτούν το μέλλον της χώρας ΕΝΤΟΣ της Ευρώπης. Κανένας δεν τους έδωσε εντολή να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία και στην απομόνωση, παραπλανώντας τους πολίτες με φαιδρά ερωτήματα «ναι ή όχι στα μέτρα».

Το Επιμελητήριο Πιερίας και το Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κατερίνης σας προσκαλούν σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Οργάνωση και Διαχείριση Αποθήκης: Ένα σύγχρονο εργαλείο για την αποδοτική λειτουργία της σύγχρονης επιχείρησης»










Τη Δευτέρα 29 Ιουνίου, στις 8 μ.μ., στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Πιερίας (1ος όροφος).
Εισηγητές:
•        Δημήτρης Φωλίνας,  Αναπληρωτής Καθηγητής ΤΕΙ Κατερίνης                  
•        Δημήτρης Αηδόνης, Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΙ Κατερίνης

Χαιρετισμό θα απευθύνουν:
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Πιερίας, Ηλίας Χατζηχριστοδούλου
Ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού του ΤΕΙ Κατερίνης, Δημήτρης Τριανταφύλλου


Η είσοδος είναι Ελεύθερη

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΑΠΟΣΤΟΛΩΝ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΙ ΠΑΥΛΟΥ ΣΤΗΝ Ι.Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ

Την Κυριακή 28 Ιουνίου το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό, που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα παραθαλλάσιο Ιερό Ναό του Κέντρου Ετοιμότητας Διασποράς Αεροπορίας (ΚΕΔΑ), όπου παραθερίζουν οι οικογένειες των αξιωματικών του Αρχηγείου Τακτικής Αεροπορίας (ΑΤΑ) Λάρισας.
Μετά τον Πανηγυρικό Εσπερινό έγινε η λιτανεία της Ιεράς Εικόνας εντός του στρατοπέδου και η Αρτοκλασία.
Ο Σεβασμιώτατος στήριξε την ομιλία του στην έκφραση «εις μίαν, αγίαν, καθολικήν και αποστολικήν Εκκλησίαν» του Συμβόλου της Πίστεως. Τόνισε, συγκεκριμένα, ότι η αποστολικότητα δεν είναι μόνον όρος που σχετίζεται τόσο με την ιστορία όσο με το βίωμα της Εκκλησίας.
Στις ι. ακολουθίες παρέστη ο Ταξίαρχος-Διοικητής της Τεθωρακισμένης Ταξιαρχίας Λιτοχώρου, ο Διοικητής, ο Υποδιοικητής, Αξιωματικοί και οπλίτες της Μονάδας, μέλη των οικογενειών τους, καθώς και πολλοί περίοικοι παραθεριστές.