Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

ΤΩΡΑ: Επίσημη έναρξη «Υψηλαντείων 2015» Ο πρώην Υπουργός και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Βουλής κ. Γεώργιος Σούρλας τιμά με την παρουσία του τις εκδηλώσεις του Συλλόγου. (Σε λίγο περισσότερες φωτογραφίες και ρεπορτάζ)



Ερώτηση βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ: Λειτουργία Εμπορικών Καταστημάτων την Κυριακή και Επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας




Ερώτηση

Προς τους κ.κ. Υπουργούς

Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού

Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης



Θέμα: «Λειτουργία Εμπορικών Καταστημάτων την Κυριακή και Επαναφορά της Κυριακάτικης Αργίας»



H Πασχαλινή κλήρωση του Συλλόγου Καρκινοπαθών Ν.Πιερίας



Στο γραφείο του Συλλόγου μας την Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου έγινε η κλήρωση για τέσσερα αρνιά για το Πάσχα.

Την κλήρωση για φέτος έκανε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Πιερίας  κ. Στέφανος Μπιτόπουλος και τον ευχαριστούμε πολύ.

Οι τυχεροί αριθμοί είναι η εξής : 538,292,171,930.

Οι τυχεροί που κέρδισαν από ένα αρνί ειδοποιήθηκαν τηλεφωνικά από την Πρόεδρο και παρέλαβαν τα αρνιά τους.
Ευχαριστούμε όλους όσους βοήθησαν για ακόμη μια χρονιά, αγοράζοντας ένα λαχνό και μας έδωσαν την δυνατότητα με τα έσοδα, να προσφέρουμε σε οικογένειες πακέτα με τρόφιμα για τις άγιες αυτές ημέρες του Πάσχα.

Η Πρόεδρος κ.Θεανώ Γελαδάρη
και το Δ.Σ.
 

Πρόσκληση στην Επίσημη Παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής




Φίλες και Φίλοι
Με μεγάλη μας χαρά σας προσκαλούμε στην επίσημη παρουσίαση του Ολύμπιου Κέντρου Αστροφυσικής που θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης το Σάββατο 18 Απριλίου 2015 και ώρα 7 μ.μ.

Η ΕΛ.ΑΣ. καθιερώνει την… Ώρα του Πολίτη-Ξεκινά πιλοτικά από την ερχόμενη Δευτέρα




Την Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων καθιερώνει η Ελληνική Αστυνομία. Η δράση ξεκινά πιλοτικά από την ερχόμενη Δευτέρα σε 14 αστυνομικά τμήματα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χαλκίδα, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Λάρισα. Μετά την αξιολόγησή της, προβλέπεται να επεκταθεί σε όλη την επικράτεια

«Οικοδομούμε μία νέα σχέση με τις τοπικές κοινωνίες, προχωρώντας σε καινοτόμες δράσεις, που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των πολιτών και αναβαθμίζουν τον διάλογο και τη συνεργασία. Ο Αστυνομικός της Γειτονιάς και η Ώρα του Πολίτη, των Φορέων και των Κοινωνικών Εταίρων αποτελούν απτά δείγματα στο πεδίο της συμφιλίωσης Αστυνομίας και κοινωνίας», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης.

Σήμερα Τετάρτη 15 Απριλίου και ώρα 20:00 Επίσημη έναρξη «Υψηλαντείων 2015» Τα φετινά «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015» είναι αφιερωμένα στα «Ταφικά Έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα και στον Όφι του Πόντου»



Από το 1983 ο ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ«ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΥΨΗΛΑΝΤΗΣ» ΝΕΑΣ ΤΡΑΠΕΖΟΥΝΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ διοργανώνει ανελλιπώς κάθε χρόνο, αμέσως μετά το Πάσχα, την  εβδομάδα της Διακαινησίμου, τις πολιτιστικές και λαογραφικές   εκδηλώσεις "ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ" τα οποία περιλαμβάνουν  πλήθος εκδηλώσεων όπως σκακιστικοί αγώνες , αθλητικοί αγώνες,  επιστημονικές διαλέξεις , θεατρικές παραστάσεις και μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις . 

Τα φετινά «ΥΨΗΛΑΝΤΕΙΑ 2015» είναι αφιερωμένα στα «Ταφικά Έθιμα στην Αρχαία Ελλάδα και στον Όφι του Πόντου»


 Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σωματείο Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Πιερίας: ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗ ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ – ΦΡΑΓΜΑ ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΡΩΝΗΣ




Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν. Πιερίας διοργανώνει ημερήσια εκδρομή στη λίμνη Πλαστήρα, Φράγμα, Ιερά Μονή Κορώνης, Καρδίτσα και πλαζ Λαμπερού στις 3 Μαΐου 2015, ημέρα Κυριακή και το κόστος συμμετοχής για κάθε άτομο είναι 10,00 Ευρώ.
Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στα γραφεία του Σωματείου επί της οδού Γεωργάκη Ολυμπίου 1 (2ος όροφος) και στο τηλέφωνο : 2351078736 τις ώρες 19.00 – 21.00, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου, από τον Πρόεδρο του Σωματείου κ. Κουτσή Δημήτριο στο τηλέφωνο : 6973223716 και από τον Γενικό Γραμματέα κ. Τσαλό Αθανάσιο στο τηλέφωνο : 6978098345.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
     Ο Πρόεδρος                                                       Ο Γενικός Γραμματέας
Κουτσής Δημήτριος                                                               Τσαλός Αθανάσιος

Τους έπιασαν το τελευταίο 24ωρο στην Κ. Μακεδονία για κλοπές




Συνελήφθησαν χθες το βράδυ στην Κατερίνη, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, μία 28χρονη και μία 15χρονη, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, το πρωί της ίδιας μέρας, ευρισκόμενες σε κατάστημα ρούχων, αφαίρεσαν το πορτοφόλι 32χρονης, που περιείχε το χρηματικό ποσό των 95 ευρώ και διάφορα άλλα προσωπικά της έγγραφα.

Ακόμη, συνελήφθη χθες  το μεσημέρι στις Σέρρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Σερρών, 59χρονος, καθώς όπως προέκυψε από την έρευνα, μπήκε σε κατάστημα 41χρονου και εκμεταλλευόμενος την ολιγόλεπτη απουσία του, αφαίρεσε το χρηματικό ποσό των 40 ευρώ.

Επίσκεψη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας



Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης όπως αναδείχθηκε από τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που πραγματοποιήθηκαν. Συγκεκριμένα, η κ. Σοφία Μαυρίδου συναντήθηκε με το νέο πρόεδρο, κ. Αναστάσιο Πολυχρονίδη, καθώς επίσης και με μέλη του διοικητικού συμβουλίου. Στη συνάντηση παρέστη και ο Περιφερειακός Σύμβουλος της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, κ. Αριστείδης Αγγέλου.

Συνάντηση Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας με το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας



Την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, κ. Σοφία Μαυρίδου, επισκέφθηκε το Σωματείο Συνταξιούχων Ο.Α.Ε.Ε. Ν.Πιερίας, τη Μ.Πέμπτη 9 Απριλίου 2015, στο γραφείο της στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας.

Ο Πρόεδρος του Σωματείου, κ. Δημήτρης Κουτσής και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου επέδωσαν στην Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας ψήφισμα με τα αιτήματά τους. Οι συνταξιούχοι ανέφεραν ότι η ζωή τους τα τελευταία χρόνια επιδεινώνεται τραγικά, οι κατακτήσεις των προηγούμενων ετών και γενεών έχουν καταπατηθεί, έκαναν λόγο για σκληρά και εξοντωτικά μέτρα που έχουν ψηφιστεί και ότι αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις ενός νοικοκυριού, (ενοίκια, λογαριασμούς, κ.α. ) στις φορολογίες, να προμηθευτούν τα φάρμακα ακόμη και να καλύψουν στοιχειώδεις ανάγκες.

Ερώτηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για τις εισπρακτικές εταιρίες..Σχετικά με τις απαράδεκτες μεθόδους που ακολουθούν οι «εισπρακτικές εταιρίες» έναντι δανειοληπτών, των οποίων οι οφειλές έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες, αλλά και σχετικά με τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων.



Παρά το γεγονός ότι η λειτουργία των «εισπρακτικών εταιριών»  ρυθμίζεται από δύο ψηφισμένους νόμους του κράτους και συγκεκριμένα τον Ν. 3758/2009 αλλά και τον μετέπειτα Ν. 4038/2012, με τον οποίο μάλιστα νομοθετήθηκε η επιβολή κυρώσεων, προστίμων αλλά και επιβολής διαγραφής από τα οικεία Μητρώα,  οι εταιρίες αυτές συνεχίζουν να πράττουν με αθέμιτο και παραπλανητικό τρόπο, προσβάλλοντας την προσωπικότητα, την τιμή και την υπόληψη των ατόμων κατά των οποίων απευθύνονται, προκειμένου δήθεν να τους ενημερώσουν, με εκφοβισμούς, απειλές και επανειλημμένες οχλήσεις, κατά παράβαση της οικείας νομοθεσίας αλλά και του Συντάγματος.

            Ο σεβασμός στην προσωπικότητα των συμπολιτών μας αλλά και η άρση κάθε εκφοβισμού είναι αξίες και αρχές αδιαπραγμάτευτες. Η ρύθμιση των κόκκινων δανείων, με την θέσπιση του κατάλληλου νομοθετικού πλαισίου, που θα προωθήσει η νέα Κυβέρνηση, θα αφήσει ουσιαστικά χωρίς «δουλειά» αυτές τις εταιρίες και θα αποκαταστήσει το χαμένο αίσθημα δικαίου.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Test IQ στη Θεσσαλονίκη (Μήπως θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικό για αυτούς που μας κυβερνούν.. ώστε να δούμε αν υπάρχει τίποτα μέσα στο.. κεφάλι τους..)



Η διεξαγωγή στην Θεσσαλονίκη των επόμενων ομαδικών τεστ IQ για την εισαγωγή στη MENSA, θα γίνει την Κυριακή 19 Απριλίου στις 16:00 και στις 17:30 μμ, στο ...
Αμφιθέατρο 3 του Πανεπιστήμιου Μακεδονίας, οδός Εγνατία 156.
Η επιλογή του γκρουπ είναι ελεύθερη για τους υποψήφιους.
Τα τεστ απευθύνονται:
Α) σε παιδιά 10 έως και 14 ετών,
Β) σε άτομα άνω των 14 ετών.
Το κόστος συμμετοχής είναι 30 Ευρώ (για φοιτητές, μαθητές και ανέργους (ΟΑΕΔ) 20 Ευρώ).
Για άτομα ηλικίας από 10 έως...100 ετών!!!
Δεν χρειάζεται προηγούμενη αίτηση, παρά μόνο έγγραφο που να αποδεικνύει την ταυτότητα του υποψηφίου. Η αίτηση συμπληρώνεται επί τόπου.
Διεξάγονται δύο τεστ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΕΝΤΡΟY ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Γ.Ν.Κ.-Κ.Ψ.Υ.



Το Κέντρο Ημέρας ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΑΝΟΪΚΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ του Ψυχιατρικού Τομέα του Γενικού Νοσοκομείου Κατερίνης το οποίο πλέον στεγάζεται στο παλιό αλλά ανακαινισμένο χώρο Νοσοκομείο παρέχει δωρεάν σε άτομα με προβλήματα άνοιας και διαταραχές μνήμης: νευρολογική και ψυχολογική εκτίμηση, ασκήσεις νοητικής ενδυνάμωσης εργοθεραπεία, νοσηλευτική φροντίδα, φύλαξη και ψυχοκοινωνική στήριξη των φροντιστών.
         Οι οικογένειες του Ν. Πιερίας οι οποίες έχουν μέλη με παρόμοια προβλήματα μπορούν να απευθύνονται στην Προϊσταμένη του Τμήματος κ. Πετρίδου Χριστίνα στο Παλιό Νοσοκομείο Κατερίνης για πληροφορίες και υποστήριξη στις αναφερόμενες υπηρεσίες.
Δ/νση: 7ης Μεραρχίας 26  (παλαιό  Γ.Ν. Κατερίνης)
E-mail: anoia1@otenet.gr
Τηλ.: 23510 46910 

 Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ
ΦΑΡΜΑΚΗΣ ΑΣΤΕΡΙΟΣ                               

Καλημέρα, Τετάρτη 15 Απριλίου 2015 σήμερα.