Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

ΒΡΕΣ ΤΟ ΧΩΡΙΟ ΣΟΥ. Βρες το χωριό σου και μάθε περισσότερα για τις ρίζες σου. Η εφαρμογή του pontos-news που σου δίνει την δυνατότητα να βρεις το χωριό σου στην Μ. Ασία.



Μπείτε εδώ στην εφαρμογή:


Ευχές για ταχεία ανάρρωση

Ο Πρόεδρος Δημήτρης Ελευθεριάδης και το Δ.Σ. της Ε.Π.Σ. Πιερίας εύχονται στον Πρόεδρο  του Εθνικού Ν. Κεραμιδίου Μπάμπη Τσαουσίδη καθώς και στο φίλαθλο της ομάδας Άνθιμο Τσαουσίδη ταχεία ανάρρωση.

Είμαστε όλοι Πόντιοι και ονομαζόμαστε " Βασίλης Λούκος "

Γράφει ο Αλχαζίδης Αναστάσιος

Σ' αυτόν τον λεβέντη απήγγειλαν κατηγορίες για να κρύψουν την ντροπή τους ! ! !

Δυστυχώς τα κριτήρια του συστήματος που προΐστανται των διωκτικών αρχών είναι άλλα , βλέπετε το παρουσιαστικό και ο σωματότυπος του παλικαριού μια χαρά τους βόλεψε να του κολλήσουν την ρετσινιά του Χ.Α προκειμένου να καλύψουν την δική τους αδυναμία να συλλάβουν τους πραγματικούς ενόχους .

Θέλουν να μας κάνουν όλους ίδιους με τα μούτρα τους , να περνάμε δίπλα από κάποιον συμπολίτη μας που έχει άμεση ανάγκη της όποιας βοήθειας μας και να μην δίνουμε καμία σημασία .

Εύα Ευανθία Κασιάρου-Διπλή γέννα .. διπλή χαρά και διπλή αγωνία!! (Μια αξιέπαινη πρωτοβουλία της Εύας Κασιάρου που αξίζει την στήριξη όλων μας!)

Ο Λαχαπού με την αγάπη και την στήριξη του ΟΗΕ!! Μέρος των εσόδων και από την δική μου πλευρά και από την πλευρά των εκδόσεων θα διατεθεί στους πρόσφυγες. Ευχαριστώ ιδιαίτερα την Eva Savvopoulou από το γραφείο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για την στήριξη.H ιστορία του Λαχαπού είναι η ιστορία ενός συνηθισμένου μικρού λιονταριού που βρέθηκε μέσα στη δίνη ασυνήθιστα δύσκολων καταστάσεων.

ΤΗΛΕΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΣΤΟ PONTOS TV

Παρακολουθήστε τον μεγάλο ενημερωτικό τηλεμαραθώνιο του Pontos TV την Κυριακή 8/11 και τη Δευτέρα 9/11 από τις 16:30, με θέμα τις δηλώσεις Φίλη για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και τις εξελίξεις μετά από αυτές.
Συμμετέχουν εκπρόσωποι Ποντιακών Σωματείων, Πανεπιστημιακοί, Βουλευτές, Δημοσιογράφοι και Καλλιτέχνες.

Κυριακή και Δευτέρα από τις 16:30 στο Pontos TV, τo Ελληνικό Πολιτιστικό Κανάλι.

"Μια απλή ιδέα" Νέα παιδιά γυρίζουν ταινία στην Κατερίνη! (Βίντεο)



Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης. (Αλήθεια... από πότε έχει να συνεδριάσει αυτή η επιτροπή;)

Σας καλούμε σε τακτική συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης του Δήμου Κατερίνης, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 67 του Ν.3852/2010, που θα γίνει στις 12 Νοεμβρίου 2015, ημέρα Πέμπτη και ώρα 17:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο Κατερίνης, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο εξής θέμα:

1. Διατύπωση γνώμης σχετικά με τη σύνταξη του ¬σχεδίου του προϋπολογισμού του Δήμου Κατερίνης οικονομικού έτους 2016 (σύμφωνα με το άρθρο 76&3 του Ν.3852/2010)

Ο Πρόεδρος
Σάββας Χιονίδης

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες, Άνεργοι, Συνταξιούχοι, Νέοι και νέες
Καμία αναμονή! Καμία υποχώρηση! Αγώνας για όλα αυτά  που μας  ανήκουν! Μπλόκο στο μαύρο μέτωπο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, του ΣΕΒ, της Ε.Ε. και των κομμάτων του κεφαλαίου, που ψήφισαν  το τρίτο αλλά και τα δύο προηγούμενα μνημόνια  που υπηρετούν τα αφεντικά τους. Στην αστική τάξη και τους επιχειρηματικούς ομίλους ανεξάρτητα από τις διαφορές  που έχουν, για το  ποιος θα ελέγξει το μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς.

Σχόλιο του βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ Στέργιου Καστόρη

Οι  Πόντιοι δεν έχουν ανάγκη
από  πατριδοκάπηλους «προστάτες»
Ξαναξύπνησε το τέρας της ακροδεξιάς και, με την επικουρία των συστημικών ΜΜΕ που κόβουν και ράβουν (κατά πώς τους βολεύει) τις δηλώσεις των πολιτικών τους αντιπάλων, ζητά την κεφαλή του υπουργού Παιδείας επί πίνακι.  Όχι γιατί αμφισβήτησε (πώς θα μπορούσε άλλωστε!) την άγρια σφαγή, τη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, παρά γιατί εξέφρασε μια προσωπική άποψη επί της επιστημονικής-ιστορικής ορολογίας αυτής της αποτρόπαιης σφαγής και του βίαιου ξεριζωμού τους.

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ')- Δυσγραφία. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

Οι μαθησιακές δυσκολίες (μέρος Δ’)- Δυσγραφία
        Στην καθημερινότητά μας συχνά ακούμε και χρησιμοποιούμε τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες», χωρίς να μας είναι απολύτως ξεκάθαρη η έννοιά του.
Τι είναι οι μαθησιακές δυσκολίες;
       Με τον όρο «μαθησιακές δυσκολίες» περιγράφουμε μία ομάδα πολύμορφων δυσκολιών, οι οποίες εκδηλώνονται σε ένα ευρύ φάσμα γλωσσικών διεργασιών, και αναφερόμαστε στη λειτουργία και εκμάθηση της ομιλίας, της ανάγνωσης, της γραφής, της κατανόησης και των μαθηματικών. Αυτές οι δυσκολίες είναι εγγενείς στο άτομο, θεωρούνται ότι υπάρχουν εξαιτίας της δυσλειτουργίας του κεντρικού νευρικού συστήματος και είναι δυνατόν να εκδηλώνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής του.

Ματαιώνεται η εκδήλωση "Κοινωνικά Κινήματα και η Αυτό-διαχείριση ως λύση στην κρίση"

Η Εθελοντική Ομάδα Δράση Ν. Πιερίας "Ο Τόπος μου" ανακοινώνει ότι η εκδήλωση του Σαββάτου 7 Νοεμβρίου 2015 στον Καπνικό Σταθμό για τη ΒΙΟΜΕ Θεσσαλονίκης και τα μεταλλεία της Χαλκιδικής ματαιώνεται, επειδή αδυνατούν να παρευρεθούν δύο από τους τέσσερις ομιλητές, για λόγους υγείας. Για την αδυναμία συμμετοχής των δύο ομιλητών  ενημερωθήκαμε σήμερα (για τον πρώτο ομιλητή το μεσημέρι και για τον δεύτερο το βράδυ) και ως εκ τούτου ζητούμε την κατανόησή σας για την ματαίωση της τελευταίας στιγμής.