Πέμπτη 6 Αυγούστου 2015

ΣΦΙΠ: 54 χρόνια φανέλα - λογότυπο - σφραγίδα

Με αφορμή τηλεφώνημα που δεχτήκαμε από μέλος του νέου ΔΣ του Ερασιτέχνη, και επειδή οι πληροφορίες που μας ζητήθηκαν περί του τί ίσχυσε σ' αυτά τα 54 χρόνια δεν μπορούσαν να ειπωθούν σε ένα πεντάλεπτο, θεώρησα καλό να γράψω τα παρόντα…

Ξεκινάω με τα χρώματα: Δεν έχω διαβάσει το πρώτο καταστατικό, γνωρίζω όμως το περιεχόμενο του προσχεδίου του πρώτου καταστατικού. Σύμφωνα με τα γραφόμενά του, τα χρώματα της ομάδος του Πιερικού ορίζονταν τα λευκά! (εικ.1). Δεν γινόταν καμμία αναφορά σε δεύτερο χρώμα. Εκ των πραγμάτων όμως θα έπρεπε να υπάρχει κι ένα δεύτερο διαφορετικό χρώμα, για να είναι διακριτοί οι αριθμοί στις φανέλες. Έτσι ως δεύτερο βοηθητικό χρώμα χρησιμοποιήθηκε το μαύρο. Την δεκαετία του '60 ο κανονισμός έλεγε πως ο φιλοξενούμενος έχει δικαίωμα να διαλέξει πρώτος, και ο γηπεδούχος πρέπει να φορέσει διαφορετικά χρώματα από του φιλοξενούμενου. Καθ' όλη την διάρκεια αυτής δεκαετίας, ο Πιερικός εκτός έδρας πάντα φορούσε ολόλευκες εμφανίσεις. Στις περιπτώσεις συναντήσεων στην Κατερίνη που ο αντίπαλος έπαιξε με λευκές φανέλες, ο Πιερικός χρησιμοποίησε αναγκαστικά διαφορετικές.

Νέα κλήση στην εθνική για τον Κώστα Τσιρογιάννη | Ακαδημίες Πιερικού Αρχέλαου

Ο Κώστας Τσιρογιάννης του Πιερικού Αρχέλαου κλήθηκε εκ νέου στην προετοιμασία της εθνικής Παμπαίδων.Η ανακοίνωση της ελληνικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης:

“Οι παρακάτω αθλητές καλούνται να βρίσκονται την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 10:30 στο βοηθητικό του ΟΑΚΑ για προπονήσεις με την Εθνική Παμπαίδων, που θα λάβει μέρος στο Τουρνουά Φιλίας που θα διεξαχθεί 26-28 Αυγούστου στο Σερένιο της Ιταλίας.

Η ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΕΩΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ



Η Δεσποτική εορτή Μεταμορφώσεως Σωτήρος εορτάστηκε στον ομώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Πλαταμώνα Πιερίας.
Την Τετάρτη 5 Αυγούστου τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ ακολούθησε η Λιτανεία και η Αρτοκλασία στην πλατεία του Ιερού Ναού.
Στις παραπάνω ιερές ακολουθίες προέστη και ομίλησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Βαρνάβας Λεοντιάδης.

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ


Το Δ.Σ του Συλλόγου Μικρασιατών Πιερίας, καλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου και τους παρακαλεί να στηρίξουν με την παρουσία τους, την "ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ "για τον μικρό Θοδωρή.
Η "ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ " θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 και ώρα 21:00μ.μ. στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου.
Οργανωτής της εκδήλωσης αυτής είναι: Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Δημοτικού & Νηπιαγωγείου Νέας Εφέσου, υπό την αιγίδα του Μητροπολίτη Κατερίνης - Κίτρους & Πλαταμώνα, κ.κ. Γεωργίου, της Περιφ. Ενότητας Πιερίας, του Δήμου Δίου-Ολύμπου, & της Ορχήστρας του Κέντρου  Γραμμάτων & Τεχνών Νέων Δίου.
Σολίστ ο γνωστός και καταξιωμένος καλλιτέχνης Γεράσιμος Ανδρεάτος που έρχεται για την εκδήλωση αυτή αφιλοκερδώς. Επίσης γνωστοί ντόπιοι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην ορχήστρα Νέων Δίου. Την Διεύθυνση της ορχήστρας έχει ο  μαέστρος   κ. Νίκος Πατρής.
Τιμή Εισιτηρίου 5,00€..!!! Για Παιδιά Δωρεάν.....


                                                                                                 Από το Διοικητικό Συμβούλιο
                                                                                         Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
                                                                                      Βαλεντίνα Χατζηκωνσταντίνου

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Κόσμου στην Κατερίνη.

H επόμενη συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής θα πραγματοποιηθεί
την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 στον Καπνικό Σταθμό, στις 20:30.
Χθες, Τετάρτη 5 Αυγούστου 2015, τα μέλη της συντονιστικής επιτροπής του Χριστουγεννιάτικου Χωριού του Κόσμου συναντήθηκαν στην αυλή του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης και συζήτησαν για την οργάνωση των φετινών εκδηλώσεων.
Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας έχει ήδη δρομολογήσει τις εργασίες του χωριού και ενημερώνει όλους του πολίτες της Πιερίας, τους συλλόγους και τους φορείς της πόλης που ενδιαφέρονται να βοηθήσουν με ιδέες, λύσεις, προτάσεις και να συμμετέχουν ενεργά στην οργάνωσή του, πως η επόμενη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 17 Αυγούστου 2015 στον Καπνικό Σταθμό, στις 20:30.
Πέρα από τα ζαχαρωτά, τα χριστουγεννιάτικα παραμύθια και τα πολύχρωμα λαμπάκια του δέντρου, αξίζει τον κόπο να ζήσει κανείς από κοντά την μεγαλύτερη γιορτή της πόλης. Μια γιορτή 20 ημερών βασισμένη στην αχρήματη συναλλαγή και φτιαγμένη από δουλειά «μερμηγκιών».

Συναυλία-αφιέρωμα στον Άκη Πάνου.

Μέτρα για την πυροπροστασία του Ολύμπου ζητά ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας

Ερώτηση προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε σχέση με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για την αντιπυρική προστασία του Ολύμπου, κατέθεσε ο βουλευτής Πιερίας Ζήσης Ζάννας.
Ο κ. Ζάννας, με αφορμή την πυρκαγιά που ξέσπασε στη δασική περιοχή των Νέων Πόρων Πιερίας στο Δήμο Δίου – Ολύμπου, ζητά ενημέρωση σε σχέση με τα μέτρα αντιπυρικής προστασίας, το προσωπικό, τα μέσα και τους πόρους για την προστασία του Εθνικού Δρυμού και για την υποστήριξη στο έργο της πρόληψης και της δασοπυρόσβεσης από εθελοντικές οργανώσεις.

22ο Πανελλήνιο Συνέδριο Νέων Αγροτών στα Νέα Μουδανιά Χαλκιδικής.

ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΗΣ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ ΣΕ ΚΗΔΕΙΑ ΙΕΡΑΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΟ ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ

Την Τετάρτη 5 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος έλαβε μέρος στη νεκρώσιμη ακολουθία μελών της οικογένειας του Πρωθιερέως Radivoje Panić, Προϊσταμένου του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίου Σάββα Βελιγραδίου. Τον Σεβασμιώτατο συνόδευσε ο Πρωτοπρ. Αθανάσιος Τσαρούχας, Προϊστάμενος της Ενορίας της Λεπτοκαρυάς,
Ο ιερέας με την πρεσβυτέρα Τατιανή και τα παιδιά του Νικόλαο (17 ετών) και Συμεωνία (10 ετών) στις 1 Αυγούστου έγιναν θύματα τροχαίου ατυχήματος, στο ταξίδι τους από Βελιγράδι προς Λεπτοκαρυά Πιερίας. Εκεί η ιερατική οικογένεια, όπως και πέρυσι, θα παρέμενε επί 20ήμερο, διακονώντας τις λατρευτικές ανάγκες των πολυάριθμων Σέρβων παραθεριστών.
Στο τροχαίο τραυματίστηκαν θανάσιμα η πρεσβυτέρα και τα δύο παιδιά, ενώ ο ιερέας, νοσηλεύεται σε μονάδα εντατικής θεραπείας στο Βελιγράδι.

Μουσική συναυλία στο Αλεξάνδρειο. Ο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗΣ». ΣΥΝΑΝΤΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΗ ΤΣΙΤΣΑΝΗ

  

Η Δημοτική χορωδία Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των εκατό χρόνων από τη γέννηση του δασκάλου της λαϊκής μουσικής Βασίλη Τσιτσάνη, διοργανώνει την Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015 στις 9 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Διεθνούς Ιδρύματος Μεγάλου Αλεξάνδρου (κόμβος Λιτοχώρου), συναυλία με έργα του μεγάλου δημιουργού.
   Η εκδήλωση υλοποιείται με την αιγίδα του Διεθνούς Ιδρύματος  Μεγάλου Αλεξάνδρου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
   Την οργάνωση και καλλιτεχνική διεύθυνση της συναυλίας έχει ο μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης που δηλώνει απόλυτα ικανοποιημένος από την προετοιμασία του όλου εγχειρήματος. Οι πρόβες των χορωδών και των μουσικών με το συντονισμό του κ. Μαυρίδη βρίσκονται στο τελικό στάδιο και όλοι είναι έτοιμοι για να παρουσιάσουν μια εκδήλωση με τα αθάνατα μουσικά ακούσματα του Βασίλη Τσιτσάνη.
   Την πολυμελή χορωδία του Λιτοχώρου πλαισιώνουν οι σολίστες Ηλιάνα Μελίδου και Γιάννης Χαρίσης, ενώ το χορευτικό τμήμα του Πολιτιστικού Ομίλου Λιτοχώρου θα συμπληρώσει την εκδήλωση με χορευτικές φιγούρες στους ρυθμούς της μουσικής του λαϊκού βάρδου. Τις ενορχηστρώσεις επιμελήθηκε ο συνθέτης και διευθυντής του Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης, Χαράλαμπος Ναβροζίδης.
  Το αφιέρωμα, που τιτλοφορείται «όταν συμβεί στα πέριξ», εκτός από τα σημαντικότερα και γνωστότερα τραγούδια του συνθέτη,  θα είναι εμπλουτισμένο με φωτογραφικό, κινηματογραφικό, βιογραφικό υλικό καθώς και δραματοποιημένο χορό.

44ο Φεστιβάλ Ολύμπου. ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΟΥΛΗ




  Με αρχαιολογικές ομιλίες και τη συναυλία του Γιάννη Χαρούλη συνεχίζεται το 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου.
   Ο καθιερωμένος και ιδιαιτέρως αξιόλογος θεσμός των αρχαιολογικών ομιλιών παρουσιάζει και φέτος σημαντικό ενδιαφέρον, μάλιστα με αναφορές εκτός από την Ελλάδα και στο Μαρόκο, που είναι η τιμώμενη χώρα.
   Την Παρασκευή 7 Αυγούστου 2015 στις 9:00 μ.μ. στον χώρο του αρχαιολογικού πάρκου του Δίου, ο καθηγητής αρχαιολογίας και πρόεδρος του μουσείου της Ακρόπολης Δημήτριος Παντερμαλής θα αναπτύξει το θέμα «τα μυστήρια των μεγάλων θεών της Σαμοθράκης».
   Θα ακολουθήσει η ομιλία του Μαροκινού αρχαιολόγου και εμπειρογνώμονα της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας του, Abdelouahed Ben Ncer, με θεματολόγιο «Μαρόκο-Ελλάδα. Αποδεδειγμένοι αρχαίοι δεσμοί».

Αυτή την Κυριακή πάμε Όλυμπο!


Πρόσκληση για μια σύντομη, δροσερή ανάβαση σε ένα παρθένο, μαγευτικό τοπίο.

Τα μέλη της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας οργανώνουν την Κυριακή 9 Αυγούστου 2015, ανάβαση γνωριμίας στον Όλυμπο (ρέμα Ορλιά) και καλούν οικογένειες με μικρά παιδιά (6-15 ετών) να λάβουν μέρος στην κυριακάτικη αυτή δροσερή απόδραση στο βουνό των Θεών, σε ένα καταπράσινο τοπίο με κρυστάλλινες βάθρες και δεκάδες μικρούς καταρράκτες.

Εκκίνηση: Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να βρίσκονται στο εκκλησάκι του Αγίου Κωνσταντίνου, έξω από το αρχαίο Δίον, στις 08:30 το πρωί για την ετοιμασία της ομάδας. Η διάσχιση του ρέματος θα γίνει σε μορφή πορείας με σταθερό ρυθμό που θα μπορεί να ακολουθεί όλη η ομάδα.

Προϋποθέσεις συμμετοχής: Στην ομάδα μπορούν να συμμετάσχουν άτομα με σχετικά καλή φυσική κατάσταση. Απαγορεύεται η ρίψη οποιουδήποτε είδος σκουπιδιών σε όλο το μονοπάτι όπως και η κοπή παντός είδους λουλουδιών, φυτών και κλαδιών.

Εξοπλισμός: Ορειβατικά παπούτσια, σακίδιο πλάτης, καπέλο, αντηλιακό, σφυρίχτρα. Δεύτερα ρούχα, κάλτσες, παπούτσια τα οποία θα αφήσετε στο αυτοκίνητό σας.

Πάρτε λοιπόν το σακίδιο σας, ένα σάντουιτς, 2-3 φρούτα, 1,5 λίτρο νερό ανά άτομο, μια πετσέτα και ελάτε να ζήσουμε όλοι μαζί μια όμορφη μέρα στην καρδιά του Ολύμπου. Ελάτε να περάσουμε μια ξένοιαστη Κυριακή με τα παιδιά μας κοντά στη φύση. Η εκδρομή μας θα τελειώσει περίπου στις 14:00 το μεσημέρι. Είστε όλοι καλεσμένοι!

Δηλώστε απαραίτητα συμμετοχή εδώ.