Τρίτη 20 Απριλίου 2021

Τα 200 χρόνια για τον εορτασμό του 1821 και η Επανάσταση στη Μακεδονία (Β΄ μέρος)

Του Παναγιώτη Αλεκάκη


Η Επανάσταση του 1821 δεν έγινε ξαφνικά σαν κεραυνός εν αιθρία, αλλά προηγήθηκαν άλλες εξεγέρσεις και επαναστατικές κινήσεις, οι οποίες βέβαια δεν καρποφόρησαν.

Στις 9:00 το βράδυ θα γίνει η Ανάσταση σύμφωνα με την Ιερά Σύνοδο, γιατί (λέμε εμείς) στις 12:00 το βράδυ κολλάει ο κορονωιός...

Στις 9:00 το βράδυ του Μ. Σαββάτου αποφάσισε να γίνει η Ανάσταση, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος.

ΔΕΥΑΚ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΙΣΜΕΝΗ ΜΕΙΩΣΗ ΠΙΕΣΗΣ ΝΕΡΟΥ ΣΤΗ Δ.Κ. ΚΟΡΙΝΟΥ

Η Δ.Ε.Υ.Α. Κατερίνης ενημερώνει, ότι, αύριο Τετάρτη 21 Απριλίου, θα υπάρχει μείωση της πίεσης του νερού στη Δ.Κ. Κορινού κατά το διάστημα από 10:00 π.μ. μέχρι 14:00.

Εμπρός στο δρόμο του Μάριο Ντράγκι: 250 ευρώ μηνιαίως για κάθε παιδί από τον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης ως 21 ετών στην Ιταλία

Η σημαντικότερη επένδυση για ένα κράτος είναι οι άνθρωποι. Αυτό διεκδικεί η ΑΣΠΕ από το 1931 ως και φέτος, που συμπληρώνει 90 χρόνια ζωής και κοινωνικής προσφοράς. Το 2021, οι θάνατοι υπολογίζονται κατά 50.000 περισσότεροι από τις γεννήσεις!

Παρουσίαση Α΄ Βοηθειών από τη Διασωστική Ομάδα Πιερίας στους μαθητές και τις μαθήτριες του Δημοτικού Σχολείου της Περίστασης

Την Πέμπτη 15 Απριλίου 2021, η Διασωστική Ομάδα Πιερίας σε συνεργασία με το Δημοτικό Σχολείο της Περίστασης πραγματοποίησε μια παρουσίαση Πρώτων Βοηθειών.

Ανακοίνωση απαγόρευσης αλιείας στα εσωτερικά ύδατα του Νομού Πιερίας

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ & ΚΤΗΝΙΑΤΡΙΚΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΠΙΕΡΙΑΣ: ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Ανακοίνωση απαγόρευσης αλιείας στα εσωτερικά ύδατα του Νομού Πιερίας.

Λέμε όχι στην εκμίσθωση των παραθαλάσσιων οικοπέδων. Να μη δοθεί σπιθαμή δημόσιας περιουσίας στους κάθε είδους ιδιώτες

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ της Λαϊκής Συσπείρωσης δήμου Κατερίνης.

Σύλληψη για καλλιέργεια κάνναβης στην Πιερία

Συνελήφθη χθες (19 Απριλίου 2021) το πρωί σε περιοχή της Πιερίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών...

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ 1ου ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ. Προς: τους γονείς, κηδεμόνες, μαθητές και καθηγητές του 1ου Γενικού Λυκείου Κατερίνης.

Διανομή προϊόντων στις οικογένειες του ΚΕΑ-TEBA από το Δήμο Κατερίνης και τους Δήμους-εταίρους

Ο Δήμος Κατερίνης, ως επικεφαλής εταίρος της Κοινωνικής Σύμπραξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, σε συνεργασία με τους Δήμους - εταίρους Δίου – Ολύμπου και Πύδνας – Κολινδρού...

Μην φέρνετε την φρίκη μέσα στα σπίτια μας, απλά για λίγα κλικ παραπάνω…

Κατακλύζετε το διαδίκτυο τις τελευταίες ημέρες από σοκαριστικές λεπτομέρειες για την υπόθεση με τον διευθυντή από την Πιερία και τις κατηγορίες εναντίον του για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης.

Τα σημαντικότερα γεγονότα σαν σήμερα

H 20η Απριλίου είναι η 110η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό ημερολόγιο. Υπολείπονται 255 ημέρες.

Γιορτάζουν σήμερα:

Ο καιρός σήμερα στην Κατερίνη

Προς βελτίωση του καιρού οδηγούμαστε σύμφωνα με τις προβλέψεις παρά το γεγονός ότι και σήμερα υπάρχει πιθανότητα βροχόπτωσης μέχρι το μεσημέρι όμως.

Καλημέρα Κατερίνη, καλημέρα Πιερία. Τρίτη σήμερα 20 Απριλίου 2021