Σάββατο 7 Μαΐου 2016

Διάχυτη άνοια με σωμάτια του Lewy - LBD ή DLB - Άνοια της νόσου του Πάρκινσον - PDD. Του Ιατρού Νευρολόγου Κωνσταντινίδη Ηλία.



*Του Ιατρού Νευρολόγου Κωνσταντινίδη Ηλία.

Είναι δύο τύποι άνοιας οι οποίες έχουν σαν κύρια διαταραχή τα παρκινσονικά συμπτώματα. Δηλαδή τις κινητικές διαταραχές που παρουσιάζονται στην νόσο Πάρκινσον. Η κυρίαρχη διαφορά τους είναι ότι στην μεν πρώτη οι γνωστικές διαταραχές παρουσιάζονται πριν ή και μαζί με τις κινητικές ενώ στην δεύτερη μετά από τα κινητικά συμπτώματα ενός συνδρόμου Πάρκινσον. Πρακτικά αυτό έχει αξία ως προς την θεραπεία των συμπτωμάτων.

11η Μαΐου, Πανελλήνια Ημέρα Λογοθεραπείας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

11η Μαΐου, Πανελλήνια Ημέρα Λογοθεραπείας. Της Λογοθεραπεύτριας Ξένιας Ουσάκοβα.

Η 11η Μαΐου θεσπίστηκε το 2013 από τον ΣΕΛΛΕ (Σύλλογος Επιστημόνων Λογοπαθολόγων Λογοθεραπευτών Ελλάδος) ως η Πανελλαδική Ημέρα Λογοθεραπείας (ΠΗΛ). Με αφορμή την ΠΗΛ, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας το Μάιο γίνονται ημερίδες ενημέρωσης, διανομή έντυπου υλικού, αρθρογραφία στον τύπο με στόχο την ενημέρωση των πολιτών για την επιστήμη της Λογοθεραπείας.

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ 24ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑΣ

Το Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τις νέες και τους νέους του Νομού Πιερίας να πάρουν μέρος μαζικά στην Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης την Κυριακή 8 Μάη στις 10:30 το πρωί.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΝΕΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Ι. Μ. ΚΙΤΡΟΥΣ


Την Παρασκευή της Διακαινησίμου 6 Μαΐου ξεκίνησε στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, διήμερη Διαμητροπολιτική Συνάντηση Στελεχών Γραφείων Νεότητας. Σε αυτή συμμετέχουν περίπου 80 νέοι, κατηχητές και στελέχη κατασκήνωσης, από τις Ιερές Μητροπόλεις Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, Λευκάδος και Ιθάκης, Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας, Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, Λαρίσης και Τυρνάβου, καθώς και από την φιλοξενούσα Ιερά Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.

ΣΤΗΝ ΜΑΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΖΗΣΑ. ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΕΠΛΗΣ.

                                   
ΠΡΟΣΠΟΙΗΣΟΥ
Προσποιήσου όταν με βλέπεις,
Απ’το δρόμο να περνώ,
Προσποιήσου ότι με θέλεις,
Στο πλευρό σου να σταθώ.

ΣΕΕΠΥ ΠΙΕΡΙΑΣ : Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΟΧΗ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΠΙΕΡΙΑΣ (Σ.Ε.Ε.Π.Υ Πιερίας)
Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Εμπόριο και την Παροχή Υπηρεσιών (Σ.Ε.Ε.Π.Υ.) Πιερίας καλεί όλους τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους νέους και τις νέες, τους άνεργους να συμμετάσχουν μαζικά και δυναμικά στον εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, την Κυριακή 8 Μαϊου, 10:30 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης. 

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 7 Μαΐου 2016