Κυριακή 21 Αυγούστου 2016

Ο ΚΑΡΑΜΗΤΡΟΣ ΤΟΥ ΝΟΚΑΤ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΩΠΗΛΑΣΙΑΣ


Άνοιξε την Κυριακή 21 Αυγούστου, η αυλαία του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Κωπηλασίας, στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας, που θα ολοκληρωθεί την επόμενη Κυριακή 28 Αυγούστου. Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα είναι η πολυπληθέστερη σε αριθμό συμμετοχών διοργάνωση, αφού για πρώτη φορά πραγματοποιείται ταυτόχρονα για τις κατηγορίες Ανδρών-Γυναικών (μη ολυμπιακών αγωνισμάτων), Ανδρών-Γυναικών κάτω των 23 ετών και Εφήβων –Νεανίδων, και συγκεντρώνει 1905 αθλητές σε 680 πληρώματα! 

25 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΣ στα σχολεία. Δείτε τα ποσά που αναλογούν στους Δήμους της Πιερίας.

25 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΣ στα σχολεία. Δείτε τα ποσά που αναλογούν στους Δήμους της Πιερίας.

Το ποσό των 25 εκ. ευρώ κατανέμεται σε όλους τους δήμους της χώρας για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ενόψει και της έναρξης της σχολικής χρονιάς.
Δείτε τα ποσά που αναλογούν στους Δήμους της Πιερίας:

Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΗΣ Ε.Π.Μ. ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ ΣΤΗ ΦΕΓΓΑΡΑΔΑ ΤΗΣ ΠΥΔΝΑΣ


Η μοναδικότητα του εκστατικού τοπίου που δημιουργεί η αυγουστιάτικη πανσέληνος, το αδιαχώρητο από την πολυπληθή παρουσία πολιτών που απόλαυσαν την εκδήλωση καθώς και η εντυπωσιακή συναυλία της χορωδίας και ορχήστρας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης, σκιαγράφησαν τη βραδιά του φωτεινότερου φεγγαριού του καλοκαιριού.

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ - ΕΠΤΑ ΕΠΙ ΘΗΒΑΣ. (ΦΩΤΟ)


ΠΥΔΝΑ ΚΙΤΡΟΥΣ-ΦΙΛΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

45 ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ. Αφιέρωμα στο λαϊκό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα . «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω». Τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στο θέατρο πάρκου Κολινδρού στις 9 το βράδυ

Η Πολυτονική Ορχήστρα Κατερίνης υπό τη διεύθυνση του μαέστρου Π. Λυμπανοβνού παρουσιάζει τη Δευτέρα 22 Αυγούστου στο θέατρο πάρκου Κολινδρού στις 9 το βράδυ μια συναυλία αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα λαϊκό συνθέτη Απόστολο Καλδάρα με τον γενικό τίτλο «Τι να θυμηθώ, τι να ξεχάσω», στο πλαίσιο του 45ου Φεστιβάλ Ολύμπου.

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

ΓΙΟΡΤΗ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΠΙΕΡΙΑΣΓΙΟΡΤΗ ΜΠΟΜΠΟΤΑΣ ΣΤΟ ΚΑΤΑΦΥΓΙ ΠΙΕΡΙΑΣ

Σε μια ξεχωριστή βραδιά εξελίχθηκε η γιορτή της μπομπότας στο Καταφύγι ! Δυο καταξιωμένοι καλλιτέχνες ο αγαπημένος μας συμπατριώτης Φώτης Σφήκας και ο εξαιρετικός Γεράσιμος Ανδρεάτος με το μοναδικό κέφι τους μας χάρισαν αγαπημένα τραγούδια και ξεσήκωσαν τον κόσμο σε ένα ατελείωτο πάρτι, όπου τον πρώτο λόγο είχε η μουσική και ο χορός!


Οι Επτά επί Θήβας του Αισχύλου στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου


Ειρήνη Παξιμαδάκη, φιλόλογος

Το Σάββατο, 20 Αυγούστου 2016, στο Αρχαίο Θέατρο του Δίου, είχαμε την τύχη να παρακολουθήσουμε τη συγκλονιστική παράσταση «Επτά Επί Θήβας» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Τσέζαρις Γκραουζίνις και μετάφραση Γιώργου Μπλάνα, από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Μια τραγωδία γεμάτη πόλεμο (“άρεως μεστόν”), όπως ο Γοργίας –σύμφωνα με τον Πλούταρχο– την έχει χαρακτηρίσει, αλλά και όπως ο αριστοφανικός Αισχύλος στους “Βατράχους” την θεωρεί.

Πρόσκληση για την συμμετοχή εκθετών στην 14η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας στην Καρίτσα Πιερίας (Γιορτή του Αγρότη)

Η φετινή 14η Έκθεση Αγροτικών Προϊόντων, Αγροτικής Τεχνολογίας και Οικοτεχνίας (Γιορτή του Αγρότη), θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στις 27 & 28 Αυγούστου 2016, στο Δημοτικό Γήπεδο Καρίτσας Πιερίας με συνδιοργανωτές, τον Δήμο Δίου-Ολύμπου και την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας με την συνεργασία των συλλογικών φορέων και πολιτών της περιοχής.

Καλημέρα Κατερίνη, Κυριακή σήμερα 21 Αυγούστου 2016