Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016

Σε εξέλιξη τώρα ο χορός της ΕΛΜΕ Πιερίας στην Πιεριδα


ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ ΒΑΓΓ. ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ, ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ


Του ΤΑΣΟΥ ΚΑΝΤΑΡΑ*

Κύριε Υπουργέ Αγροτικής Ανάπτυξης, η πατρίδα μας περνάει δύσκολες μέρες. Τα λαϊκά στρώματα στενάζουν, υπό το βάρος του φορτίου τριών μνημονίων (το ένα μάλιστα το δικό σας, το τρίτο και θανατηφόρο, τώρα φορτώνεται)! Είμαι σίγουρος, πως όσο και αν βρίσκεσαι απασχολημένος επί μακρόν στο υπουργικό σου γραφείο, θα έχεις αντιληφθεί την δραματική κοινωνική κατάσταση. Την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει οαγροτικός κόσμος. Είναι εύκολο να αντιληφθεί ο καθένας, πως όσο βρίσκεσαι σ αυτή την εξαρτημένη καρέκλα, αναγκάζεσαι να περιγράφεις μια πλασματική πραγματικότητα. Όμως οι αγρότες, οι κτηνοτρόφοι, οιαλιείς, οι πτηνοτρόφοι, οι μελισσοκόμοι, εκπέμπουν SOS. Ζούνε την πραγματικότητα. Βρίσκονται ήδη σε οριακή κατάσταση. Αποτελούν σήμερα, δυστυχώς για τη χώρα, μόνο το 9% του ενεργού πληθυσμού. Πριν απ αυτούς, ένα 20%, στα 35 χρόνια της συμμετοχής της χώρας στην Ε.Ε – ΕΟΚ, τέθηκαν εκτός του πρωτογενούς τομέα. Πολλοί από τους νεώτερους, απαρτίζουν σήμερα τον στρατό του 30% των ανέργων.

Σε εξέλιξη αυτή την ώρα η λογοτεχνική βραδιά της Ένωσης Συγγραφέων Πιερίας αφιερωμένη στην εορτή των Τριών Ιεραρχών. Πραγματοποιήθηκε πρώτα η κοπή της πίτας της Ένωσης. Αύριο ρεπορτάζ, φωτογραφίες και βίντεο από την εκδήλωση.


Δείτε αύριο στην "ΑΛΗΘΕΙΑ" πλούσιο φωτορεπορτάζ και βίντεο από την μεγάλη ειρηνική συγκέντρωση των αγροτών της Πιερίας σήμερα το βράδυ στην Εκάβη. Μάταια περίμεναν οι αγρότες τον Ρήγα του ΣΥΡΙΖΑ για να συζητήσουν μαζί του.



Ψυχραιμία, Λογική, και Διάλογος του Αντώνη Μάντζιου

Με αφορμή της αντισυγκέντρωσης του μπλοκ των αγροτών της Κατερίνης σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας

Το μπλόκο των αγροτών της Κατερίνης αποφάσισε να κάνει αντισυγκέντρωση απόψε στις 7 στην Εκάβη την ώρα της πολιτικής συγκέντρωσης του ΣΥΡΙΖΑ στον ίδιο χώρο με ομιλητή τον Π. Ρήγα Γραμματέα της Κ.Π.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο κίνδυνος δημιουργίας επεισοδίων σε χώρο μάλιστα που γινόταν παράλληλα παράσταση παιδικού θεάτρου υποχρέωσε την Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ να αναβάλλει την συγκέντρωση. 
Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να συναντηθεί και να συζητήσει κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον γραμματέα και τους βουλευτές δεν βρήκε ανταπόκριση από το μπλοκ των αγροτών. Αρνητικοί είναι και οι αγρότες να απαντήσουν θετικά σε σχετική πρόσκληση του πρωθυπουργού.

Δε θα γίνει τελικά η εκδήλωση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΠΙΕΡΙΑΣ

Την Πιερία επισκέφθηκε σήμερα ο Γραμματέας της  Κ.Ε ΣΥ.ΡΙΖ.Α  Πάνος Ρήγας.
Κατά την διάρκεια  της επίσκεψης του έδωσε συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ και επισκέφθηκε το Δημοτικό Μέγαρο του δήμου Πύδνας-Κολινδρού,όπου είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Δήμαρχο και φορείς της περιοχής.
Ζήτησε να συναντηθεί με αντιπροσωπεία των αγροτών που βρίσκονται στα μπλόκα , με την συμμετοχή  και των  βουλευτών  του Νομού ώστε να ενημερωθεί για τα αιτήματά τους και να τους ενημερώσει θεσμικά για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο που έχει τεθεί σε διαβούλευση.
Αντίστοιχες συναντήσεις άλλωστε έγιναν χθες και στην Πέλλα και στην Ημαθία όπου εκπρόσωποι των αγροτών συναντήθηκαν και συνομίλησαν μαζί του, θέτοντας  τα προβλήματά τους και συζητώντας διεξοδικά τη λύση τους.

Οι αγρότες της Πιερίας αυτή τη στιγμή στην Εκάβη!

Ήρθαν να διαμαρτυρηθούν για τα μέτρα που παίρνονται, στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο διακυβέρνησης.

Άγνωστο αν θα πραγματοποιηθεί τελικά η εκδήλωση.

ΣΥΝΑΞΗ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΗ

 Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου συνεχίστηκαν στην Κατερίνη οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τη Σύναξη των Τριών Ιεραρχών.
Στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως, μετά τη Θ. Λειτουργία, τελέστηκε Αρτοκλασία υπέρ των εκπαιδευτικών και των μαθητών.
Στη συνέχεια τελέστηκε Μνημόσυνο υπέρ των ευεργετών της Παιδείας και των αποθανόντων εκπαιδευτικών Α΄θμιας και Β΄θμιας Εκπαίδευσης.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεολόγος Ιωάννης Βαλσάμογλου, Προϊστάμενος Διοικητικών Θεμάτων της ΠΕ Πιερίας.

Οι Αλβανοί άρχισαν να παίζουν (στο Ιόνιο) με τουρκική τακτική. Έτσι είναι δεν μας παίρνει κανείς στα σοβαρά πια, ούτε οι Αλβανοί...


Ερώτηση κατέθεσε στην βουλή προς τον πρωθυπουργό και τον υπουργό εξωτερικών ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος στην οποία αναφέρεται σε "¨επεισόδιο" ανάμεσα σε Αλβανούς ψαράδες και σε Ελληνικό σκάφος της Ακτοφυλακής.

Δείτε την ερώτηση:

Φάρμακα αξίας 4000 ευρώ πρόσφερε ο Ελληνογερμανικός Σύλλογος στο Κοινωνικό Φαρμακείο “Αλέκος Φτίκας” της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Ως συνέχεια της προσφοράς του Ελληνογερμανικού Συλλόγου, η κα.Καλλιόπη Brandstäter και ο κος.Hinrich Stechmann, σήμερα ημέρα Σάββατο 30 Ιανουαρίου 2016, επισκέφτηκαν 4 φαρμακεία της πόλης μας και αγόρασαν φάρμακα αξίας 4050 ευρώ. Η επιλογή των συγκεκριμένων σκευασμάτων έγινε ύστερα από υπόδειξη των εθελοντών φαρμακοποιών του Κοινωνικού Φαρμακείου “Αλέκος Φτίκας” της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και των Γιατρών του Κόσμου.

Παλαμά Καρδίτσας-Πιερικός Αρχέλαος

Ο Πιερικός Αρχέλαος θα ταξιδέψει αύριο στον Παλαμά Καρδίτσας με μοναδικό στόχο τη νίκη.Ο έμπειρος αρχηγός της ομάδας Γιώργος Ασημάκης δήλωσε σχετικά με το παιχνίδι:


"Παίζουμε με μία ομάδα η οποία είναι μεν χαμηλά στη βαθμολογία αλλά αυτό δεν πρέπει να μας καθησυχάζει γιατί παλεύει όλα τα παιχνίδια και εκτός από 2 ή 3 αγώνες χάνει με μικρές διαφορές.Εμείς από την πλευρά μας στα τελευταία παιχνίδια δε φανήκαμε ανταγωνιστικοί,πράγμα που δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ομάδας.Η εβδομάδα κύλησε καλά,χωρίς προβλήματα και είμαστε έτοιμοι να πάμε για ένα δύσκολο παιχνίδι."

Συμβούλιο Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης

Μετά τη λήξη της χθεσινής συνεδρίασης 29/1/2016, της δεύτερης για το νέο έτος, οι Σύμβουλοι Δημοτικής Κοινότητας Κατερίνης είχαν την ευκαιρία να κόψουν τη Βασιλόπιτά τους.
Για μια ακόμη χρονιά οι τυχεροί ήταν στη μεριά της αντιπολίτευσης, Ανδρέας Καρασαββίδης και Τάσος Γιαμούζης.

Χορός Ε.Λ.Μ.Ε. Πιερίας 30/1/2016 - Πιερίδα Palace


Ευχαριστήριο προς το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Κατερίνης για την μεταφορά ιατρικού υλικού Εισερχόμενα

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας και οι «Γιατροί του Κόσμου» ευχαριστούν θερμά τη διεύθυνση του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας για τη δωρεάν μεταφορά μεγάλης ποσότητας ιατρικού υλικού, την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2016 από την Κατερίνη στην Αθήνα, με τελικό προορισμό το Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού.

Καλημέρα, Σάββατο σήμερα 30 Ιανουαρίου 2016